Alexander Kovalonok njuter av Lindlövens tre raka segrar och den form som laget visar upp. FOTO: Hannes Feldin

Formtoppen ger poängkungen en positiv känsla

Han inledde säsongen skadad och kämpade sig tillbaka till den nionde omgången. Efter sin comeback har Alexander Kovalonok stått för 15 poäng, avgjort flera matcher och hjälpt Lindlöven få fart på sin offensiv. Nu blickar poängkungen fram emot julen och den fortsättningsserie som därefter väntar.

Lindlöven är mitt uppe i sina sju spelfria dagar. Laget passar då på att ta hela helgen ledigt och ladda om batterierna för onsdag, då man avslutar höstserien hemma mot Vimmerby. Efter höstens tuffa spelschema kommer vilan lägligt.

– Det är alltid skönt med lite vila. Sen har vi sista matchen kvar innan julledigheten. Det ska också bli skönt, det är alltid lika roligt med julklappar och allt sånt där, säger Alexander Kovalonok.

Forwarden har dock spelat klart färre matcher än många andra i Lindlöven denna höst. Anledningen till det är den skada han dragits med, något som höll honom borta från försäsongen. Under de åtta första omgångarna fick Alexander titta på medans hans lagkamrater slet hårt ute på isen.

– Ja det är alltid tråkigt att vara vid sidan av. Särskilt när det gick lite tyngre för laget, suckar han.

Skadeproblemen gällde framförallt hans ljumskar. Men grunden till det hela var en påväxt på höftkulorna, som i sin tur skapade irritation på ljumskarna och magen. Undersökningarna pågår fortfarande och läkarna har så här långt slagit fast att det blir operation.

– Jag fick vila väldigt länge och har fortfarande lite känningar. Det kommer att behöva göras en operation. Men just nu kan jag köra och förhoppningsvis kan jag spela hela säsongen, beroende på läkarnas rekommendationer.

”Ju längre säsongen går desto bättre blir alla”

Sen en tid tillbaka är Alexander alltså åter i spel. Comebacken kom den 19:e oktober borta mot Surahammar, då serien hunnit fram till sin nionde omgång. Med ett mål och två assist bidrog Alexander till en 4-2-seger och succén har efter det bara fortsatt. På sina 13 spelade matcher har han 9 mål och 6 assist, men är trots det inte helt tillfreds.

– Det har gått till och från tycker jag. Dels hade jag gått skadad och då är det inte så lätt att komma tillbaka snabbt. Jag är inte helt nöjd med varken min eller lagets insats, men det ska förhoppningsvis bli bättre när vi går in i fortsättningsserien.

Även om Alexander är kritisk till sitt eget spel har Lindlöven fått ett lyft sedan återkomsten. Laget har ökat sitt poängsnitt från 0,7 till 1,3 poäng per match och har klättrat i tabellen. Men själv är han mer tveksam till sin betydelse.

– Vi hade ett ganska nytt lag och det tar ett bra tag att spela ihop sig. Jag tror att ju längre säsongen går desto bättre blir alla, desto bättre spelar man hop sig och hittar de nya rollerna. Det är nog det som är förklaringen snarare än att jag klev in, menar Alexander.

För egen del upplever han flera förändringar i lagets sätt att spela till denna säsong. Den nya tränarduon med Daniel Eriksson och Daniel Andmarken har suttit sin prägel på laget, något som kräver sin tid. Nu känner dock Alexander att både han och flera andra av lagets profilspelare börjar finna sig till rätta.

Ska ta med sig formen till våren

Hans målskytte fortsatte även i onsdags borta mot Forshaga. Endast nitton sekunder in i slutperioden stänkte Alexander in 4-2, ett viktigt mål som fastställde slutresultatet.

– ”Jocke” och Hägg vann pucken högt uppe i anfallszonen, Hägg tog ner den bakom målet och skulle egentligen hitta en passning till ”Jocke”. Men pucken gick förbi alla och hamnade ganska så fritt uppe i slottet hos mig. Jag klippte till och det var inga konstigheter.

Segern var Lindlövens tredje i rad och tog dem upp på åttondeplats i tabellen. Formtoppen och det alltmer imponerande spelet uppskattas av spelarna.

– Absolut och det tycker jag är viktigt att vi bygger vidare på. Vi har blivit ganska ödmjuka efter den tuffa hösten och vet att man måste gå in 100 % till varje match. Om man vunnit x antal matcher i rad spelar ingen roll. Det har visat sig att det är en tuff serie, man kan lika gärna förlora mot Grästorp som vinna mot Västervik, förklarar Alexander.

En sista omgång återstår nu av höstserien, följt av en längre julledighet. Inför den fortsättningsserie som sedan väntar är Alexander hoppfull.

– Min känsla är positiv och vi ska bara köra på. Vi ska inte sätta några orimliga mål, men kan samtidigt inte bara säga att vi ska undvika kval nedåt. Vi ska göra vårat absolut bästa och se hur långt det räcker.

Publicerad 5 december 2014 klockan 15:24

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 05:03