Efter ett tungt slut på handbollsåret kommer ett passande serieuppehåll för LIF. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Fortsatt mörker – tredje raka förlusten

LIF Lindesberg gick återigen poänglösa av planen och föll borta mot Rimbo HK. Mötet med tabellelvan var jämnt ända in i det sista, men slutade med brandgul förlust via siffrorna 32-34. Det var LIF:s femte nederlag på de sju senaste matcherna.

LIF Lindesberg rullade till Rimbo med förhoppningen om att bryta den negativa spiralen. Bortamötet började dock med tidigt underläge med två mål, ett avstånd som brandgult visserligen kunde hämta sig ifrån. Den första halvleken var jämn rakt igenom och som mest skiljde det tre bollar mellan lagen.

Genomgående var det dock Rimbo som hade det målmässiga greppet, med ett LIF som jagade strax bakom. Gästerna hade ledningen vid två tillfällen (5-6 och 15-16), men ett straffmål fyra sekunder före halvtid gav Rimboledning 18-17. I andra halvlek byggde tabellelvan vidare på det övertaget och LIF blev kvar i underläge. Stundtals tog sig Bergslagskrigarna ikapp, men bara för att se motståndet gå ifrån på nytt.

– Vi hamnar lite i samma sits som senast mot Helsingborg, när vi har chansen att ta ikapp bränner vi det. Målmässigt håller det sig på samma nivå. Vi tar aldrig chansen att gå ikapp och förbi, utan vi ligger där på minus två/kryss hela andra halvlek, förklarar Jacob Nelson.

Med klockan på 51 minuter var till sist LIF Lindesberg ifatt och matchen stod där och vägde. Två raka Rimbomål gav dessvärre ny uppförsbacke, en sits som brandgult fastnade i. Nelson lyckades med en minut kvar reducera till uddamålet, men närmare än så kom inte LIF som i slutsekunderna dessutom fick ett rött kort på Jesper Jakobsson. Rimbo fastställde därefter slutresultatet 34-32 och efter brandgults tredje raka förlust är Jacob Nelson besviken.

– Vi släpper till alldeles för mycket mål. Vi visste att mot Rimbo blir det lätt målrikt, men vi har svårt att få stopp i försvaret. I den här matchen byter vi mål i stort sett och vi missar poäng med två kassar. Det känns jävligt drygt.

Vill upprepa fjolåret: ”Ingen idé att ge upp”

I och med den knappa och samtidigt tunga förlusten fortsatte LIF sin kräftgång. Laget stänger nu igen 2016 med fem förluster på de avslutande sju matcherna, där det endast blivit en vinst och totalt tre poäng. Formsvackan har hängt med LIF Lindesberg en längre tid utan något trendbrott.

– Just nu är det svårt att sätta fingret på vad som inte funkar, vi måste titta på de här matcherna under julvilan och fundera lite. Vi har chansen nu att reflektera över vad som går snett och varför vi inte presterar bättre, resonerar Jacob.

Närmast väntar serieuppehåll för högernian och övriga lagkamrater. LIF spelar på nytt först efter årsskiftet, då Allsvenskan vänder med nytt möte med Rimbo HK. Jacob ser det som passande med ett månadslångt break mitt i den tunga förlustsviten.

– Jo, lite så är det. Det är viktigt nu att reflektera över vad som går fel och hur vi kan förändra det. Sen gäller det att träna, för nu har vi chansen att bygga inför vårsäsongen där vi ska vara bättre. Då gäller det att ta tillfället till träning över jul.

Exakt halva Allsvenskan har nu spelats och LIF Lindesberg placerar sig som sjua. Laget ligger oroväckande nära det negativa kvalstrecket, men samtidigt skiljer inte mer än fyra poäng upp till Elitseriekval. Situationen påminner väldigt mycket om den förra säsongen, då LIF efter en tung höst fick allt att stämma under våren och nådde fjärdeplatsen. Kan en upprepning vara möjlig?

– Absolut och vi behöver inte göra upp någon ny målsättning. För vi vet att det är möjligt att ta sig till ett kval, det är ingen idé att ge upp. Men det blir så klart tuffare att göra det i den här sitsen som vi satt oss i, betonar Jacob.

Matchfakta Rimbo HK-LIF Lindesberg:
Resultat: 34-32 (18-17)
Publik: 471
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Linus Olausson 4, Albin Järlstam 4, Jacob Nelson 4, Fatlum Ahmeti 4, Oskar Erixon 3, Sebastian Hammar 3, Gustaf Ekström 2, Bashkim Gashi 2

Övriga resultat från Allsvenskan:
Tyresö-IFK Tumba 34-23
Önnered-Drott 38-31
Amo-VästeråsIrsta 35-24

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 17 december 2016 klockan 18:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Annons


Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-06-21 15:01