En revanschsugen Rasmus Rundgren har siktet inställt på toppstrid med Lindlöven. ARKIRFOTO: Hannes Feldin

Hockeypremiären: Rasmus äntligen tillbaka på isen

Rasmus Rundgrens debutsäsong i Lindlöven fick ett obehagligt slut borta mot Kumla. Nu är 21-åringen äntligen tillbaka på isen. För LindeNytt berättar han om tacklingen mot huvudet, vägen tillbaka från skadan och sin nya radarpartner.

Förra sommaren tog Rasmus Rundgren steget från Örebro Hockeys J20 till Lindlöven. Backen imponerade stort på försäsongen och spåddes till att bli en viktig pjäs i Daniel Erikssons lagbygge. Men den 12:e oktober tog Rasmus säsong ett tvärt slut. I bortaderbyt med Kumla tacklades han fult av Oskar Holmstedt, blev liggande på isen och lämnade arenan på bår.

– Jag upplevde det som att jag fick en armbåge mot huvudet. Jag var inte alls med på det och blev liggande, minns Rasmus.

Smällen mot huvudet tog även mycket hårt. Rasmus blev borta från ishockeyn under resten av säsongen, plågad av en konstant huvudvärk orsakad av tacklingen. Idag, nästan ett år efter skadan, lider 21-åringen fortfarande av men. Trots det känner han ingen ånger kring den händelse som förändrade hans liv.

– Nej, egentligen inte. Det var en ful smäll bara. Sen har man väl blivit lite försiktigare på isen och tänker efter mer.

”Det var en väldigt jobbig tid”

Men det var inte bara ishockeyn som blev lidande av skadan. Den svåra huvudvärken och tröttheten som följde gjorde att Rasmus varken kunde arbeta eller träna. Att ens vistas utomhus blev en utmaning.

– Jag var i stort sett bara hemma under hela den där tiden. Det var riktigt tråkigt, man försöker att vara nere i hallen så mycket som möjligt. Men man orkar helt enkelt inte med det. Man kunde inte träffa grabbarna så mycket heller och det var en väldigt jobbig tid, berättar Rasmus.

I maj månad var han till slut kvitt de värsta besvären och kunde starta upp fysträningen igen. Till en början höll han sig till väldigt lätta steg, med endast tre pass i veckan. Efterhand har han trappat upp träningen och återvänt till hockeyrinken, med ett speciellt visir för att dämpa ljuset i hallen. Men att hitta tillbaka till sin tidigare form har varit svårt.

– Det känns ju nu att man varit nere på noll och man försöker att träna på så bra som möjligt. På ett sätt försöker jag också att känna av kroppen. Det händer att man står över ett pass eller en match ibland, för att inte fresta på huvudet, förklarar Rasmus och fortsätter.

– Jag tycker att det känns helt okej. Det blir bättre och bättre för varje dag. Jag börjar att komma tillbaka i rätt känsla, men det är väldigt mycket som behöver slipas på så klart.

Trivs med nye radarpartnern

Även om Rasmus själv upplever att han har en bit kvar till toppformen bidrar han redan med mycket till laget. Som sina främsta egenskaper pekar backen ut sitt tvåvägsspel. Han är heller inte främmande för att kliva in i tuffa situationer, något som gör att han ofta används i boxplay.

Sju träningsmatcher in på årets säsong har Rasmus dessutom hittat en ny radarpartner. Tillsammans med Henrik Warman bildar han ett samspelt och tryggt backpar. Duon trivs väldigt bra ihop, något som båda märker av ute på isen.

– Vi spelar väldigt bra ihop tycker jag. Man vet vart man har Henrik och man vågar göra saker. Det känns riktigt bra att ha hittat någon som man förmodligen kan hålla ihop med under säsongen, säger Rasmus.

Hur viktigt är det då att hitta ett fungerande backpar?

– Jag skulle säga att det nästan är 50 % av ens spel. Att veta vart man har den andra gör att man vågar mer saker, för man vet att kompisen backar upp bakom. Man ska kunna snacka bra och lösa situationer tillsammans. Sen är det alltid ett plus om man tycker det är kul att spela tillsammans.

”Spelarna brinner för varandra”

Tillbaka från sitt skadehelvete och med en ny radarpartner på isen står Rasmus redo för säsongen i HockeyEttan. Lindlöven öppnar säsongen på söndag borta mot Grästorp, en match som ger goda minnen. Lagen möttes även i förra årets seriepremiär, då Lindlöven vann med förkrossande 9-2.

Till den här säsongen har Jussi Salo tagit över som tränare och man har slussat in många nya spelare i truppen. Rasmus gillar den spelskickliga stämpel som laget fått under Jussi. Han tror på ett jämnare Lindlöven i år, ett lag som kan sikta mot toppen av tabellen.

– Vi ska kunna sätta ett högt mål och det har vi gjort också inom laget. Jag känner att vi ska kunna vara med och slåss om topplatserna, slår Rasmus fast.

21-åringen lyfter fram ledarstabens skickliga arbete med att förstärka truppen under sommaren. De många nya tillskotten är unga, hungriga och lika ambitiösa som de kvarvarande spelarna. Rasmus ser därför fram emot en spännande resa med Lindlöven.

– Alla vill framåt och alla vill vinna och det känns jättebra. Det är en väldigt stor skillnad på den mentaliteten nu och förra året. Spelarna brinner för varandra och vill att vi ska göra något bra här.

Det här är Rasmus Rundgren:
Född: 26:e april 1994
Position: Back
Bor i: Örebro
Tidigare lag: Örebro Hockey Ungdom, Timrå J18, Timrå J20, Örebro Hockey J20

Hockeypremiären:
Grästorp-Lindlöven:
Söndag 20/9 16.00 i Åse och Viste Arena

Publicerad 18 september 2015 klockan 15:21


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-12 14:10