Fellingsbro-våren summerad i tio punkter

Förra veckan gick jag igenom IFK Lindesbergs vårsäsong i tio olika steg. Nu har turen kommit till tabelltvåan i samma serie, Fellingsbro GoIF. Här nedan staplar jag upp det bästa och det sämsta som våren bjudit på.

Resultaten: 7/10. Att vara serietvåa med lite mer än halva säsongen spelad är givetvis ett gott kvitto. Men ändå känns det som att poängskörden hade kunnat varit bättre. Fyra poäng upp till serieledande Glanshammar var väl inte riktigt vad man hade förväntat sig av Fellingsbro GoIF. I synnerhet inte efter den fantastiska inledningen.

Derbyknocken: Onsdagen den 4:e juni blev lika mycket ett skräckdatum för IFK Lindesberg som en magisk kväll för Fellingsbro. Med fyra mål på sjutton minuter sprang FGoIF fullständigt sönder ett virrigt motstånd och avgjorde derbyt innan det egentligen hunnit sätta sig. 5-1 skrevs slutresultatet till, en derbysmäll som IFK sent kommer att glömma. Segern gav Fellingsbro självförtroende och svingade laget närmare Glanshammar.

Försvarsmuren: När nu 10 av 18 omgångar är spelade ståtar två lag med ett försvarsfacit klart bättre än övrigas. Det ena är serieledande Glanshammar, det andra är Fellingsbro GoIF. Med åtta insläppta mål, samma siffra som Glanshammar, har FGoIF byggt sin starka tabellplacering från grunden. Den rutinerade målvakten Sebastian Hahne har fått god uppbackning av ett välorganiserat försvar. Fyra hållna nollor gör Fellingsbro till vårens defensivt starkaste lag.

Utvisningarna som orsakat poängtapp: Tre poängtapp har det blivit för Fellingsbro GoIF. Tre oavgjorda matcher som har något gemensamt. Nämligen att man vid samtliga tre tillfällen har tvingats avsluta matchen med reducerat manskap. I seriefinalen mot Glanshammar visades Samuel Eze ut, mot Närkes Kil var det Fahad Wuzibat och senast mot Ervalla fick målvakten Hahne syna det röda kortet efter ett hjärnsläpp. Utvisningar är alltid kostsamma och det har Fellingsbro fått en smärtsam lärdom om i år.

Rutinen: Medan IFK Lindesberg bygger ungt, nytt och fräscht litar Fellingsbro på sin erfarenhet. Laget har en stomme som varit med länge och spelare som Henry Kallio, Jens Lekström och lagkaptenen Per Åkerlind begår inga nybörjarmisstag. Att ha den rutinen och att alltid veta vad som krävs är ovärderligt. Det är det som gör Fellingsbro till det stabila lag man är.

Sena avgöranden: Under framförallt vårens tidiga omgångar hände det att Fellingsbro körde fast i sina matcher. Laget var sällan hotat, men hade problem med att få fart på spelet och skapa chanser. Men oftast slutade det ändå med att man i slutminuterna malde ner motståndet, pressade in ett mål och säkrade tre poäng. Ett bra lag har styrkan att vinna även när de spelar dåligt.

Utropstecknet: Fahad Wuzibat. Tränare Huerta hämtade in den unge anfallaren inför säsongen och han har utvecklats till en riktig diamant för laget. Det var Wuzibat som rev sönder IFK-försvaret i derbyt och dukade upp för den totala krossen. Totalt har det blivit sju mål och med hans rörlighet ligger han ofta bakom mängder av chanser för lagkamrater. Klassmålet mot Lilla Örebro kan bli säsongens vackraste i division 6.

Frågetecknet: Bäst när det gäller? Det kan så klart tyckas hårt att ge kritik åt Fellingsbros vinnaranda när de plockat poäng på hög. Men någonstans känns det som att mentaliteten inte riktigt finns där när det behövs som mest. I seriefinalen tog man ledningen för att sedan tappa den minuten efter och samma sak inträffade även mot Närkes Kil. Tappet från 2-0 till 2-2 mot Ervalla med kvitteringen i slutminuten gav ytterligare vatten på kvarnen. Klarar man av att prestera i höstens måstematcher?

Bredden: Till skillnad mot många konkurrenter står och faller inte Fellingsbro med en startelva. Victor Huerta sitter på en trupp där kvaliteten strömmar i överflöd. Samuel Eze, Steven Bamba, David Greneby, Fahad Wuzibat och Mikael Karlsson är bara en handfull av profilerna. Bredden är enorm och den talar för Fellingsbro

Fortsättningen: Åtta omgångar återstår och Fellingsbro är fyra poäng bakom den förstaplats man vill åt. Laget bör gå relativt rent om det ska bli verklighet, i och med att Glanshammar sett så enormt starka ut. Att rada upp segrar är verkligen ingen omöjlighet för detta FGoIF, men då vill det till att man lycka stänga de tuffa matcherna. Kvar finns även bortamötet med Glanshammar och en match som väntas avgöra toppstriden. Hösten lär bli dramatisk för Fellingsbro GoIF.

Publicerad 9 juli 2014 klockan 10:32

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 22:56