FOTO: Hannes Feldin

Isacssons lagbygge tar form – Isabella Kuné senast in

Johan Isacsson har varvat ner från ett långt volleybollår. Efter vårens finaljakt med Lindesberg Volley och framgångsrika kvalspel med herrlandslaget har han haft välbehövlig semester. Nu laddar han om för en ny säsong i Lindesberg, med ett till stora delar nytt lagbygge. Senast att ansluta till Linde Volley är liberon Isabella Kuné.

– Det börja bli fullt nu i spelartruppen med många bra spelare. De spelare som vi har kvar ska rimligtvis vara än bättre i år, sen får vi se vad våra motståndare kommer hit med, säger Johan Isacsson på frågan om hur hans spelartrupp ser ut.

När Lindesberg Volley slogs ut ur SM-slutspelet i början av april började arbetet för Isacsson. Efter sitt debutår i klubben har tränaren nu haft våren och sommaren på sig att bygga ett nytt lag. Ett mer komplett lag.

Arbetet har gått stadigt framåt och via en try-out i våras och noggrann scouting har man kartlagt sina objekt på transfermarknaden. Totalt har fyra nyförvärv hämtats in, där amerikanskan Denise Van del Mortel och hemvändaren Rebecka Gustafsson är de starkaste namnen.

Under gårdagen presenterades 19-åriga Isabella Kuné som det senaste tillskottet. Isabella har tecknat en treårskontrakt och ansluter precis som Rebecka Gustafsson från RIG Falköping, där hon läst vid volleygymnasiet. Isacsson berättar att affären varit på gång under en längre tid och tror att liberon kommer passa in bra i laget.

– Det är en fighter, hon lär säkert träna hårt. Hon lever med volleybollen och det är ett måste och något man kommer långt med. Sen tror jag att hon är lyhörd för nya tankar och idéer, berättar tränaren som ser en fördel i att kunna förändra sina spelare.

– Ska man göra någonting med en 30-åring tar det längre tid. Så det är kul med en ung tjej till och att hon kommer hit tillsammans med Rebecka tror jag blir bra.

Vid sidan av sina transferplaner i Linde har Isacsson tränat andra lag denna sommar. Under stora delar av maj var han på resande fot i samband med att det svenska herrlandslaget EM-kvalade. Resultaten var mycket goda, med dubbla vinster över Turkiet. Nu skiljer bara ett dubbelmöte mot Estland innan att Sverige kan säkra en EM-plats.

– Det är det största på tio år för herrarna och det största sen jag tog över. Det var ett kanonresultat och jag är jättestolt.

Att kunna kombinera två uppdrag kan givetvis innebära svårigheter. Även om det i perioder blir mycket jobb tycker Johan Isacsson att det ändå fungerar mycket bra, han får dessutom god uppbackning från Linde Volley. Just i Lindesberg vilar fokus nu för tränaren.

Den 18:e augusti är det planerat att starta träningarna och Isacsson kommer att vara på plats en vecka innan. Men redan nu kan han analysera vad som komma skall. Elitserien har nämligen presenterat spelschemat för kommande säsong, något som för Lindes del innebär premiär hemma mot Sollentuna den 16:e oktober.

– De blir säkert bra den här säsongen. Vi har alltid haft det tufft mot Sollentuna så det blir en bra uppstart och en bra publikmatch, kommenterar Isacsson.

Årets grundserie kommer att bli en ny typ av utmaning. Elitserien har delats in i två derbyserier där Linde Volley fått sällskap av Sollentuna, Katrineholm, Örebro Volley och RIG Falköping. Lagen inom samma derbyserie möts fyra gånger, medan man endast spelar två matcher mot övriga lag.

Summan av detta blir en grundserie som är större. Årets serie avgörs i 26 omgångar till skillnad från tidigare års 18. För att hinna med alla nya matcher har man valt att lägga ner Ligacupen, ett beslut som Isacsson ställer sig bakom.

– Jag tycker det är bra. Det är inte roligt när många lag spelar med ungdomsuppställningar, då är det bättre med fler matcher i serien. Det är bara att titta på andra idrotter; fler matcher är härligt!

Det blåser nya, friska vindar inom den svenska volleybollen. Men alla vindar gynnar inte Linde Volley. För en knapp månad sedan sade lagets assisterande tränare Oskar Jönsson Vikterlöf farväl och tog över som huvudtränare för rivalen Örebro Volley.

– Vi försöker hitta en andretränare, men det växer ju inte på träd, förklarar Isacsson som har stor förståelse för sin tidigare radarpartners beslut.

– Jag förstår Oskar och önskar honom lycka till. Han har varit många år i Lindesberg och jag förstår att han vill ha ett eget lag. Vi får göra lite annorlunda i år, han har ju haft hand om volleystatistiken och andra delar men vi kommer att klara oss bra.

Snart börjar även allvaret för Lindesberg Volley. Laget har haft sommaruppehåll under en längre tid, där spelarna fått sköta träningarna själva. Men den 18:e augusti är man tillbaka i träning.

Då återstår det knappt två månader till premiären den 16:e oktober. Några träningsmatcher är inte inbokade ännu, Johan Isacsson vill först avvakta och se hur hans nya lagbygge reagerar.

– Vi kommer som vanligt att träna hårt på försäsongen så får vi se hur många matcher vi behöver. Jag gör alltid så att jag vill se på spelarna första veckan vad som behövs, om det är träningar eller matcher. Jag sätter aldrig ett spikat schema före.

Samtliga grundseriematcher för Lindesberg Volley:
16/10 Linde Volley-Sollentuna
18/10 Linde Volley-Katrineholm
25/10 Örebro Volley-Linde Volley
4/11 RIG Falköping-Linde Volley
8/11 Linde Volley-Gislaved
12/11 Katrineholm-Linde Volley
15/11 Svedala-Linde Volley
22/11 Linde Volley-Hylte/Halmstad
29/11 Sollentuna-Linde Volley
3/12 Linde Volley-Örebro Volley
6/12 Engelholm-Linde Volley
13/12 Linde Volley-RIG Falköping
20/12 Linde Volley-KFUM Göteborg
10/1 Katrineholm-Linde Volley
17/1 Linde Volley-Örebro Volley
24/1 Gislaved-Linde Volley
28/1 Linde Volley-RIG Falköping
7/2 Linde Volley-Svedala
11/2 Sollentuna-Linde Volley
14/2 Hylte/Halmstad-Linde Volley
21/2 Linde Volley-Sollentuna
25/2 Örebro Volley-Linde Volley
28/2 Linde Volley-Engelholm
4/3 Linde Volley-Katrineholm
7/3 RIG Falköping-Linde Volley
14/3 KFUM Göteborg-Linde Volley

Publicerad 30 juli 2014 klockan 15:42

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 18:08