FOTO: Hannes Feldin

Herman laddar om i ny roll: ”Vi har ett bättre lag i år”

Med nya uppdrag ser Herman Arenvang framåt. Som nybliven 40-åring kliver tränaren in i en ny roll hos LIF Lindesberg, som heltidsanställd och ansvarig för spelarutvecklingen. Inför sin nya tid i klubben berättar han om vad som väntar.

Han har vigt stora delar av sitt liv till handboll. Nu kan Herman Arenvang, precis fyllda 40, tänka ännu mer på idrotten och ännu mindre på allt runt omkring. Sedan tidigare står det klart att LIF Lindesbergs tränare får en större roll i klubben och belönas med en heltidsanställning.

I sitt nya uppdrag kommer Herman att fortsätta träna a-laget och även kombinera det med ett större utvecklingsarbete i LIF. En stor del av anställningen rör handbollsgymnasiet och den nystartade sportkommittén, som kommer innebära delaktighet i utbildningen av spelare. Tränaren poängterar att det arbetet även rör spelarna i a-lagstruppen. Men den stora delen i spelarutvecklingen kommer att vara koncentrerad till ungdomssidan.

– Handbollsgymnasiet blir någon form av nav, i och med att vi har många spelare där med några som redan är i a-laget och några som är på väg in. Vi vill producera så många bra handbollsspelare som möjligt och hitta en brygga så att många håller på med handboll länge, säger Herman som gläds över chansen att arbeta heltid med handbollen.

– Ja det är ju fantastiskt. Det känns jätteroligt att få den här möjligheten att bara göra det eftersom det är min hobby. Nu blir det ju inte hobby utan jobb och det känns väldigt inspirerande för vi är på väg någonstans med den här föreningen.

Den nya positionen inom LIF gör Hermans roll både tydligare och viktigare för klubben. Ett uppdrag som väntas kräva mycket arbete är sportkommittén, som han kommer att utgöra tillsammans med Ramon Laurén och Mikael Martinsson. Vilken skepnad och vilka ansvarsområden kommittén får är oklart, men Herman är säker på att den kommer att fylla en nyttig funktion.

– Det är främst för att vi inte har någon sportchef. Istället för en sportchef så fördelar man det på flera personer, eftersom vi inte har resurser eller möjligheter till att ha en sportchef. Det gör att jag har en bit av uppdraget, Ramon har en bit och Mikael en annan del.

För tillfället njuter Herman, som firade sin 40-årsdag igår, av sommaren och välbehövlig vila från sin tränarpost. Men något större ledighet är det inte tal om. Spelartruppen har tränat individuellt under hela juli och nästa vecka är man återigen igång med en kollektiva träningen.

– De har haft egna program och egna upplägg som är inriktade på vad de behöver mest. Det gör att vi ska kunna gå in på en bra nivå på måndag igen, förklarar Herman.

LIF sätter full fart direkt, med uppemot tre-fyra pass redan första veckan. Därefter väntar årets första träningsmatch onsdagen den 6:e och möte med Guif söndagen den 10:e. Med anledning av det missade kvalet har lagets försäsong varit ovanligt lång denna gång, något som gör att man står väl förberedda.

– Jag tror att vi har ett bättre lag i år, men det gäller samtidigt att vi är bättre än de andra lagen. Vi känner att vi har en bra trupp, att vi är stabila och att vi har tränat bra. Men det är klart att det är flera lag i serien som tycker att de gör det lika bra haha, skrattar Herman.

Spelartruppen har hållits relativt oförändrad under sommarens transferfönster. Endast ett nyförvärv har hämtats in utifrån, i övrigt har LIF valt att fylla med spelare från ungdomsleden. Herman menar att man tack vare att de talangerna utvecklats och blivit mer samspelta har en starkare trupp denna gång.

Albin Järlstam och Karlo Seric är två av lagets yngre spelare, en duo som Herman Arenvang har stora förhoppningar på. Järlstam avslutade den gångna säsongen mycket positivt och hoppas nu ta nästa steg. När det kommer till att jämföra årets trupp med föregående upplaga är det framförallt en punkt där man stärkts.

– Det vi fått in är ju William Domås på vänstern, som är en mer renodlad och större vänsternia. Sen tappar vi Erik Persson i sin försvarsroll och vi får se hur vi bemästrar det. Erik var ju en viktig kugge när vi spelade 6-0-försvar men vi har lite idéer på hur vi ska gå vidare, berättar Herman som vill se sina spelare växa med uppgiften.

– Förändringarna är ju inte så stora så vi hoppas att våra juniorer kan ta klivet och tillföra mycket. Sen hoppas vi att våra äldre spelare kan visa vägen och ta ledarrollerna.

Publicerad 26 juli 2014 klockan 07:32

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 17:59