Fornaboda Travbanas 2014 präglades av mycket publik och vackert väder. FOTO: Hannes Feldin

Fornaboda siktar mot ett lika lyckat 2015

Nyår är en månad bort och Fornaboda Travbana lämnar en strålande tävlingssäsong bakom sig. När man nu fått besked om 2015 års tävlingsdagar börjar arbetet om på nytt. Sportchefen Claes Broberg sammanfattar här det år som varit och blickar fram emot det som väntar.

Hur skulle du summera den säsong som ni lämnar bakom er?
– Mycket lyckad. Den har varit jättebra och det är klart att det är vädret som har bidragit till det. Vi har haft mycket publik och spelmässigt så gick det bättre än vad det har gjort de senaste åren, sammanfattar en belåten Claes Broberg.

Att sportchefen är nöjd med det år som passerat är inte undra på. Under sommarens heta dagar och kvällar lockade Fornaboda stora publikmassor. Även om midsommardagen präglades av kyla strömmade tusentals åskådare till travbanan, och dagen blev som väntat höjdpunkten tillsammans med V86-kvällen.

Vad som bidragit till framgången för Fornaboda har Claes Broberg svårt att sätta fingrarna på. Arrangörerna hade samma koncept som tidigare år, men kunde trots det öka banspelet väldigt mycket. Just det kom inte som någon överraskning för Claes, men tas emot med öppna armar.

– Jag tycker dessutom att det är roligt för Fornaboda att man fått fram en häst som kan hävda sig på V75, stoltserar sportchefen.

Hästen som han talar om är den Fornaboda-fostrade Food Money. Redan under fjolåret visade han talang, men det är först under 2014 som de riktiga framgångarna kommit med vinst i V75.

”I det stora hela nöjd”

Tävlingssäsongen 2014 är för Fornabodas egen del över sedan ett par månader tillbaka. Nu laddar man om för nästa år, något man kommer att göra med en ny ordförande sedan Rolf Nydén valt att dra sig tillbaka. För någon vecka sedan mottog man även besked över 2015 års tävlingsdagar.

– Det ser i stora drag ut som i år, även om det blivit några förändringar. Vi har lite fler lunchtrav än vad vi hade velat ha, men man kan inte få allt, kommenterar Claes Broberg.

Hur fungerar det med tävlingsdagarna. Vilka är det som bestämmer och får ni vara med och bestämma?
– Man lämnar in sina önskemål på vad man vill ha och prioriterar dem. Sen är det Svensk Travsport som bestämmer hur dagarna ska ligga. Man kan ha synpunkter och ibland får man igenom dem, man kan även byta med någon annan bana om det passar båda. Annars får man gilla läget.

Gillar ni läget då, är ni nöjda?
– Ja det får jag nog säga. I en perfekt värld hade vi fått ett par färre lunchtrav och någon mer söndag. Men i det stora hela är jag nöjd utifrån de förutsättningar som vi har.

Banan öppen för träning under vintern

Premiärloppet körs den torsdagen den 7:e maj och fram tills dess väntar ett halvår av planering. Claes berättar att man inför 2015 kommer att satsa på två nyheter. Den ena är att man ska bygga ett nytt gäststall för de tävlande, den andra att uppföra en så kallad vinnarzon i anslutning till publiken där vinnarhästen kan tas om hand efter ett lopp. Men hur ska man fortsätta locka de stora namnen till Bergslagen?

– Det gör man kontinuerligt. Det handlar om en bra relation med de aktiva och se till att ha en bana som är bra och att de trivs med Fornaboda. Det är ett långsiktigt arbete och något som vi självklart ska bygga vidare på, berättar Claes.

Nu väntar alltså nästan ett halvårs uppehåll innan säsongen börjar. Men aktiviteten vid travbanan kommer att fortsätta även under vinterhalvåret.

– Träningen pågår hela vintern. Däremot så kommer den att bli lite beroende på vädret och vilka förhållanden vi har. Men det kommer att finnas möjlighet till träning under hela vintern.

Samtliga tävlingsdagar 2015:
Torsdag 7:e maj – Lunchtrav V4/V5
Söndag 24:e maj – V64
Fredag 5:e juni – Lunchtrav V65
Lördag 13:e juni – Eftermiddagstrav
Lördag 20:e juni – Midsommartravet
Onsdag 1:a juli – V86
Fredag 10:e juli – Lunchtrav V65
Lördag 18:e juli – Förmiddagstrav
Tisdag 28:e juli – Lunchtrav V4/V5
Tisdag 4:e augusti – Lunchtrav V4/V5
Tisdag 11:e augusti – Lunchtrav V4/V5

Publicerad 20 november 2014 klockan 15:30

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 16:47