Första segern för överlägset LIF

LIF Lindesberg öppnade Bergslagens Sparbank Cup med vinst. Mot finska Sjundeå hade laget en knapp ledning med sig till halvtid, för att sedan kontra sig loss i den andra halvleken. Slutsiffrorna skrevs till 35-22 och var LIF:s första seger för säsongen.

Förra helgen saknade LIF Lindesberg en mängd spelare och man matchades då hårt mot bra motstånd. Till fredagens möte med Sjundeå hade laget flera namn tillbaka i truppen och det märktes. När de båda lagen öppnade Bergslagens Sparbank Cup var det LIF som inledde starkast. Hemmalaget tog en tidig 4-1-ledning, mycket tack vare ett fint skytte från Jesper Nilsson.

Laget tappade visserligen till 5-4 och åkte i samma veva på en utvisning. Men med en debuterande Joakim Bååk i försvaret stängde man igen defensivt och ledningen stod sig. Efterhand började dock LIF:s anfallsspel att hacka, något som fick till följd att Sjundeå kröp sig allt närmare. Med 22 minuter på klockan hade gästerna slutligen vänt underläget till ledning.

– Problemet blir att det går lite för snabbt. Vi har utdelning på allting i början och vi fortsätter att spela på det sättet, men då kommer missarna. Vi orkar inte riktigt hålla aggressiviteten och de kryper ifatt, förklarar Herman Arenvang tappet.

Men LIF såg till att göra underläget väldigt kortvarigt. Via tre snabba mål, varav två från Oskar Erixon, vände man till en tvåmålsledning. Den höll man även fast vid halvleken ut. Sista ordet gavs till Gustaf Ekström, som satte 15-13 strax före halvtid.

”Lite kalvar på grönbete”

Upptakten på den andra halvleken bjöd på ett lägre tempo. Lagen höll jämna kliv till en början, men offensivt fick LIF det inte att stämma. I takt med det kunde även Sjundeå minska avståndet och vid ställningen 18-18 var man ikapp.

Men återigen växlade LIF upp när det verkligen behövdes. Försvarsspelet hittade rätt, kontringarna kom igång och laget gick upp till en fyramålsledning. Ledningen fortsatte sedan att växa och med tio minuter kvar sprang Bashkim Gashi in 27-20. Just kontringsspelet var nyckeln till rycket.

– Vi fortsätter att försvara oss bra tycker jag. Då får vi ju bollarna och sen fortsätter vi springa och har tålamod, vilket är jättebra, säger Arenvang.

Matchen var vid det här laget avgjord och avslutningen blev avslagen. Sjundeå tappade alltmer boll, något som gjorde att LIF kunde ställa om både snabbt och ofta. Den öppna matchbilden gjorde att målen trillade in i en strid ström och slutsiffrorna skrevs till 35-22. Därmed kan LIF inkassera den första segern under den här försäsongen, men Arenvang är inte helt nöjd.

– Vi känner väl att vi kan få vidare bollarna några passningar till. Det är lite kalvar på grönbete. Vi skjuter lite för tidigt, vi kan leverera bollen en passning till ytterligare. För det handlar om att avsluta i ett så bra läge som är möjligt och vi är lite för heta ibland.

”Jocke” debuterade i försvaret

Tack vare segern över Sjundeå går nu LIF in till morgondagens möte med VästeråsIrsta som tillfällig etta i Bergslagens Sparbank Cup. Delaktig i kvällens triumf var Joakim Bååk, som gjorde sin första match sedan återkomsten. Men istället för offensiven fick ”Jocke” koncentrera sig på försvarsspelet matchen igenom.

– Ja, vi hade väl inte tänkt att han skulle komma hit och bara spela försvar haha! Men han är skicklig i försvar, både smart och snabb, berömmer Herman Arenvang.

– Det har aldrig hänt att jag blivit uttagen bara för att spela försvar. Men det var kul att vara igång och spela, känna att man är med och bidrar på det sätt man kan, säger ”Jocke” själv om debuten.

Anledningen till den speciella rollen är de axelproblem som vänsternian dragits med på försäsongen. Skadan gör att han har svårt att skjuta, och man vill från LIF:s sida inte ta några risker. Även om han gör framsteg är ”Jocke” försiktig med sin axel.

– Det kommer inte gå att stressa med den, för då kommer det att bita mig i arslet sen under säsongen. Jag är med så mycket jag kan och försöker hålla mig från att skjuta. Jag siktar på att vara tillbaka till premiären, men det ska kännas bra först.

Matchfakta LIF Lindesberg-Sjundeå IF:
Resultat: 35-22 (15-13)
Publik: 153
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Jacob Nelson 6, Bashkim Gashi 6, Karlo Seric 4, Oskar Erixon 4, Freddy Lindblad 3, Gustaf Ekström 3, Jesper Jakobsson 2, Sebastian Hammar

Publicerad 21 augusti 2015 klockan 21:02


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-16 18:13