Halvvägs in i seriespelet placerar sig Herman Arenvangs LIF på sjunde plats. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Herman om första halvan: ”Förlorat många täta matcher”

Imorgon öppnar LIF Lindesberg den andra halvan av säsongen. Vinslöv väntar hemma, en match där LIF jagar poäng för att klättra i den fortsatt öppna Allsvenska tabellen. Med de 13 första matcherna spelade summerar Herman Arenvang den brandgula hösten.

– Totalt har vi hållit en ganska jämn nivå, men vi har förlorat för många tätar matcher. Det är det som gör att det blir svajigt och som gör att vi åker på förluster. För en stor del av förlusterna kommer efter tighta matcher där vi borde ha varit skarpare. Det är smolk i bägaren, inleder tränaren.

Tillsammans med sitt LIF Lindesberg har Herman Arenvang betat av 13 matcher under hösten. Laget har en drabbning kvar att avverka innan julvilan, men redan nu har man suttit punkt för seriens första halva. Resultatraden är så här långt sviktande, med sex vinster, en oavgjord och sex förluster. Hela fyra av nederlagen har kommit med uddamålet och det söker man nu en förklaring till.

– Det är olika från match till match. Vissa matcher har vi jobbat oss ifatt mot slutet och tappat, några andra har vi lett med tio minuter kvar och sedan tappat. Men en match är 60 minuter och man måste hålla nivån hela vägen för att få ett bra utfall, förklarar Arenvang.

Tabellmässigt placerar sig LIF som sjua, vilket är under vad som förväntas av laget. Samtidigt är den Allsvenska tabellen fortsatt vidöppen. Med sina 13 inspelade poäng skiljer det endast två till såväl det undre som övre kvalstrecket för LIF. Arenvang ser därför en möjlighet till att vinna mark, inte minst om man lyckas vända på trenden med uddamålsförlsuter.

– Efter halva serien är vi bara två poäng bakom kvalplats, det är en så pass jämn serie. Så korrigerar vi de där matcherna till våren ser det oerhört mycket bättre ut.

”Säger en del om spännvidden i serien”

Att årets Allsvenska är oberäknelig har de flesta upptäckt vid det här laget. Under helgen som var förstärktes det intrycket ytterligare, när samtliga ur topptrion tappade poäng mot lag på den undre halvan. Även LIF har blandat och gett i sina prestationer, något tabellplaceringen ger sken av. På frågan över höstens höjdpunkt respektive bottennapp finns därför två givna svar.

– Journalister gillar ju att läsa av tabellen mycket. Så det borde ju vara när vi slog Helsingborg borta som ledde serien, respektive förlorade mot Warta som låg sist. Det säger väl en del om spännvidden i vårat lag och i serien, konstaterar Arenvang och ger sin syn på det faktum att alla lag i princip slår varandra.

– Vart man ligger i tabellen avgör inte matchen, utan det gör prestationen. Det är ju hela tjusningen med idrott, att man kan slå de som ligger först och förlora mot de som ligger sist.

Tränaren blickar vidare mot den egna truppen och pekar ut de spelare som utmärkt sig.

– Bashkim Gashi har gjort det bra över tid, för att vara hans första år då han spelar så här mycket. Sen tycker jag också att Fatlum har kommit igång mer och mer. Vi har också toppar i Jesper Nilsson och Jacob Nelson som ofta gör det bra.

Imorgon kliver de brandgula spelarna ut i Arenans innandöme för att jaga nya poäng. Vinslöv kommer på besök, samma motstånd som LIF överraskande föll mot senast trots en klar ledning. Formen pekade innan dess uppåt för LIF och Arenvang ger sin syn på vart man står i dagsläget.

– Jag tycker att i de senaste matcherna har vi totalt sett spelat ett bra försvar. Det ska vi behålla och lägga till att kunna utnyttja det, genom att få fler kontringsmål. Det är lite typiskt i den förra matchen mot Vinslöv, där vi gör 5-6 kontringsmål i första halvlek. I andra gör vi bara ett och då vinner vi inte matchen. Men av de senaste åtta halvlekarna har sju varit bra och en dålig.

Publicerad 18 december 2015 klockan 12:21


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 17:46