En revanschsugen Rasmus Rundgren har siktet inställt på toppstrid med Lindlöven. ARKIRFOTO: Hannes Feldin

Hockeypremiären: Rasmus äntligen tillbaka på isen

Rasmus Rundgrens debutsäsong i Lindlöven fick ett obehagligt slut borta mot Kumla. Nu är 21-åringen äntligen tillbaka på isen. För LindeNytt berättar han om tacklingen mot huvudet, vägen tillbaka från skadan och sin nya radarpartner.

Förra sommaren tog Rasmus Rundgren steget från Örebro Hockeys J20 till Lindlöven. Backen imponerade stort på försäsongen och spåddes till att bli en viktig pjäs i Daniel Erikssons lagbygge. Men den 12:e oktober tog Rasmus säsong ett tvärt slut. I bortaderbyt med Kumla tacklades han fult av Oskar Holmstedt, blev liggande på isen och lämnade arenan på bår.

– Jag upplevde det som att jag fick en armbåge mot huvudet. Jag var inte alls med på det och blev liggande, minns Rasmus.

Smällen mot huvudet tog även mycket hårt. Rasmus blev borta från ishockeyn under resten av säsongen, plågad av en konstant huvudvärk orsakad av tacklingen. Idag, nästan ett år efter skadan, lider 21-åringen fortfarande av men. Trots det känner han ingen ånger kring den händelse som förändrade hans liv.

– Nej, egentligen inte. Det var en ful smäll bara. Sen har man väl blivit lite försiktigare på isen och tänker efter mer.

”Det var en väldigt jobbig tid”

Men det var inte bara ishockeyn som blev lidande av skadan. Den svåra huvudvärken och tröttheten som följde gjorde att Rasmus varken kunde arbeta eller träna. Att ens vistas utomhus blev en utmaning.

– Jag var i stort sett bara hemma under hela den där tiden. Det var riktigt tråkigt, man försöker att vara nere i hallen så mycket som möjligt. Men man orkar helt enkelt inte med det. Man kunde inte träffa grabbarna så mycket heller och det var en väldigt jobbig tid, berättar Rasmus.

I maj månad var han till slut kvitt de värsta besvären och kunde starta upp fysträningen igen. Till en början höll han sig till väldigt lätta steg, med endast tre pass i veckan. Efterhand har han trappat upp träningen och återvänt till hockeyrinken, med ett speciellt visir för att dämpa ljuset i hallen. Men att hitta tillbaka till sin tidigare form har varit svårt.

– Det känns ju nu att man varit nere på noll och man försöker att träna på så bra som möjligt. På ett sätt försöker jag också att känna av kroppen. Det händer att man står över ett pass eller en match ibland, för att inte fresta på huvudet, förklarar Rasmus och fortsätter.

– Jag tycker att det känns helt okej. Det blir bättre och bättre för varje dag. Jag börjar att komma tillbaka i rätt känsla, men det är väldigt mycket som behöver slipas på så klart.

Trivs med nye radarpartnern

Även om Rasmus själv upplever att han har en bit kvar till toppformen bidrar han redan med mycket till laget. Som sina främsta egenskaper pekar backen ut sitt tvåvägsspel. Han är heller inte främmande för att kliva in i tuffa situationer, något som gör att han ofta används i boxplay.

Sju träningsmatcher in på årets säsong har Rasmus dessutom hittat en ny radarpartner. Tillsammans med Henrik Warman bildar han ett samspelt och tryggt backpar. Duon trivs väldigt bra ihop, något som båda märker av ute på isen.

– Vi spelar väldigt bra ihop tycker jag. Man vet vart man har Henrik och man vågar göra saker. Det känns riktigt bra att ha hittat någon som man förmodligen kan hålla ihop med under säsongen, säger Rasmus.

Hur viktigt är det då att hitta ett fungerande backpar?

– Jag skulle säga att det nästan är 50 % av ens spel. Att veta vart man har den andra gör att man vågar mer saker, för man vet att kompisen backar upp bakom. Man ska kunna snacka bra och lösa situationer tillsammans. Sen är det alltid ett plus om man tycker det är kul att spela tillsammans.

”Spelarna brinner för varandra”

Tillbaka från sitt skadehelvete och med en ny radarpartner på isen står Rasmus redo för säsongen i HockeyEttan. Lindlöven öppnar säsongen på söndag borta mot Grästorp, en match som ger goda minnen. Lagen möttes även i förra årets seriepremiär, då Lindlöven vann med förkrossande 9-2.

Till den här säsongen har Jussi Salo tagit över som tränare och man har slussat in många nya spelare i truppen. Rasmus gillar den spelskickliga stämpel som laget fått under Jussi. Han tror på ett jämnare Lindlöven i år, ett lag som kan sikta mot toppen av tabellen.

– Vi ska kunna sätta ett högt mål och det har vi gjort också inom laget. Jag känner att vi ska kunna vara med och slåss om topplatserna, slår Rasmus fast.

21-åringen lyfter fram ledarstabens skickliga arbete med att förstärka truppen under sommaren. De många nya tillskotten är unga, hungriga och lika ambitiösa som de kvarvarande spelarna. Rasmus ser därför fram emot en spännande resa med Lindlöven.

– Alla vill framåt och alla vill vinna och det känns jättebra. Det är en väldigt stor skillnad på den mentaliteten nu och förra året. Spelarna brinner för varandra och vill att vi ska göra något bra här.

Det här är Rasmus Rundgren:
Född: 26:e april 1994
Position: Back
Bor i: Örebro
Tidigare lag: Örebro Hockey Ungdom, Timrå J18, Timrå J20, Örebro Hockey J20

Hockeypremiären:
Grästorp-Lindlöven:
Söndag 20/9 16.00 i Åse och Viste Arena

Publicerad 18 september 2015 klockan 15:21


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 07:19