Framtidens talanger

Sommaren leder mot sitt slut och elitseriesäsongen drar allt närmare. Lindes trupp börjar ta form och något som bör uppmärksammas är de framtidsnamn som man lyckats knyta till sig. Rebecka Gustavsson återvänder till moderklubben och man har även kontrakterat Isabella Kuné och Martina Svensson. Med dessa talanger ser Lindes framtid väldigt ljus ut. Tillsammans med välkända Evelina Frank och Rebecca Andersson ger de tre nyförvärven Linde fem spelare som alla är 19-20 år gamla och har framtiden för sig.

Evelina Frank måste ses som den som har den mest framgångsrika säsongen bakom sig. Hon tog plats i Lindes startsexa i början av hösten och höll den igenom hela grundserien. I och med klubbens värvning av Leah Best under vinterfönster så hade jag förväntat mig att det skulle bli mindre speltid för Evelina under våren, men hon visade sig stark och höll sig kvar på banan. Och det blev inget dåligt slutspel för Evelina, hon var poängbäst av centrarna i laget och utmärkte sig framförallt i blockspelet där hon tog fler blockpoäng än de andra två tillsammans. Evelinas fina spel vann henne en plats i uttagningen till EM-truppen. Evelina har en bra fysik, hon är stark och kan slå hårt, men hon är tyvärr lite kort för centerpositionen, det räcker i elitserien men om siktet ska vara inställt på landslaget så kan det bli svårt.

Rabecca Andersson har inte en lika stark säsong bakom sig. Som andrepassare fick Rebecca komma in i drygt en tredjedel av seten under grundserien, men spelades sparsamt. Hon är dock lång och har fysiken för att spela på hög nivå, något som även förbundskapten Tina Celinder-Nygren märkte av och tog därför med Rebecca på samma uttagningsläger som Evelina. men längd är inte allt, hos en passare krävs även en ledarinstinkt, då passaren är den som ska styra och ställa på planen. Att Rebecca fick bära kaptensbindeln under U21-SM tyder på att ledaregenskaperna finns där. Den enda frågan är om Rebecca besitter snabbheten och den enorma bollkänslan som krävs för att blir en framgångsrik passare.

Rebecka Gustavsson, som återvänder hem efter tre år på volleybollgymnasiet i Falköping, spelade medelmycket i RIG Falköping. Hon är servemottagandespiker på 182 cm vilket är en helt okej längd för vänsterkanten. Viktigt för Rebecka kommer vara att utveckla sitt spel i helhet. Hon kommer konkurrera med Marjorie Giordano och Sara Malmlöv, två av seriens bästa spikers, och bör få mycket begränsad speltid under säsongen. Men hennes utvecklingskurva ser fin ut och potentialen finns för att hon ska kunna utvecklas till en etablerad elitseriespiker.

Martina Svensson kommer senast från Örebro, men har innan dess gjort tre år på RIG Falköping. Hon är en explosiv spelare med en snabb och kraftig vänsterarm. Hon är inte speciellt lång men har bra spänst då hon har 300 meter i räckhöjd, ett bra resultat för en spelare på endast 180 cm. Under förra säsongen fick Martina medelmycket speltid i Örebro, där hon fick slåss om den sista spikerplatsen efter att två upptagits av utländska spelare. Hon är kan dock bli ett farligt vapen på högerkanten men måste få till sin effektivitet i anfallet, då denna inte var någon höjdare under föregående säsong.

Nu till de sista nyförvärvet och kanske det mest spännande i mina ögon. Isabelle Kuné är en libero med Södertelge VBK som moderklubb, men har även hon vistats på RIG Falköping under de senaste tre åren. Isabella var en av två liberos i RIG Falköpings lag och var den mest framstående av de två och är redan en av seriens bästa mottagare. Hon har 30 U-landskamper bakom sig och har siktet inställt på A-landslaget. Hon har allt som behövs för att bli en framstående spelare och kommer nog redan till hösten slåss om en plats som starter.

Det är fem riktigt talangfulla volleybollspelare Johan Isacsson nu har att ta vara på. Görs jobbet bra så kan alla fem vara etablerade elitspelare om endast nått år. Lindesberg Volleys framtid ser ljus ut.

Publicerad 7 augusti 2014 klockan 15:31

Michael Jestin , 073-903 68 24

Foto: Camilla Lagerman

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter, sportevenemang och även biobesök. Lindesbergs Bio väljer dock att genomföra vissa visningar med covidbevis och andra med begränsat antal besökare istället, för att bion ska kunna vara tillgänglig för alla.

1 december 2021 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Fritidsbanken tilldelas årets Bris-pris. Foto: Henric Byström.

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom att kostnadsfritt låna ut utrustning. Fritidsbanken skapar därmed förutsättningar för och bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för barn, något som varit extra viktigt nu under pandemin.

30 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en ...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter åtta förluster och två oavgjorda matcher, låter det positivt från Algot Hane. Foto: Hasse Persson.

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en oavgjord match mot Rimbo, men kommer med positiva rapporter inför söndagens match mot Anderstorp. Är det äntligen dags för seger?
– Jag tror på två riktigt sköna poäng, säger Algot Hane.

26 november 2021 klockan 16:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fjärde raka segern togs på bortaplan
Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gått upp starkt. På lördagen...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En poäng med mersmak!
Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, d...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Första LIF-matchen med ny tränarstab

Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan Karlsson inte längre kommer att träna det allsvenska laget, som inför lördagens möte mot Rimbo kommer att ha en bekant trio på bänken som tränarstab.
– Vi kommer att göra allt för att få med oss två poäng, säger Oskar Wallin.

19 november 2021 klockan 18:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stefan Andersson är ordförande i Lindesbergs Skateboardförening, som inom kort står helt utan anläggning. Foto: Camilla Lagerman

Skateboardföreningen mister sin anläggning till sommaren

Hösten 2011 slog Lindesbergs Skateboardförening upp portarna till den nya skatehallen i Dalkarlshyttan. Innan dess hade man lagt ner tiotusentals timmars ideellt arbete på att renovera den drygt 300 kvadratmeter stora lokalen för att hålla den i bra skick. Tio år senare meddelar föreningen att man står utan lokal från och med nästa sommar, då fastigheten ska rivas och ge plats för nybyggnation.

19 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergfödda Anna galanominerad i Damallsvenskan!

Under måndagen skulle de bästa prestationerna uppmärksammas inom fotbollens Damallsvenska. Ett av namnen...

LIF Lindesberg bryter med tränare Karlsson

Efter en tuff säsongsinledning i Handbollsallsvenskan med en oavgjord match mot Skånela som bästa resultat, så ...

bildspel Ny förlust trots mexikansk förstärkning

Förstärkningen från Mexiko är på plats. Trots fin hjälp av Mónica Moreno, så blev det ingen seger när Vä...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Storförlust i viktiga bottenmötet

Den Allsvenska handbollssäsongen är inte ens halvvägs igenom, ändå brinner det hårt i LIF Lindesbergs knutar. Lördagens bortamöte mot tabelljumbon Kärra var en riktig måstematch för LIF som är i stort behov av nya tabellpoäng. Dessvärre kom Lindelaget aldrig in i matchen och förlusten blev ett faktum för LIF, som nu är enda laget i serien utan seger.

14 november 2021 klockan 14:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Festlig skolinvigning drog fullt hus

Lindbackaskolan i Lindesberg invigdes under festliga former på lördagen, ett event som lockade otroligt många nyfikna bes...

bildspel Hemmaförlust med fjorton mål

Det började med ett sexmålsunderläge, minskade till fyra och avslutades i slutändan med hela fjorton mål i skillnad. LIF ...

LIF har chans för fyra poäng i veckan!

Med en poäng till tabellen så ser det tidigt mörkt ut för Allsvenskans nästjumbo LIF Lindesberg. I veckan kommer d...

WSK tog säsongens första bortaseger!

Tredje raka matchsegern togs under söndagen! Trots en kvitterad första period så var det ren Linde-dominans som hjä...

Omåttligt populära Trollrallyt återuppstår efter 33 år i dvala

Nu är det dags att plocka fram lådbilskunskaperna, gnugga geniknölarna och börja ...

Isabella vann Ponnytrav-SM!

Det var sista chansen för ett SM-guld, och hon tog den! Tillsammans med det 17-åriga stoet Angel, så kunde Isabella Jansson ...

Arkivbild på Fredrik Karlsson som fick med sig hela 11 (!) mål från Västerås. Foto: Hasse Persson.

Nära tabellpoäng mot VästeråsIrsta

Förra säsongens tabellfemma VästeråsIrsta fick besök av LIF Lindesberg under lördagen. Med fortsatta skador och sjukdomar i LIF, så fick flera intressanta namn som Fatlum Ahmeti och publikfavoriten Mikael Gerlström gästa Västerås. Trots bortaförlust blev det istället Fredrik Karlsson som blev mest uppmärksammad för sina elva mål.

31 oktober 2021 klockan 20:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots nya namn i truppen
En ny spelare har anlänt till Linde Volley. Kanadensiska Cate Sykes gjorde sverigedebut när Linde Volley gästade Gislaved, för sin sjätte match f...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK är obesegrade i nya hemmahallen
WSK Lindesberg verkar stortrivas i nya Lindbackahallen. Under torsdagen spelade laget sin tredje hemmamatch, vilket slutade med säsongens tredje ...
29 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Jämna set blev ny förlust
Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jä...
24 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-22

2021-10-22

2021-10-20

2021-10-20

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-16

2021-10-15

2021-10-13

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-12-02 17:11