Felix vill ta revansch med Lindlöven: ”Jag älskar Jussis spelidé!”

Ett nytt äventyr i HockeyEttan närmar sig för Lindlöven. Förra helgen startade laget upp försäsongen med en träningscamp och i måndags tog man sina första skär på isen. Med då fanns Felix Scharnke, 21-åringen som går mot ännu en säsong i sin moderklubb.

– Det var väl inte något jättesvårt beslut att ta. Lindlöven är ju min moderklubb och det är klart att hjärtat slår lite extra för den. Sen trivs jag väldigt bra med att bo i Örebro, så då känner jag att det här passar mig bra, säger Felix som valet att stanna i Lindlöven.

Den nu 21-åriga centern pekar även ut revanschlustan som något som lockar honom kvar. Besvikelsen efter förra säsongens missade playoff ligger fortfarande och gnager i honom. Lindlöven stod då för en mycket stark vårspurt, där man sånär tog sig hela vägen till en andraplats och spel i playoff.

– Jag tyckte att vi hade ett tillräckligt bra lag för att nå playoff. Så det var riktigt tungt att missa, men förhoppningsvis tar vi revansch i år.

För Felix egen del var fjolåret hans första på seniornivå. Den spelintelligente centern fick trots det ett stort förtroende från ledarstaben, ett förtroende som han tog väl tillvara på. Poängmässigt landade han på sju mål och sju assist, men han gjorde sig lika känd med sitt hårda slit och sina ledaregenskaper. Idag kan Felix se tillbaka på en för honom klart godkänd debutsäsong.

– Jo, men jag tycker att det gick bra. Det är så klart en stor skillnad på seniorspel mot juniorhockey, det är uppstyrt på ett helt annat sätt och för mig är det ett mycket roligare spel. Man lär sig ganska tidigt att anpassa sig till spelet. Du blir bättre och bättre hela tiden och det tycker jag även att jag blev förra säsongen.

”Du måste ge allt hela tiden”

Det inledande senioråret lärde Felix väldigt mycket om hur livet kan vara i ett hockeylag. Lindlöven gick då genom en tung höst, där laget tidigt hamnade i en förlustsvit som sedan höll i sig. Slutligen släppte resultaten för laget och Felix kan i efterhand dra lärdomar från den upplevelsen.

– Det är alltid svårt i de där lägena, det sitter mycket i huvudet. När man kommer in i en dipp är det lätt att man gräver ner sig. Man ska inte fokusera så mycket på att ändra saker, utan istället tänka på nästa match och se till att vinna den.

Hur kan ni arbeta för att undvika liknande dippar den här säsongen?
– Det handlar om att alla krigar åt samma håll, på varje träning och varje match. Det går inte att komma till en träning och ge 50 procent, du måste ge allt hela tiden. Men vi har ett yngre lag i år och det tror jag kommer märkas på träningarna. Förra året var folk nöjda emellanåt, men nu har vi spelare som vill framåt hela tiden.

Och framåt går det för hela Lindlöven. Efter att ha haft uppehåll under sommaren samlades truppen under helgen, där man hade uppstart och träningscamp. I måndags höll man sedan sin ispremiär och nu väntar en tuff period med väldigt mycket träning. Men för Felix är det här även den roligaste tiden på hela året.

– Ja, man har längtat efter det här hela sommaren. Det är nytt folk i laget och man får lära känna en ny tränare.

Ja, sett till laget är det många nya ansikten som finns med. Vad vet du om dina nya lagkamrater och vad säger du om spelarna som blivit kvar sen förra året?
– Jag vet att de nya killarna är härliga på sidan av planen. Det är viktigt för att kunna få ihop gruppen, för får man bara ihop gruppen bra så lyckas man oftast även på isen. Killarna som är kvar sen förra året är seriösa och vill framåt. Alla är talangfulla spelare och vi har en bra kombination med rutinerat och ungt.

”Kommer ta en stor ledarroll”

När Felix talar om rutinen i laget kommer han direkt in på Jonas Karlsson. ”Sill”, som Jonas även kallas, är Lindlövens senaste tillskott och blev klar i tisdags. Med sig till Bergslagen har han meriter från spel i Allsvenskan, SHL och Norge och de yngre spelarna har respekt för nyförvärvet.

– Spelarna från Örebro vet vem han är och hur bra han kan vara. Jag har själv sett han spela i Örebro, berättar Felix och fortsätter.

– Jonas har mycket fysik i sig och kommer att göra skillnad på isen. Han är en bra spelare med rutin. Han är 29 år och har varit med om mycket, så han vet hur det går till.

”Sill” blir direkt en naturlig ledartyp i laget, något även Felix ses som. 21-åringen fick agera lagkapten redan under sitt debutår i Lindlöven och när den nya truppen inom kort röstar om kaptensrollerna väntas han åter vara aktuell. Med en förnyad och föryngrad spelartrupp är Felix medveten om att hans ansvar växer.

– Jag kommer att vara mig själv och ta en stor ledarroll, både på och vid sidan av isen. Förmodligen kommer jag att få en ännu roll vid sidan av i år. Visst, jag kommer fortfarande att vara en av de yngre i laget, men jag vill ändå vara med och visa vägen för de andra.

”Jussi är väldigt seriös”

Det är inte bara på spelarfronten som Lindlöven fått in nytt blod. Även på tränarfronten har förändringens vindar blåst, där Jussi Salo tagit över efter Daniel Eriksson. Den 39-årige finländaren vill sätta en ny prägel på Lindlöven. Laget arbetar därför för att bli mer puckförande, ett spel som faller Felix helt i smaken.

– Det bästa är att inte behöva rätta dig efter andra lag, utan att du själv är så pass bra på ditt eget spel att motståndaren måste rätta sig. Sen är det klart att vi kommer att möta riktigt bra lag och vi kommer inte kunna vara spelförande jämnt, förklarar Felix.

Vad är din uppfattning om Jussi så här långt?
– Jussi är väldigt seriös och han lever för hockeyn. Han vet vad han vill, han är rak på sak och jag älskar hans spelidé! Han är ganska ung, men är väldigt lärd och kan mycket redan nu.

Lördag nästa vecka drar Lindlöven igång träningsspelandet, då med hemmamöte mot Tierp. Men det riktiga testet väntar den 20:e september i seriepremiären. Till den här säsongen har Köping och Enköping anslutit till HockeyEttan Västra, samtidigt som Vimmerby och Västervik fallit ifrån. Det innebär att Felix kan se fram emot ännu fler derbyn i vinter.

– Förra året var vi väldigt bra i derbyna, även om vi hade lite problem mot Kumla. För mig är det roligaste som finns när det hettar till på läktaren, på planen och när du känner några av motståndarna. Många derbyn är lagda på fredagar och man får hoppas att det kan locka mycket publik.

Hur ser du på målet att ta er till Allettan då?
– Alla anser vi att ska vara där. Och jag anser att vi har ett så bra lag att vi ska kunna klara det.

Det här är Felix Scharnke:
Född: 10:e februari 1994
Hemstad: Lindesberg
Civilstånd: Flickvän
Position: Center
Tidigare klubbar: Västerås J18/J20, Örebro J20, Kumla HC

Publicerad 6 augusti 2015 klockan 14:16


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 12:13