På fredag ställs Victor Huerta och Aleksander Lazarevic återigen mot varandra i säsongens andra derby. FOTO: Hannes Feldin

Huerta och Lazarevic redo för andra ronden

En varm kväll i juni kunde den ene fira tre poäng och den andre sörja en 1-5-förlust. På fredag ställs Victor Huerta och Aleksander Lazarevic mot varandra i säsongens andra derby mellan Fellingsbro GoIF och IFK Lindesberg. Inför returmötet laddar tränarna upp med att snacka derbykänslor, revansch och taktiska drag.

Vilka känslor väcker ett derby hos dig som tränare?
Aleksander:
– Det är alltid kul med derbyn. V har inget att spela för och är i ingenmansland, så vi spelar som om det vore en helt vanlig match för oss och för att vi ska hitta tillbaka till vårat spel. Mina känslor är att det ska bli kul att spela och vi är riktigt laddade för det här.

Vilka känslor väcker ett derby hos dig som tränare?
Victor:
– Vi är taggade så klart och är där vi vill vara nu på säsongen. Det är de här matcherna vi vill ha, matcher som gäller något och nu mot IFK möter vi ett lag som i alla fall försöker spela fotboll. Killarna är riktigt taggade och nu när Närkes Kil vann igår så måste vi vinna mot Linde om vi ska ha någonting att säga till om.

Vad gick fel i 1-5-förlusten i vårens derby?
Aleksander:
– Jag tycker inte att vi var där. Det kändes som att vi första halvlek var vi tagna av stundens allvar, de unga var nervösa, de etablerade tog inte jobbet och det var okoncentrerat. Lägger man ihop det i en burk så blir det inte bra. Men tar man den andra halvleken så var det ett annat IFK som kom ut. Vi ska göra en mycket bättre match den här gången mot Fellingsbro.

Hur är det med ödmjukheten efter 5-1-segern i vårens derby?
Victor:
– Vi vet ju att vi måste vara på topp och att vi måste prestera för att det ska kunna bli en rolig kväll och tre poäng. Så vi kan aldrig riktigt slappna av och gå in med en halvdan inställning, för då vinner IFK. Så det är definitivt ingen underskattning från vår sidan även om det blev 5-1 senast. Vi fick ju stryk borta mot dem förra året och det tycker jag gör att vi har revansch att utkräva.

Är revanschsuget från den förlusten positivt eller kan det bli för mycket?
Aleksander:
– Det tror jag inte att det kan bli för mycket av. Men däremot tror jag att det är bra för de här killarna att kunna hantera en sån här match.

Hur står ni er nu jämfört med i våras?
Victor:
– Formmässigt så tror jag att vi är bättre förberedda som lag. Men vi har ju ett par avbräck med många frånvarande spelare, men vi har samtidigt andra som ska ersätta och det är upp till dem att visa upp sig.

Vilket lag är i störst behov av en derbyseger?
Aleksander:
– Fellingsbro är det mer än vad vi är och all press är på dem. De måste vinna det här och vi har inga tabellplaceringar att spela om. Men samtidigt handlar det för vår del om att visa respekt mot klubbens färger, mot de andra lagen och göra en riktigt bra match. De är i större behov av vinst men vi ska se till att ta tre poäng.

Vilket lag är i störst behov av en derbyseger?
Victor:
– Det är ju vi. Tittar man på tabellen så ser man att vi måste vinna för att hänga på och IFK har definitivt ingenting att spela om. De kan inte åka ur och inte komma ikapp, sen kanske de vill gå in och bevisa något för sig själva och för sin publik. Men de här orden hade vi kunnat sagt i våras också för tabellen såg likadan ut och då såg vi ju hur den matchen gick. Sen vore det självklart kul för dem om de tar poäng men det spelar ingen roll för deras tabellplacering.

På vilka positioner är ni bättre än Fellingsbro?
Aleksander:
– Det är på tränarbänken haha! Nej men jag tror att matchbilden kommer att passa oss mycket bra. De måste gå framåt och vinna den här matchen och det kommer att öppna ytor för vårat snabba spel. För jag tror inte att Victor är nöjd med att tappa två pinnar här.

Vad vill du se för typ av matchbild?
Victor:
– Jag förväntar mig väl att vi för matchen och sätter fart på saker och spelar vårat spel. Att vi inte fokuserar på domaren och såna där saker. Det var lite tungt senast mot Glanshammar men jag tror att grabbarna har smält det ganska bra.

Tror du att Victor har några taktiska drag till matchen?

Aleksander: – Det får vi se på fredag. Men han vet nog inte hur vi ställer upp laget och det kommer att bli ändringar, så mycket kan jag säga. Om han har koll på oss och har sett oss spela så kan han nog vackert stryka de anteckningarna.

Tror du att Lazarevic har några taktiska drag till matchen?

Victor: – Nja, han kommer nog mest ihåg matchen senast. Men han kanske krymper ihop sitt mittfält och försöker vinna innermittfältet mot oss, det försöker de flesta lag göra. Sen kanske de sätter in hög press och det är ju IFK som är hemmalag och jag har svårt att tro att de ska backa hem. Det är inte deras melodi och inte vad Lazarevic vill göra.

Hur slutar derbyt och varför?

Aleksander: – Jag tror att vi vinner med 2-1. Det tack vare att vi kommer att sätta våra målchanser den här gången. Det som talar för oss är att Fellingsbro nog är stressade och känner att de måste gå upp i år.

Hur slutar derbyt och varför?
Victor:
– Jag tror att derbyt slutar 4-2 till oss. Fahad kommer att göra två mål och Samuel kommer att hålla tätt bakåt, sen har jag även andra spelare som visade bra form mot Glanshammar. Så vi är på uppgång och jag är inte alls orolig.

Publicerad 2 september 2014 klockan 15:48

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 16:23