IFK firade i regnet

IFK Lindesberg samlar poängen på hög just nu. På onsdagskvällen tog laget sin tredje raka seger när bottenlaget FK Örebro kördes över med 5-1. Samtidigt tog Fellingsbro GoIF en väntad seger på planen intill. 

Matcherna duggade tätt på Hedens IP på onsdagskvällen. Först sparkade Fellingsbro GoIF igång sitt bortamöte med Lilla Örebro, laget som IFK Lindesberg dramatikslog förra veckan med 4-3. En halvtimme därefter gick samme IFK ut på planen intill för att möta FK Örebro. Det visade sig bli dubbla triumfer för gästerna.

IFK visade ingen pardon i inledningen mot ett naivt FK Örebro. Bottenlaget straffades rejält för sina misstag, även om man var mycket nära att ta ledningen på lagkaptenen Darun Jafs tunga frispark. Men bättre lycka på sin frispark hade IFK Lindesbergs Flamur Ahmeti. Från kanten slog ytterbacken en lång boll som seglade in över allt och alla till 0-1.

Bara åtta minuter senare dundrade Armend Miftari in 0-2. Målet föranleddes av en rörig hörnsituation, där bollen till slut hamnade hos Miftari. IFK satte hög press på FK Örebro, vars slarviga uppspel bäddade för Ardian Isufis fina inspel till Ayoub Bahzad Mahmouds 0-3.

Målet satte givetvis punkt för matchen. Ett slaget FK Örebro skapade visserligen en del målchanser mot slutet av halvleken och fick även in en reducering i slutsekunden. Men det berodde mer än något annat på att IFK tappade i kvalitet.

– Vi är för nonchalanta efter 3-0. Jag sa till dem i omklädningsrummet att vi måste vara ödmjuka inför uppgiften. Det är vi även först men inte efter 3-0, jag tycker att vi tappar det redan där, kritiserar Aleksander Lazarevic som sen fick se sitt lag höja sig.

– Det blir bättre i andra, de har inte så mycket. Vi vinner rättvist och det är svårt att spela såna här matcher. Man vet att man ska vinna den men det blir ändå en läropoäng. Man kan inte tro att man vinner det här lätt utan att kämpa.

Två fina mål värmde i en annars regnig och grå andra halvlek. Hassan Bahzad Mahmoud sköt in en hörnvariant och hans bror Ayoub fastställe slutresultatet 5-1 med sitt andra mål i matchen. Vinsten var IFK:s tredje raka, dessutom den andra bortasegern för laget.

– Jag vill säga att det är en lagseger idag. Det är skönt att vi vinner igen borta, den andra i rad och vi är starka just nu. Det känner man också i omklädningsrummet att det är en bra stämning, säger Lazarevic.

I och med vinsten klättrade IFK än mera i tabellen. Laget är nu uppe på en fin fjärdeplats, en tabellplacering man går till sommarvila med. Lazarevic kan nöjt konstatera att utvecklingen är positiv.

– Ja det är bra tycker jag. Vi har börjat tagit poäng nu också och det går i rätt riktning.

Ett stenkast bort från IFK:s målfest säkrade Fellingsbro äntligen en seger. Efter två raka kryss vann laget igen, detta efter bland annat ett tidigt drömmål av Fahad Wuzibat. För FGoIF tar man nu sommarvila som fortsatt serietvåa.

Matchfakta FK Örebro-IFK Lindesberg:
Resultat: 1-5 (1-3)
Mål IFK: 0-1 Flamur Ahmeti, 0-2 Armend Miftari, 0-3 Ayoub Bahzad Mahmoud, 1-4 Hassan Bahzad Mahmoud, 1-5 Ayoub Bahzad Mahmoud
Publik: 11

Övriga resultat från division 6:
Närkes Kil-Ervalla 6-3
Hovsta-Garphyttans IF 3-1
Grönbo-Glanshammar 2-4
Lilla Örebro-Fellingsbro GoIF 0-2

Tabellen:
1 Glanshammar          10     37-8     28
2 Fellingsbro GoIF      10     30-8     24

3 Närkes Kil                10     36-16     22
4 IFK Lindesberg        10     28-17     18
5 Hovsta                      10     23-13     18
6 Ervalla                      10     28-25     13
7 Lilla Örebro              10     19-30     13
8 FK Örebro                10     13-34     4
9 Garphyttans IF         10     14-39     3
10 Grönbo                   10     10-48     3

Publicerad 25 juni 2014 klockan 21:22

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 20:21