Frövi IK arrangerar pånytt sin succécup

För fjärde året på rad arrangerar Frövi IK nästa månad Bergslagens Sparkbank FutsalCup. Under helgen den 2-3 november vallfärdar 58 lag till Lindesberg Arena för att göra upp i höstens upplaga av cupen.

Sedan 2010 har Frövi IK arrangerat en Futsal-cup varje höst. Så blir även fallet detta år, då Bergslagens Sparbank FutsalCup går av stapeln för den fjärde gången. Återigen huserar man i Lindesberg Arena, som under en hel helg kommer att intas av en mängd lag från Sveriges alla hörn.

– Vi har 32 lag som är anmälda till herrklassen, 16 lag på damsidan och sen har vi även fem lag i både pojkar 15 och flickor 15, berättar Benny Gill.

Benny är ordförande i Frövi IK, och har därmed varit en av de drivande när cupen har växt fram under dessa år. Men även om han erkänner sig själv som arrangörsledare framhåller han alla de andra som arbetar med evenemanget. Framförallt har damlaget varit en drivande part, och det är även de som står som huvudarrangörer detta år.

Precis som tidigare cuper räknar man i år med en ny stor succé. Med två spelplaner och den moderna arenan att tillgå är förutsättningarna för en lycka cup perfekta. Att man dessutom på kort tid skapat sig ett starkt varumärke har gjort att lag från såväl Varberg som Skellefteå anmält sig tills i år. Benny är både förvånad och stolt över hur snabb utvecklingen har varit.

– När vi startade upp detta hade vi siktet inställt på att skapa en cup som skulle locka de största lagen i Närke. Nu har vi dem här och spelar cupen. Att vi tills i år också har fått hit IFK Skövde och Falcao är mycket roligt.

Bland alla årets lag är det just denna duo som sticker ut extra. I våras nådde IFK Skövde finalen i Futsal-SM, och man slog dessförinnan ut Falcao i semifinalen. Därmed är två av Sveriges absolut största lag anmälda till höstens upplaga av Bergslagens Sparbank FutsalCup. Men de har även fint sällskap av lag som Örebro SK Söder, Södertälje Syrianska och BK Forward, en klubb som normalt sett inte spelar futsal. Tillsammans kommer de att slåss om de 20 000 kronor som vinnaren av både herr- och damsidan får i prissumma.

Cupen avgörs under Allahelgonahelgen, vilket innebär den 2-3 november. Under lördagen kommer herrcupen att avgöras, med slutspel på eftermiddagen och kvällen. Därefter tar dam- och ungdomscupen vid på söndagen. Detta koncept är nytt för året och är tänkt att ge en bättre stämning på läktarna. Förhoppningen är att de utslagna lagen dröjer kvar för att följa de närmaste omgångarna.

– Tidigare år har vi delat upp cupspelet över båda dagarna, med herrarnas slutspel på söndagen. Men vi har inte lyckats få den publik som vi vill uppnå. Därför tror vi mera på det här upplägget, förklarar Benny.

Han berättar att publiken varierat mellan dagarna tidigare år, men att finalerna brukar locka runt 300 till läktarna. Att det ska gå att öka den siffran ser han som rimligt. Med tanke på det stora genomslag som futsal fått i Sverige har det skapats ett stort intresse, något som hjälpt Frövi att skapa denna framgångsrika cup.

– Futsal har blivit stort på kort tid, jag tror det är mycket tack vare hur enkelt det är. Man behöver bara ha sju spelare och organisera ett lag. Att vi har ett landslag nu bidrar också, SvFF har tidigare tagit avstånd, berättar Benny.

Just landslaget blir nästa projekt för Frövi. Benny Gill avslöjar att klubben fått ett erbjudande från fotbollsförbundet att arrangera en landskamp i futsal, något man omgående tackade jag till. Den 23:e februari möter därför Sveriges futsallandslag England i Lindesberg Arena.

Men före det har Frövi IK en cup att arrangera. Den 2:a november inleds årets upplaga av Bergslagens Sparbank FutsalCup, då koras nya mästare.

Publicerad 15 oktober 2013 klockan 16:16

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 10:55