För knappt två veckor sedan stod han på Eurovisions stora och maffiga scen i Ukraina inför ett par hundra miljoner tittare, och under torsdagen upptädde han på Samuel Karlsson Bil i Lindesberg. LindeNytt fick en pratstund med Robin Bengtsson om musik, Lindesberg och Martin Almgren.
Samuel Karlsson Bil firar 10 år med pompa och ståt ända fram till söndag, och det sparas inte på krutet under jubileumet.
Under torsdagen upptädde ingen mindre än vår svenske Mellovinnare Robin Bengtsson, och bilhallen var full av förväntansfulla barn och vuxna som ville få en glimt av honom.
Störst jubel blev det inte helt oväntat när han sjöng sin superhit I can´t go on, som han också slutade femma med i Eurovision Song Contest.
LindeNytt hann sedan få en kort pratstund med Robin innan det var dags för honom och familjen att åka vidare.
Vad är roligast, att göra stora eller små spelningar?
– Det är både och, stora spelningar är ju häftiga på sitt sätt, men det är jätteroligt att göra sådana här uppträdanden också, det är sådana jag är mer van vid. Det är nästan pirrigare att göra spelningar inför mindre publik.
Hade du någon favoritlåt i Eurovision, förutom din egen?
– Jag gillade Belgien och Danmark, men jag tyckte mycket om Portugals låt också.
Har du varit i Lindesberg förut?
– Det är första gången, men det är ju roligt att få se var Martin kommer från. Vi ligger på samma skivbolag så vi har känt varandra ett tag, och det var jätteroligt att han kom hit idag.
Jag kommer från Svenljunga som är en liten ort i Västergötland, och den är nog ungefär en tredjedel så stor som Lindesberg. Martin sa att det bodde ungefär 9000 här, och i Svenljunga är det nog 3000.
Om en månad släpper han sin senaste singel, och senare i år kommer en EP, men innan dess kan man se Robin på olika platser runt om i landet.
– Nu ska vi åka vidare till Grebbestad för nästa spelning, men imorgon är vi helt lediga så då blir det en liten minisemester med familjen.
Sedan blir det turné med Diggiloo i sommar runt om i Sverige, och även några mindre spelningar med mitt band, avslutar Robin.
Efter flera uppmärksammade granskningar av media beslutade kommunstyrelsen i Lindesberg att tillsätta en extern utredning av bolagets markaffärer. Under måndagseftermiddagen kallade man till en pressträff för att presentera resultatet.
– Nu har rapporten kommit, och till min stora glädje har den inte hittat några oegentligheter alls, säger Tomas Klockars (M).
INSÄNDARE/DEBATT: Jag vill först tacka dig Andreas Svahn, när du nu lämnar ditt ordförandeuppdrag i Regionstyrelsen, för det arbete du lagt ner i Regionen. Jag har inte alltid hållit med dig. Men det hindrar inte att jag uppskattar ditt engagemang för vår gemensamma framtid. Tack. Vila upp dig och kom sedan tillbaka till något du då tycker är väsentligt.
För femte året i rad delar Grillköket i Lindesberg ut gratis julmat till ortsbor som av olika anledningar är i behov av ett mål mat och lite extra uppmuntran under den kommande högtiden.
– Meningen med jultallrik är att de ska ha julmat på bordet under julafton, säger Walat Dino.
Över 3000 biljetter, till nästa års Caprice, har redan sålts sedan biljettsläppet för en knapp vecka sedan. Aldrig tidigare har man upplevt en sådan rivstart på försäljningen, konstaterar Roland Hellsing, Manskören Harmoni.
– Trycket är hårt i år. Det är naturligtvis jättekul, säger Hellsing.
Branden i ett bostadsområde i Guldsmedshyttan, som vi rapporterat om tidigare, har under räddningsinsatsens gång eskalerat till ett svårare scenario. Man har nu kunnat konstatera att branden, som började i ett närliggande garage, har fått fäste i husets övervåning, vind och tak. Detta uppgav SOS Alarm vid 13.40-tiden.
LindeNytt är kvar på platsen och bevakar räddningsarbetet.
Ett fordon i ett garage tros vara orsaken till en kraftig brand på en adress i Guldsmedshyttan under onsdagen. Det var vid 11.30-tiden som räddningstjänsten larmades om händelsen.
– Branden skall ha börjat i ett närliggande garage och till viss del ha spridit sig till villan. Räddningstjänsten arbetar just nu för att förhindra fortsatt spridning, uppger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.
INSÄNDARE/DEBATT: Sverige står inför en energiomställning som kräver stora satsningar på förnybar energi. Vindkraft är en central del i den utvecklingen, men det är avgörande att satsningarna genomförs med respekt för de människor som lever i dess närhet.
Det blir artisten Molly Hammar, som utöver en hemlig artist, kliver upp på scenen när nästa års Caprice arrangeras av Manskören Harmoni. Detta offentliggjordes för allmänheten på fredagen inför helgens biljettsläpp.
– Vi tror att hon kan vara en artist som gör att vi når ut till fler nya besökare, som inte tidigare har upplevt capricen, en yngre publik, kommenterar Roland Hellsing, Manskören Harmoni.