GSBK njuter av att vara tillbaka

Så sent som i våras fick de en oväntad fribiljett uppåt i seriesystemet. På tisdag spelar de ett efterlängtat derby hemma mot IFK Lindesberg. Läs om den snabba resan för GSBK, vårat senaste lokala inslag i division 6.

Hösten 2013 slutade Guldsmedshytte-Stråssa BK sist i division 7. Året före det hade laget trillat ur 6:an, men nu var man nere på den absoluta bottenpunkten. Där kände klubben att det fick vara nog.

Förra säsongen studsade GSBK tillbaka. Efter ett fint sommarhalvår landade man på en tredjeplats, bara en poäng bakom andraplatsen. Men trots den framgångsrika säsongen blev det inget avancemang uppåt i seriesystemet. De tongivande spelarna lämnade för högre serier, laget byggdes om och man förberedda sig för en ny säsong i division 7.

Men då dök den stora chansen upp. Ett avhopp i 6:an gjorde att en lycka behövde fyllas, och i form av länets bästa tabelltrea förra säsongen var det GSBK som blev tillfrågade om platsen. Men att blint tacka ja var det aldrig tal om. Istället tog man sig tid inom laget att nå det rätta beslutet.

– Vi diskutera fram och tillbaka om hur det var, att vi missat många viktiga spelare till Nora. Men till sist så sa vi att ”vafan, det här kan vara sista gången som vi får den här chansen”. Så vi tog den så klart, berättar tränaren Christer Olsson.

Halva startelvan hann lämna

Uppflyttningen till division 6 är fortfarande bara ett par månader gammal. Tränare Olsson förklarar att man snabbt fick ställa om för det nya äventyret. Tiden var kort, men med facit i hand har ledarstaben fått ihop pusselbitarna oväntat bra med tanke på pressen.

Förändringarna i truppen är relativt stora sett till fjolåret. Stommen är kvar, men bland de spelare som hann lämna före division 6-platsen blev klar fanns i princip halva startelvan. Nora, IFK Lindesberg och Östansjö var de klubbar som spelarna sökte sig till, med andra ord lag som GSBK redan i år får chansen att mäta sig med.

Och så här långt har man inte gjort någon besviken. I premiären ställdes man mot de senaste årens gigant Fellingsbro, som med ett nödrop lyckades vinna. En missad straff i 89:e minuten fällde GSBK och matchen slutade 3-2 till Fellingsbro. Därefter har det blivit 2-2 mot Axberg, trots 0-2-underläge i halvtid, och förlust med 4-1 mot Ervalla.

En poäng på tre matcher och två förluster mot seriens väntade topplag. Att GSBK gått så pass bra i sin nya miljö har man sin trupp att tacka. Laget är väl sammansvetsat sedan tidigare år och Christer Olsson förklarar att man har en bra mix av gammalt och ungt. Bland de nya spelarna för året finns dessutom intressanta namn som Timmie Claesson, William Lindström och Lindlöven-profilen Daniel Olsson Fromell.

Trodde det inte för ett år sen

Säsongsstarten har alltså varit god för GSBK:s del. Laget huserar visserligen i tabellens bottenskikt, men kampen där är jämn och det är egentligen blott fyra lag som dragit ifrån. Efter att Santos dragit sig ur serien riskerar dessutom endast ett lag att ramla ur och Christer Olsson vet hur man ska undvika att bli det laget.

– I det här läget så måste vi prioritera försvarsspelet och det tycker jag att vi har gjort bra. Hittills är det bara Ervalla som har imponerat på oss, de kommer att vara i toppen är jag övertygad om. Vi har i alla fall tagit en poäng och det gäller att inte sluta sist och hänga kvar.

Hittills har GSBK hunnit tre matcher in på sitt division 6-äventyr. Hur långt äventyret blir återstår att se, men höjdpunkten på hela det här året är bara några dagar bort. På tisdag ställs GSBK mot IFK Lindesberg, i vad som blir det första derbyt på flera år. En match som Christer Olsson inte kunnat tro på för ett år sen.

– Man trodde väl aldrig att man skulle få möta Lazarevic, men nu är vi här haha! Det ska bli riktigt kul att få mäta sig med IFK. Vi har hemmamatch och vi hoppas på mycket publik, för det är ju inte ofta som det spelas lokalderbyn.

Publicerad 15 maj 2015 klockan 13:25

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 02:46