Lindesbergarna Filip Bergmark och Gustav Backström är nu en del av Örebro Hockeys SHL-trupp. FOTO: Hannes Feldin

Filip och Gustav – hockeyproffsen tillbaka i Lindehov

Den gångna veckan fick Lindesberg besök av Örebro Hockey. Med på Maxim Ivanovs träningar i Lindehov fanns Filip Bergmark och Gustav Backström, Linde-killarna som flyttats upp till SHL-laget. Några månader in på sitt proffsäventyr berättar de båda om sin tillvaro och hur de känner inför träningsmatchen i Lindehov den 13:e augusti.

Hur rullar livet som hockeyproffs på så här långt?
Gustav:
Det har fungerat bra faktiskt. Jag har tränat på dagarna och vilat på kvällarna, det är så det ser ut.
Filip: Det är jättetufft men jättekul också. Man har väntat att få gå på is hela sommaren och nu när vi äntligen gjort det tycker jag att det rullar på. Det har gått bättre och bättre och man kommer in i laget mer och mer och lär känna alla.

Vad känner du att du lärt dig och utvecklat hittills?
Gustav:
Det är väl mest min styrka, jag tycker att styrketräningen är det som jag förbättrat mig på. Sen är det klart att att man har sett hur det går till och att det är mycket träning som man måste lägga ner.
Filip: Framförallt träningen. Jag har aldrig tränat så här mycket förut och man blir bara starkare och starkare, mentalt också. Man lär sig mer och mer hela tiden känner jag.

Vilken är den största skillnaden mot det gamla juniorlaget, både på och vid sidan av planen?
Gustav:
På planen blir ju allt ett snäpp högre och allt går mycket fortare, större och starkare. Man får göra allt lite snabbare och lite bättre. Vid sidan av planen är det att alla är seriösa och alla vill att laget ska gå bra. Man tar hand om sin kropp på bästa sätt. Det tar tid men det lönar sig i slutändan.
Filip: Det är ändå ungefär likadant. Något man märker är att alla i a-laget snackar. I J20-laget är det mest kaptenen som tar ton, men i a-laget pushar alla på och vill att alla ska bli bättre. Alla säger vad man tycker och om någon slarvar så säger man till, ingen blir arg utan förstår varför man får skäll.

Ni har några gamla rävar i laget med bland annat Löwdahl och Johan Wiklander. Är det några som tar hand om er nya unga spelare extra mycket?
Gustav:
För det fösta tycker jag att alla gör det jättebra. Alla är öppna och trevliga och pratar med en. Som back har Skogs tagit om en lite extra och hjälper till med backsidan, han är ju en gammal räv han också haha!
Filip: Jag tycker att alla tar hand om oss på ett bra sätt. Det är viktigt att man snackar med de yngre, och alla är trevliga och skitsnälla.

Har Kenta och Johan Tornberg talat något med dig än om vilken roll du väntas få kommande säsong?
Gustav:
Nej, vi har inte pratat om någonting sånt än så länge. Först nu så vill jag visa att jag vill ha en plats i laget och att man förtjänar det.
Filip: Nej det har vi inte pratat om. Det blir mer nu när vi går på is och vi får se vart vi hamnar.

Det har varit en lång och tuff försäsong men nu var ni äntligen tillbaka på is i Lindesberg. Hur kändes det?
Gustav:
Det var jätteroligt och skönt att få göra något nytt, fast ändå gammalt om man säger så. Nu kommer vi ifrån löparskorna ett tag, jag har tröttnat på dem. Fast man har väl några meter kvar att springa men det är skönt att komma på isen igen.
Filip: Det var skitkul. Jag har väntat på det hela sommaren och äntligen så var det dags. Det är inte lika roligt att ha skridskoträning, men när man varit borta från hockeyn en hel sommar är det riktigt roligt ändå. Extra kul att vara tillbaka i Linde därifrån jag kommer.

Som tränare hade ni Maxim Ivanov som körde lite annorlunda övningar. Hur fungerade det?
Gustav:
I början så trodde jag att han skojade med oss, sen förstod jag att det var vad vi skulle hålla på med. Men jag tror att det är något för alla i laget att lära sig mera av. Just balansåkning och rörlighet, sånt som man aldrig tränar i vanliga fall men som är viktigt för en skridskoåkare.
Filip: Han var en enorm skridskoåkare och han visste verkligen vad han gjorde. Det var sjukt att se honom, jag har aldrig sett någon så rörlig. Det är svårt att ta efter men jag tycker ändå det gick bra, om man inte kunde en grej var man tvungen att gå igenom det ett par gånger. Han visste vad han ville ut med allting så det var en riktig upplevelse.

Det dröjer inte länge innan ni kommer tillbaka till Lindesberg för träningsmatchen mot Brynäs den 13:e augusti. Det väntas mycket publik och vad tänker du inför den matchen?
Gustav:
Det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka till hemmaplan och spela en match med förhoppningsvis mycket folk på läktarna och visa att man vill ha en plats i laget. Det är därför jag är här och det är det som jag spelar för.
Filip: Vi har inte fått klartecken än vilka som får spela. Men det skulle bli riktigt kul att få vara med och lira inför gamla kompisar och familjen och i gamla arenan.

Vad är på gång före den matchen?
Gustav:
Den här veckan har vi fystester i början av veckan och i slutet ska vi ha lite isträning igen. Sen den 4:e augusti har vi ispremiär i Behrn Arena. Det börjar kännas att nu är det allvar och det blir en helt annan spänning.
Filip: På måndag har vi fystest och på tisdag lite styrketester. Onsdag till fredag tränar vi på is och känner på grejerna, sen har vi gym och löpträning och allt sånt där innan matchen.

Har du hunnit med något mer än träning nu i sommar?
Gustav:
Ja vi var faktiskt med familjen och flickvännen på Öland en vecka, så vi fick njuta lite av solen. Sen har jag varit hemma hos föräldrarna i Allmänningbo och hälsat på.
Filip: Jag åkte faktiskt iväg en vecka med Anton Brehmer och Calle Åsell på en utlandsresa. Vi var lite ledsna på att vara kvar i Örebro så vi tog en sista-minuten. Det var välbehövligt.

Publicerad 27 juli 2014 klockan 20:21

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 21:40