Herrjuniorerna vidare i USM-festen

Arenan bjöd under helgen upp till riktig handbollsfest. Det tredje steget i herrjuniorernas USM-kval arrangerades, där LIF Lindesberg fick äran att stå värd för sin grupp. Via tre raka segrar kunde LIF säkra gruppsegern och finns nu med bland Sveriges 16 bästa juniorlag.

– Det var riktigt strongt gjort tycker jag. Vi hade en tuff grupp, med Eskil och Kroppskultur som största utmanare till de två platserna, säger en nöjd Ramon Laurén.

Tillsammans med A-lagets Herman Arenvang var det Laurén som förde befälet över LIF Lindesbergs herrjuniorer. Tränarduon hade inför gruppspelet ställt in sitt lag på en svår uppgift. Endast två av de fyra lagen skulle säkra avancemang till nästa steg i USM-spelet, och en av de platserna lade LIF beslag på.

Laget spelade gruppens öppningsmatch tidigt på lördagskvällen, där man rivstartade mot Kroppskultur. Ett hungrigt LIF visade upp både stabil defensiv och effektivt anfallsspel och kunde till slut vinna med 26-20. Någon längre vila blev det dock inte tal om, för redan på söndagsmorgonen väntade möte med Eskil.

Tog hem gruppsegern

Där hamnade LIF i underläge 7-11, men kunde via tre snabba mål kvittera efter halvtid. Därefter kopplade laget greppet om matchen och höll ledningen hela matchen ut till en dramatisk uddamålsvinst. Med avancemanget redan klart avslutade sedan LIF med att köra över slagpåsen Torslanda med 27-18 och ta hem gruppsegern.

– Jag tycker att vi har spelat bra i alla matcher. Framförallt var vi riktigt bra igår mot Kroppskultur, den matchen förde vi verkligen. Matchen mot Eskil vet jag är jobbig för de är väldigt välorganiserade, men vi gör en riktigt bra insats även där, berömmer Laurén.

Bland de som utmärkte sig mest i laget fanns målvakten Niklas Jansson, som var en gigant helgen igenom. Laurén lyfter även fram den centrala trion med Jesper Nilsson, Valon Istrefi och playmakern Rasmus Martinsson samt försvarsjätten David Nilsson. Överlag vill dock tränaren ge hela laget en stor eloge för sättet man genomförde matcherna på.

Att gruppspelet lades på hemmaplan är dessutom en ny fjäder i hatten för LIF, som arrangerat tre USM-kval tidigare under hösten. Att juniorerna kände av hemmastödet är något Laurén kan intyga på.

– Igår var det ju ett underbart drag med 400 i Arenan! Det är kul och när man kan visa upp en bra handboll är det så klart extra roligt.

”Lindesberg tar nya steg inom handbolls-Sverige”

I och med gruppsegern är nu herrjuniorerna klara för steg 4 av USM, som avgörs i slutet av januari. Med dit följer endast 15 andra klubbar. Lagets framgång är något som är viktigt för hela LIF.

– Det är ett kvitto på att vi bedriver en bra verksamhet i Lindesberg. Jag är ju ny här och vet inte exakt hur det varit tidigare, men har förstått att det varit lite skralt med framgångar de senaste åren, berättar Laurén och utvecklar sig.

– Att man kan vara bland de 16 bästa i junior-SM är riktigt starkt. Sen har vi bra A-pojkar som kommer upp underifrån, där det också finns chans att gå vidare till steg 4 i SM. Jag tycker att Lindesberg tar nya steg inom handbolls-Sverige.

Grupperna till steg 4 kommer att lottas inom de närmaste veckorna. Frågan är nu hur stora drömmar herrjuniorerna går med inför framtiden?

– Man ska ha lite tur med lottningen för att kunna hävda sig. Men vi tycker själva att vi är värda att vara där och ska ge vårat absolut yttersta för att lyckas, avslutar Ramon Laurén.

Resultat från USM Herrjuniorer:
LIF Lindesberg-Kroppskultur 26-20
Eskil-Torslanda 29-15
LIF Lindesberg-Eskil 18-17
Torslanda-Kroppskultur 17-30
Kroppskultur-Eskil 23-22

LIF Lindesberg-Torslanda 27-18

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 14 december 2014 klockan 21:52

Hannes Feldin , 070-46 03 603

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-15 15:24