Fornaboda Travbanas 2014 präglades av mycket publik och vackert väder. FOTO: Hannes Feldin

Fornaboda siktar mot ett lika lyckat 2015

Nyår är en månad bort och Fornaboda Travbana lämnar en strålande tävlingssäsong bakom sig. När man nu fått besked om 2015 års tävlingsdagar börjar arbetet om på nytt. Sportchefen Claes Broberg sammanfattar här det år som varit och blickar fram emot det som väntar.

Hur skulle du summera den säsong som ni lämnar bakom er?
– Mycket lyckad. Den har varit jättebra och det är klart att det är vädret som har bidragit till det. Vi har haft mycket publik och spelmässigt så gick det bättre än vad det har gjort de senaste åren, sammanfattar en belåten Claes Broberg.

Att sportchefen är nöjd med det år som passerat är inte undra på. Under sommarens heta dagar och kvällar lockade Fornaboda stora publikmassor. Även om midsommardagen präglades av kyla strömmade tusentals åskådare till travbanan, och dagen blev som väntat höjdpunkten tillsammans med V86-kvällen.

Vad som bidragit till framgången för Fornaboda har Claes Broberg svårt att sätta fingrarna på. Arrangörerna hade samma koncept som tidigare år, men kunde trots det öka banspelet väldigt mycket. Just det kom inte som någon överraskning för Claes, men tas emot med öppna armar.

– Jag tycker dessutom att det är roligt för Fornaboda att man fått fram en häst som kan hävda sig på V75, stoltserar sportchefen.

Hästen som han talar om är den Fornaboda-fostrade Food Money. Redan under fjolåret visade han talang, men det är först under 2014 som de riktiga framgångarna kommit med vinst i V75.

”I det stora hela nöjd”

Tävlingssäsongen 2014 är för Fornabodas egen del över sedan ett par månader tillbaka. Nu laddar man om för nästa år, något man kommer att göra med en ny ordförande sedan Rolf Nydén valt att dra sig tillbaka. För någon vecka sedan mottog man även besked över 2015 års tävlingsdagar.

– Det ser i stora drag ut som i år, även om det blivit några förändringar. Vi har lite fler lunchtrav än vad vi hade velat ha, men man kan inte få allt, kommenterar Claes Broberg.

Hur fungerar det med tävlingsdagarna. Vilka är det som bestämmer och får ni vara med och bestämma?
– Man lämnar in sina önskemål på vad man vill ha och prioriterar dem. Sen är det Svensk Travsport som bestämmer hur dagarna ska ligga. Man kan ha synpunkter och ibland får man igenom dem, man kan även byta med någon annan bana om det passar båda. Annars får man gilla läget.

Gillar ni läget då, är ni nöjda?
– Ja det får jag nog säga. I en perfekt värld hade vi fått ett par färre lunchtrav och någon mer söndag. Men i det stora hela är jag nöjd utifrån de förutsättningar som vi har.

Banan öppen för träning under vintern

Premiärloppet körs den torsdagen den 7:e maj och fram tills dess väntar ett halvår av planering. Claes berättar att man inför 2015 kommer att satsa på två nyheter. Den ena är att man ska bygga ett nytt gäststall för de tävlande, den andra att uppföra en så kallad vinnarzon i anslutning till publiken där vinnarhästen kan tas om hand efter ett lopp. Men hur ska man fortsätta locka de stora namnen till Bergslagen?

– Det gör man kontinuerligt. Det handlar om en bra relation med de aktiva och se till att ha en bana som är bra och att de trivs med Fornaboda. Det är ett långsiktigt arbete och något som vi självklart ska bygga vidare på, berättar Claes.

Nu väntar alltså nästan ett halvårs uppehåll innan säsongen börjar. Men aktiviteten vid travbanan kommer att fortsätta även under vinterhalvåret.

– Träningen pågår hela vintern. Däremot så kommer den att bli lite beroende på vädret och vilka förhållanden vi har. Men det kommer att finnas möjlighet till träning under hela vintern.

Samtliga tävlingsdagar 2015:
Torsdag 7:e maj – Lunchtrav V4/V5
Söndag 24:e maj – V64
Fredag 5:e juni – Lunchtrav V65
Lördag 13:e juni – Eftermiddagstrav
Lördag 20:e juni – Midsommartravet
Onsdag 1:a juli – V86
Fredag 10:e juli – Lunchtrav V65
Lördag 18:e juli – Förmiddagstrav
Tisdag 28:e juli – Lunchtrav V4/V5
Tisdag 4:e augusti – Lunchtrav V4/V5
Tisdag 11:e augusti – Lunchtrav V4/V5

Publicerad 20 november 2014 klockan 15:30

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På torsdag är det årspremiär på Fornaboda. Årets travsäsong är rekordlång där säsongsavslutningen körs i början av september. Arkivfoto: Timmy Lundegård

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda Travbana där man strösslar säsongen med både Breeders Crown och STL Sommar med dubbla kallblodslopp. Ett väskförbud har däremot blivit uppsnackat men inför torsdag så gäller enbart restriktioner.
– Skulle det bli beslut på ett väskförbud så kommer vi att erbjuda picknickkorgar, säger Björn Andersson.

30 april 2024 klockan 17:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan
Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna ...
18 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan
Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-03-03

2024-02-29

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-25

2024-05-24 00:53