IFK-våren summerad i tio punkter

Vårsäsongen är som bekant till ända och division 6 har gått till sommarvila. Samtidigt som uppehållet innebär en väntan på vad som komma skall är den även ett utmärkt tillfälle att analysera vad som varit. Här nedan passar jag på att summera IFK Lindesbergs vår i tio punkter.

Resultaten: Får 7/10 i betyg. Kollapsen mot Fellingsbro GoIF drar ner helhetsintrycket, men i övrigt har faktiskt IFK gjort en imponerande vår. Samtliga fyra förluster har dessutom kommit i tuffa bortamöten mot lagen på den övre halvan. Med 18 inspelade poäng är man två bakom förra säsongens totala poängskörd.

Den unga satsningen: IFK bygger nytt, man bygger fräscht och man bygger framförallt ungt. I tränare Lazarevic startelvor har P17-spelarna fått chans på chans. Chanser som de unga killarna har tagit och verkligen visat vad de kan och vad de vill. Med ett ungt lag har Lazarevic fått möjligheten till att stöpa spelarna i sin fartrika och energiska ideologi. Just hungern, viljan och talangen är det som präglat IFK i många av deras matcher.

Derbykollapsen: Men den hungern och viljan kan även slå över till något negativt. I det uppsnackade derbyt tog det 17 minuter för ett effektivt Fellingsbro att kontra sönder ett naivt IFK. Fyra mål och sedan var derbyt över. IFK reste sig visserligen i den andra halvleken och snyggade till siffrorna, men 1-5-förlusten kommer att svida länge.

Bortasviten som bröts: Det tog fem matcher men till slut kunde IFK Lindesberg jubla även på bortaplan. Efter att ha kammat totalt noll i bortamötena halkade IFK efter. Laget insåg sina brister, började spela mer cyniskt och två vinster på Hedens IP senare har man plockat sex poäng. Bortasviten är nu glömd.

De snabba kanterna: När Lazarevic tog över ville han sätta sin prägel på detta IFK. Han talade om ett passningsorienterat lag, om ett spelskickligt lag och om ett snabbt lag. Just det sistnämnda har varit extra påtagligt och det tack vare kantspelet. När IFK går till attack gör man det ofta och gärna via sina kanter. Snabbheten hos spelare som Ardian Isufi, Ayoub Bahzad Mahmoud och Omed Zakholi har rivit upp många motståndarförsvar.

Sjukstugan: Har varit fylld av och till under försommarens gång. Det som började med sjukdomar och jobbförhinder till premiären har därefter följts av skador, skador och mera skador. Mest drabbad har innermittfältaren Alaa Alatif varit. När han trodde sig vara redo att spela derbyt rev han upp skadan och har inte spelat sedan dess. I avslutningen före uppehållet fortsatte eländet, där ytterligare två spelare linkade av.

Utropstecknet: Offensiven. IFK har öst framåt i merparten av sina matcher, och även om utdelningen inte alltid varit den bästa har chanserna konstant skapats. Ungtupparna Armend Miftari och Ayoub Bahzad Mahmoud längst fram har stänkt in fem mål var. 28 mål på 10 spelade matcher är ett gott facit för det kvicka och ofta finurliga anfallsspelet.

Frågetecknet: Disciplinen. Något som varit genomgående för IFK är irritationen i samband med domslut, svagt spel och insläppta mål. Att reagera när det går tungt är naturligt, men är samtidigt inte rätt väg att gå för att få in energi i laget. Man har dragit på sig onödiga kort och även åkt på ett par utvisningar. Mot slutet har visserligen en förändring kunnat tydas, där spelarna har kunnat koppla bort domare och munhugg på ett bättre sätt. Troligen något som delvis är en effekt av de goda resultaten.

Glada juni: Ja, nu fick ju juni visserligen en mardrömslik start för IFK. Men efter derbyt har laget slagit igång alla cylindrar. 6-2-vinsten mot Ervalla, det sena avgörandet mot Lilla Örebro och överkörningen av FK Örebro har gjort att IFK tagit hissen upp i tabellen. Den vädermässigt gråmulna månaden blev en solskenshistoria för IFK som plockade 9 poäng.

Fortsättningen: Åtta omgångar återstår att spela och IFK är fyra i serien. Aleksander Lazarevic spänner bågen farligt hårt och talar om en andraplats, en plats som för närvarande är sex poäng bort. Omöjligt är inget och en seger i derbyreturen mot Fellingsbro skulle halvera det gapet. Man måste dessutom gilla fräckheten som Lazarevic visar upp, ett självförtroende som smittar av sig på spelatruppen. Och med ett kaxigt spel och härlig attityd kan IFK ta alla med storm i höst.

Publicerad 2 juli 2014 klockan 10:55

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 22:29