Framtidens talanger

Sommaren leder mot sitt slut och elitseriesäsongen drar allt närmare. Lindes trupp börjar ta form och något som bör uppmärksammas är de framtidsnamn som man lyckats knyta till sig. Rebecka Gustavsson återvänder till moderklubben och man har även kontrakterat Isabella Kuné och Martina Svensson. Med dessa talanger ser Lindes framtid väldigt ljus ut. Tillsammans med välkända Evelina Frank och Rebecca Andersson ger de tre nyförvärven Linde fem spelare som alla är 19-20 år gamla och har framtiden för sig.

Evelina Frank måste ses som den som har den mest framgångsrika säsongen bakom sig. Hon tog plats i Lindes startsexa i början av hösten och höll den igenom hela grundserien. I och med klubbens värvning av Leah Best under vinterfönster så hade jag förväntat mig att det skulle bli mindre speltid för Evelina under våren, men hon visade sig stark och höll sig kvar på banan. Och det blev inget dåligt slutspel för Evelina, hon var poängbäst av centrarna i laget och utmärkte sig framförallt i blockspelet där hon tog fler blockpoäng än de andra två tillsammans. Evelinas fina spel vann henne en plats i uttagningen till EM-truppen. Evelina har en bra fysik, hon är stark och kan slå hårt, men hon är tyvärr lite kort för centerpositionen, det räcker i elitserien men om siktet ska vara inställt på landslaget så kan det bli svårt.

Rabecca Andersson har inte en lika stark säsong bakom sig. Som andrepassare fick Rebecca komma in i drygt en tredjedel av seten under grundserien, men spelades sparsamt. Hon är dock lång och har fysiken för att spela på hög nivå, något som även förbundskapten Tina Celinder-Nygren märkte av och tog därför med Rebecca på samma uttagningsläger som Evelina. men längd är inte allt, hos en passare krävs även en ledarinstinkt, då passaren är den som ska styra och ställa på planen. Att Rebecca fick bära kaptensbindeln under U21-SM tyder på att ledaregenskaperna finns där. Den enda frågan är om Rebecca besitter snabbheten och den enorma bollkänslan som krävs för att blir en framgångsrik passare.

Rebecka Gustavsson, som återvänder hem efter tre år på volleybollgymnasiet i Falköping, spelade medelmycket i RIG Falköping. Hon är servemottagandespiker på 182 cm vilket är en helt okej längd för vänsterkanten. Viktigt för Rebecka kommer vara att utveckla sitt spel i helhet. Hon kommer konkurrera med Marjorie Giordano och Sara Malmlöv, två av seriens bästa spikers, och bör få mycket begränsad speltid under säsongen. Men hennes utvecklingskurva ser fin ut och potentialen finns för att hon ska kunna utvecklas till en etablerad elitseriespiker.

Martina Svensson kommer senast från Örebro, men har innan dess gjort tre år på RIG Falköping. Hon är en explosiv spelare med en snabb och kraftig vänsterarm. Hon är inte speciellt lång men har bra spänst då hon har 300 meter i räckhöjd, ett bra resultat för en spelare på endast 180 cm. Under förra säsongen fick Martina medelmycket speltid i Örebro, där hon fick slåss om den sista spikerplatsen efter att två upptagits av utländska spelare. Hon är kan dock bli ett farligt vapen på högerkanten men måste få till sin effektivitet i anfallet, då denna inte var någon höjdare under föregående säsong.

Nu till de sista nyförvärvet och kanske det mest spännande i mina ögon. Isabelle Kuné är en libero med Södertelge VBK som moderklubb, men har även hon vistats på RIG Falköping under de senaste tre åren. Isabella var en av två liberos i RIG Falköpings lag och var den mest framstående av de två och är redan en av seriens bästa mottagare. Hon har 30 U-landskamper bakom sig och har siktet inställt på A-landslaget. Hon har allt som behövs för att bli en framstående spelare och kommer nog redan till hösten slåss om en plats som starter.

Det är fem riktigt talangfulla volleybollspelare Johan Isacsson nu har att ta vara på. Görs jobbet bra så kan alla fem vara etablerade elitspelare om endast nått år. Lindesberg Volleys framtid ser ljus ut.

Publicerad 7 augusti 2014 klockan 15:31

Michael Jestin , 073-903 68 24

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 01:13