Fornabodapremiär i solgasset

Ett säkert vårtecken är att travet är igång för säsongen och trots lite svala vindar kunde arrangörerna knappast önska sig så mycket bättre vårväder än det var denna första maj. Publiken sken i kapp med solen och många förväntansfulla hästägare, kuskar, skötare och tränare rörde sig på stallbacken.

Folkligt, festlig och fullsatt? Absolut folkligt, men långt ifrån fullsatt och därmed inte den rätta festkänslan, men ändå många nya positiva intryck för en som aldrig varit på en travbana förut. Ja jag vet, lite märkligt att jag gör mitt första besök vid 44 års ålder, men jag lovar att det finns fler sporter som jag inte heller har så god koll på. En av de positiva sakerna med det här jobbet är att man får lära sig mer om allt och ju mer jag förstår hur saker och ting går till desto mer fångas jag av tjusningen.

Träffade många trevliga människor som hjälpte mig tillrätta och förklarade en massa saker. Bara att förstå alla parametrar som finns att tillgå i travprogrammet kändes som en överkurs. Fick en rundguidning på stallbacken och ett trevligt samtal med hästägaren Malin Lindström från Lillkyrka. Hennas man äger hästen Eeyor som Sebastian Hedblom körde som inhyrd kusk i lopp nr. fem. Varmkorven med bröd fick högsta betyg, det slank ner en extra av bara farten.

– Jag spelar inte på hästar, jag spelar på kuskarna säger Olof Gumaelius samtidigt som en av ”hans” kuskar Jörgen Westholm vann det femte loppet på den franske hästen Ukino Du Vivier.


Olof Gumaelius

Det var långt ifrån Olofs första besök på en travbana. 1958, som ung student begick Olof sin premiär nere i Göteborg på Åbytravet och blev biten. Sedan dess har det blivit många besök och ett engagemang som delägare i ett par hästar. I dag har Olof åkt de 14 milen från Tällberg för ett besök på Fornaboda utanför Lindesberg.

– Det är en mycket fin bana, hit åker jag gärna. Jag kommer gärna hit tidigt, tycker att det är kul att titta på när de är ute och värmer upp hästarna, då kan man se om man hittar någon häst som verkar spännande. Gräset som är runt banan gör mycket för charmen på den här banan, ofta så är det bara asfalt vid publikområdet, tycker Olof Gumaelius om Fornaboda.

Ett annat gäng som inte heller var förstagångsbesökare var Lindesbergarna Helena Timoteo, Malte Rydén och hunden Figo.

– När det är sådant här härligt väder så är det toppen att komma hit. Men vi är inte så inbitna att vi åker hit om det är dåligt väder, säger Helena.

Familjen är en riktig sportintresserad familj där barnen spelar handboll och hunden är uppkallad efter den portugisiske fotbollsspelaren Figo. Förmodligen så har det att göra med att Helenas far kommer från Portugal.


Figo, Helena Timoteo och Malte Rydén

– Vi kommer åka ner till Örebrotravet nu på lördag, då är det V75 och sen blir det Elitloppet. Tidigare har det alltid krockat med barnens handboll men nu är de så stora att vi kan åka i väg själva. Sen blir det några besök till här på Fornaboda i sommar, men bara om det är fint väder, säger Helena medan hon rättar till filten som hon virat runt sig.

Malte är några steg värre än undertecknad och har redan kollat in odds och favoriter på nätet innan de kom till banan. En taktik som bär frukt då Quite A Feeling vinner lopp sex och deras rad höll än så länge.

– Det är charmigt att ha med sig mat och fika och njuta av vädret, sammanfattar Malte Rydén dagen.

För er som undrar hur det gick för Sebastian Hedblom och Eeyore kan jag berätta att efter en lovande start så tröttnade Eeyor betänkligt, föll tillbaka och gick i mål bland de sista ekipagen. Där rök min satsade tjuga, men spännande var det.

 

Publicerad 1 maj 2013 klockan 20:00

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jätteförlust mot Surahammar
Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning
Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp...
13 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt finns 4 olika banor att välja mellan, allt i från 400 meter upp till 3 kilometer beroende på lång sträcka man vill åka.
– Även om vi är utomhus är det fortfarande viktigt att följa samma restriktioner som i övriga samhället, förklarar Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg, som tillsammans med Friluftsfrämjandet står som värdar för evenemanget.

12 februari 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

5 februari 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det däremot ett tråkigare resultat. Lindlöven fick med sig flera spel i powerplay men fick svårt att utnyttja dessa vilket slutade med en dyster fredagskväll där man nu placerar sig under kvalstrecket.

22 januari 2021 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass
Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tä...
19 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

2021-03-01 08:23