Hemvändaren bakom Lövenseger

Niclas Eklöw har presenterat sig i Lindlöven-tröjan! I bortaderbyt mot Köping slog hemvändaren till med sina två första seniormål i karriären. Löven vann med siffrorna 4-1 och hämtade därmed in tre poäng på lagen ovanför Allettan-strecket.

Lindlöven fick en perfekt start på fredagsderbyt borta mot Köping. Redan efter tre minuter gavs Max Lalander ett friläge. Skottet gick tätt över, men laget bet sig kvar i anfallszonen och Jonas Karlsson hittade fram till Lalander som direktsköt 1-0 i nättaket. Spelet var överlag öppet i matchinledningen och det var till Lindlövens fördel.

Max hade ytterligare två kontringslägen, fick röra sig över stora ytor och chanserna för skyttekungen var många. Köping kunde dock växa in i matchen och i numerärt underläge fick Mattias Pettersson kliva fram i Lövenmålet med ett par avancerade parader. Med 15.36 på klockan fiskade sedan Rasmus Rosén-Lindahl upp pucken bakom offensiv målbur och serverade en fristående Niclas Eklöw som hittade nätmaskorna.

– Jag står ren i slottet och får en passning av Rasmus som står bakom mål. Det är en jättebra passning och jag nyper till, den sitter, berättar Niclas om fullträffen.

Målet var hemvändarens första sedan återkomsten och tog Lindlöven upp till 2-0. Rasmus Rundgren var kort därefter nära att utöka ledningen, men hans backskott tog i stolpen och ut. Trots bud fler på mål stod sig Lövens tvåmålsövertag perioden ut.

”Vi gick in i deras spel”

Tidigt i andra hamnade man i problem, när Anton Tano och Jesper Stråle visades ut i samma sekvens. Köping behövde sedan bara 15 sekunder i spel fem mot tre innan reduceringen pressades in bakom en liggande Pettersson. Det var även hemmalaget som dominerade stora delar av mittenakten, med ett Löven som långa stunder blev fast i egen zon.

Offensivt hade man sina chanser, bland annat då David Berg fick fritt skottläge och Max Lalander så när kunde sätta dit sargreturen. Men i övrigt var det Köping som hade de bästa möjligheterna och poängfarlige Jimmy Hellström sköt tätt utanför efter en tilltrasslad situation. I slutsekunderna fick samme Hellström ett friläge, när Löven tappade puck i spel fem mot fyra. En uppoffrande David Berg hann ikapp och avstyrde faran lagom i tid för periodvilan.

– Vi pratade innan matchen om fyra olika saker. Det var att åka skridskor, spela disciplinerat, inte tappa pucken på blålinjerna och att gå på mål i anfallszonen, berättar Lindlöven-tränaren Jussi Salo och fortsätter.

– I den första perioden gjorde vi alla de fyra sakerna och sen helt plötsligt slutade vi med allt. I andra åker vi inte skridskor, hamnar helt fel i avstånden och passningsspelet blir svårt på grund av det. Vi gick in i deras spel.

Första två målen på seniornivå

Tredje perioden var sedan bara minuten gammal när stolpen räddade Lindlöven från en Köpingskvittering. Spelmässigt var upptakten av perioden låst och det var ont om utrymmen till genombrott. Men med åtta minuter spelat dök sedan läget upp för Lindlöven.

Hampus Gustavsson skickade iväg ett skott, Rosén-Lindahl grävde fram returen och Niclas Eklöw slog in sitt andra mål för kvällen till 3-1. Tvåmålsledningen gav Lindlöven en större trygghet och sänkte samtidigt energin hos Köping. Hemmalaget skapade visserligen gott om reduceringslägen, men Mattias Pettersson stod emot samtliga. Anton Tano spikade slutresultatet i öppen målbur och Lindlöven vann med 4-1.

– Riktigt viktig seger. Jag tycker att vi var starka framför eget mål genom hela matchen, berömmer tränare Jussi.

Segern tar Lindlöven upp på 23 poäng, sju bakom Allettan-strecket och med en match mindre spelad än IFK Arboga. Bakom derbyvinsten mot Köping låg Niclas Eklöw. Forwarden stod för en lysande insats och kunde dessutom krydda den med sina två första seniormål i karriären.

– Jag har gjort ett par i träningsmatcher, men det är de första som syns på statistiken. Det var väldigt skönt, ler Niclas som nu ser fram emot söndagens hemmamöte mot Skövde.

– Vi går så klart för tredje raka. Vi vill vara med i toppen och kriga för Allettan, då är det bara att försöka vinna varje match.

Matchfakta Köping-Lindlöven:
Resultat: 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)
Publik: 485
Skott: 40-37
Mål Lindlöven: 0-1 Max Lalander (Karlsson, Moberg), 0-2 Niclas Eklöw (Rosén-Lindahl, Rooth), 1-3 Niclas Eklöw (Rosén-Lindahl, Gustavsson), 1-4 Anton Tano (Rundgren)

Övrigt resultat från HockeyEttan Västra:
Surahammar-IFK Arboga 2-3 str

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 6 november 2015 klockan 21:15


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 19:51