FOTO: Hannes Feldin

Full fart framåt när WSK vann

WSK Lindesberg tog sig idag till Mellringehallen för att möta IBK Wasahus. Den tidiga lördagsmatchen slutade i målfest och seger med siffrorna 12-18.
Matchen var avgjord redan efter två dominanta perioder från WSK. Nu går laget till jullov som vinnare, dessutom med en säkrare distans till nedflyttningsstrecket.

Med matchstart redan klockan 11.00 intog WSK Lindesberg Mellringehallen. Det vankades ny omgång i herrarnas division 1, när IBK Wasahus stod som värd för den sista matchen före juluppehållet.

Matchen fick en flygande inledning och fortsatte därefter i samma anda. Med en delikat lyftning hittade Rickard Ross fram till Johan Johansson som på halvvolley vinklade upp 1-0 i krysset för Wasahus. Målet kom efter fyra minuter och skulle visa sig bli matchens stora behållning, både för publiken och för Wasahus. För därefter målet hade hemmalaget inte många rätt.

Inom loppet av en minut vände WSK till en 1-3-ledning. Därifrån rullade det sedan bara på i en sällan skådad takt. När den första perioden var avverkad hade Linde-laget en stabil 2-7-ledning och ökade sedan bara på. Som mest hade man en niomålsledning, samtidigt som Wasahus uppträdde mindre entusiastiskt.

I den sista perioden åt sig dock Wasahus ikapp mer och mer och skapade viss spänning i matchen. Men något större drama blev det aldrig utan WSK höll undan och vann komfortabelt med 12-18. Efter matchen var WSK:s tränare Stefan Klack nöjd med segern men mindre nöjd med prestationen.

– Inställningen är väl så där bakåt tycker jag. Det är ju spel åt ett håll, vi jobbar ju inte hem rejält. De är ju ett kompisgäng som spelar och deras inställning är ju inte den bästa, så jag vet inte om det smittar av sig. Sen är det svårt att få igång dem tidigt på morgonen. Men det är viktigt för oss att vinna för tabelläget.

Man talade under matchens gång i laget om att ha tålamod och spela runt. Klack menade att det raka spelet och de avgörande passningarna var svåra, då Wasahus ofta bröt och ställde om. Även om laget är ett av seriens svagaste besitter det mycket skicklighet och därför straffades WSK i en svag sista period.

Något som var väldigt lyckat var presspelet från WSK:s sida. Laget har under hela hösten arbetat med en hög press, något som främst betalade av sig under matchens första halva.

– Vi försöker att spela så hela tiden, att spela högt och bryta. Sen gäller det att förvalta det, där tycker jag inte att vi är tillräckligt bra än. När vi väl vinner den i såna här lägen och sen ska anfalla då blir det någon halvdan passning, dålig mottagning och att vi skjuter över, förklarade Klack presspelet.

Segern tog WSK upp på säkrare mark i bottenstriden. När laget nu går till jullov gör man det med fyra poäng ned till just IBK Wasahus under strecket. Härnäst väntar en period av spelledigt för laget, men man gnuggar på med träningar.

– Jag tror att vi har nästa match den tionde. Vi tränar nu på fredag den 27:e, nu får de ledigt tills då. Sen är det som vanligt fredag och tisdag, men kanske lite lugnare vid nyår.

Matchfakta IBK Wasahus-WSK Lindesberg:
Resultat: 12-18 (2-7, 3-7, 7-4)
Publik: 26
Mål WSK: 1-1 Arvidsson (Carlsson), 1-2 Bergman (Lund), 1-3 Johansson, 2-5 Sundvall (Johansson), 2-6 Carlsson (Hellsing), 2-7 Kinell (Pettersson), 2-8 Johansson (Svanholm), 3-9 Carlsson (Johansson), 3-10 Berman, 3-11 Johansson (Bergman), 3-12 Pettersson (Kinell), 4-13 Johansson (Kinell), 5-14 Hellsing (Alamartin), 6-15 Svanholm (Kinell), 9-16 Svanholm, 11-17 Sundvall (Hellsing), 12-18 Hellsing (Svanholm)

Publicerad 21 december 2013 klockan 15:25

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 19:46