Fellingsbro-våren summerad i tio punkter

Förra veckan gick jag igenom IFK Lindesbergs vårsäsong i tio olika steg. Nu har turen kommit till tabelltvåan i samma serie, Fellingsbro GoIF. Här nedan staplar jag upp det bästa och det sämsta som våren bjudit på.

Resultaten: 7/10. Att vara serietvåa med lite mer än halva säsongen spelad är givetvis ett gott kvitto. Men ändå känns det som att poängskörden hade kunnat varit bättre. Fyra poäng upp till serieledande Glanshammar var väl inte riktigt vad man hade förväntat sig av Fellingsbro GoIF. I synnerhet inte efter den fantastiska inledningen.

Derbyknocken: Onsdagen den 4:e juni blev lika mycket ett skräckdatum för IFK Lindesberg som en magisk kväll för Fellingsbro. Med fyra mål på sjutton minuter sprang FGoIF fullständigt sönder ett virrigt motstånd och avgjorde derbyt innan det egentligen hunnit sätta sig. 5-1 skrevs slutresultatet till, en derbysmäll som IFK sent kommer att glömma. Segern gav Fellingsbro självförtroende och svingade laget närmare Glanshammar.

Försvarsmuren: När nu 10 av 18 omgångar är spelade ståtar två lag med ett försvarsfacit klart bättre än övrigas. Det ena är serieledande Glanshammar, det andra är Fellingsbro GoIF. Med åtta insläppta mål, samma siffra som Glanshammar, har FGoIF byggt sin starka tabellplacering från grunden. Den rutinerade målvakten Sebastian Hahne har fått god uppbackning av ett välorganiserat försvar. Fyra hållna nollor gör Fellingsbro till vårens defensivt starkaste lag.

Utvisningarna som orsakat poängtapp: Tre poängtapp har det blivit för Fellingsbro GoIF. Tre oavgjorda matcher som har något gemensamt. Nämligen att man vid samtliga tre tillfällen har tvingats avsluta matchen med reducerat manskap. I seriefinalen mot Glanshammar visades Samuel Eze ut, mot Närkes Kil var det Fahad Wuzibat och senast mot Ervalla fick målvakten Hahne syna det röda kortet efter ett hjärnsläpp. Utvisningar är alltid kostsamma och det har Fellingsbro fått en smärtsam lärdom om i år.

Rutinen: Medan IFK Lindesberg bygger ungt, nytt och fräscht litar Fellingsbro på sin erfarenhet. Laget har en stomme som varit med länge och spelare som Henry Kallio, Jens Lekström och lagkaptenen Per Åkerlind begår inga nybörjarmisstag. Att ha den rutinen och att alltid veta vad som krävs är ovärderligt. Det är det som gör Fellingsbro till det stabila lag man är.

Sena avgöranden: Under framförallt vårens tidiga omgångar hände det att Fellingsbro körde fast i sina matcher. Laget var sällan hotat, men hade problem med att få fart på spelet och skapa chanser. Men oftast slutade det ändå med att man i slutminuterna malde ner motståndet, pressade in ett mål och säkrade tre poäng. Ett bra lag har styrkan att vinna även när de spelar dåligt.

Utropstecknet: Fahad Wuzibat. Tränare Huerta hämtade in den unge anfallaren inför säsongen och han har utvecklats till en riktig diamant för laget. Det var Wuzibat som rev sönder IFK-försvaret i derbyt och dukade upp för den totala krossen. Totalt har det blivit sju mål och med hans rörlighet ligger han ofta bakom mängder av chanser för lagkamrater. Klassmålet mot Lilla Örebro kan bli säsongens vackraste i division 6.

Frågetecknet: Bäst när det gäller? Det kan så klart tyckas hårt att ge kritik åt Fellingsbros vinnaranda när de plockat poäng på hög. Men någonstans känns det som att mentaliteten inte riktigt finns där när det behövs som mest. I seriefinalen tog man ledningen för att sedan tappa den minuten efter och samma sak inträffade även mot Närkes Kil. Tappet från 2-0 till 2-2 mot Ervalla med kvitteringen i slutminuten gav ytterligare vatten på kvarnen. Klarar man av att prestera i höstens måstematcher?

Bredden: Till skillnad mot många konkurrenter står och faller inte Fellingsbro med en startelva. Victor Huerta sitter på en trupp där kvaliteten strömmar i överflöd. Samuel Eze, Steven Bamba, David Greneby, Fahad Wuzibat och Mikael Karlsson är bara en handfull av profilerna. Bredden är enorm och den talar för Fellingsbro

Fortsättningen: Åtta omgångar återstår och Fellingsbro är fyra poäng bakom den förstaplats man vill åt. Laget bör gå relativt rent om det ska bli verklighet, i och med att Glanshammar sett så enormt starka ut. Att rada upp segrar är verkligen ingen omöjlighet för detta FGoIF, men då vill det till att man lycka stänga de tuffa matcherna. Kvar finns även bortamötet med Glanshammar och en match som väntas avgöra toppstriden. Hösten lär bli dramatisk för Fellingsbro GoIF.

Publicerad 9 juli 2014 klockan 10:32

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Gymnasiemässan gav högstadiets elever mersmak

Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med skolans olika program, och kanske få en klarare bild av vad de ska söka in till. Samtidigt visade skolans UF-företag upp sig, vilket är en viktig del av utbildningen om man så småningom vill bli entreprenör.

26 september 2023 klockan 17:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Bergslagens IF består av Elvis Karaosmanovic, Birjar Mostafa, Rebin Mostafa, Ali Jamal Yassin, Alexander Scharnke, Mohammed Hassan, Ronny Sterzenbach. Foto: Privat

Ny idrottsförening vill minska segregationen: ”Få en meningsfull fritid”

Visionen bakom nystartade Bergslagens Idrottsförening handlar om att arbeta förebyggande, att ge ungdomar en meningsfull fritid och en tillhörighet. Med start inom några veckor bjuder man in till uppstartsmöte på Hagaberg, som även är platsen man kommer hålla till på.
– Vi vill skapa en miljö där alla är inkluderade och känner en tillhörighet, för det är så man kommer in i samhället också, säger Ali Jamal Yassin, ordförande.

26 september 2023 klockan 11:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Linde Judo Open blev större än någonsin

Med närmare 500 tävlingsstarter från hela 49 klubbar, både från Sverige och övriga Norden, blev helgens Linde ...

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open

Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tä...

Seriefavoriten blev för tuff när de gästade LIF

Det blev seger i säsongspremiären efter en säsong i Division 1, under torsdagen blev det andra siffror. ...

Det var många glada ansikten på de unga kuskarna när ponnytravet satte punkt för Fornabodas travsäsong. Direkt blev det hemmaseger för Vikas Rossimo. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Soliga ponnytävlingar avslutar Fornabodas säsong

Ponnytravet fick inleda Fornabodas travsäsong och då var det väl inte mer än rätt att de även fick sätta punkt. Under söndagen kördes tretton ponnylopp i ett helt perfekt väder, vilket hjälpte till att skapa den optimala stämningen. Bland de unga vinnarna hittades allt från segerdebuter till hemmaseger.

17 september 2023 klockan 20:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg jublar högt när man säkrar tre viktiga poäng och fem gjorda mål. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Brutal utklassning av IFK Lindesberg

Inför lördagens hemmamatch mot Hovsta så kvarstår fyra matcher inom Fotbollsfemman, där poängen blir avgörande för tabellens slutställning. Till säsongens näst sista hemmamatch så skickade IFK Lindesberg en tydlig signal på att Lindetruppen siktar mot en placering i tabelltoppen.
– Roligt för grabbarna att få till det, säger Niklas Christensson.

17 september 2023 klockan 00:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger i den Allsvenska comebacken
Det blir jubel redan i comebacken! Efter en säsong som obesegrade i Division 1 så kommer LIF Lindesberg tillbaka till Allsvenskan, starkare än på ...
16 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inför IFK Lindesberg-Hovsta IF: ”Är i bättre form än senast”
Fyra matcher återstår av säsongens Fotbollsfemma. I nuläget är det bara två poäng skiljer mellan IFK Lindesbergs nuvarande femte plats och en ...
15 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det är dags för comeback i Allsvenskan!
I våras var det ett stort jubel efter att LIF Lindesberg tog sig igenom Division 1 som obesegrade. Placeringen som överlägsen serievinnare gav ...
14 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I februari överlämnade pojklaget 13 000 kronor till Barncancerfonden Mellansverige, efter förra årets cup. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Benjamins minne spelas för andra året: ”Det här är stort”

Söndagen den 8 oktober spelas minnescupen Benjamins Minne för andra året, i Fritidsbyn Lindesberg. Cupen arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010, tillsammans med LindeNytt, för att hedra minnet av pojkarnas vän och lagkamrat som gick bort i cancer endast 10 år gammal.
– Det viktigt för oss alla att vi genomför den här cupen, för Benjamin, säger Aleksander Lazarevic.

12 september 2023 klockan 11:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Amanda Orrbo är nybliven guldmedaljör. Foto: Johan Orrbo

EM-GULD till Amanda Orrbo

Frövi Judos Amanda Orrbo tog under fredagen ett efterlängtat EM-guld i italienska Padova, där hon tävlade i mästerskapet för personer med Downs syndrom. Därmed kan hon stoltsera med ett guld i EM, VM och Special Olympics.
– Det känns häftigt att äntligen vinna guldet, hälsar en lycklig Amanda.

8 september 2023 klockan 17:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Hög svansföring under helgens svenska mästerskap

SM-helgen i Fritidsbyn bjöd på en hel del regn, sol och värme, men framförallt en uppvisning av Sveriges ...

Jenny Brunzell blev travsäsongens sista vinnare

Örebrotjejen Alice Molin blev först med att vinna lopp under årets travsäsong på Fornaboda, medan Jenny ...

bildspel Här invigs helgens SM-tävlingar i Lindesberg

Till tonerna av Guldsmedshyttans Musikkår invigdes helgens SM-tävlingar i bruks och mondioring med pompa och st...

Annons

Foto: Camilla Lagerman

IFK Lindesberg tappade poäng efter avgörande straff

När slutminuten närmade sig såg det ut som att IFK Lindesberg skulle gå segrande med 2-1 ur torsdagens match mot tabellettan. Bortalaget Östansjö hann att få med sig en straff strax innan slutsignalen ljöd. Straffskottet gick i mål vilket blev matchavgörande under sista minuten.
– Att tappa segern i slutminuterna är sjukt irriterande.

25 augusti 2023 klockan 10:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-Östansjö IF: Tabellettans segertrend ska brytas

IFK Lindesberg kommer från, vad som kan vara, säsongens bästa match när de segrade över Latorp ...

Hemmaseger trots en kortare galopp

Det blev en kortare galopp för hemmahästen Cersei Gene när de tävlande ekipagen kom ur den första svängen. Det var dä...

Stor seger på hemmaplan: ”Vi gör säsongens bästa match”

Ett dåligt väder stoppar inte IFK Lindesberg. Mycket arbete har gjorts på Fritidsbyn för att ...

Fotbollsyra inledde första skoldagen på Brotorpsskolan

På onsdagsmorgonen välkomnade skolorna i Lindesbergs kommun sina elever tillbaka efter ett långt ...

Inför IFK-Latorps IF: Poängjakt mot tabelltoppen

Med en seger i ryggen så är det dags för ny match. Poängen börjar att bli viktiga för tabellfyran IFK ...

Systrarna Vera och Victoria Almlöf tyckte skyttet var lite svårt. Bäst var tennisen. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Linde Sports Camp

För tionde året i ordningen gick omåttligt populära Linde Sports Camp av stapeln under sommarlovets sista vecka. Sammanlagt 104 barn har under fyra dagar testat 10 olika sporter, något som ger ett positivt avtryck hos föreningarna.
– Många barn tappar intresse i den här åldern och behöver ha något nytt, och det har ju verkligen skett under de här 10 åren. Alla får alltid några nya medlemmar efter det här, och flera av dessa har blivit riktigt bra inom sin sport, berättar Björn Nyberg från Frövi Judo.

11 augusti 2023 klockan 16:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Viktiga poäng efter det långa uppehållet
Tre raka hemmamatcher står på matchschemat efter att IFK Lindesberg har gått igenom över en månad med ledigheter. Tabellåttan Pålsboda var fö...
11 augusti 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fritidsbyn tillfälligt avstängd efter översvämning
På grund av de mycket höga vattenflödena i Torphytteån väljer nu IFK Lindesberg att tillfälligt stänga Fritidsbyn för samtliga aktiviteter i ...
10 augusti 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tusentals besökare väntas när SM i bruks och mondioring avgörs i Lindesberg
Den sista helgen i augusti avgörs SM i bruks och mondioring i Fritidsbyn i Lindesberg. Ett mästerskap som lockar tusentals besökare från hela ...
9 augusti 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-08-09

2023-08-08

2023-07-31

2023-07-26

2023-07-24

2023-07-19

2023-07-19

2023-07-07

2023-07-03

2023-06-26

2023-06-24

2023-06-19

2023-06-18

2023-06-15

2023-09-28 03:22