För knappt två veckor sedan stod han på Eurovisions stora och maffiga scen i Ukraina inför ett par hundra miljoner tittare, och under torsdagen upptädde han på Samuel Karlsson Bil i Lindesberg. LindeNytt fick en pratstund med Robin Bengtsson om musik, Lindesberg och Martin Almgren.
Samuel Karlsson Bil firar 10 år med pompa och ståt ända fram till söndag, och det sparas inte på krutet under jubileumet.
Under torsdagen upptädde ingen mindre än vår svenske Mellovinnare Robin Bengtsson, och bilhallen var full av förväntansfulla barn och vuxna som ville få en glimt av honom.
Störst jubel blev det inte helt oväntat när han sjöng sin superhit I can´t go on, som han också slutade femma med i Eurovision Song Contest.
LindeNytt hann sedan få en kort pratstund med Robin innan det var dags för honom och familjen att åka vidare.
Vad är roligast, att göra stora eller små spelningar?
– Det är både och, stora spelningar är ju häftiga på sitt sätt, men det är jätteroligt att göra sådana här uppträdanden också, det är sådana jag är mer van vid. Det är nästan pirrigare att göra spelningar inför mindre publik.
Hade du någon favoritlåt i Eurovision, förutom din egen?
– Jag gillade Belgien och Danmark, men jag tyckte mycket om Portugals låt också.
Har du varit i Lindesberg förut?
– Det är första gången, men det är ju roligt att få se var Martin kommer från. Vi ligger på samma skivbolag så vi har känt varandra ett tag, och det var jätteroligt att han kom hit idag.
Jag kommer från Svenljunga som är en liten ort i Västergötland, och den är nog ungefär en tredjedel så stor som Lindesberg. Martin sa att det bodde ungefär 9000 här, och i Svenljunga är det nog 3000.
Om en månad släpper han sin senaste singel, och senare i år kommer en EP, men innan dess kan man se Robin på olika platser runt om i landet.
– Nu ska vi åka vidare till Grebbestad för nästa spelning, men imorgon är vi helt lediga så då blir det en liten minisemester med familjen.
Sedan blir det turné med Diggiloo i sommar runt om i Sverige, och även några mindre spelningar med mitt band, avslutar Robin.
Söndagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, får även i år ett celebert inslag. Fotografen, konstnären och realitystjärnan Bingo Rimér donerar nämligen ett mycket speciellt pris till cupens lotteri, där samtliga intäkter går till Barncancerfonden Mellansverige.
Fotbollssäsongens sista hemmamatch slutade med seger! Trots en mållös första halvlek så fick publiken ta del av en målstark andra halvlek, där IFK Lindesberg slutade starkast. De tre poängen var ett måste för hemmalaget som ännu har en chans att ta kvalplatsen till Division 4, även om det blir en tung uppgift efter att både SMÅ och Örebro segrat sina matcher.
I samarbete med Caravan Club of Sweden anordnar Kerstin Birath en skördemarknad vid familjecampingen Gusselby Annorlunda i helgen. Det kommer dukas upp med det mesta man kan tänka sig på en skördemarknad, men utöver detta även försäljning och utställning av tavlor skapade av skådespelaren Mikael Persbrandt.
– De flesta vet vem Persbrandt är, så det kan vara intressant att se honom från en annan sida, menar Kerstin Birath, initiativtagare till evenemanget.
Det blev ingen seger mot Askersund på bortaplan, men chansen mot Division 4 lever ännu. På lördag spelar IFK Lindesberg sin sista hemmamatch för säsongen inom grundspelet, där en seger är extremt viktig för att öka chanserna för att kvala sig uppåt. Med fin sol i luften så lär även stödet finnas, då lördagen även bjuder på IFK-Dagen.
I helgen stundar årets klädbytardag hemma hos Elin Olofsson i Lindesberg. Detta innebär ett ypperligt tillfälle att förnya höstgarderoben på ett plånboksvänligt sätt. Mängder av jackor, byxor, skor och mössor har redan lämnats in och håller just nu på att förberedas för att byta hem på lördag.
– Det är så kul att se att plagg som någon tröttnat på kommer till glädje för någon annan, förklarar initiativtagaren Elin Olofsson.
På tisdagen bjöd Löa Friskola in till ett festligt 30-årsfirande med öppet hus. Skolan är en av de första friskolorna som tog form i Sverige på 90-talet. Detta firades denna dag med grillade hamburgare, hoppborg, ponnyridning och visning av skolans olika klassrum och områden. På plats fanns bland annat skolans allra första ”mattant och busschaufför som kikade in på besök.
– Under de år som jag var mattant hände det inte en enda gång att någon elev sa att maten var äcklig, inte någon. De var helt otroliga, vilka fina ungar vi hade och nu är de stora och har egna barn, berättar Maud Råstock, före detta mattant på Löa Friskola.
På tisdagen besöker Sveriges Television Lindesberg för att spela in ett reportage inför den stora TV-galan för Världens Barn i nästa månad.
INSÄNDARE/DEBATT: Det ekonomiska problemet är lätt att lösa.
Tillgången av sjukvård är central för ett samhälles funktion. Behovet ökar medelåldern. Andelen invånare 65 år och äldre är i Örebro län 18,6, Lindesberg 25,7, Nora 28,0, Hällefors 29,5 och Ljusnarsberg 32,5 procent. Vi var därför många som tyckte att det lät bra med nära vård som regionen började med 2022. Nära vård är ett invecklat begrepp men sammanfattningsvis flyttar man både vård, hälsa och omsorg närmare invånarna.