Efter ett tungt slut på handbollsåret kommer ett passande serieuppehåll för LIF. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Fortsatt mörker – tredje raka förlusten

LIF Lindesberg gick återigen poänglösa av planen och föll borta mot Rimbo HK. Mötet med tabellelvan var jämnt ända in i det sista, men slutade med brandgul förlust via siffrorna 32-34. Det var LIF:s femte nederlag på de sju senaste matcherna.

LIF Lindesberg rullade till Rimbo med förhoppningen om att bryta den negativa spiralen. Bortamötet började dock med tidigt underläge med två mål, ett avstånd som brandgult visserligen kunde hämta sig ifrån. Den första halvleken var jämn rakt igenom och som mest skiljde det tre bollar mellan lagen.

Genomgående var det dock Rimbo som hade det målmässiga greppet, med ett LIF som jagade strax bakom. Gästerna hade ledningen vid två tillfällen (5-6 och 15-16), men ett straffmål fyra sekunder före halvtid gav Rimboledning 18-17. I andra halvlek byggde tabellelvan vidare på det övertaget och LIF blev kvar i underläge. Stundtals tog sig Bergslagskrigarna ikapp, men bara för att se motståndet gå ifrån på nytt.

– Vi hamnar lite i samma sits som senast mot Helsingborg, när vi har chansen att ta ikapp bränner vi det. Målmässigt håller det sig på samma nivå. Vi tar aldrig chansen att gå ikapp och förbi, utan vi ligger där på minus två/kryss hela andra halvlek, förklarar Jacob Nelson.

Med klockan på 51 minuter var till sist LIF Lindesberg ifatt och matchen stod där och vägde. Två raka Rimbomål gav dessvärre ny uppförsbacke, en sits som brandgult fastnade i. Nelson lyckades med en minut kvar reducera till uddamålet, men närmare än så kom inte LIF som i slutsekunderna dessutom fick ett rött kort på Jesper Jakobsson. Rimbo fastställde därefter slutresultatet 34-32 och efter brandgults tredje raka förlust är Jacob Nelson besviken.

– Vi släpper till alldeles för mycket mål. Vi visste att mot Rimbo blir det lätt målrikt, men vi har svårt att få stopp i försvaret. I den här matchen byter vi mål i stort sett och vi missar poäng med två kassar. Det känns jävligt drygt.

Vill upprepa fjolåret: ”Ingen idé att ge upp”

I och med den knappa och samtidigt tunga förlusten fortsatte LIF sin kräftgång. Laget stänger nu igen 2016 med fem förluster på de avslutande sju matcherna, där det endast blivit en vinst och totalt tre poäng. Formsvackan har hängt med LIF Lindesberg en längre tid utan något trendbrott.

– Just nu är det svårt att sätta fingret på vad som inte funkar, vi måste titta på de här matcherna under julvilan och fundera lite. Vi har chansen nu att reflektera över vad som går snett och varför vi inte presterar bättre, resonerar Jacob.

Närmast väntar serieuppehåll för högernian och övriga lagkamrater. LIF spelar på nytt först efter årsskiftet, då Allsvenskan vänder med nytt möte med Rimbo HK. Jacob ser det som passande med ett månadslångt break mitt i den tunga förlustsviten.

– Jo, lite så är det. Det är viktigt nu att reflektera över vad som går fel och hur vi kan förändra det. Sen gäller det att träna, för nu har vi chansen att bygga inför vårsäsongen där vi ska vara bättre. Då gäller det att ta tillfället till träning över jul.

Exakt halva Allsvenskan har nu spelats och LIF Lindesberg placerar sig som sjua. Laget ligger oroväckande nära det negativa kvalstrecket, men samtidigt skiljer inte mer än fyra poäng upp till Elitseriekval. Situationen påminner väldigt mycket om den förra säsongen, då LIF efter en tung höst fick allt att stämma under våren och nådde fjärdeplatsen. Kan en upprepning vara möjlig?

– Absolut och vi behöver inte göra upp någon ny målsättning. För vi vet att det är möjligt att ta sig till ett kval, det är ingen idé att ge upp. Men det blir så klart tuffare att göra det i den här sitsen som vi satt oss i, betonar Jacob.

Matchfakta Rimbo HK-LIF Lindesberg:
Resultat: 34-32 (18-17)
Publik: 471
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Linus Olausson 4, Albin Järlstam 4, Jacob Nelson 4, Fatlum Ahmeti 4, Oskar Erixon 3, Sebastian Hammar 3, Gustaf Ekström 2, Bashkim Gashi 2

Övriga resultat från Allsvenskan:
Tyresö-IFK Tumba 34-23
Önnered-Drott 38-31
Amo-VästeråsIrsta 35-24

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 17 december 2016 klockan 18:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

6 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet
Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den andra perioden, för att ...
5 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg
Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den ...
5 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning
Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens gång, där Lindlöven kunde avg...
3 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-01-24

2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-03-07 19:05