I frånvaron av Joakim Bååk klev Jesper Nilsson fram och ledde LIF-offensiven. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Fjärde raka segern för LIF

LIF Lindesbergs segerrad växer sig bara längre och längre. På lördagen säkrade laget sin fjärde raka tvåpoängare, efter att ha besegrat Tyresö på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 33-27 och håller LIF kvar på rätt sida om kvalstrecket.

Formen pekar fortsatt spikrakt uppåt för LIF Lindesberg. Lagets vinstsvit är nu uppe i fyra matcher, sedan man besegrat Tyresö med sex bollar på lördagen. Bortafighten började dock tufft för LIF, som visserligen tog ledningen men sedan fick se motståndet gå förbi.

Med en kvart spelad var ställningen 7-5 till Tyresö, som så långt hade lyckats stänga ner LIF. Men brandgult, som kom till spel utan en skadad Joakim Bååk, skulle växla upp de offensiva motorerna. På sex minuter spelade LIF 7-1 och tack vare det gick laget till halvtidsvila i en sexmålsledning.

– Vi är under där i början, men vi jobbar på bra tycker jag. Men det är lite knivigt att leda med fem-sex mål. De stretar emot rätt bra och det blir ingen lugn resa, förklarar Herman Arenvang.

LIF-tränaren fick sedan se sitt lag behålla avståndet genom hela den andra halvleken. Som mest var ledningen uppe i åtta bollar, samtidigt som Tyresö aldrig lyckades krypa närmare än fyra. I slutskedet kunde LIF bevaka sitt trygga övertag och Jacob Nelson fastställde segersiffrorna till 33-27. De många gjorda målen satt givetvis skönt i det brandgula lägret.

– Det som vi gör bäst är anfallsspelet. Vi producerar mål hela tiden och skapar lägen. Vi gör 16 i första och då har vi ändå fyra tekniska misstag i kontring, konstaterar Arenvang.

Gör ett ryck till kvalstrecket

Vinsten var LIF:s fjärde i rad och laget stormar för närvarande fram genom serien. När han blickar tillbaka på segern över Tyresö finner Arenvang likheter med höstens match mot Vinslöv. Nu precis som då spelade LIF borta mot ett bottenlag, med skillnaden att man den här gången tog hem de två poängen.

– Vi är tillräckligt ödmjuka för att jobba vidare och tar det situation för situation. Det var vi inte på samma sätt i höstas, menar Arenvang och utvecklar sitt resonemang.

– Då blev vi pressade och stressade, det gjorde att vi tappade ledningar. Nu är vi mycket stabilare som lag. Jag tror att det gör oss mycket jobbigare att möta.

Bland de spelare som utmärkte sig denna dag var Jesper Nilsson, som i ”Jocke” Bååks frånvaro stod för sju mål. Dessutom pushar Arenvang för den nyttige duon Gustaf Ekström och Jesper Jakobsson. Vinsten gör att LIF nu skapar en lucka på tre poäng ner till kvalstrecket, med endast fem omgångar kvar att spela. Näst på tur kommer ett hemmamöte med VästeråsIrsta och Arenvang vet vad som väntar.

– Självklart är det en tuff match. Det ska bli jättekul att få den uppgiften när vi satt oss i den här bra sitsen. Det är alltid ”goa” matcher mot Västerås.

Matchfakta Tyresö-LIF Lindesberg:
Resultat: 27-33 (10-16)
Publik: 151
Mål LIF: Jesper Nilsson 7, Jacob Nelson 7, Oskar Erixon 5, Fatlum Ahmeti 4, Bashkim Gashi 4, Sebastian Hammar 4, Albin Järlstam, Jesper Jakobsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Varberg-OV Helsingborg 26-27
Country-Rimbo HK 27-30
IFK Ystad-Vinslöv 32-22

Tabellen från Svensk Handboll:
Tabell

Publicerad 20 februari 2016 klockan 18:53


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 19:11