Frågetecken kring målvaktssituationen

I Charlie Torstenssons frånvaro har så väl Christoffer Ulvestav som Isak Mantler fått axla ansvaret mellan Lindlövens stolpar. De väcker frågan hur målvaktssidan egentligen ser ut i klubben för tillfället. Speciellt efter söndagens kollaps.

Jag har ingen anledning att vara särskilt kritisk, dels naturligtvis för att jag inte har alla fakta på bordet, men framförallt för att utfallet så här långt för det mesta varit klart lyckat. Men Lindlövens målvaktssituation den här säsongen tvingar mig att höja på i alla fall ett ögonbryn.

Hur mår egentligen målvaktsbesättningen och hur resonerar tränare Jussi Salo?

På försäsongen fick fjolårets backup Christoffer Ulvestav och nyförvärvet Charlie Torstensson broderligt dela på speltiden och gjorde det riktigt bra. Det gav tränare Salo angenäma problem att välja sista utpost till premiären. Valet föll på Torstensson och allt var väl gott så. Det var ett rimligt val.

Torstensson vaktade också kassen i de fyra första bataljerna innan han gick sönder och har varit indisponibel sedan dess.

Det var med andra ord Ulvestavs time to shine och han gjorde det riktigt bra. Han startade de fem matcherna som följde på Torstensson skada och visade upp ett målvaktsspel som definitivt borde ha hållit honom kvar som lagets givne etta så länge konkurrenten befinner sig på skadelistan. Men sedan Ulvestav lämnat matchen borta mot Grästorp har det varit det 17-åriga Örebro-lånet Isak Mantler som vaktat kassen de två senaste fighterna. Med Ulvestav på bänken.

Småskadad eller utkonkurrerad?

Med fjolårets cirkus där firma Ulvestav/Adam Brown startade bra om än inte bländande och sedan vid Mattias Petterssons fantastiska ankomst hamnade i någon form av rotationssystem mellan bänken och läktaren innan Brown drog och Ulvestav fick ensamt ansvar för båsdörren i färskt minne, finns det all anledning att fundera.

Ulvestav är enda målvakt som funnits ombytt till samtliga matcher den här säsongen, men har bara spelat i hälften av dem. Det eviga hattandet tror jag aldrig kan vara bra i längden.

På söndagen var 21-åringen tillbaka i kassen. Mantler hade visst åkt på en smäll på träning och båsdörren vaktades av 16-årige Oliver Markusson. En målvakt som naturligtvis inte alls är mogen för spel i Hockeyettan. Hampus Andersson har också dykt upp på bänken, men de egna juniorerna är inget att luta sig mot, i alla fall inte än.

Men det blev en minst sagt tveksam återkomst.

Ulvestav simmade omkring, puckarna studsade märkligt på honom och därtill släppte han några klart billiga mål. Två puckar slank in efter att ha avlossats från långt håll och Borlänge behövde inte direkt förta sig för att hitta nätet. Det hade i ett sådant läge krävts att keepern tog några extra puckar när försvaret släppte till för enkla lägen, men det gjorde han inte heller. 1-5 och 72,22% i räddningsprocent efter första perioden var tyvärr ganska talande och matchen var så klart över redan där.

Lindlövens kollaps var naturligtvis inte bara en fråga om svagt målvaktsspel, men det väcker ändå en del frågor.

Jag antar att det är firma Torstensson/Ulvestav man tänker luta sig mot i det långa loppet och då gäller det nog att hålla båda igång ganska ordentligt. Hade Mattias Pettersson gått sönder ifjol hade det varit en smärre katastrof i och med att ingen andrekeeper var matchad över huvud taget. Det krävs att ha två målvakter igång och i spel och det försöker man uppenbarligen med i år, men det måste också vara tydligt vilka som ska bära upp de rollerna. Och att de levererar när de får chansen.

Just nu känns det mesta aningen diffust.

Publicerad 31 oktober 2016 klockan 07:34

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jätteförlust mot Surahammar
Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning
Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp...
13 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt finns 4 olika banor att välja mellan, allt i från 400 meter upp till 3 kilometer beroende på lång sträcka man vill åka.
– Även om vi är utomhus är det fortfarande viktigt att följa samma restriktioner som i övriga samhället, förklarar Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg, som tillsammans med Friluftsfrämjandet står som värdar för evenemanget.

12 februari 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

5 februari 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det däremot ett tråkigare resultat. Lindlöven fick med sig flera spel i powerplay men fick svårt att utnyttja dessa vilket slutade med en dyster fredagskväll där man nu placerar sig under kvalstrecket.

22 januari 2021 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass
Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tä...
19 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

2021-03-01 09:11