Halvtid: Frövi ska hålla hela vägen i år

Juli är här och med den även fotbollens sommaruppehåll. För de lokala lagen har våren bjudit på både vinster, förluster och målkalas. Inför omstarten kommer jag att ta halvtidspulsen på kvartetten och jag börjar med Frövi IK.

Våren har varit en resa mellan himmel och helvete för Frövi IK, dock i omvänd ordning. Skador på nyckelspelare påverkade laget och man kom även helt snett in i seriespelet. 0-6 i premiären borta mot Real Örebro följdes upp av 1-7 hemma mot Östansjö. Backlinjen, lagets ryggrad, fick aldrig chansen att spela ihop sig och redan efter två matcher vilade krisstämpeln kusligt över Frövi.

– Starten var snudd på en katastrof. Efter två matcher hade vi 1-13 i målskillnad, då var det tungt naturligtvis, medger tränaren Kalle Frejd.

– Vi saknade Tobias Walterström och ”Böna” Norberg, alla vet hur bra spelare de är. Sen är det klart att torska 1-7 i hemmapremiären får bara inte hända.

Men Frövi reste sig omgående. Efter att ha vädrat luften under ett möte slöt sig gruppen samman, något som gav resultat ute på planen. I den tredje omgången körde man över Sköllersta med 1-6 borta och därifrån började saker och ting att rulla på.

”Har satt oss i ett bra läge”

Med tre segrar på fem matcher klättrade Frövi i tabellen. Andreas ”Nydde” Nydén blev en fast punkt i målprotokollet, Johannes Halvardsson gjorde succécomeback från knäskadorna och Tobias Walterström klev ner som mittback och styrde upp försvaret. De tre spelarna var centrala i lagets fina form som nästan höll i sig maj ut.

Ett par förluster ställde visserligen till det på nytt, men när vårserien gick mot sitt slut plockade Frövi återigen fram storformen. Efter två programenliga segrar väntade Real Örebro hemma i den avslutande matchen, samma Real som man blivit krossat av i premiären. Den här gången ville dock Frövi annat. Genom en perfekt laginsats lyckades man kämpa sig till 2-1, en vinst som gav häng på toppstriden.

– Summerar man våren så är vi ändå nöjda. Nu har vi en poäng upp till kvalplats, tar man bara några trepoängare så går det fort. Vi har satt oss i ett bra läge och har allt i egna händer, summerar Kalle Frejd.

Tränaren och hans lag kan tack vare skalpen mot Real gå på sommarlov med tre raka segrar i ryggen. Med tio omgångar kvar att spela är tredjeplatsen och kvalspelet det som hägrar.

– Ja, det är inget annat än tredjeplatsen att sikta på. Inte nu när vi har satt oss i det här läget.

Ska undvika förra höstens kollaps

Toppstrid och ambitioner om att ta en kvalplats. Är det någon som känner igen sig? Jodå, även förra sommaren satte Frövi ribban högt efter en mycket lyckad vår, något som inte alls föll väl ut. En total kollaps under hösten gjorde att laget föll fritt genom tabellen och aldrig ens kom nära kval.

När jag påpekar detta för Kalle Frejd instämmer han bara. Han berättar att Frövi inte alls försökt glömma fjolåret, utan snarare valt att diskutera vad som hände och hur man ska undvika att det händer igen. Den stora punkten som tränaren kommer fram till är att alla spelare måste vara motiverade säsongen ut.

– Om vi bara fortsätter som vi har gjort så är vi ett topp 3-lag. Men det är viktigt nu att alla hänger i. Även om vi förlorar den första matchen så måste vi köra på, det håller inte att gå ned sig.

En sak man lärde sig av förra årets kollaps var att man tog ett för långt sommaruppehåll. Därför kommer Frövi i år att samlas en vecka tidigare för att börja träna, en liten detalj som kan få stora effekter. När Kalle Frejd talar om den höst man har framför sig sätter han stor tillit till veteranduon ”Nydde” och ”Böna”.

– Jag tror att de här rutinkillarna har kommit in och styrt upp det. De yngre spelarna ser upp till dem och de drar med sig hela laget. Det känns som att vi har vuxit ett snäpp sen förra året, så vi ska definitivt inte göra en sån höst i år.

Tabellen från Svensk Fotboll:
Tabell serien
Topp 3 interna skytteligan:
1) Andreas Nydén – 9 mål
2) Christofer Gustafsson – 5 mål
3) Johannes Halvardsson, Robin Eriksson – 3 mål

Publicerad 2 juli 2015 klockan 19:12


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista hemmamatchen väntar för LIF
På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i...
9 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé
Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo att spela sig...
8 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-07-07 14:35