Hösten igång vid Tennisklubben – som investerar för framtiden

Lindesbergs Tennisklubb är igång med träningarna igen efter sommaruppehållet. Barn, ungdomar och vuxna kommer nu att fylla banorna under hela hösten. Snart kan man även ha nya banor att spela på, då klubben planerar för stora investeringar.

Julien Nsengiyumva hälsar sin grupp spelare välkomna till dagens träning. Den 43-årige tränaren är redo att kicka igång höstsäsongen, en känsla som de spelsugna ungdomarna delar med honom. Den här veckan innebär en omstart för Lindesbergs Tennisklubb. Efter sommaruppehållet drar man återigen igång träningarna med pass måndag, tisdag och torsdag.

Under måndagarna och tisdagarna byter grupperna av varandra mellan klockan 15-21, medan man på torsdagarna kör 16-20. Varje pass är på en timme, med Julien eller kollegan Arne Carlzon som tränare. Allra mest träningstillfällen läggs åt ungdomarna och man har spelare mellan allt från 5 till 16 år.

– Men vi jobbar för att kunna rekrytera flera, för vi har utrymme för fler. Så det vi gör just nu är att ta hand om de vi har och samtidigt försöker locka hit nya ungdomar, berättar Julien.

Från och med den här veckan och framåt väntar nu en höst fylld med träning. Tennisklubben håller igång ändra fram till vecka 51. All träning är planerad till inomhushallen, men så länge vädret är fint berättar Julien att man vill utnyttja sommarbanorna.

Just den här dagen har badat i solsken, och även om ett litet regnstänk ligger i luften tar man plats ute på det röda gruset. För att erbjuda så bra träning som möjligt är grupperna små och Julien har tre tjejer med sig på passet.

– Vi kommer som vanligt att ha en kort uppvärmning och sen går jag igenom dagens träningsplanering. Nu när de haft ett uppehåll under sommaren blir det en lugn träning, med några enkla moment, förklarar han.

Öppet Hus lördag 5:e september

De många träningsgrupperna skiljer sig åt, både till ålder och ambition. Julien berättar att alla barn och ungdomar inte har samma mål med tennisen.

– En del spelar för att de tycker att det är kul med tennis och för att ha en extra aktivitet efter skolan. Sen finns det en del som spelar för att de satsar och ”vill bli tennisstjärnor”, som de själva säger. Det kräver mer tid, men vi finns med och uppmuntrar dem och hjälper till.

En av klubbens hårdast satsande spelare är 11-årige Adam Nohlgren. Efter bara två år på tennisbana har han tagit stora kliv och spelar med sin fina teknik ute på tävlingar. Klubben har även en tjejgrupp, en killgrupp och en motionsgrupp som deltar i seriespel. Totalt ligger man på närmare 200 medlemmar, en siffra som pendlar upp och ner.

– Barn och ungdomar ändrar sig hela tiden. De vill testa nya idrotter och det är svårt att behålla dem, det är mycket konkurrens både från andra sporter och från tv-spel. Men precis som alla andra kämpar vi på, säger Julien.

De senaste två åren har Tennisklubben funnits med på Linde Sports Camp. Julien berättar att man redan förra hösten kände av ett uppsving, med ett tiotal nya ungdomar. Lördagen den 5:e september håller man ett Öppet Hus som uppföljning till årets camp, där man bjuder på kaffe och fika. Utrustning finns att låna och Julien uppmanar alla som vill titta förbi att anmäla sitt intresse redan på förhand.

– Vi bjuder in alla som vill och som kan prova på att spela. Vi kommer att hålla till här vid våra tennisbanor.

”Investeringar på 1,5-2 miljoner”

Just banorna har varit en het potatis inom Tennisklubben den senaste tiden. Efter att ha diskuterat möjligheterna för en flytt har man tillsammans med kommunen beslutat att stanna kvar på Källstigen.

Anläggningen är dock alltmer föråldrad, med banor från 30-talet och en hall byggd 1977. Men nu är stora förändringar på gång. Den närmaste tiden kommer man att byta ut staketen, lägga nya utebanor och byta mattan i inomhushallen.

– Underhållet blir dyrare och dyrare ju äldre anläggningen blir. Därför har vi alltså investeringar på 1,5-2 miljoner som vi måste göra. I den investeringen ingår att vi ska planera en padelbana, berättar klubbens ordförande Thomas Eriksson.

Projektet med padelbanan är något man själv tror mycket på. Sporten är en blandning mellan tennis och squash och är en av världens mest växande idrotter, med 60 000 banor i Spanien. Nu ska det alltså byggas en i Lindesberg och det innebär utgifter. Tennisklubben omsätter normalt sett 400 000 per år och nu tittar man på alternativ för att klara av de kommande investeringarna.

– Vi har inte finansieringen klar och vi plockar ju inte fram två miljoner bara så där, men det här är vår vision. Vi måste snygga till det här för att fortsätta att utvecklas, poängterar Thomas Eriksson.

Publicerad 27 augusti 2015 klockan 13:39


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-12 17:29