IFK-våren summerad i tio punkter

Vårsäsongen är som bekant till ända och division 6 har gått till sommarvila. Samtidigt som uppehållet innebär en väntan på vad som komma skall är den även ett utmärkt tillfälle att analysera vad som varit. Här nedan passar jag på att summera IFK Lindesbergs vår i tio punkter.

Resultaten: Får 7/10 i betyg. Kollapsen mot Fellingsbro GoIF drar ner helhetsintrycket, men i övrigt har faktiskt IFK gjort en imponerande vår. Samtliga fyra förluster har dessutom kommit i tuffa bortamöten mot lagen på den övre halvan. Med 18 inspelade poäng är man två bakom förra säsongens totala poängskörd.

Den unga satsningen: IFK bygger nytt, man bygger fräscht och man bygger framförallt ungt. I tränare Lazarevic startelvor har P17-spelarna fått chans på chans. Chanser som de unga killarna har tagit och verkligen visat vad de kan och vad de vill. Med ett ungt lag har Lazarevic fått möjligheten till att stöpa spelarna i sin fartrika och energiska ideologi. Just hungern, viljan och talangen är det som präglat IFK i många av deras matcher.

Derbykollapsen: Men den hungern och viljan kan även slå över till något negativt. I det uppsnackade derbyt tog det 17 minuter för ett effektivt Fellingsbro att kontra sönder ett naivt IFK. Fyra mål och sedan var derbyt över. IFK reste sig visserligen i den andra halvleken och snyggade till siffrorna, men 1-5-förlusten kommer att svida länge.

Bortasviten som bröts: Det tog fem matcher men till slut kunde IFK Lindesberg jubla även på bortaplan. Efter att ha kammat totalt noll i bortamötena halkade IFK efter. Laget insåg sina brister, började spela mer cyniskt och två vinster på Hedens IP senare har man plockat sex poäng. Bortasviten är nu glömd.

De snabba kanterna: När Lazarevic tog över ville han sätta sin prägel på detta IFK. Han talade om ett passningsorienterat lag, om ett spelskickligt lag och om ett snabbt lag. Just det sistnämnda har varit extra påtagligt och det tack vare kantspelet. När IFK går till attack gör man det ofta och gärna via sina kanter. Snabbheten hos spelare som Ardian Isufi, Ayoub Bahzad Mahmoud och Omed Zakholi har rivit upp många motståndarförsvar.

Sjukstugan: Har varit fylld av och till under försommarens gång. Det som började med sjukdomar och jobbförhinder till premiären har därefter följts av skador, skador och mera skador. Mest drabbad har innermittfältaren Alaa Alatif varit. När han trodde sig vara redo att spela derbyt rev han upp skadan och har inte spelat sedan dess. I avslutningen före uppehållet fortsatte eländet, där ytterligare två spelare linkade av.

Utropstecknet: Offensiven. IFK har öst framåt i merparten av sina matcher, och även om utdelningen inte alltid varit den bästa har chanserna konstant skapats. Ungtupparna Armend Miftari och Ayoub Bahzad Mahmoud längst fram har stänkt in fem mål var. 28 mål på 10 spelade matcher är ett gott facit för det kvicka och ofta finurliga anfallsspelet.

Frågetecknet: Disciplinen. Något som varit genomgående för IFK är irritationen i samband med domslut, svagt spel och insläppta mål. Att reagera när det går tungt är naturligt, men är samtidigt inte rätt väg att gå för att få in energi i laget. Man har dragit på sig onödiga kort och även åkt på ett par utvisningar. Mot slutet har visserligen en förändring kunnat tydas, där spelarna har kunnat koppla bort domare och munhugg på ett bättre sätt. Troligen något som delvis är en effekt av de goda resultaten.

Glada juni: Ja, nu fick ju juni visserligen en mardrömslik start för IFK. Men efter derbyt har laget slagit igång alla cylindrar. 6-2-vinsten mot Ervalla, det sena avgörandet mot Lilla Örebro och överkörningen av FK Örebro har gjort att IFK tagit hissen upp i tabellen. Den vädermässigt gråmulna månaden blev en solskenshistoria för IFK som plockade 9 poäng.

Fortsättningen: Åtta omgångar återstår att spela och IFK är fyra i serien. Aleksander Lazarevic spänner bågen farligt hårt och talar om en andraplats, en plats som för närvarande är sex poäng bort. Omöjligt är inget och en seger i derbyreturen mot Fellingsbro skulle halvera det gapet. Man måste dessutom gilla fräckheten som Lazarevic visar upp, ett självförtroende som smittar av sig på spelatruppen. Och med ett kaxigt spel och härlig attityd kan IFK ta alla med storm i höst.

Publicerad 2 juli 2014 klockan 10:55

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 17:38