Det blev en tung hemresa till Bergslagen efter förlust med 2-7 i Ljungby. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Fortsatt kräftgång för Lindlöven

I lite mer än en period stod Lindlöven emot – sedan var det proppen ur för Troja/Ljungby. Inför storpublik fick Löven därefter se serieledaren springa iväg och laget föll med 2-7, vilket betydde Lindlövens fjärde raka nederlag.

– Resultatmässigt är vi inte ens nära att vinna matcherna nu, men vi kan spela bra i perioder. Som idag vinner vi skotten i första och i tredje är det väldigt jämnt. Men det är stora individuella misstag i andra som gör att vi tappar matchen, säger en nedstämd Jussi Salo på väg hem från onsdagens smäll.

Precis som tränaren antyder kom ändå Lindlöven ut starkt i bortamötet med Troja/Ljungby. Serieledaren hade vissa problem med att få grepp om Berglagsgänget i den första perioden, som även slutade med skottvinst för Löven. Gästerna höll likaläget 0-0 perioden ut och hade även ett par riktigt fina lägen till att ta ledningen.

Istället skulle Troja växla upp och ta över efter vilan. I mittenakten var det tabellettan som styrde och ställde, något som tidigt gav utdelning i form av ledningsmål efter tre minuters spel. Drygt halvvägs genom perioden kom även 2-0 innan Max Lalander gav Lindlöven kontakt med en snabb reducering. Men lika kvickt skulle Troja svara upp, för kort efter nedsläpp satt 3-1 och hemmalaget gjorde även 4-1 innan mittperioden var över.

Det satte Löven i en närmast omöjligt sits inför tredje. Där dröjde det heller inte länge innan nästa puck satt bakom Charlie Torstensson, som då hade fått nog och lämnade över till Christoffer Ulvestav. I numerärt överläge hittade Alexander Selin en ny reducering för Lindlöven, men därefter rann siffrorna iväg åt andra hållet. Innan matchen var över hade Troja gått upp till förkrossande 7-2.

– Nu betalar vi det stora priset över att vi haft så många skador och sjukdomar. Vi har inte kunnat träna ordentligt hela tiden, menar tränare Salo och fortsätter.

– Därför är vi väldigt ojämna i matcherna. Vi kan spela riktigt bra vissa perioder och riktigt dåligt i andra. Tyvärr går mjölksyran upp till hjärnan också, då tar man felbeslut på isen och då smäller det.

”Mål varje gång vi gör bort oss i egen zon”

Det var andra bortamatchen i följd där Lindlöven föll med resultatet 2-7. Just det läckande försvaret har varit ett växande problem för det formsvaga laget, som nu förlorat fyra raka matcher.

I dessa matcher har Löven släppt in inte mindre än 24 mål, en riktigt oroväckande siffra. Defensiven har tidigare på säsongen ofta varit lagets signum, men nu är det något som inte alls stämmer.

– Först och främst måste målvakterna rädda skotten. Kollar man på räddningsprocenten har de runt 70 och 80 i de senaste matcherna och då är det jävligt svårt att vinna. Sen slarvar vi i försvarsspelet och det är lite markeringsmissar här och där. I grundserien kom vi undan med det, men nu blir det mål varje gång vi gör bort oss i egen zon, analyserar Jussi Salo.

Förlusten mot Troja/Ljungby håller Lindlöven kvar som nia, men lyckligtvis föll även Borlänge i sin match. Det betyder att det fortfarande bara är en poäng upp till playoffstrecket med fem matcher kvar. Lövens form är dock ett stort frågetecken och Salo förklarar vad som krävs nu.

– Vi måste jobba mer i grundspelet, gå igenom detaljer och fortsätta tro på oss själva. Just nu är det ingen annan som tror på oss och då måste vi själv göra det. Vi ska fokusera på vårt eget spel.

Matchfakta Troja/Ljungby-Lindlöven:
Resultat: 7-2 (0-0, 4-1, 3-1)
Publik: 1540
Skott: 35-25
Mål Lindlöven: 2-1 Max Lalander (Moberg, Warman), 5-2 Alexander Selin (Lalander)

Övriga resultat från AllEttan Södra:
Kumla-Kristianstad 1-4
Skövde-Kallinge/Ronneby 4-3 e.förl.
Vimmerby-Borlänge 5-4
Nybro-Mariestad 3-4

Tabellen från AllEttan Södra:
HockeyEttan tabell

Publicerad 8 februari 2017 klockan 21:10


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mattias Djuse-tränade Radetzky imponerade stort på Fornaboda under tisdagslunchen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag för säsongen, efter ett tekniskt fel med banljudet så inledde Mattias Djuse tävlingarna genom att visa upp Radetzky, en häst som hittills bara förlorat ett lopp på svensk mark och som laddas mot större drabbningar.

14 juli 2020 klockan 19:27 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för sä...

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

Frövi Judoklubb tilldelas 142 000 kronor i coronakompensation. Arkivfoto: Camilla Lagerman

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora de uteblivna intäkterna för föreningen har inneburit i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst har fått mest stöd.

16 juni 2020 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet
Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick ...
6 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Annons

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-16 19:16