Frövi IK arrangerar pånytt sin succécup

För fjärde året på rad arrangerar Frövi IK nästa månad Bergslagens Sparkbank FutsalCup. Under helgen den 2-3 november vallfärdar 58 lag till Lindesberg Arena för att göra upp i höstens upplaga av cupen.

Sedan 2010 har Frövi IK arrangerat en Futsal-cup varje höst. Så blir även fallet detta år, då Bergslagens Sparbank FutsalCup går av stapeln för den fjärde gången. Återigen huserar man i Lindesberg Arena, som under en hel helg kommer att intas av en mängd lag från Sveriges alla hörn.

– Vi har 32 lag som är anmälda till herrklassen, 16 lag på damsidan och sen har vi även fem lag i både pojkar 15 och flickor 15, berättar Benny Gill.

Benny är ordförande i Frövi IK, och har därmed varit en av de drivande när cupen har växt fram under dessa år. Men även om han erkänner sig själv som arrangörsledare framhåller han alla de andra som arbetar med evenemanget. Framförallt har damlaget varit en drivande part, och det är även de som står som huvudarrangörer detta år.

Precis som tidigare cuper räknar man i år med en ny stor succé. Med två spelplaner och den moderna arenan att tillgå är förutsättningarna för en lycka cup perfekta. Att man dessutom på kort tid skapat sig ett starkt varumärke har gjort att lag från såväl Varberg som Skellefteå anmält sig tills i år. Benny är både förvånad och stolt över hur snabb utvecklingen har varit.

– När vi startade upp detta hade vi siktet inställt på att skapa en cup som skulle locka de största lagen i Närke. Nu har vi dem här och spelar cupen. Att vi tills i år också har fått hit IFK Skövde och Falcao är mycket roligt.

Bland alla årets lag är det just denna duo som sticker ut extra. I våras nådde IFK Skövde finalen i Futsal-SM, och man slog dessförinnan ut Falcao i semifinalen. Därmed är två av Sveriges absolut största lag anmälda till höstens upplaga av Bergslagens Sparbank FutsalCup. Men de har även fint sällskap av lag som Örebro SK Söder, Södertälje Syrianska och BK Forward, en klubb som normalt sett inte spelar futsal. Tillsammans kommer de att slåss om de 20 000 kronor som vinnaren av både herr- och damsidan får i prissumma.

Cupen avgörs under Allahelgonahelgen, vilket innebär den 2-3 november. Under lördagen kommer herrcupen att avgöras, med slutspel på eftermiddagen och kvällen. Därefter tar dam- och ungdomscupen vid på söndagen. Detta koncept är nytt för året och är tänkt att ge en bättre stämning på läktarna. Förhoppningen är att de utslagna lagen dröjer kvar för att följa de närmaste omgångarna.

– Tidigare år har vi delat upp cupspelet över båda dagarna, med herrarnas slutspel på söndagen. Men vi har inte lyckats få den publik som vi vill uppnå. Därför tror vi mera på det här upplägget, förklarar Benny.

Han berättar att publiken varierat mellan dagarna tidigare år, men att finalerna brukar locka runt 300 till läktarna. Att det ska gå att öka den siffran ser han som rimligt. Med tanke på det stora genomslag som futsal fått i Sverige har det skapats ett stort intresse, något som hjälpt Frövi att skapa denna framgångsrika cup.

– Futsal har blivit stort på kort tid, jag tror det är mycket tack vare hur enkelt det är. Man behöver bara ha sju spelare och organisera ett lag. Att vi har ett landslag nu bidrar också, SvFF har tidigare tagit avstånd, berättar Benny.

Just landslaget blir nästa projekt för Frövi. Benny Gill avslöjar att klubben fått ett erbjudande från fotbollsförbundet att arrangera en landskamp i futsal, något man omgående tackade jag till. Den 23:e februari möter därför Sveriges futsallandslag England i Lindesberg Arena.

Men före det har Frövi IK en cup att arrangera. Den 2:a november inleds årets upplaga av Bergslagens Sparbank FutsalCup, då koras nya mästare.

Publicerad 15 oktober 2013 klockan 16:16

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-12 14:35