LIF i brygga i kvalet, föll återigen borta

För andra matchen i rad föll LIF Lindesberg mot IFK Skövde. I Arena Skövde skrevs slutsiffrorna till 29-21 (13-13), sedan Skövde trampat ifrån ordentligt i den andra halvleken. Förlusten innebär att LIF ligger under i kvalspelet och nu måste vinna två matcher i följd för att nå Elitserien.

Onsdagen bjöd på det tredje kvalmötet mot Elitserien mellan IFK Skövde och LIF Lindesberg. Gästerna från Linde fick även en fin start, när Sébastien Ehnevid räddade det inledande skottet och Jacob Nelson kunde sätta 0-1 i nät. Skövde skulle dock snabbt vända till ledning och upptakten blev målrik. LIF fick mestadels kämpa i underläge och Nelson stoppades bland annat i ett friläge av Skövdemålvakten Robert Lechte.

Mer än två bollar släppte brandgult dock inte iväg motståndet till. Efterhand lyckades även LIF stänga till bakåt, något som öppnade för Joakim Bååk och Nelson att vända till ledning 7-8 med kvarten spelad. Vid den tidpunkten började dock laget att köra fast i offensiven. Den uteblivna målskörden ledde till att Skövde återigen kunde kliva upp i en tvåmålsledning.

En storspelande Ehnevid räddade LIF från ytterligare tapp genom två viktiga räddningar. Slutligen kunde även Fatlum Ahmeti bryta måltorkan och Jesper Jakobsson fyllde på med kvittering. Lagen drog sedan jämnt under halvlekens avslutande minuter, där LIF-försvaret höll sig stabilt och halvtidssiffrorna skrevs till 13-13.

– Vi har disciplin, vi skjuter i rätt lägen och vi gör mål. Det är den tredje matchen som vi möts och de har haft gott om tid att lära in oss, ändå kommer vi till de lägen som vi vill. Det är väldigt strongt, säger Jacob Nelson om LIF:s första halvlek.

Tappade i andra: ”Våra chansningar går inte hem”

När andra sedan öppnade tog samme Nelson direkt upp brandgult i ledning. ”Sebban” Ehnevid klev i anfallet därpå fram med en ny parad och LIF fick en härlig start på halvleken. Ganska snabbt gjorde sig dock de offensiva besvären påminda igen.

Skövde pressade ut Joakim Bååk alltmer på sin niometersposition och LIF körde fast i speluppbyggnaden. Samtidigt bjöd laget på misstag, något som öppnade för Skövde att kontra på. Hemmalaget var inte sena att utnyttja chanserna och halvvägs genom halvleken var ställningen 19-15.

Med underläge och en klocka som hastigt tickade på blev LIF tvingade att öppna upp sig mer. Laget förmådde dock inte att skapa någon forcering, utan drog istället på sig ett par utvisningar. Det ledde till att avståndet ökade alltmer, till hela sex bollar med nio minuter kvar att spela.

– De stjäl lite bollar och vi bjuder kontringar. Då måste vi chansa, men våra chansningar går inte hem och då kan de glida ifrån ganska enkelt, förklarar Nelson.

Matchen var där avgjord och Skövde trampade under slutskedet ifrån till resultatet 29-21. Därmed befinner sig LIF i ett pressat läge, med underläge 1-2 i matchserien. Brandgult måste nu vinna såväl hemma på söndag som i en eventuell femte match nästa vecka för att drömmen om Elitserien ska leva.

– Det är surt, men vi vet att Skövde är starka på hemmaplan. Vi gör ändå en bättre match än sist och det ska vi ta med oss. Vi är med länge och pressar dem, summerar Jacob Nelson.

”Vi har ingenting att förlora”

Högernian noterades för fyra fullträffar i förlusten, något som gjorde honom till LIF:s näst främsta målskytt. Laget hade dock allt större problem i offensiven ju längre matchen led. En tydlig strategi från IFK Skövde var att kliva upp och störa spelmotorn ”Jocke” Bååk, som trycktes långt ut från linjen. Det gjorde att LIF hade svårt att hitta flytet i anfallen.

– Skövde är bra på det, att flytta ut våra attacker. Men det är också så att när man börjar missa är det svårt att starta om. Det är lätt att man hamnar i en dålig trend, förklarar Nelson och blickar fram emot söndagens drabbning i Arenan.

– Vi ska så klart analysera det här djupare och komma på faktorer som kan bli avgörande för oss. Sen hemma har vi en fantastisk publik som hjälper oss. Det är fest i Lindesberg!

Med underläge 1-2 i matcher är det nu kniven mot strupen för LIF. Samtidigt är det nu som laget intalar sig att man har allt att vinna i denna kvalserie, där Skövde som bekant krigar för sin Elitserieexistens. Vid seger på söndag pressar LIF fram en direkt avgörande match och det är något som Nelson drömmer om.

– Vi är nöjda om vi kan tvinga fram en femte match, sen ska vi stressa dem som fan i den. Vi har ingenting att förlora, utan har gjort en bra säsong och det är bara det sista kvar. Det är helt fantastiskt att ha chansen på uppflyttning.

Matchfakta IFK Skövde-LIF Lindesberg:
Resultat: 29-21 (13-13)
Publik: 1543
Mål LIF: Joakim Bååk 5, Jacob Nelson 4, Albin Järlstam 3, Jesper Jakobsson 3, Jesper Nilsson 3, Fatlum Ahmeti 2, Oskar Erixon

Publicerad 20 april 2016 klockan 20:38


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 04:48