Samuel Eze är en av de spelare som blir kvar från förra årets IFK-trupp. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

IFK inleder starkt under Wester: ”Rätt balans mellan äldre och yngre”

IFK Lindesberg står bara en match från avancemang i cupspelet. Detta gör man med en utbytt ledarstab och till stora delar ny trupp, men med samma satsning på unga spelare. Ny vid rodret hos IFK är Pierre Wester och han berättar här om sina ambitioner med laget.

I oktober blev Pierre Wester klar som ny tränare för IFK Lindesbergs A-lag. Wester har sedan tidigare erfarenhet av en rad uppdrag inom föreningen, till större delen som tränare på ungdomssidan. Totalt har det blivit femton år inom IFK, varav nio har spenderats i styrelsen. Nu har Wester klivit in som huvudtränare för A-laget och han ser fram emot uppgiften.

– Det blir ju en ny grupp och en ny tränare. Mitt största mål är att få ihop gruppen och att vi ska spela en så attraktiv fotboll som möjligt. Framförallt se till att vi är en förebild för våra ungdomslag, förklarar Wester som just vill lyfta fram den ungdomssatsning som IFK bedriver.

– Det är ju så att om vi inte har några ungdomslag så skördar vi inga framgångar på seniorsidan heller. Det börjar ju även se bra ut totalt sett i föreningen, med många ungdomslag som är på frammarsch.

Just ungdomsverksamheten är något som Wester varit starkt involverad i tidigare. Han har under många år tränat de yngre grupperna och detta blir första gången som han leder ett lag på seniornivå.

En stor del av Westers tränarepok har lagts på årskullarna 1995-99. Samtliga lag har han följt ända upp mot junioråldern, där gänget med 95:orna och 96:orna var en av grupperna. När deras tidigare ungdomstränare nu tagit över A-laget har flera av dessa spelare valt att söka sig tillbaka till IFK. Wester är glad över att locka hem sina gamla adepter och ser en stor potential i årets trupp.

– Som helhet tycker jag att det ser bra ut. Det är rätt balans mellan äldre och yngre killar, en väldigt trevlig träningsgrupp. Det här kan bli riktigt bra om vi bara fortsätter att jobba på och är konsekventa.

”Min filosofi är att skynda långsamt”

Det nya året har även börjat fint för IFK. Efter en intressant försäsong har laget hunnit två omgångar in i cupspelet, där en walk over-vinst i första matchen följdes upp av 2-0 hemma mot Eker under söndagen. Segern över Eker var imponerande och innebär att IFK nu är mycket nära avancemang i cupen. Sett till de spelmässiga bitarna har laget till denna säsong fokuserat på detaljer.

– Vi ska väl vara lite mer bollförande är min filosofi. Mindre långbollar och inte anpassa oss så mycket efter hur motståndarna spelar. Utan det är vi som ska föra matcherna, förklarar Wester.

Med sig i sin nya ledarstab har han assistenten Mattias Gustafsson, samt lagledaren Ronny Sterzenbach som är kvar från fjolåret. Trion inledde arbetet tidigt i höstas och redan under vecka 46 samlades truppen igen. Bortsett från ett uppehåll över jul och nyår har laget tränat på och målet är att bygga på lång sikt.

– Det blev lite turbulent i höstas, så vi måste få till en stabilitet. Framförallt för killarnas skull. Vi ska inte svänga så kraftigt i våra prestationer och vi har tränat hårt för att nå dit, förklarar Wester och fortsätter.

– Ronny och (Aleksander) Lazarevic gjorde ett gott jobb förra året. Nu är det bara för mig att fortsätta därifrån och se till att vi blir ännu bättre och utvecklas ännu mer.

Om en dryg månad är det dags för seriepremiären och IFK kliver där, likt föregående år, in i division 6. Den nya truppen börjar hitta varandra alltmer och ledarstabens förberedelser rullar vidare. I fokus står långsiktigheten, något som lämpar sig väl. Många av namnen i IFK-truppen är unga och Pierre Wester är medveten om den talang som finns inom laget.

– Det är många killar som tagit väldigt stora kliv. Sen är det samtidigt så att seniorfotboll alltid är seniorfotboll och min filosofi är att man ska skynda så långsamt man kan med juniorerna. Men är de tillräckligt bra ska de så klart få chansen.

Publicerad 21 mars 2016 klockan 21:08


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en jämn inledning så blev bortalaget Vinslöv för starka i den andra halvleken, efter att de fått med sig sex raka mål.

25 september 2021 klockan 18:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Joakim Bååk är laddad inför lördagens hemmapremiär. Arkivbild: Hasse Persson

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att publiken får göra comeback i arenan, där maxgränsen ligger på 600 personer. Vinslöv står som seriens första motstånd i hemmaarenan, där LIF är redo att återse sin efterlängtade publik.

24 september 2021 klockan 11:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i ...

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium

50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels ...

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot ...

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den nyblivna bronsmedaljören, Ingrid Nilsson. Foto: Peter Andersson

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet gick av stapeln under förra veckan och på torsdagen var det dags för Frövi Judos ungdomstalang att kliva in på mattan, där hon visade prov på strålande teknik. Endast en enda förlust under hela mästerskapet blev hennes facit, något som alltså belönades med en medalj, hennes första i mästerskapssammanhang.

25 augusti 2021 klockan 10:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmaseger avslutar travsäsongen
Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det blev en upploppsstrid ...
19 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana
Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda var i mål. Som kusk körde ...
12 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp är igång!
Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och...
11 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Annons

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något ...

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu släpps biljetter till travet!
Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter ...
1 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris
Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ...
29 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-23

2021-05-19

2021-05-18

2021-05-16

2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-09-26 11:02