Det blev en tung hemresa till Bergslagen efter förlust med 2-7 i Ljungby. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Fortsatt kräftgång för Lindlöven

I lite mer än en period stod Lindlöven emot – sedan var det proppen ur för Troja/Ljungby. Inför storpublik fick Löven därefter se serieledaren springa iväg och laget föll med 2-7, vilket betydde Lindlövens fjärde raka nederlag.

– Resultatmässigt är vi inte ens nära att vinna matcherna nu, men vi kan spela bra i perioder. Som idag vinner vi skotten i första och i tredje är det väldigt jämnt. Men det är stora individuella misstag i andra som gör att vi tappar matchen, säger en nedstämd Jussi Salo på väg hem från onsdagens smäll.

Precis som tränaren antyder kom ändå Lindlöven ut starkt i bortamötet med Troja/Ljungby. Serieledaren hade vissa problem med att få grepp om Berglagsgänget i den första perioden, som även slutade med skottvinst för Löven. Gästerna höll likaläget 0-0 perioden ut och hade även ett par riktigt fina lägen till att ta ledningen.

Istället skulle Troja växla upp och ta över efter vilan. I mittenakten var det tabellettan som styrde och ställde, något som tidigt gav utdelning i form av ledningsmål efter tre minuters spel. Drygt halvvägs genom perioden kom även 2-0 innan Max Lalander gav Lindlöven kontakt med en snabb reducering. Men lika kvickt skulle Troja svara upp, för kort efter nedsläpp satt 3-1 och hemmalaget gjorde även 4-1 innan mittperioden var över.

Det satte Löven i en närmast omöjligt sits inför tredje. Där dröjde det heller inte länge innan nästa puck satt bakom Charlie Torstensson, som då hade fått nog och lämnade över till Christoffer Ulvestav. I numerärt överläge hittade Alexander Selin en ny reducering för Lindlöven, men därefter rann siffrorna iväg åt andra hållet. Innan matchen var över hade Troja gått upp till förkrossande 7-2.

– Nu betalar vi det stora priset över att vi haft så många skador och sjukdomar. Vi har inte kunnat träna ordentligt hela tiden, menar tränare Salo och fortsätter.

– Därför är vi väldigt ojämna i matcherna. Vi kan spela riktigt bra vissa perioder och riktigt dåligt i andra. Tyvärr går mjölksyran upp till hjärnan också, då tar man felbeslut på isen och då smäller det.

”Mål varje gång vi gör bort oss i egen zon”

Det var andra bortamatchen i följd där Lindlöven föll med resultatet 2-7. Just det läckande försvaret har varit ett växande problem för det formsvaga laget, som nu förlorat fyra raka matcher.

I dessa matcher har Löven släppt in inte mindre än 24 mål, en riktigt oroväckande siffra. Defensiven har tidigare på säsongen ofta varit lagets signum, men nu är det något som inte alls stämmer.

– Först och främst måste målvakterna rädda skotten. Kollar man på räddningsprocenten har de runt 70 och 80 i de senaste matcherna och då är det jävligt svårt att vinna. Sen slarvar vi i försvarsspelet och det är lite markeringsmissar här och där. I grundserien kom vi undan med det, men nu blir det mål varje gång vi gör bort oss i egen zon, analyserar Jussi Salo.

Förlusten mot Troja/Ljungby håller Lindlöven kvar som nia, men lyckligtvis föll även Borlänge i sin match. Det betyder att det fortfarande bara är en poäng upp till playoffstrecket med fem matcher kvar. Lövens form är dock ett stort frågetecken och Salo förklarar vad som krävs nu.

– Vi måste jobba mer i grundspelet, gå igenom detaljer och fortsätta tro på oss själva. Just nu är det ingen annan som tror på oss och då måste vi själv göra det. Vi ska fokusera på vårt eget spel.

Matchfakta Troja/Ljungby-Lindlöven:
Resultat: 7-2 (0-0, 4-1, 3-1)
Publik: 1540
Skott: 35-25
Mål Lindlöven: 2-1 Max Lalander (Moberg, Warman), 5-2 Alexander Selin (Lalander)

Övriga resultat från AllEttan Södra:
Kumla-Kristianstad 1-4
Skövde-Kallinge/Ronneby 4-3 e.förl.
Vimmerby-Borlänge 5-4
Nybro-Mariestad 3-4

Tabellen från AllEttan Södra:
HockeyEttan tabell

Publicerad 8 februari 2017 klockan 21:10


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 13:10