Det är glada miner i Lindlöven när laget nu siktar på att fortsätta sin vinstrad mot Vimmerby. FOTO: Hannes Feldin

Formstarkt Lindlöven laddar om för Vimmerby

Med två raka segrar har vinden vänt för Lindlöven. Efter en vecka kantad av mål, inspelade poäng och nyvunna tabellplaceringar laddar man nu om batterierna. Imorgon siktar Lindlöven på att fortsätta segertåget, då man rullar till Småland för ett möte med tabelltvåan Vimmerby HC.

Förra söndagen tog en lång väntan slut för Lindlöven. Via 4-2 borta mot Surahammar satte laget punkt för sin förlustsvit och inkasserade säsongens andra trepoängare. Man behövde inte vänta särskilt länge på den tredje. För redan i onsdags såg Lindlöven till att köra över Forshaga med 7-2 och fira ännu en seger.

– Det är klart att man får in en godare känsla. Sen vet vi ju om att det är hårt jobb som gäller när vi möter Vimmerby. Vi går till match med en lite skönare känsla och med lite mer råg i ryggen än vad vi gjort tidigare, säger Daniel Eriksson.

Tränaren förklarar vändningen med att laget insett vikten av det hårda jobbet. Försvarsspelet har även det blivit noggrannare och bättre, där man släpper till väldigt få klara lägen. Det viktigaste nu är att hålla en konsekvent nivå på det fina spelet, menar Eriksson.

Även i spelartruppen är tongångarna väldigt positiva efter vinsterna. Just att vinna ”måstematcherna” är något som ger extra styrka till gruppen. Sammanhållningen i laget har dock varit bra under hela hösten, även fast resultaten bitvis gått emot.

– Jag har spelat i många lag men aldrig där det är en sån stark grupp som vi har i Lindlöven. Det är fyra femmor där alla drar åt samma håll, berömmer Patrik Nyman.

Det hårda arbetet börjar att betala av sig

Den storväxte forwarden har varit en bidragande faktor till att vinden vänt för Lindlöven. Själv tycker Patrik att man inte förändrat så mycket just i de senaste matcherna. Spelet överlag har varit stabilt i samtliga matcher, den enda där Patrik känner att man var chanslösa var i förlusten mot Tranås. Han tror snarare att vändningen är resultatet av Lindlövens långsiktiga arbete.

– Sen har ”Danne” (Eriksson) sin vision för hur vi ska spela hockey. Vi ska utgå från försvaret och det har vi tränat på i många veckor nu. Det tar tid för vissa att komma in i det spelsättet, eftersom att vi har många offensiva spelare. Men med tiden kommer det att bli riktigt bra.

Att träna ett lag i motvind kan ibland kräva . Det ska stuvas om i formationer, spelet ska ses över och detaljer sak förbättras. Men skiljer det sig något från att försöka få ett vinnande lag att fortsätta vinna?

– Egentligen inte. Man jobbar efter en lagd linje och det man tror på, sen hoppas man att budskapet fortsätter att nå fram. Sen gäller det för oss i fortsättningen att vara noggrannare och inte slappna av bara för att vinner några matcher, förklarar Eriksson.

Tränaren har i de båda vinsterna fått se Alexander Kovalonok ansluta till truppen. 28-åringen har gått skadad i säsongsupptakten, men har på sina två matcher stått för två mål och två assist. Eriksson håller med om att det inte är någon tillfällighet att vändningen kommit efter Kovalonoks comeback.

– Det är klart att ”Kova” är en spelare som är på en väldigt hög nivå. Han är en bra kille i gänget och i truppen och han kommer in och bidrar med erfarenhet. Så självklart betyder hans ingång en hel del.

”Vinner laget så vinner du”

Kovalonok har dock långtifrån varit ensam om att lyfta Lindlövens offensiv. I onsdagens överkörning mot Forshaga höll sig Patrik Nyman framme och petade in 3-1-pucken.

– Det är skönt att vinna lite matcher och göra poäng. Man spelar för laget först, men sen har man en individuell målsättning också att göra poäng. Men det viktigaste är att laget vinner, för vinner laget så vinner du och när laget spelar bra så spelar du bra. Det hänger ihop, säger Patrik.

Och vinna hoppas han så klart göra även imorgon. Lindlöven hoppar då på bussen och rullar till Småland för ett möte med Vimmerby. Patrik gillar just matcherna mot söderlagen, som spelar med mera fart och finess och inte samma typ av brunkarhockey som exempelvis Forshaga. Därför ser han fram emot morgondagens drabbning med tabelltvåan Vimmerby extra mycket.

– Det ska bli riktigt kul för de har mycket publik. De har en lite mindre rink så det kommer nog att gå fortare, men man sporras av att möta bra motståndare. Så det kittlar extra mycket tycker jag.

Publicerad 25 oktober 2014 klockan 17:13

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild på Berra Bus som slutade tvåa under Fornabodas tordagstävlingar Foto: Timmy Lundegård

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage deltog under dagen och i det sjätte loppet lyckades gotlandsuppfödda Nidalee ha de kvickaste benen under målgången och gick mot en säker seger med sin tränare Kerstin Hell, en seger som är ”hemmalagets” fjärde för säsongen.

23 juli 2020 klockan 15:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för sä...

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation
Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora ...
16 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Montéryttare tog en kuskdubbel
Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på ...
14 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet
Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick ...
6 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Annons

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-08-05 04:28