FOTO: Fellingsbro GoIF

FGoIF rustar för toppstrid

Det må vara midvintermörker och juletider, men för Fellingsbro GoIF är detta en av försäsongens mest intensiva perioder. Lagets tränare Victor Huerta har lagt upp planer, gjort klart med nyförvärv och bokat in träningsmatcher. Allt med siktet inställt på fotbollssäsongen 2014.

Inför säsongen 2012 tog Victor Huerta över som ny tränare för Fellingsbro GoIF. Sedan dess har klubben först åkt ur division 5 och sedan slutat trea i division 6. Efter det fina 2013 man stått för rustar man nu för nästa år.

För tillfället deltar laget i en futsalserie. Tränare Huerta berättar att tanken från början var att en mindre samling spelare skulle ställa upp med ett eget lag. Men då de inte fick ihop något lag slutade det med att Fellingsbro tog över deras plats och därför spelar i en sex lag stor grupp.

– Vi har inte direkt tränat så mycket, vi har ju liksom inte satsat på detta. Men det är klart att vi tränar en del. Vi kör två pass i veckan och bara lattjar, förklarar Victor Huerta om hur laget tar sig an futsalserien.

Lagets tränare berättar att Fellingsbro inför den sista omgången har chans på avancemang. På söndag spelar man mot Simon SK i Vivalla med matchstart 19.00. Motståndet ligger sist i tabellen och Huerta tror på en seger. Om man lyckas vinna och om de andra resultaten går vägen slutar laget tvåa och får kvala till DM.

I övrigt kommer vintern att bjuda på ett par cupspel. Laget planerar bland annat att delta i den årliga inomhuscupen i Köping, som spelas först i februari. En cup som Huerta kan garantera att man spelar i är Fellingsbro-cupen som man själva arrangerar.

– Vi har vår egna cup som spelas den första februari. Där brukar det vara åtta lag och det är vi som bjuder in lagen, så det blir nog samma som förra året tror jag. Det är mest lag från regionen som Medåker, Götlunda, Värhulta och så vidare. Sen har vi försäsongen och då drar vi igång med matcher den andra veckan i mars mot lite olika motstånd. Men det är inte riktigt spikat än med alla helger.

Träningsdoserna har så här långt under hösten varit milda. Huerta menar att det viktigaste är att få killarna inspirerade inför den långa säsongen.

– Vi är igång och kör på. I november och december har vi tränat två gånger i veckan, och då är det inklusive match och aldrig två träningar plus match Det är medvetet för att killarna ska känna suget efter fotbollen och bara ha roligt.

Efter nyår kommer FGoIF att hålla ett upptaktsmöte. Där ska ledarstaben, nyförvärven och målsättningarna för säsongen presenteras. Därefter kickar 2014 igång, något som innebär hårdare träning med en hel del fys i februari. För att inte få spelarna att tröttna på fotboll kommer man att kombinera med lite alternativ träning som crossfit.

På spelarfronten har det varit stor aktivitet den senaste tiden. Fellingsbro har via sin Facebook ständigt uppdaterat med nyheter om vad som är på gång, samt kryddat det med intervjuer på hemsidan med de klara nyförvärven.

Huerta berättar att man så här långt presenterat fyra spelare, men att fler är på ingång. För tillfället är det mest akuta behovet en målvakt till, då laget i nuläget har en målvakt som ligger ute på jobb och en som är småbarnsförälder. Samtidigt har en handfull spelare redan lämnat laget, där tre gått direkt in i division 4-lag.

– Vi har kommit igång och fått in 6-7 nya spelare. Vi har gått ut med tre offentligt på hemsidan och ska ut med tre till, men håller lite på det. Det som är fokus just nu är att vi har tre spelare från förra säsongen som inte vet om de ska spela vidare. Men de har sagt samma sak i tre års tid så jag hoppas på samma sak i år, skrattar Huerta och ger en utläggning om hur han vill lägga upp transferperioden.

– Efter säsongens sista match är spelad ringer jag till de klubbar där jag har spelare som jag är intresserad av. Då berättar jag vilka spelare jag vill höra med och då får klubbarna ta det som de vill. Jag försöker jobba hårt för att få alla spelare klara före nyår. Det gör att vi kan dra igång i januari och ha truppen spikad, annars kan det lätt springa iväg och man får in nya spelare i mars-april.

Huerta har nu tränat laget i två säsonger, där nästa blir hans tredje. Under hösten har han diskusterat med andra klubbar och det var osäkert vad han skulle välja. Men i slutändan förlängde han sitt kontrakt med Fellingsbro, något han är mycket nöjd över.

Till kommande säsong väntar derbyn med IFK Lindesberg och Frövi IK, vilket sätter en extra kryddar på sommaren. För Fellingsbro GoIF är målet att inte bara slåss om uppflyttning, utan att verkligen kunna störa favoriterna säsongen ut. Efter förra årets andraplats tar laget sikte än högre i år.

– Den här säsongen siktar vi på att vara bland de två första. Vi känner självklart att vi har suttit ribban lite högre i år. Serien kommer att se mycket annorlunda ut och det är mycket bättre lag i år, så det kommer att bli tuffare, avslutar Victor Huerta och blickar fram emot en säsong fylld av derbyn och täta matcher.

Läget i FGoIF inför 2014:
Division:
6
Målsättning: Sluta topp två
Tränare: Victor Huerta (tredje säsongen)
Nyförvärv: Benjamin Rodrigues de Oliveira (Delta Örebro IF), Martin Christiansen (Lillåns BK), Mirzet Fujalkic, Lars Persson (Nyckelby IF)
Spelarförluster: Manne Nilsson (IFK Örebro), Björn Norberg (NPBK), Mikael Härdfeldt (slutar), Tomas Fernandez Gonzalez (Sturehovs IK)

Publicerad 13 december 2013 klockan 10:44

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 20:58