Det blev förlust när IFK inledde höstserien, då gästande Hovsta på nytt vann med 0-1 mot Linde-laget. FOTO: Hannes Feldin

IFK inledde hösten med första hemmaförlusten

Hösten började illa för IFK Lindesberg. Laget förlorade återigen med 0-1 mot Hovsta, trots ett enormt spelövertag. De många missade målchanserna såg till att IFK åkte på säsongens allra första hemmaförlust.

– Jag är jävligt besviken. Vi förlorar mot ett klart sämre lag som inte har någon tanke mer än att slå långa bollar, konstaterar Aleksander Lazarevic bittert.

Tränaren menar att hans IFK förlorar oförtjänt, samtidigt som han hyllar motståndets fysik och starka försvar. Med snabbt och rappt passningsspel försökte IFK bryta igenom det defensiva Hovsta. Men själva valde gästerna, precis som i vårens möte, att ligga rätt i positionerna och vänta på rätt läge via en långboll eller en fast situation.

Det skulle visa vara precis vad som hände. För med sju minuter kvar till halvtid rann en svepande boll igenom IFK-försvaret och Hovsta utnyttjade läget till att göra 0-1. Ett mål som kom minst sagt oväntat.

Missade mängder med målchanser

För fram till ledningsmålet var det IFK som hade dominerat matchen. Laget hade även skapat en hel del målchanser, med två missade frilägen som de främsta möjligheterna. Det var även ineffektiviten som blev lagets fall denna lördag.

– Jag är nöjd på så sätt att vi ett fartfyllt spel och vi dikterar villkorlen. Men fotboll går ut på att göra mål och idag gör vi inga mål. Våra toppar är inte på hugget helt enkelt, säger Lazarevic.

Utöver de två brända frilägena hade IFK dessutom ett skott som rensades på mållinjen, en ribbträff och en stolpträff. Chanserna saknades absolut inte och laget jagade en kvittering med både fyra och fem anfallare mot slutet. Men närmare än två träffar i målramen kom inte laget och Hovsta kunde precis som i våras vinna med 0-1.

Tappade fjärdeplatsen till motståndaren

Förlusten var IFK:s allra första hemma på Fritidsbyn för den här säsongen. Det sved självklart extra mycket hos tränare Lazarevic, som tyckte hans lag var värda mer. Men trots det klara spelövertaget kunde man inte förvalta sina kvitteringschanser.

– Det är bara att gratulera Hovsta. De tar tre poäng mot oss idag och sex totalt den här säsongen. Det är egentligen helt otroligt för vi har ett riktigt bombardemang i den andra halvleken, menar Lazarevic som medger att hans lag har uppenbara problem med defensivt motstånd.

– Det här är en läropoäng för killarna. Men jag var mycket mer besviken i våras för den gången spelade vi inte alls bra.

I och med förlusten tappade IFK även fjärdeplatsen till just Hovsta. Istället för tre nya poäng ökade nu avståndet upp till topplagen, något som Lazarevic självklart inte trivs med.

– Nu hade vi chansen att knappa in på Glanshammar. Men vi förlorar den här matchen och det är ingenting att göra något åt, vårat mål är som sagt nästa år.

Matchfakta IFK Lindesberg-Hovsta:
Resultat: 0-1 (0-1)
Publik: 27

Dagens övriga resultat:
Garphyttans IF-Grönbo 6-1
Ervalla-Lilla Örebro 2-1

Tabellen:
1 Glanshammar                11     39-10     29
2 Fellingsbro GoIF            10     30-8     24

3 Närkes Kil                      11     38-18     23
4 Hovsta                            11     24-13     21
5 IFK Lindesberg               11     28-18     18
6 Ervalla                            11     30-26     16
7 Lilla Örebro                     11     20-32     13
8 Garphyttans IF               11     20-40     6
9 FK Örebro                       10     13-34     4
10 Grönbo                          11     11-54     3

Publicerad 9 augusti 2014 klockan 17:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 19:35