FOTO: Hannes Feldin

Isacssons lagbygge tar form – Isabella Kuné senast in

Johan Isacsson har varvat ner från ett långt volleybollår. Efter vårens finaljakt med Lindesberg Volley och framgångsrika kvalspel med herrlandslaget har han haft välbehövlig semester. Nu laddar han om för en ny säsong i Lindesberg, med ett till stora delar nytt lagbygge. Senast att ansluta till Linde Volley är liberon Isabella Kuné.

– Det börja bli fullt nu i spelartruppen med många bra spelare. De spelare som vi har kvar ska rimligtvis vara än bättre i år, sen får vi se vad våra motståndare kommer hit med, säger Johan Isacsson på frågan om hur hans spelartrupp ser ut.

När Lindesberg Volley slogs ut ur SM-slutspelet i början av april började arbetet för Isacsson. Efter sitt debutår i klubben har tränaren nu haft våren och sommaren på sig att bygga ett nytt lag. Ett mer komplett lag.

Arbetet har gått stadigt framåt och via en try-out i våras och noggrann scouting har man kartlagt sina objekt på transfermarknaden. Totalt har fyra nyförvärv hämtats in, där amerikanskan Denise Van del Mortel och hemvändaren Rebecka Gustafsson är de starkaste namnen.

Under gårdagen presenterades 19-åriga Isabella Kuné som det senaste tillskottet. Isabella har tecknat en treårskontrakt och ansluter precis som Rebecka Gustafsson från RIG Falköping, där hon läst vid volleygymnasiet. Isacsson berättar att affären varit på gång under en längre tid och tror att liberon kommer passa in bra i laget.

– Det är en fighter, hon lär säkert träna hårt. Hon lever med volleybollen och det är ett måste och något man kommer långt med. Sen tror jag att hon är lyhörd för nya tankar och idéer, berättar tränaren som ser en fördel i att kunna förändra sina spelare.

– Ska man göra någonting med en 30-åring tar det längre tid. Så det är kul med en ung tjej till och att hon kommer hit tillsammans med Rebecka tror jag blir bra.

Vid sidan av sina transferplaner i Linde har Isacsson tränat andra lag denna sommar. Under stora delar av maj var han på resande fot i samband med att det svenska herrlandslaget EM-kvalade. Resultaten var mycket goda, med dubbla vinster över Turkiet. Nu skiljer bara ett dubbelmöte mot Estland innan att Sverige kan säkra en EM-plats.

– Det är det största på tio år för herrarna och det största sen jag tog över. Det var ett kanonresultat och jag är jättestolt.

Att kunna kombinera två uppdrag kan givetvis innebära svårigheter. Även om det i perioder blir mycket jobb tycker Johan Isacsson att det ändå fungerar mycket bra, han får dessutom god uppbackning från Linde Volley. Just i Lindesberg vilar fokus nu för tränaren.

Den 18:e augusti är det planerat att starta träningarna och Isacsson kommer att vara på plats en vecka innan. Men redan nu kan han analysera vad som komma skall. Elitserien har nämligen presenterat spelschemat för kommande säsong, något som för Lindes del innebär premiär hemma mot Sollentuna den 16:e oktober.

– De blir säkert bra den här säsongen. Vi har alltid haft det tufft mot Sollentuna så det blir en bra uppstart och en bra publikmatch, kommenterar Isacsson.

Årets grundserie kommer att bli en ny typ av utmaning. Elitserien har delats in i två derbyserier där Linde Volley fått sällskap av Sollentuna, Katrineholm, Örebro Volley och RIG Falköping. Lagen inom samma derbyserie möts fyra gånger, medan man endast spelar två matcher mot övriga lag.

Summan av detta blir en grundserie som är större. Årets serie avgörs i 26 omgångar till skillnad från tidigare års 18. För att hinna med alla nya matcher har man valt att lägga ner Ligacupen, ett beslut som Isacsson ställer sig bakom.

– Jag tycker det är bra. Det är inte roligt när många lag spelar med ungdomsuppställningar, då är det bättre med fler matcher i serien. Det är bara att titta på andra idrotter; fler matcher är härligt!

Det blåser nya, friska vindar inom den svenska volleybollen. Men alla vindar gynnar inte Linde Volley. För en knapp månad sedan sade lagets assisterande tränare Oskar Jönsson Vikterlöf farväl och tog över som huvudtränare för rivalen Örebro Volley.

– Vi försöker hitta en andretränare, men det växer ju inte på träd, förklarar Isacsson som har stor förståelse för sin tidigare radarpartners beslut.

– Jag förstår Oskar och önskar honom lycka till. Han har varit många år i Lindesberg och jag förstår att han vill ha ett eget lag. Vi får göra lite annorlunda i år, han har ju haft hand om volleystatistiken och andra delar men vi kommer att klara oss bra.

Snart börjar även allvaret för Lindesberg Volley. Laget har haft sommaruppehåll under en längre tid, där spelarna fått sköta träningarna själva. Men den 18:e augusti är man tillbaka i träning.

Då återstår det knappt två månader till premiären den 16:e oktober. Några träningsmatcher är inte inbokade ännu, Johan Isacsson vill först avvakta och se hur hans nya lagbygge reagerar.

– Vi kommer som vanligt att träna hårt på försäsongen så får vi se hur många matcher vi behöver. Jag gör alltid så att jag vill se på spelarna första veckan vad som behövs, om det är träningar eller matcher. Jag sätter aldrig ett spikat schema före.

Samtliga grundseriematcher för Lindesberg Volley:
16/10 Linde Volley-Sollentuna
18/10 Linde Volley-Katrineholm
25/10 Örebro Volley-Linde Volley
4/11 RIG Falköping-Linde Volley
8/11 Linde Volley-Gislaved
12/11 Katrineholm-Linde Volley
15/11 Svedala-Linde Volley
22/11 Linde Volley-Hylte/Halmstad
29/11 Sollentuna-Linde Volley
3/12 Linde Volley-Örebro Volley
6/12 Engelholm-Linde Volley
13/12 Linde Volley-RIG Falköping
20/12 Linde Volley-KFUM Göteborg
10/1 Katrineholm-Linde Volley
17/1 Linde Volley-Örebro Volley
24/1 Gislaved-Linde Volley
28/1 Linde Volley-RIG Falköping
7/2 Linde Volley-Svedala
11/2 Sollentuna-Linde Volley
14/2 Hylte/Halmstad-Linde Volley
21/2 Linde Volley-Sollentuna
25/2 Örebro Volley-Linde Volley
28/2 Linde Volley-Engelholm
4/3 Linde Volley-Katrineholm
7/3 RIG Falköping-Linde Volley
14/3 KFUM Göteborg-Linde Volley

Publicerad 30 juli 2014 klockan 15:42

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både Sverige, Norge och Åland. Arrangerande hemmaklubben Frövi Judo ställer upp med hela 58 starter, från U11 ända upp till senior.
– Det ska bli jättehäftigt! Vi har hela tiden haft en målsättning att det här ska bli ett stort evenemang, och det känns som att vi är på rätt väg, säger Johan Orrbo.

22 september 2022 klockan 17:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Adrian Andersson är starkast i Sverige. Foto: Torbjörn Mark

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt mål att ro hem segern i Sveriges Starkaste Man på hemmaplan.
– Det känns jätteroligt, grundplanen höll! Tanken om att vinna hade jag nästan lagt ner efter skadorna, men det gick, säger han till LindeNytt.

19 september 2022 klockan 16:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg

På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste...

bildspel Höga utställningspoäng på Fornaboda

För andra året i rad så arrangerade flera av Fornaboda Travbanas intresseföreningar en unghästutställning för ...

Förlust i första åttondelen

Efter seger mot VästeråsIrsta och SM-mästarna Ystad, så blev LIF Lindesberg klara för slutspel i Svenska Cupen. Hammarby blev...

LIF är klara för Svenska Cupens åttondelsfinal, trots förlust mot Redbergslid under onsdagen Foto: Hasse Persson

LIF till slutspel trots förlust

Efter seger mot både Ystad och VästeråsIrsta så var LIF Lindesberg klara för åttondelsfinal i Svenska Cupen, redan innan den sista cupmatchen mot Redbergslids IK. Trots en bra inledning med 0-9 på poängtavlan, så avgjorde göteborgarna matchen inom de tio sista minuterna.

31 augusti 2022 klockan 21:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson kammar hem brons vid U18-VM

På lördagen var det dags för Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson att ta sig an världseliten inom judo, då U18-VM hölls i Sarajevo. 17-åringen, som bara för några veckor sedan kammade hem ett guld vid Ungdoms-OS, kan nu även stoltsera med en bronspeng efter dagens tävlingar.

27 augusti 2022 klockan 18:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Isabella tog första varmblodssegern
Vid årsskiftet tog fjolårets SM-vinnare inom ponnytrav, Isabella Jansson Wiklund, ut sin kusklicens för de större travhästarna. Fem lopp har kö...
26 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dalatränaren avslutade starkast
Dalatränaren Nicklas Westerholm har haft stora framgångar på Fornaboda under säsongen, med nästan minst en seger under varje besök. Även om ...
26 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF tar en ny skrällseger i Svenska Cupen
Efter den stora skrällsegern mot SM-vinnande Ystad, så visade LIF Lindesberg att uddamålssegern inte var någon engångsföreteelse. Under sö...
21 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det var fullt ös på Linde Raceway under hela lördagen. Foto: Hasse Persson

bildspel Regnet stoppar inte Bergslagens Snabbaste

Regnskuren som kom natten till lördagen var inte optimalt för SHRAs sista tävling för året, Bergslagens Snabbaste. Det var däremot inget som stoppade tävlingen från att köras. Funktionärerna jobbade på snabbt för att få den 201 meter långa banan i ordning och när klockan närmade sig 14.00, så var allt i tävlingsskick.
– Det var snurr på tävlingen, inget tekniskt strul, alla på plats jobbade på bra och det gick fort så in i helsike, säger ”Blomman”.

21 augusti 2022 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Chasse Royale Rick blev en av två hemmahästar som fick en silverplacering under söndagen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Framtidskuskarna tog för sig på travet

Säsongens nästsista tävlingsdag på Fornaboda kördes under söndagslunchen, där flera av sportens framtidsnamn fick chansen att visa upp sig. Bara ett lopp slutade med seger, där den segrande kusken var över 35 års åldern, samtidigt som 31-åringarna var framgångsrikast i vinnarcirkeln.

14 augusti 2022 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kraftmätning väntas när Bergslagens Snabbaste ska avgöras

Lördagen den 20 augusti är det åter dags för kommunens bilentusiaster att besöka Linde Raceway...

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen...

bildspel Linde Sports Camp igång för nionde året i ordningen

För nionde året i ordningen är omåttligt populära Linde Sports Camp i full gång, i och runt ...

Annons

Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade. På onsdag blir det betydligt tuffare för LIF, som får besök av de färska SM-guldmedaljörerna från Ystads IF när Svenska Cupen drar igång på hemmaplan.
– Vi kommer inte att låta dem att åka hit och bara hämta poängen, säger Joakim Bååk.

9 augusti 2022 klockan 12:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på ...

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i ...

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i ...

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för IFK Lindesbergs pojklag. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för pojklagen inom IFK Lindesberg ytterligare ett år. För LindeNytt berättar han om visionerna för klubbens framtid, pojklaget han själv tränar, samt en uppmaning till kommunen om att föreningen behöver hjälp.
– Jag vill hävda att vi är den största ungdomsföreningen i kommunen, men vi behöver hjälp för att kunna utveckla verksamheten, säger han.

22 juli 2022 klockan 19:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hör motorerna vråla på Linde Raceway
Med 5000 personer i publiken och en mängd hungriga hästkrafter under huvarna blev StreetWeek 2022 en rekordstor folkfest. LindeNytt ger ett litet ...
16 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Motorfest blev folkfest med rekordpublik
Med en rekordstor publik på Linde Raceway gjorde StreetWeek återtåg med råge och visade att motorsport kan vara en riktig folkfest. Närmare 150 ...
15 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-14

2022-07-11

2022-07-10

2022-07-07

2022-07-04

2022-07-03

2022-06-25

2022-06-20

2022-06-16

2022-06-15

2022-06-15

2022-06-09

2022-06-06

2022-06-01

2022-09-24 18:44