Emily Stockman och Lindesberg laddar för final.

I kväll börjar gulddramat

SM-final, smaka på det ordet. Visst får man ett visst mått av guldstänk på läpparna? Många minns nog tillbaka, får gåshud på armarna och hoppas på en repris på fjolårets glädjerus hemma i Lindesberg Arena. Större än så här blir det inte i Lindesbergssporten detta året och laget har faktiskt lyckats med lite av en bragd som åter står i final efter en säsong som kantats av farthinder på resan fram.

Minns att jag i början av hösten tyckte att det nästan var lite småtråkigt att se matcher med Lindesberg Volley eftersom laget kändes för starkt. Laget radade upp enkla vinster och jag funderade på om det skulle finnas något lag som skulle kunna matcha Lindesberg. Jag saknade dramatiken, spänningen och de tuffa bataljerna som för mig är livselexiret i sport. Så helt plötsligt kom korsbandsskadan på storstjärnan och ligans bästa spelare Marjorie Giordano, samtidigt som laget åkte på en rejäl näsbränna mot Belgiska Gent i europacupen och det mesta förändrades. Stukat självförtroende och en stor förändring inom laget där spelare var tvungna att hitta nya roller för att fylla platsen efter sin klippa Giordano som man alltid kunde luta sig.

Amerikanskan Emily Stockman blev julklappen som kom in i laget i början av året, men det skulle visa sig ta tid att hitta in i ett nytt lag, ny kultur och matchform. Tränare Jesse Knight rev sitt hår i frustration över att inte riktigt hitta rätt, hitta harmonin i laget och snart skulle Jesses kontrakt rivas och Sveriges mest erfarne, vinstrikaste tränare Ismo Peltoarvo klev in som kapten på skutan. Skulle tiden räcka till för att få skeppet Lindesberg Volley att hålla rätt kurs genom en hel match för att kunna bli en utmanare till guldet, var frågan vi alla ställde oss.

Sakta men säkert har laget blivit stabilare och säkrare. Anna Rönnbäck gjorde en oväntad comeback och blev en vitamininjektion till laget lagom till slutspelet. Kugghjulen klickade mer och mer ihop, där Emily visat klass och klivit fram som en gigant, inte minst i semifinalserien där Kaisa, Sara, Tina, Freja och Nadya hängde på och presterade ett stort spel. Vändningen från ett 1-2 underläge i matcher mot Engelholm blev förlösande för alla inblandade och förhoppningsvis den självförtroendeboost laget behöver till finalen. 

Nu väntar den stora stygga vargen Katrineholm i finalen som har alla förutsättningar att bli klassisk. Lindesberg får slå ur underläge mot ett lag som varit helt outstanding hela året. Katrineholm har bara förlorat en match under säsongen och den kom mot Engelholm i tredje omgången. De har bara förlorat totalt sex set under hela säsongen. Tre mot Engelholm i förlustmatchen, ett mot Lindesberg, ett i finalen i GrandPrix mot Engelholm och ett mot Gislaved i deras tredje och sista semifinal. Ni kanske förstår varför jag kallar dem för stora stygga vargen när de har pustat och frustat ner allt motstånd under säsongen och är gigantiska favoriter i finalen. I sport är dock allt möjligt och jätten Goliat har fallit många gånger mot lille David, klockan 19:00 i kväll kastas första stenen.


Vad: Katrineholm-Lindesberg Volley SM-final ett i bäst av fem.
Var: Duveholmshallen
När: Måndag 15/4 19:00

Följ matchen: Katrineholm kör livestream via sin hemsida och du hittar den genom att klicka här.

Laget: Ett Lindesberg på uppgång där flera spelare närmar sig toppformen efter två riktigt bra matcher mot Engelholm. Ismo Peltoarvo, Lindesbergs tränare har fortsatt tillgång till bästa möjliga lag.

Håll ett extra öga på: Katrineholm har ett mycket kompetent lag som tog hem tre priser när ligan delade ut pris till bästa spelare. Katrineholm fick pris för årets bästa Libero i Johanna Edberg, årets passare blev Agne Zakarauskaite Landin och årets bästa spelare en nästan två meter lång holländska Nicole Koolhaas.

Senaste mötet: Lagen har mötts två gånger under säsongen. Första matchen hemma i Lindesberg vann Katrineholm med 1-3 efter att hemmalaget vann första set. På bortaplan vann Katrineholm i raka set

Kommande matcher: Torsdagen den 18/4 spelas match två i finalserien i Lindesberg.

Publicerad 15 april 2013 klockan 10:36

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 09:16