Fellingsbro-våren summerad i tio punkter

Förra veckan gick jag igenom IFK Lindesbergs vårsäsong i tio olika steg. Nu har turen kommit till tabelltvåan i samma serie, Fellingsbro GoIF. Här nedan staplar jag upp det bästa och det sämsta som våren bjudit på.

Resultaten: 7/10. Att vara serietvåa med lite mer än halva säsongen spelad är givetvis ett gott kvitto. Men ändå känns det som att poängskörden hade kunnat varit bättre. Fyra poäng upp till serieledande Glanshammar var väl inte riktigt vad man hade förväntat sig av Fellingsbro GoIF. I synnerhet inte efter den fantastiska inledningen.

Derbyknocken: Onsdagen den 4:e juni blev lika mycket ett skräckdatum för IFK Lindesberg som en magisk kväll för Fellingsbro. Med fyra mål på sjutton minuter sprang FGoIF fullständigt sönder ett virrigt motstånd och avgjorde derbyt innan det egentligen hunnit sätta sig. 5-1 skrevs slutresultatet till, en derbysmäll som IFK sent kommer att glömma. Segern gav Fellingsbro självförtroende och svingade laget närmare Glanshammar.

Försvarsmuren: När nu 10 av 18 omgångar är spelade ståtar två lag med ett försvarsfacit klart bättre än övrigas. Det ena är serieledande Glanshammar, det andra är Fellingsbro GoIF. Med åtta insläppta mål, samma siffra som Glanshammar, har FGoIF byggt sin starka tabellplacering från grunden. Den rutinerade målvakten Sebastian Hahne har fått god uppbackning av ett välorganiserat försvar. Fyra hållna nollor gör Fellingsbro till vårens defensivt starkaste lag.

Utvisningarna som orsakat poängtapp: Tre poängtapp har det blivit för Fellingsbro GoIF. Tre oavgjorda matcher som har något gemensamt. Nämligen att man vid samtliga tre tillfällen har tvingats avsluta matchen med reducerat manskap. I seriefinalen mot Glanshammar visades Samuel Eze ut, mot Närkes Kil var det Fahad Wuzibat och senast mot Ervalla fick målvakten Hahne syna det röda kortet efter ett hjärnsläpp. Utvisningar är alltid kostsamma och det har Fellingsbro fått en smärtsam lärdom om i år.

Rutinen: Medan IFK Lindesberg bygger ungt, nytt och fräscht litar Fellingsbro på sin erfarenhet. Laget har en stomme som varit med länge och spelare som Henry Kallio, Jens Lekström och lagkaptenen Per Åkerlind begår inga nybörjarmisstag. Att ha den rutinen och att alltid veta vad som krävs är ovärderligt. Det är det som gör Fellingsbro till det stabila lag man är.

Sena avgöranden: Under framförallt vårens tidiga omgångar hände det att Fellingsbro körde fast i sina matcher. Laget var sällan hotat, men hade problem med att få fart på spelet och skapa chanser. Men oftast slutade det ändå med att man i slutminuterna malde ner motståndet, pressade in ett mål och säkrade tre poäng. Ett bra lag har styrkan att vinna även när de spelar dåligt.

Utropstecknet: Fahad Wuzibat. Tränare Huerta hämtade in den unge anfallaren inför säsongen och han har utvecklats till en riktig diamant för laget. Det var Wuzibat som rev sönder IFK-försvaret i derbyt och dukade upp för den totala krossen. Totalt har det blivit sju mål och med hans rörlighet ligger han ofta bakom mängder av chanser för lagkamrater. Klassmålet mot Lilla Örebro kan bli säsongens vackraste i division 6.

Frågetecknet: Bäst när det gäller? Det kan så klart tyckas hårt att ge kritik åt Fellingsbros vinnaranda när de plockat poäng på hög. Men någonstans känns det som att mentaliteten inte riktigt finns där när det behövs som mest. I seriefinalen tog man ledningen för att sedan tappa den minuten efter och samma sak inträffade även mot Närkes Kil. Tappet från 2-0 till 2-2 mot Ervalla med kvitteringen i slutminuten gav ytterligare vatten på kvarnen. Klarar man av att prestera i höstens måstematcher?

Bredden: Till skillnad mot många konkurrenter står och faller inte Fellingsbro med en startelva. Victor Huerta sitter på en trupp där kvaliteten strömmar i överflöd. Samuel Eze, Steven Bamba, David Greneby, Fahad Wuzibat och Mikael Karlsson är bara en handfull av profilerna. Bredden är enorm och den talar för Fellingsbro

Fortsättningen: Åtta omgångar återstår och Fellingsbro är fyra poäng bakom den förstaplats man vill åt. Laget bör gå relativt rent om det ska bli verklighet, i och med att Glanshammar sett så enormt starka ut. Att rada upp segrar är verkligen ingen omöjlighet för detta FGoIF, men då vill det till att man lycka stänga de tuffa matcherna. Kvar finns även bortamötet med Glanshammar och en match som väntas avgöra toppstriden. Hösten lär bli dramatisk för Fellingsbro GoIF.

Publicerad 9 juli 2014 klockan 10:32

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 18:01