IFK föll mot primitivt Hovsta

Säsongens första förlust kom igår för IFK Lindesberg. I det tuffa bortamötet mot ett defensivt Hovsta föll laget med uddamålet, efter att ha dominerat spelet. Men IFK hade förtvivlat svårt att komma någonvart och fick gå av planen mållöst.

– Vi spelar inte bra. Det går för sakta och det är alldeles för många tillslag. Vi har ju spelet och vad kan det ha varit i bollinnehav? 80-20 eller något sånt, summerar en mycket besviken Aleksander Lazarevic förlustmatchen mot Hovsta.

Det var annars tränarens IFK Lindesberg som inledde, utförde och avslutade matchen i ett dominerande tecken. Man hade även bra fart tidigt i matchen, då ett inspel rann rakt igenom Hovsta-försvaret och det krävdes en riktig fantomräddning av Anders Axelsson för att freda målet. IFK fortsatte att pumpa på med fart och efter en kvart hade man en nick tätt över.

Men efterhand däckade laget under för Hovstas primitiva spelstil. Med långbollar, tätt försvar och ett överlag sönderryckt spel fick hemmalaget matchen exakt dit de ville. IFK tappade i tempo och mot slutet av halvleken gick man ner sig en kort period. Det utnyttjade Hovsta till att göra 1-0, när Sebastian Zivkovic tryckte in ett lågt skott i målvakten Janne Mäkis första hörn.

Även i den andra halvleken höll matchbilden i sig och IFK  tryckte på. Men effektiviteten var vassare hos Hovsta, som i sina få framstötar skapade klart fler målchanser än vad IFK mäktade med. Med kvarten kvar fick Hawri Jamal sitt andra gula kort och därefter var det en ljummen slutforcering. Resultatet 1-0 stod sig matchen ut, vilket innebar IFK:s första förlust för säsongen.

– Det är svårt att göra en analys direkt efter en förlust men det är inte bra alltså. Vi har inte tålamod och blir stillastående helt plötsligt. Vi har övertaget i första och sen i andra har vi ett skapligt övertag men det är alldeles för få som jobbar, både offensivt och defensivt, menar Lazarevic.

Tränaren fick från sidlinjen se sitt lag tappa humöret alltefter matchen gick. I takt med att Hovsta fördröjde spelet och var tuffa i närkamperna blev frustrationen allt större i IFK. Laget visade missnöje mot domartrion och drog på sig en mängd med gula kort. Själv var Lazarevic inte helt nöjd med domsluten, men poängterade att det långtifrån var något som kostade hans lag segern.

Kring motståndets fysiska spelstil hade tränaren inte mycket att säga. Däremot var han märkbart irriterad över att inte få med sig något i poängväg.

– Jag trodde de skulle vara bättre. Men jag är besviken att vi tappar tre poäng, en poäng borde vi fått med oss. Men vi slarvar bort det här och det får vi ta på oss.

På fredag väntar derby hemma mot Grönbo, ett lag som inlett serien med två raka storförluster. Mitt i besvikelsen efter gårdagens förlust ser Lazarevic fram emot den matchen och pekar på vad IFK måste göra bättre.

– Vi måste få igång tempot och ha färre tillslag. Det är alldeles för mycket att när vi får bollen så ska vi dribbla och stannar upp spelet.

Matchfakta Hovsta-IFK Lindesberg:
Resultat: 1-0 (1-0)
Publik: 63

Omgångens övriga resultat i division 6:
Lilla Örebro-Ervalla 0-5
Grönbo-Garphyttans IF 0-5
Närkes Kil-Glanshammar 1-4
FK Örebro-Fellingsbro GoIF 0-3

Tabellen:
1 Fellingsbro GoIF     2     9-0     6
2 Glanshammar         2     9-1     6
3 Hovsta                     2     2-0     6
4 Ervalla                     2     6-2     3
5 Garphyttans IF        2     5-1     3
6 IFK Lindesberg       2     3-1     3
7 Närkes Kil               2     3-5     3
8 FK Örebro               2     0-6     0
9 Grönbo                    2     0-10     0
10 Lilla Örebro           2     0-11     0

Publicerad 6 maj 2014 klockan 08:48

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-04 14:10