Det blev en tung hemresa till Bergslagen efter förlust med 2-7 i Ljungby. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Fortsatt kräftgång för Lindlöven

I lite mer än en period stod Lindlöven emot – sedan var det proppen ur för Troja/Ljungby. Inför storpublik fick Löven därefter se serieledaren springa iväg och laget föll med 2-7, vilket betydde Lindlövens fjärde raka nederlag.

– Resultatmässigt är vi inte ens nära att vinna matcherna nu, men vi kan spela bra i perioder. Som idag vinner vi skotten i första och i tredje är det väldigt jämnt. Men det är stora individuella misstag i andra som gör att vi tappar matchen, säger en nedstämd Jussi Salo på väg hem från onsdagens smäll.

Precis som tränaren antyder kom ändå Lindlöven ut starkt i bortamötet med Troja/Ljungby. Serieledaren hade vissa problem med att få grepp om Berglagsgänget i den första perioden, som även slutade med skottvinst för Löven. Gästerna höll likaläget 0-0 perioden ut och hade även ett par riktigt fina lägen till att ta ledningen.

Istället skulle Troja växla upp och ta över efter vilan. I mittenakten var det tabellettan som styrde och ställde, något som tidigt gav utdelning i form av ledningsmål efter tre minuters spel. Drygt halvvägs genom perioden kom även 2-0 innan Max Lalander gav Lindlöven kontakt med en snabb reducering. Men lika kvickt skulle Troja svara upp, för kort efter nedsläpp satt 3-1 och hemmalaget gjorde även 4-1 innan mittperioden var över.

Det satte Löven i en närmast omöjligt sits inför tredje. Där dröjde det heller inte länge innan nästa puck satt bakom Charlie Torstensson, som då hade fått nog och lämnade över till Christoffer Ulvestav. I numerärt överläge hittade Alexander Selin en ny reducering för Lindlöven, men därefter rann siffrorna iväg åt andra hållet. Innan matchen var över hade Troja gått upp till förkrossande 7-2.

– Nu betalar vi det stora priset över att vi haft så många skador och sjukdomar. Vi har inte kunnat träna ordentligt hela tiden, menar tränare Salo och fortsätter.

– Därför är vi väldigt ojämna i matcherna. Vi kan spela riktigt bra vissa perioder och riktigt dåligt i andra. Tyvärr går mjölksyran upp till hjärnan också, då tar man felbeslut på isen och då smäller det.

”Mål varje gång vi gör bort oss i egen zon”

Det var andra bortamatchen i följd där Lindlöven föll med resultatet 2-7. Just det läckande försvaret har varit ett växande problem för det formsvaga laget, som nu förlorat fyra raka matcher.

I dessa matcher har Löven släppt in inte mindre än 24 mål, en riktigt oroväckande siffra. Defensiven har tidigare på säsongen ofta varit lagets signum, men nu är det något som inte alls stämmer.

– Först och främst måste målvakterna rädda skotten. Kollar man på räddningsprocenten har de runt 70 och 80 i de senaste matcherna och då är det jävligt svårt att vinna. Sen slarvar vi i försvarsspelet och det är lite markeringsmissar här och där. I grundserien kom vi undan med det, men nu blir det mål varje gång vi gör bort oss i egen zon, analyserar Jussi Salo.

Förlusten mot Troja/Ljungby håller Lindlöven kvar som nia, men lyckligtvis föll även Borlänge i sin match. Det betyder att det fortfarande bara är en poäng upp till playoffstrecket med fem matcher kvar. Lövens form är dock ett stort frågetecken och Salo förklarar vad som krävs nu.

– Vi måste jobba mer i grundspelet, gå igenom detaljer och fortsätta tro på oss själva. Just nu är det ingen annan som tror på oss och då måste vi själv göra det. Vi ska fokusera på vårt eget spel.

Matchfakta Troja/Ljungby-Lindlöven:
Resultat: 7-2 (0-0, 4-1, 3-1)
Publik: 1540
Skott: 35-25
Mål Lindlöven: 2-1 Max Lalander (Moberg, Warman), 5-2 Alexander Selin (Lalander)

Övriga resultat från AllEttan Södra:
Kumla-Kristianstad 1-4
Skövde-Kallinge/Ronneby 4-3 e.förl.
Vimmerby-Borlänge 5-4
Nybro-Mariestad 3-4

Tabellen från AllEttan Södra:
HockeyEttan tabell

Publicerad 8 februari 2017 klockan 21:10


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-09 21:49