Felix vill ta revansch med Lindlöven: ”Jag älskar Jussis spelidé!”

Ett nytt äventyr i HockeyEttan närmar sig för Lindlöven. Förra helgen startade laget upp försäsongen med en träningscamp och i måndags tog man sina första skär på isen. Med då fanns Felix Scharnke, 21-åringen som går mot ännu en säsong i sin moderklubb.

– Det var väl inte något jättesvårt beslut att ta. Lindlöven är ju min moderklubb och det är klart att hjärtat slår lite extra för den. Sen trivs jag väldigt bra med att bo i Örebro, så då känner jag att det här passar mig bra, säger Felix som valet att stanna i Lindlöven.

Den nu 21-åriga centern pekar även ut revanschlustan som något som lockar honom kvar. Besvikelsen efter förra säsongens missade playoff ligger fortfarande och gnager i honom. Lindlöven stod då för en mycket stark vårspurt, där man sånär tog sig hela vägen till en andraplats och spel i playoff.

– Jag tyckte att vi hade ett tillräckligt bra lag för att nå playoff. Så det var riktigt tungt att missa, men förhoppningsvis tar vi revansch i år.

För Felix egen del var fjolåret hans första på seniornivå. Den spelintelligente centern fick trots det ett stort förtroende från ledarstaben, ett förtroende som han tog väl tillvara på. Poängmässigt landade han på sju mål och sju assist, men han gjorde sig lika känd med sitt hårda slit och sina ledaregenskaper. Idag kan Felix se tillbaka på en för honom klart godkänd debutsäsong.

– Jo, men jag tycker att det gick bra. Det är så klart en stor skillnad på seniorspel mot juniorhockey, det är uppstyrt på ett helt annat sätt och för mig är det ett mycket roligare spel. Man lär sig ganska tidigt att anpassa sig till spelet. Du blir bättre och bättre hela tiden och det tycker jag även att jag blev förra säsongen.

”Du måste ge allt hela tiden”

Det inledande senioråret lärde Felix väldigt mycket om hur livet kan vara i ett hockeylag. Lindlöven gick då genom en tung höst, där laget tidigt hamnade i en förlustsvit som sedan höll i sig. Slutligen släppte resultaten för laget och Felix kan i efterhand dra lärdomar från den upplevelsen.

– Det är alltid svårt i de där lägena, det sitter mycket i huvudet. När man kommer in i en dipp är det lätt att man gräver ner sig. Man ska inte fokusera så mycket på att ändra saker, utan istället tänka på nästa match och se till att vinna den.

Hur kan ni arbeta för att undvika liknande dippar den här säsongen?
– Det handlar om att alla krigar åt samma håll, på varje träning och varje match. Det går inte att komma till en träning och ge 50 procent, du måste ge allt hela tiden. Men vi har ett yngre lag i år och det tror jag kommer märkas på träningarna. Förra året var folk nöjda emellanåt, men nu har vi spelare som vill framåt hela tiden.

Och framåt går det för hela Lindlöven. Efter att ha haft uppehåll under sommaren samlades truppen under helgen, där man hade uppstart och träningscamp. I måndags höll man sedan sin ispremiär och nu väntar en tuff period med väldigt mycket träning. Men för Felix är det här även den roligaste tiden på hela året.

– Ja, man har längtat efter det här hela sommaren. Det är nytt folk i laget och man får lära känna en ny tränare.

Ja, sett till laget är det många nya ansikten som finns med. Vad vet du om dina nya lagkamrater och vad säger du om spelarna som blivit kvar sen förra året?
– Jag vet att de nya killarna är härliga på sidan av planen. Det är viktigt för att kunna få ihop gruppen, för får man bara ihop gruppen bra så lyckas man oftast även på isen. Killarna som är kvar sen förra året är seriösa och vill framåt. Alla är talangfulla spelare och vi har en bra kombination med rutinerat och ungt.

”Kommer ta en stor ledarroll”

När Felix talar om rutinen i laget kommer han direkt in på Jonas Karlsson. ”Sill”, som Jonas även kallas, är Lindlövens senaste tillskott och blev klar i tisdags. Med sig till Bergslagen har han meriter från spel i Allsvenskan, SHL och Norge och de yngre spelarna har respekt för nyförvärvet.

– Spelarna från Örebro vet vem han är och hur bra han kan vara. Jag har själv sett han spela i Örebro, berättar Felix och fortsätter.

– Jonas har mycket fysik i sig och kommer att göra skillnad på isen. Han är en bra spelare med rutin. Han är 29 år och har varit med om mycket, så han vet hur det går till.

”Sill” blir direkt en naturlig ledartyp i laget, något även Felix ses som. 21-åringen fick agera lagkapten redan under sitt debutår i Lindlöven och när den nya truppen inom kort röstar om kaptensrollerna väntas han åter vara aktuell. Med en förnyad och föryngrad spelartrupp är Felix medveten om att hans ansvar växer.

– Jag kommer att vara mig själv och ta en stor ledarroll, både på och vid sidan av isen. Förmodligen kommer jag att få en ännu roll vid sidan av i år. Visst, jag kommer fortfarande att vara en av de yngre i laget, men jag vill ändå vara med och visa vägen för de andra.

”Jussi är väldigt seriös”

Det är inte bara på spelarfronten som Lindlöven fått in nytt blod. Även på tränarfronten har förändringens vindar blåst, där Jussi Salo tagit över efter Daniel Eriksson. Den 39-årige finländaren vill sätta en ny prägel på Lindlöven. Laget arbetar därför för att bli mer puckförande, ett spel som faller Felix helt i smaken.

– Det bästa är att inte behöva rätta dig efter andra lag, utan att du själv är så pass bra på ditt eget spel att motståndaren måste rätta sig. Sen är det klart att vi kommer att möta riktigt bra lag och vi kommer inte kunna vara spelförande jämnt, förklarar Felix.

Vad är din uppfattning om Jussi så här långt?
– Jussi är väldigt seriös och han lever för hockeyn. Han vet vad han vill, han är rak på sak och jag älskar hans spelidé! Han är ganska ung, men är väldigt lärd och kan mycket redan nu.

Lördag nästa vecka drar Lindlöven igång träningsspelandet, då med hemmamöte mot Tierp. Men det riktiga testet väntar den 20:e september i seriepremiären. Till den här säsongen har Köping och Enköping anslutit till HockeyEttan Västra, samtidigt som Vimmerby och Västervik fallit ifrån. Det innebär att Felix kan se fram emot ännu fler derbyn i vinter.

– Förra året var vi väldigt bra i derbyna, även om vi hade lite problem mot Kumla. För mig är det roligaste som finns när det hettar till på läktaren, på planen och när du känner några av motståndarna. Många derbyn är lagda på fredagar och man får hoppas att det kan locka mycket publik.

Hur ser du på målet att ta er till Allettan då?
– Alla anser vi att ska vara där. Och jag anser att vi har ett så bra lag att vi ska kunna klara det.

Det här är Felix Scharnke:
Född: 10:e februari 1994
Hemstad: Lindesberg
Civilstånd: Flickvän
Position: Center
Tidigare klubbar: Västerås J18/J20, Örebro J20, Kumla HC

Publicerad 6 augusti 2015 klockan 14:16


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 18:48