På fredag spelar Guldsmedshytte SK sin första match för säsongen. FOTO: Hannes Feldin

GSK lovar nya mål – premiär på fredag

Premiären är bara fyra dagar bort för Guldsmedshytte SK. Med en lugn försäsong bakom sig laddar nu i princip samma lag om för att göra en repris av fjolårets fräscha framfart. Med en ny säsong framför sig ger Benny Vikström en inblick i sitt GSK.

I fredags rev säsongen igång i division 3 V/Ö B. Åtta lag kastades direkt in i hetluften, samtidigt som tre fick stå vid sidan och se på. Ett av dessa var Guldsmedshytte SK som nu går och laddar för sin egna premiär på fredag.

Vägen fram till säsongsstarten har varit brokig för laget och man har under höstens tidiga månader haft varierande närvaro på träningarna. Men nu är truppen på plats och de sista dagarna kommer att vigas åt att träna in powerplay, boxplay och andra spelmoment. Exakt vart man befinner sig i förberedelserna är svårt att säga.

– Vi vet egentligen ganska lite själva vart vi står. Man kan säga att vi har haft en lugn försäsong, berättar Benny Vikström.

GSK-tränaren har matchat sitt lag genom blott två träningsmatcher.

– Vi brukar alltid spela mer matcher än vad vi nu har gjort. I år har vi föredragit att mjukstarta lite för att få alla med på tåget när det väl drar igång. Vi vill inte att spelarna ska vara halvtrötta redan när serien drar igång, sen får framtiden utvisa om det är rätt eller fel.

”Borde absolut vara med på övre halvan”

Om självförtroendet sitter i från i våras ska det inte finns mycket att oroa sig över. GSK kommer nämligen från en fin fjolårssäsong, där laget slutade trea i grundserien med bara fyra poäng upp till förstaplatsen. I det efterföljande playoffspelet gjorde man sedan en stark resa som tyvärr tog slut via ett diskutabelt förlängningsavgörande mot Skultuna.

– Det var ännu mera smolk i bägaren, att vara så nära men var det ett felaktigt domslut som fällde oss. Sen vad vi hade kunnat gjort längre fram låter jag vara osagt. Men vi hade ett bra lag och det var så klart ett snöpligt slut, minns Benny Vikström.

Till årets upplaga av division 3 V/Ö B finns inga större förändringar. Samtliga nio motståndare från föregående säsong är kvar och dessutom har Hallsberg tillkommit, något som utökat serien till elva lag. Med tanke på den ovissa försäsongen har GSK och Benny valt att inte sätta upp några direkta riktlinjer.

– Vi har varit ganska försiktiga med målsättningar. Men nu börjar vi komma igång och känner oss trygga igen. Vi borde absolut vara med på den övre halvan, utan att sticka ut hakan alltför mycket.

Laget är till stora delar detsamma som det manskap som spelade playoff i våras. En trio med Anders Söderström, Ola Hedblad och Mattias Persson har valt att sluta. Samtidigt har man förstärkt med ett par bekanta namn sedan tidigare som nu återupptagit hockeyn.

Vill fortsätta spela en anfallsglad hockey

Benny förklarar att kvaliteten är stor och med samma tränarstab finns en stor trygghet i laget. Något nytt spelsätt är inte aktuellt, utan publiken i Råsshallen kan förvänta sig samma GSK.

– Den hockey som vi spelade förra året är fortfarande den vi tror på. Det ska vara mycket fart och mycket action, inte så mycket styrspel egentligen. En anfallsglad och publiktilltalande hockey kan man nog säga. För vi brukar ju göra mycket mål men även släppa in ganska många haha, skrockar Benny glatt.

På fredag är det då äntligen dags för premiären av årets säsong. Det vankas även ett hett möte direkt, då GSK rullar till Fellingsbro för ett derby. Inför premiäruppgiften är Benny Vikström både full av respekt och hopp.

– Det blir tufft direkt. De verkar ha fått in några spelare som har hållit en bra nivå. Så det blir nog fullt upp för oss och ett riktigt häftigt derby!

Publicerad 13 oktober 2014 klockan 11:29

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-17 23:23