På fredag spelar Guldsmedshytte SK sin första match för säsongen. FOTO: Hannes Feldin

GSK lovar nya mål – premiär på fredag

Premiären är bara fyra dagar bort för Guldsmedshytte SK. Med en lugn försäsong bakom sig laddar nu i princip samma lag om för att göra en repris av fjolårets fräscha framfart. Med en ny säsong framför sig ger Benny Vikström en inblick i sitt GSK.

I fredags rev säsongen igång i division 3 V/Ö B. Åtta lag kastades direkt in i hetluften, samtidigt som tre fick stå vid sidan och se på. Ett av dessa var Guldsmedshytte SK som nu går och laddar för sin egna premiär på fredag.

Vägen fram till säsongsstarten har varit brokig för laget och man har under höstens tidiga månader haft varierande närvaro på träningarna. Men nu är truppen på plats och de sista dagarna kommer att vigas åt att träna in powerplay, boxplay och andra spelmoment. Exakt vart man befinner sig i förberedelserna är svårt att säga.

– Vi vet egentligen ganska lite själva vart vi står. Man kan säga att vi har haft en lugn försäsong, berättar Benny Vikström.

GSK-tränaren har matchat sitt lag genom blott två träningsmatcher.

– Vi brukar alltid spela mer matcher än vad vi nu har gjort. I år har vi föredragit att mjukstarta lite för att få alla med på tåget när det väl drar igång. Vi vill inte att spelarna ska vara halvtrötta redan när serien drar igång, sen får framtiden utvisa om det är rätt eller fel.

”Borde absolut vara med på övre halvan”

Om självförtroendet sitter i från i våras ska det inte finns mycket att oroa sig över. GSK kommer nämligen från en fin fjolårssäsong, där laget slutade trea i grundserien med bara fyra poäng upp till förstaplatsen. I det efterföljande playoffspelet gjorde man sedan en stark resa som tyvärr tog slut via ett diskutabelt förlängningsavgörande mot Skultuna.

– Det var ännu mera smolk i bägaren, att vara så nära men var det ett felaktigt domslut som fällde oss. Sen vad vi hade kunnat gjort längre fram låter jag vara osagt. Men vi hade ett bra lag och det var så klart ett snöpligt slut, minns Benny Vikström.

Till årets upplaga av division 3 V/Ö B finns inga större förändringar. Samtliga nio motståndare från föregående säsong är kvar och dessutom har Hallsberg tillkommit, något som utökat serien till elva lag. Med tanke på den ovissa försäsongen har GSK och Benny valt att inte sätta upp några direkta riktlinjer.

– Vi har varit ganska försiktiga med målsättningar. Men nu börjar vi komma igång och känner oss trygga igen. Vi borde absolut vara med på den övre halvan, utan att sticka ut hakan alltför mycket.

Laget är till stora delar detsamma som det manskap som spelade playoff i våras. En trio med Anders Söderström, Ola Hedblad och Mattias Persson har valt att sluta. Samtidigt har man förstärkt med ett par bekanta namn sedan tidigare som nu återupptagit hockeyn.

Vill fortsätta spela en anfallsglad hockey

Benny förklarar att kvaliteten är stor och med samma tränarstab finns en stor trygghet i laget. Något nytt spelsätt är inte aktuellt, utan publiken i Råsshallen kan förvänta sig samma GSK.

– Den hockey som vi spelade förra året är fortfarande den vi tror på. Det ska vara mycket fart och mycket action, inte så mycket styrspel egentligen. En anfallsglad och publiktilltalande hockey kan man nog säga. För vi brukar ju göra mycket mål men även släppa in ganska många haha, skrockar Benny glatt.

På fredag är det då äntligen dags för premiären av årets säsong. Det vankas även ett hett möte direkt, då GSK rullar till Fellingsbro för ett derby. Inför premiäruppgiften är Benny Vikström både full av respekt och hopp.

– Det blir tufft direkt. De verkar ha fått in några spelare som har hållit en bra nivå. Så det blir nog fullt upp för oss och ett riktigt häftigt derby!

Publicerad 13 oktober 2014 klockan 11:29

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 08:44