Tack vare 3-1 mot ÖSK och ett starkt gruppspel var GSBK:s damer nära ett oväntat avancemang i DM. FOTO: Per Eriksson, GSBK

GSBK:s damer nära stor DM-skräll

Det blev stor dramatik när DM-gruppspelet i söndags kom till Råssvallen. Med en knapp förlust mot Rynninge och en 3-1-seger mot ÖSK satte GSBK-damerna rejält avtryck. Någon semifinalplats räckte det inte till, men väl till en lyckad helg.

– Det här var jätteroligt. Tjejerna ska vara superglada för de gjorde verkligen en riktig kämparinsats. Det var inte det lättaste vädret att spela i heller, det var riktigt hett, berömmer GSBK-tränaren Per Eriksson.

Hans lag ställde under helgen upp i DM-gruppspelet för damer. Tidigare år har cupen endast haft 3-4 deltagande lag, men tills i år hade man ändrat konceptet och lyckats locka nio klubbar.

När gruppspelet drog igång i helgen hade lagen fördelats i tre grupper, där den första avgjordes redan under lördagen. För GSBK:s del klev man ut för spel i söndags och man gjorde det hemma på Råssvallen.

– Varje grupp spelades på en egen idrottsplats och vi var intresserade av att vara arrangör. Det är alltid kul att få hit folk och sälja lite i kafeterian. Arrangemanget gick bra och sportsligt gick det bättre än förväntat, säger Per Eriksson.

Nära ta poäng mot division 2-lag

Det unga GSBK-laget satte nämligen ett rejält avtryck i cupen. Man hade på förhand lottats i en tuff grupp tillsammans med Rynninge från division 2 och ÖSK från division 1, och var knappast tippade att ta sig vidare. I premiäromgången ställdes man mot Rynninge.

I och med att det skiljde två divisioner mellan lagen fick GSBK inleda med att slå två straffar. Laget satte även den ena, via Carolina Alexandré. Tack vare ett starkt försvarsspel höll man sedan fast vid den ledningen genom hela den första halvleken.

Kvitteringen kom dock tidigt i den andra halvleken efter en diskutabel hörnsituation. Tio minuter senare kunde Rynninge även göra 2-1 och kopplade därmed greppet. Underläget tvingades GSBK satsa allt framåt, något som straffade sig och med sekunder kvar släppte laget in slutresultaten 1-3.

– Vi hade lite oflyt mot Rynninge tycker jag. Den hade vi lika gärna kunnat vunnit, menar tränare Eriksson i efterhand.

Chockade ÖSK med tre straffmål

GSBK samlade dock mod och ladda om för gruppspelets andra och sista match. Där väntade mäktiga ÖSK, ett lag som man fick inleda med tre straffar mot. Elin Nilsson, Caroline Alexandré och Fanny Thysell var alla säkra från straffpunkten och plötsligt ledde GSBK med 3-0.

Återigen mötte man ett mer spelskickligt lag och återigen gick man in för att spela defensivt. Precis som mot Rynninge gick det bra till en början, men fem minuter efter paus kom reduceringen. Då den bästa grupptvåan skulle ta sig vidare var det ett mål som fick GSBK och tränare Eriksson att tänka till.

– Vi visste att om vi höll 3-1 mot ÖSK skulle vi i alla fall gå om lördagens bästa tvåa, som var Kumla. Så det mest intressanta var inte om vi skulle vinna utan om vi kunde hålla undan och få de två plusmålen som krävdes.

Det gjorde man och 3-1-segern mot ÖSK var en riktig chock. Tyvärr räckte det inte till någon semifinalplats. Detta sedan Sköllersta, den sista grupptvåan, vunnit sin avslutande match och tagit klivet förbi GSBK.

”En bra uppstart för hösten”

Därmed är cupäventyret i DM över för den här gången. Men GSBK lämnar gruppspelet både med huvudena höga och med nya erfarenheter. Före segern mot ÖSK hade laget starka minnen från juniormötet mot samma lag, då ÖSK vann med hela 12-0.

Det råder alltså inga tvivel om att GSBK-damerna tagit stora steg denna säsong. Nu blickar tjejerna fram emot omstarten av seriespelet och man gör det med en rolig helg bakom sig.

– Det här var en bra uppstart inför hösten. Nu slipper vi arrangera och ordna med träningsmatcher när vi fick det här gratis. Tävlingsmatcher istället för träningsmatcher är ju dessutom alltid något extra, avslutar Per Eriksson.

Publicerad 6 augusti 2014 klockan 11:12

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 18:45