Hur knäcker man julnöten?

Framgång föder framgång och en negativ spiral kan vara lika svår att knäcka som en nöt på julafton. Jag är sportredaktör av en enda anledning, eller okej, några anledningar. Viktigast av allt, jag tycker att det är väldigt kul med sport. Jag älskar kickarna och glädjen, spänningen och frustrationen som man kan kastas mellan i en tuff och jämn match. Hopp och förtvivlan i en mycket allvarlig lek.

Jag älskar lirare lika mycket som jag gillar en spelare som alltid levererar till sin roll i laget, som alltid gör sitt dagsverke.
Så jag kan ju på en gång avslöja att jag inte är opartisk när jag ser ett Lindsbergslag spela, i vilken arena den än må vara. Jag hoppas att det ska gå bra för lagen, för det är så mycket roligare att få rapportera om glädje och segrar i stället för förluster och så mycket roligare att titta på. Tänkte ge mig på en liten analys av läget hos ”The big four”, de fyra största lagsporterna som är igång just nu.

WSK Lindesberg är nykomlingen och uppstickaren i div 1-innebandyn som hade höga ambitioner om offensivt, publikfriande spel. Jo tjena, tänkte jag när jag träffade Stefan Lundström från sportgruppen innan serien startade och jag fick höra visionerna. Nu verkar det som att WSK har vaknat till i den värld där man som nykomling får snålspela lite för att inte bli alltför hårt straffade i baken för misstag. Två segrar på åtta matcher är knappt godkänt, men seger senast mot Trosa, en av bottenkollegorna och närmast Onyx, ett av dom andra lagen som krigar i botten. Seger där och det börjar se ljusare ut. Det finns mycket kunnande och eldkraft i WSK, så en klättring i tabellen är möjlig.

Lindesberg Volley malde på som ett frustande ånglok i början på säsongen och såg oslagbara ut i både serie och ligacup. Sedan kom ett gäng belgiskor på besök för match i CEV Challenge Cup och jag undrade vart tjejerna fullpumpade med självförtroende och vinnarskallar tagit vägen? Kändes som en kupp av en ond vetenskapsman som i smyg bytt ut hela laget mot klena kopior. Av bara farten så åkte tjejerna också på första förlusten i serien mot Hylte/Halmstad. Med Marjorie Giordano förmodligen borta resten av säsongen krävs det att andra spelare nu kliver fram och leder laget. Klart godkänt så här långt trots debaclet i Europa.

LIF Lindesberg har den största julnöten att knäcka och är ett levande exempel på hur svårt det är att vända en negativ spiral av dåligt spel. Självförtroende och att våga är A och O i all sport och när det inte finns där så kan det se trögt och krampaktigt ut. Ny sammansatt ledartrojka, en poäng senast och förhoppningsvis lite av en vändning när de viktiga matcherna radar upp sig. Kunnande finns absolut i laget för en placering högre upp i tabellen.

Hetast just nu är…
De andra klubbarna får ursäkta, men jag sparade det just nu bästa laget till sist – Lindlöven. Ishockeyn är hetare än på mycket länge i Lindesberg, 618 på läktarna i går och en höjning av publiksnittet med 200 per match under säsongen. Det har sina anledningar, det är bra underhållning att titta på Lindlöven denna säsong. Man har värvat bra unga spelare och har en lagom mix av starka skridskoåkare, tekniska lirare, stark fysisk defensiv och en riktigt bra målvakt. Lindlöven har satt sig i en mycket bra sits för att ta en av de attraktiva Allettanplatserna vilket vore ännu ett lyft för hockeyn. Fyra omgångar och 12 poäng kvar att spela om och Löven har skaffat sig ett avstånd på sex poäng ner till femteplatsen. Jag tror att det räcker med en seger till för att platsen ska vara säkrad. Framgång föder framgång, så jag hoppas att Lindlövens och Lindesberg Volleys framgångar ska lyfta och inspirera övriga lag.

Publicerad 30 november 2012 klockan 05:14

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 02:27