Framtidens talanger

Sommaren leder mot sitt slut och elitseriesäsongen drar allt närmare. Lindes trupp börjar ta form och något som bör uppmärksammas är de framtidsnamn som man lyckats knyta till sig. Rebecka Gustavsson återvänder till moderklubben och man har även kontrakterat Isabella Kuné och Martina Svensson. Med dessa talanger ser Lindes framtid väldigt ljus ut. Tillsammans med välkända Evelina Frank och Rebecca Andersson ger de tre nyförvärven Linde fem spelare som alla är 19-20 år gamla och har framtiden för sig.

Evelina Frank måste ses som den som har den mest framgångsrika säsongen bakom sig. Hon tog plats i Lindes startsexa i början av hösten och höll den igenom hela grundserien. I och med klubbens värvning av Leah Best under vinterfönster så hade jag förväntat mig att det skulle bli mindre speltid för Evelina under våren, men hon visade sig stark och höll sig kvar på banan. Och det blev inget dåligt slutspel för Evelina, hon var poängbäst av centrarna i laget och utmärkte sig framförallt i blockspelet där hon tog fler blockpoäng än de andra två tillsammans. Evelinas fina spel vann henne en plats i uttagningen till EM-truppen. Evelina har en bra fysik, hon är stark och kan slå hårt, men hon är tyvärr lite kort för centerpositionen, det räcker i elitserien men om siktet ska vara inställt på landslaget så kan det bli svårt.

Rabecca Andersson har inte en lika stark säsong bakom sig. Som andrepassare fick Rebecca komma in i drygt en tredjedel av seten under grundserien, men spelades sparsamt. Hon är dock lång och har fysiken för att spela på hög nivå, något som även förbundskapten Tina Celinder-Nygren märkte av och tog därför med Rebecca på samma uttagningsläger som Evelina. men längd är inte allt, hos en passare krävs även en ledarinstinkt, då passaren är den som ska styra och ställa på planen. Att Rebecca fick bära kaptensbindeln under U21-SM tyder på att ledaregenskaperna finns där. Den enda frågan är om Rebecca besitter snabbheten och den enorma bollkänslan som krävs för att blir en framgångsrik passare.

Rebecka Gustavsson, som återvänder hem efter tre år på volleybollgymnasiet i Falköping, spelade medelmycket i RIG Falköping. Hon är servemottagandespiker på 182 cm vilket är en helt okej längd för vänsterkanten. Viktigt för Rebecka kommer vara att utveckla sitt spel i helhet. Hon kommer konkurrera med Marjorie Giordano och Sara Malmlöv, två av seriens bästa spikers, och bör få mycket begränsad speltid under säsongen. Men hennes utvecklingskurva ser fin ut och potentialen finns för att hon ska kunna utvecklas till en etablerad elitseriespiker.

Martina Svensson kommer senast från Örebro, men har innan dess gjort tre år på RIG Falköping. Hon är en explosiv spelare med en snabb och kraftig vänsterarm. Hon är inte speciellt lång men har bra spänst då hon har 300 meter i räckhöjd, ett bra resultat för en spelare på endast 180 cm. Under förra säsongen fick Martina medelmycket speltid i Örebro, där hon fick slåss om den sista spikerplatsen efter att två upptagits av utländska spelare. Hon är kan dock bli ett farligt vapen på högerkanten men måste få till sin effektivitet i anfallet, då denna inte var någon höjdare under föregående säsong.

Nu till de sista nyförvärvet och kanske det mest spännande i mina ögon. Isabelle Kuné är en libero med Södertelge VBK som moderklubb, men har även hon vistats på RIG Falköping under de senaste tre åren. Isabella var en av två liberos i RIG Falköpings lag och var den mest framstående av de två och är redan en av seriens bästa mottagare. Hon har 30 U-landskamper bakom sig och har siktet inställt på A-landslaget. Hon har allt som behövs för att bli en framstående spelare och kommer nog redan till hösten slåss om en plats som starter.

Det är fem riktigt talangfulla volleybollspelare Johan Isacsson nu har att ta vara på. Görs jobbet bra så kan alla fem vara etablerade elitspelare om endast nått år. Lindesberg Volleys framtid ser ljus ut.

Publicerad 7 augusti 2014 klockan 15:31

Michael Jestin , 073-903 68 24

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 01:29