FOTO: Hannes Feldin

Herman laddar om i ny roll: ”Vi har ett bättre lag i år”

Med nya uppdrag ser Herman Arenvang framåt. Som nybliven 40-åring kliver tränaren in i en ny roll hos LIF Lindesberg, som heltidsanställd och ansvarig för spelarutvecklingen. Inför sin nya tid i klubben berättar han om vad som väntar.

Han har vigt stora delar av sitt liv till handboll. Nu kan Herman Arenvang, precis fyllda 40, tänka ännu mer på idrotten och ännu mindre på allt runt omkring. Sedan tidigare står det klart att LIF Lindesbergs tränare får en större roll i klubben och belönas med en heltidsanställning.

I sitt nya uppdrag kommer Herman att fortsätta träna a-laget och även kombinera det med ett större utvecklingsarbete i LIF. En stor del av anställningen rör handbollsgymnasiet och den nystartade sportkommittén, som kommer innebära delaktighet i utbildningen av spelare. Tränaren poängterar att det arbetet även rör spelarna i a-lagstruppen. Men den stora delen i spelarutvecklingen kommer att vara koncentrerad till ungdomssidan.

– Handbollsgymnasiet blir någon form av nav, i och med att vi har många spelare där med några som redan är i a-laget och några som är på väg in. Vi vill producera så många bra handbollsspelare som möjligt och hitta en brygga så att många håller på med handboll länge, säger Herman som gläds över chansen att arbeta heltid med handbollen.

– Ja det är ju fantastiskt. Det känns jätteroligt att få den här möjligheten att bara göra det eftersom det är min hobby. Nu blir det ju inte hobby utan jobb och det känns väldigt inspirerande för vi är på väg någonstans med den här föreningen.

Den nya positionen inom LIF gör Hermans roll både tydligare och viktigare för klubben. Ett uppdrag som väntas kräva mycket arbete är sportkommittén, som han kommer att utgöra tillsammans med Ramon Laurén och Mikael Martinsson. Vilken skepnad och vilka ansvarsområden kommittén får är oklart, men Herman är säker på att den kommer att fylla en nyttig funktion.

– Det är främst för att vi inte har någon sportchef. Istället för en sportchef så fördelar man det på flera personer, eftersom vi inte har resurser eller möjligheter till att ha en sportchef. Det gör att jag har en bit av uppdraget, Ramon har en bit och Mikael en annan del.

För tillfället njuter Herman, som firade sin 40-årsdag igår, av sommaren och välbehövlig vila från sin tränarpost. Men något större ledighet är det inte tal om. Spelartruppen har tränat individuellt under hela juli och nästa vecka är man återigen igång med en kollektiva träningen.

– De har haft egna program och egna upplägg som är inriktade på vad de behöver mest. Det gör att vi ska kunna gå in på en bra nivå på måndag igen, förklarar Herman.

LIF sätter full fart direkt, med uppemot tre-fyra pass redan första veckan. Därefter väntar årets första träningsmatch onsdagen den 6:e och möte med Guif söndagen den 10:e. Med anledning av det missade kvalet har lagets försäsong varit ovanligt lång denna gång, något som gör att man står väl förberedda.

– Jag tror att vi har ett bättre lag i år, men det gäller samtidigt att vi är bättre än de andra lagen. Vi känner att vi har en bra trupp, att vi är stabila och att vi har tränat bra. Men det är klart att det är flera lag i serien som tycker att de gör det lika bra haha, skrattar Herman.

Spelartruppen har hållits relativt oförändrad under sommarens transferfönster. Endast ett nyförvärv har hämtats in utifrån, i övrigt har LIF valt att fylla med spelare från ungdomsleden. Herman menar att man tack vare att de talangerna utvecklats och blivit mer samspelta har en starkare trupp denna gång.

Albin Järlstam och Karlo Seric är två av lagets yngre spelare, en duo som Herman Arenvang har stora förhoppningar på. Järlstam avslutade den gångna säsongen mycket positivt och hoppas nu ta nästa steg. När det kommer till att jämföra årets trupp med föregående upplaga är det framförallt en punkt där man stärkts.

– Det vi fått in är ju William Domås på vänstern, som är en mer renodlad och större vänsternia. Sen tappar vi Erik Persson i sin försvarsroll och vi får se hur vi bemästrar det. Erik var ju en viktig kugge när vi spelade 6-0-försvar men vi har lite idéer på hur vi ska gå vidare, berättar Herman som vill se sina spelare växa med uppgiften.

– Förändringarna är ju inte så stora så vi hoppas att våra juniorer kan ta klivet och tillföra mycket. Sen hoppas vi att våra äldre spelare kan visa vägen och ta ledarrollerna.

Publicerad 26 juli 2014 klockan 07:32

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 22:54