Efter ett tungt slut på handbollsåret kommer ett passande serieuppehåll för LIF. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Fortsatt mörker – tredje raka förlusten

LIF Lindesberg gick återigen poänglösa av planen och föll borta mot Rimbo HK. Mötet med tabellelvan var jämnt ända in i det sista, men slutade med brandgul förlust via siffrorna 32-34. Det var LIF:s femte nederlag på de sju senaste matcherna.

LIF Lindesberg rullade till Rimbo med förhoppningen om att bryta den negativa spiralen. Bortamötet började dock med tidigt underläge med två mål, ett avstånd som brandgult visserligen kunde hämta sig ifrån. Den första halvleken var jämn rakt igenom och som mest skiljde det tre bollar mellan lagen.

Genomgående var det dock Rimbo som hade det målmässiga greppet, med ett LIF som jagade strax bakom. Gästerna hade ledningen vid två tillfällen (5-6 och 15-16), men ett straffmål fyra sekunder före halvtid gav Rimboledning 18-17. I andra halvlek byggde tabellelvan vidare på det övertaget och LIF blev kvar i underläge. Stundtals tog sig Bergslagskrigarna ikapp, men bara för att se motståndet gå ifrån på nytt.

– Vi hamnar lite i samma sits som senast mot Helsingborg, när vi har chansen att ta ikapp bränner vi det. Målmässigt håller det sig på samma nivå. Vi tar aldrig chansen att gå ikapp och förbi, utan vi ligger där på minus två/kryss hela andra halvlek, förklarar Jacob Nelson.

Med klockan på 51 minuter var till sist LIF Lindesberg ifatt och matchen stod där och vägde. Två raka Rimbomål gav dessvärre ny uppförsbacke, en sits som brandgult fastnade i. Nelson lyckades med en minut kvar reducera till uddamålet, men närmare än så kom inte LIF som i slutsekunderna dessutom fick ett rött kort på Jesper Jakobsson. Rimbo fastställde därefter slutresultatet 34-32 och efter brandgults tredje raka förlust är Jacob Nelson besviken.

– Vi släpper till alldeles för mycket mål. Vi visste att mot Rimbo blir det lätt målrikt, men vi har svårt att få stopp i försvaret. I den här matchen byter vi mål i stort sett och vi missar poäng med två kassar. Det känns jävligt drygt.

Vill upprepa fjolåret: ”Ingen idé att ge upp”

I och med den knappa och samtidigt tunga förlusten fortsatte LIF sin kräftgång. Laget stänger nu igen 2016 med fem förluster på de avslutande sju matcherna, där det endast blivit en vinst och totalt tre poäng. Formsvackan har hängt med LIF Lindesberg en längre tid utan något trendbrott.

– Just nu är det svårt att sätta fingret på vad som inte funkar, vi måste titta på de här matcherna under julvilan och fundera lite. Vi har chansen nu att reflektera över vad som går snett och varför vi inte presterar bättre, resonerar Jacob.

Närmast väntar serieuppehåll för högernian och övriga lagkamrater. LIF spelar på nytt först efter årsskiftet, då Allsvenskan vänder med nytt möte med Rimbo HK. Jacob ser det som passande med ett månadslångt break mitt i den tunga förlustsviten.

– Jo, lite så är det. Det är viktigt nu att reflektera över vad som går fel och hur vi kan förändra det. Sen gäller det att träna, för nu har vi chansen att bygga inför vårsäsongen där vi ska vara bättre. Då gäller det att ta tillfället till träning över jul.

Exakt halva Allsvenskan har nu spelats och LIF Lindesberg placerar sig som sjua. Laget ligger oroväckande nära det negativa kvalstrecket, men samtidigt skiljer inte mer än fyra poäng upp till Elitseriekval. Situationen påminner väldigt mycket om den förra säsongen, då LIF efter en tung höst fick allt att stämma under våren och nådde fjärdeplatsen. Kan en upprepning vara möjlig?

– Absolut och vi behöver inte göra upp någon ny målsättning. För vi vet att det är möjligt att ta sig till ett kval, det är ingen idé att ge upp. Men det blir så klart tuffare att göra det i den här sitsen som vi satt oss i, betonar Jacob.

Matchfakta Rimbo HK-LIF Lindesberg:
Resultat: 34-32 (18-17)
Publik: 471
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Linus Olausson 4, Albin Järlstam 4, Jacob Nelson 4, Fatlum Ahmeti 4, Oskar Erixon 3, Sebastian Hammar 3, Gustaf Ekström 2, Bashkim Gashi 2

Övriga resultat från Allsvenskan:
Tyresö-IFK Tumba 34-23
Önnered-Drott 38-31
Amo-VästeråsIrsta 35-24

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 17 december 2016 klockan 18:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

Annons


Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista hemmamatchen väntar för LIF
På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i...
9 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé
Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo att spela sig...
8 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-07-05 19:43