Halvvägs in i seriespelet placerar sig Herman Arenvangs LIF på sjunde plats. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Herman om första halvan: ”Förlorat många täta matcher”

Imorgon öppnar LIF Lindesberg den andra halvan av säsongen. Vinslöv väntar hemma, en match där LIF jagar poäng för att klättra i den fortsatt öppna Allsvenska tabellen. Med de 13 första matcherna spelade summerar Herman Arenvang den brandgula hösten.

– Totalt har vi hållit en ganska jämn nivå, men vi har förlorat för många tätar matcher. Det är det som gör att det blir svajigt och som gör att vi åker på förluster. För en stor del av förlusterna kommer efter tighta matcher där vi borde ha varit skarpare. Det är smolk i bägaren, inleder tränaren.

Tillsammans med sitt LIF Lindesberg har Herman Arenvang betat av 13 matcher under hösten. Laget har en drabbning kvar att avverka innan julvilan, men redan nu har man suttit punkt för seriens första halva. Resultatraden är så här långt sviktande, med sex vinster, en oavgjord och sex förluster. Hela fyra av nederlagen har kommit med uddamålet och det söker man nu en förklaring till.

– Det är olika från match till match. Vissa matcher har vi jobbat oss ifatt mot slutet och tappat, några andra har vi lett med tio minuter kvar och sedan tappat. Men en match är 60 minuter och man måste hålla nivån hela vägen för att få ett bra utfall, förklarar Arenvang.

Tabellmässigt placerar sig LIF som sjua, vilket är under vad som förväntas av laget. Samtidigt är den Allsvenska tabellen fortsatt vidöppen. Med sina 13 inspelade poäng skiljer det endast två till såväl det undre som övre kvalstrecket för LIF. Arenvang ser därför en möjlighet till att vinna mark, inte minst om man lyckas vända på trenden med uddamålsförlsuter.

– Efter halva serien är vi bara två poäng bakom kvalplats, det är en så pass jämn serie. Så korrigerar vi de där matcherna till våren ser det oerhört mycket bättre ut.

”Säger en del om spännvidden i serien”

Att årets Allsvenska är oberäknelig har de flesta upptäckt vid det här laget. Under helgen som var förstärktes det intrycket ytterligare, när samtliga ur topptrion tappade poäng mot lag på den undre halvan. Även LIF har blandat och gett i sina prestationer, något tabellplaceringen ger sken av. På frågan över höstens höjdpunkt respektive bottennapp finns därför två givna svar.

– Journalister gillar ju att läsa av tabellen mycket. Så det borde ju vara när vi slog Helsingborg borta som ledde serien, respektive förlorade mot Warta som låg sist. Det säger väl en del om spännvidden i vårat lag och i serien, konstaterar Arenvang och ger sin syn på det faktum att alla lag i princip slår varandra.

– Vart man ligger i tabellen avgör inte matchen, utan det gör prestationen. Det är ju hela tjusningen med idrott, att man kan slå de som ligger först och förlora mot de som ligger sist.

Tränaren blickar vidare mot den egna truppen och pekar ut de spelare som utmärkt sig.

– Bashkim Gashi har gjort det bra över tid, för att vara hans första år då han spelar så här mycket. Sen tycker jag också att Fatlum har kommit igång mer och mer. Vi har också toppar i Jesper Nilsson och Jacob Nelson som ofta gör det bra.

Imorgon kliver de brandgula spelarna ut i Arenans innandöme för att jaga nya poäng. Vinslöv kommer på besök, samma motstånd som LIF överraskande föll mot senast trots en klar ledning. Formen pekade innan dess uppåt för LIF och Arenvang ger sin syn på vart man står i dagsläget.

– Jag tycker att i de senaste matcherna har vi totalt sett spelat ett bra försvar. Det ska vi behålla och lägga till att kunna utnyttja det, genom att få fler kontringsmål. Det är lite typiskt i den förra matchen mot Vinslöv, där vi gör 5-6 kontringsmål i första halvlek. I andra gör vi bara ett och då vinner vi inte matchen. Men av de senaste åtta halvlekarna har sju varit bra och en dålig.

Publicerad 18 december 2015 klockan 12:21


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 15:46