Lindesbergarna Filip Bergmark och Gustav Backström är nu en del av Örebro Hockeys SHL-trupp. FOTO: Hannes Feldin

Filip och Gustav – hockeyproffsen tillbaka i Lindehov

Den gångna veckan fick Lindesberg besök av Örebro Hockey. Med på Maxim Ivanovs träningar i Lindehov fanns Filip Bergmark och Gustav Backström, Linde-killarna som flyttats upp till SHL-laget. Några månader in på sitt proffsäventyr berättar de båda om sin tillvaro och hur de känner inför träningsmatchen i Lindehov den 13:e augusti.

Hur rullar livet som hockeyproffs på så här långt?
Gustav:
Det har fungerat bra faktiskt. Jag har tränat på dagarna och vilat på kvällarna, det är så det ser ut.
Filip: Det är jättetufft men jättekul också. Man har väntat att få gå på is hela sommaren och nu när vi äntligen gjort det tycker jag att det rullar på. Det har gått bättre och bättre och man kommer in i laget mer och mer och lär känna alla.

Vad känner du att du lärt dig och utvecklat hittills?
Gustav:
Det är väl mest min styrka, jag tycker att styrketräningen är det som jag förbättrat mig på. Sen är det klart att att man har sett hur det går till och att det är mycket träning som man måste lägga ner.
Filip: Framförallt träningen. Jag har aldrig tränat så här mycket förut och man blir bara starkare och starkare, mentalt också. Man lär sig mer och mer hela tiden känner jag.

Vilken är den största skillnaden mot det gamla juniorlaget, både på och vid sidan av planen?
Gustav:
På planen blir ju allt ett snäpp högre och allt går mycket fortare, större och starkare. Man får göra allt lite snabbare och lite bättre. Vid sidan av planen är det att alla är seriösa och alla vill att laget ska gå bra. Man tar hand om sin kropp på bästa sätt. Det tar tid men det lönar sig i slutändan.
Filip: Det är ändå ungefär likadant. Något man märker är att alla i a-laget snackar. I J20-laget är det mest kaptenen som tar ton, men i a-laget pushar alla på och vill att alla ska bli bättre. Alla säger vad man tycker och om någon slarvar så säger man till, ingen blir arg utan förstår varför man får skäll.

Ni har några gamla rävar i laget med bland annat Löwdahl och Johan Wiklander. Är det några som tar hand om er nya unga spelare extra mycket?
Gustav:
För det fösta tycker jag att alla gör det jättebra. Alla är öppna och trevliga och pratar med en. Som back har Skogs tagit om en lite extra och hjälper till med backsidan, han är ju en gammal räv han också haha!
Filip: Jag tycker att alla tar hand om oss på ett bra sätt. Det är viktigt att man snackar med de yngre, och alla är trevliga och skitsnälla.

Har Kenta och Johan Tornberg talat något med dig än om vilken roll du väntas få kommande säsong?
Gustav:
Nej, vi har inte pratat om någonting sånt än så länge. Först nu så vill jag visa att jag vill ha en plats i laget och att man förtjänar det.
Filip: Nej det har vi inte pratat om. Det blir mer nu när vi går på is och vi får se vart vi hamnar.

Det har varit en lång och tuff försäsong men nu var ni äntligen tillbaka på is i Lindesberg. Hur kändes det?
Gustav:
Det var jätteroligt och skönt att få göra något nytt, fast ändå gammalt om man säger så. Nu kommer vi ifrån löparskorna ett tag, jag har tröttnat på dem. Fast man har väl några meter kvar att springa men det är skönt att komma på isen igen.
Filip: Det var skitkul. Jag har väntat på det hela sommaren och äntligen så var det dags. Det är inte lika roligt att ha skridskoträning, men när man varit borta från hockeyn en hel sommar är det riktigt roligt ändå. Extra kul att vara tillbaka i Linde därifrån jag kommer.

Som tränare hade ni Maxim Ivanov som körde lite annorlunda övningar. Hur fungerade det?
Gustav:
I början så trodde jag att han skojade med oss, sen förstod jag att det var vad vi skulle hålla på med. Men jag tror att det är något för alla i laget att lära sig mera av. Just balansåkning och rörlighet, sånt som man aldrig tränar i vanliga fall men som är viktigt för en skridskoåkare.
Filip: Han var en enorm skridskoåkare och han visste verkligen vad han gjorde. Det var sjukt att se honom, jag har aldrig sett någon så rörlig. Det är svårt att ta efter men jag tycker ändå det gick bra, om man inte kunde en grej var man tvungen att gå igenom det ett par gånger. Han visste vad han ville ut med allting så det var en riktig upplevelse.

Det dröjer inte länge innan ni kommer tillbaka till Lindesberg för träningsmatchen mot Brynäs den 13:e augusti. Det väntas mycket publik och vad tänker du inför den matchen?
Gustav:
Det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka till hemmaplan och spela en match med förhoppningsvis mycket folk på läktarna och visa att man vill ha en plats i laget. Det är därför jag är här och det är det som jag spelar för.
Filip: Vi har inte fått klartecken än vilka som får spela. Men det skulle bli riktigt kul att få vara med och lira inför gamla kompisar och familjen och i gamla arenan.

Vad är på gång före den matchen?
Gustav:
Den här veckan har vi fystester i början av veckan och i slutet ska vi ha lite isträning igen. Sen den 4:e augusti har vi ispremiär i Behrn Arena. Det börjar kännas att nu är det allvar och det blir en helt annan spänning.
Filip: På måndag har vi fystest och på tisdag lite styrketester. Onsdag till fredag tränar vi på is och känner på grejerna, sen har vi gym och löpträning och allt sånt där innan matchen.

Har du hunnit med något mer än träning nu i sommar?
Gustav:
Ja vi var faktiskt med familjen och flickvännen på Öland en vecka, så vi fick njuta lite av solen. Sen har jag varit hemma hos föräldrarna i Allmänningbo och hälsat på.
Filip: Jag åkte faktiskt iväg en vecka med Anton Brehmer och Calle Åsell på en utlandsresa. Vi var lite ledsna på att vara kvar i Örebro så vi tog en sista-minuten. Det var välbehövligt.

Publicerad 27 juli 2014 klockan 20:21

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 16:44