Samuel Eze är en av de spelare som blir kvar från förra årets IFK-trupp. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

IFK inleder starkt under Wester: ”Rätt balans mellan äldre och yngre”

IFK Lindesberg står bara en match från avancemang i cupspelet. Detta gör man med en utbytt ledarstab och till stora delar ny trupp, men med samma satsning på unga spelare. Ny vid rodret hos IFK är Pierre Wester och han berättar här om sina ambitioner med laget.

I oktober blev Pierre Wester klar som ny tränare för IFK Lindesbergs A-lag. Wester har sedan tidigare erfarenhet av en rad uppdrag inom föreningen, till större delen som tränare på ungdomssidan. Totalt har det blivit femton år inom IFK, varav nio har spenderats i styrelsen. Nu har Wester klivit in som huvudtränare för A-laget och han ser fram emot uppgiften.

– Det blir ju en ny grupp och en ny tränare. Mitt största mål är att få ihop gruppen och att vi ska spela en så attraktiv fotboll som möjligt. Framförallt se till att vi är en förebild för våra ungdomslag, förklarar Wester som just vill lyfta fram den ungdomssatsning som IFK bedriver.

– Det är ju så att om vi inte har några ungdomslag så skördar vi inga framgångar på seniorsidan heller. Det börjar ju även se bra ut totalt sett i föreningen, med många ungdomslag som är på frammarsch.

Just ungdomsverksamheten är något som Wester varit starkt involverad i tidigare. Han har under många år tränat de yngre grupperna och detta blir första gången som han leder ett lag på seniornivå.

En stor del av Westers tränarepok har lagts på årskullarna 1995-99. Samtliga lag har han följt ända upp mot junioråldern, där gänget med 95:orna och 96:orna var en av grupperna. När deras tidigare ungdomstränare nu tagit över A-laget har flera av dessa spelare valt att söka sig tillbaka till IFK. Wester är glad över att locka hem sina gamla adepter och ser en stor potential i årets trupp.

– Som helhet tycker jag att det ser bra ut. Det är rätt balans mellan äldre och yngre killar, en väldigt trevlig träningsgrupp. Det här kan bli riktigt bra om vi bara fortsätter att jobba på och är konsekventa.

”Min filosofi är att skynda långsamt”

Det nya året har även börjat fint för IFK. Efter en intressant försäsong har laget hunnit två omgångar in i cupspelet, där en walk over-vinst i första matchen följdes upp av 2-0 hemma mot Eker under söndagen. Segern över Eker var imponerande och innebär att IFK nu är mycket nära avancemang i cupen. Sett till de spelmässiga bitarna har laget till denna säsong fokuserat på detaljer.

– Vi ska väl vara lite mer bollförande är min filosofi. Mindre långbollar och inte anpassa oss så mycket efter hur motståndarna spelar. Utan det är vi som ska föra matcherna, förklarar Wester.

Med sig i sin nya ledarstab har han assistenten Mattias Gustafsson, samt lagledaren Ronny Sterzenbach som är kvar från fjolåret. Trion inledde arbetet tidigt i höstas och redan under vecka 46 samlades truppen igen. Bortsett från ett uppehåll över jul och nyår har laget tränat på och målet är att bygga på lång sikt.

– Det blev lite turbulent i höstas, så vi måste få till en stabilitet. Framförallt för killarnas skull. Vi ska inte svänga så kraftigt i våra prestationer och vi har tränat hårt för att nå dit, förklarar Wester och fortsätter.

– Ronny och (Aleksander) Lazarevic gjorde ett gott jobb förra året. Nu är det bara för mig att fortsätta därifrån och se till att vi blir ännu bättre och utvecklas ännu mer.

Om en dryg månad är det dags för seriepremiären och IFK kliver där, likt föregående år, in i division 6. Den nya truppen börjar hitta varandra alltmer och ledarstabens förberedelser rullar vidare. I fokus står långsiktigheten, något som lämpar sig väl. Många av namnen i IFK-truppen är unga och Pierre Wester är medveten om den talang som finns inom laget.

– Det är många killar som tagit väldigt stora kliv. Sen är det samtidigt så att seniorfotboll alltid är seniorfotboll och min filosofi är att man ska skynda så långsamt man kan med juniorerna. Men är de tillräckligt bra ska de så klart få chansen.

Publicerad 21 mars 2016 klockan 21:08


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-13 23:17