Jag räknar med IFK redan i år

Idag börjar en ny resa för IFK Lindesberg. Man börjar den med en skadad tränare, med skadade spelare och med en skakig försäsong. Men när IFK kliver ut för premiären mot Nora BK gör man det som ett bättre lag än för ett år sedan.

Uppladdningen för den nya säsongen har nog inte riktigt blivit vad Aleksander Lazarevic hade hoppats på. Cupmatcher har ställts in, cupmatcher har skjutits upp och den plan som tränaren kritade upp måste han ha fått rita om otaliga gånger. Sådan är världen för en fotbollstränare. Regntunga planer ställer till det, i synnerhet om motståndarna i sin tur är lika omständiga som vädret.

Men nu står han till slut här, Lazarevic. Med en ny säsong i division 6 framför sig och med sitt lag vid sin sida. Ett lag som han haft mer än ett år på sig att lära känna.

Tränarens debutår i IFK Lindesberg blev en svängig historia. Laget inledde med en storseger, för att sedan stabilisera sig som ett utmanarlag strax bakom toppen. Efterhand dippade dock formen och laget sjönk en aning i tabellen. Via en stark avslutning kunde IFK till slut landa på en sjätteplats, nära den övre halvan.

Åtta vinster. En oavgjord. Nio förluster. Klart godkända siffror för ett lag som byggt om från grunden, som valt att satsa ungt och som anlitat en tränare för att praktisera det. Men samtidigt som de 25 poängen var ett steg i rätt riktning var det även ett tecken på vad IFK saknade. Nämligen jämnhet.

Fått dem att spela som en grupp

Att arbeta med unga spelare har många fördelar, men det innebär också vissa hinder. Ett sådant stötte IFK på förra året. När det gick som tyngst var det målskyttet som hackade och Lazarevic konstaterade i match efter match att man missat mängder med lägen. Lagets bästa målskytt blev till slut Armend Miftari på sex mål.

Nu har han försvunnit till rivalen Fellingsbro. Då är han samtidigt en av få spelare som har lämnat IFK till denna säsong. På minuskontot finns även mittbacken Hawri Jamal, vars rutin troligen lämnar ett större hål bakom sig än Armends målskytte. För med facit i hand är det ett starkare lag som IFK ställer på benen denna sommar.

De två tyngsta namnen in är givetvis Samuel Eze och Steven Bamba. Duon ansluter från Fellingsbro och kommer att ge IFK en helt annan styrka i det lag som tidigare bestått av mestadels mindre bollspelare. Det tillsammans med tiden är det som IFK kommer att ha mest nytta av i år.

Aleksander Lazarevic lag är ett gäng ungdomar med hunger för framtiden. Förra året räckte det till en godkänd placering, i år kommer det att räcka längre. Tränaren har nu haft just tiden till att förädla sina unga talanger från förra året och fått dem att spela som en grupp.

Målet är 2016

Idag väntar det nya lagbyggets första riktiga test. Cupspelet blev inte vad det skulle, varken sett till spelschema eller resultat. Men nu är det serien som gäller. Uttåget i cupen är nog inte glömt, det gnager kanske fortfarande i vissa spelare och det är bara på gott. Det kan hjälpa till att sporra IFK inför den här fighten.

Till premiären mot Nora BK kommer IFK som väntat med flera avbräck. Fartspelaren Ardian Isufi är skadad för en lång tid och Lazarevic har meddelat att man har ytterligare skador som stör. En av dessa är hans egen fotskada från en olycka i vintras. Om tränaren står vid sidlinjen på dagens premiär återstår att se, men hans lag räknar jag desto mer med.

Förra säsongen var något av en nystart för IFK Lindesberg. Klubben arbetar nu tillsammans i en väldigt tydlig riktning, där A-lagets mål är att prestera som bäst 2016. Det är ett år fram i tiden.

Men med en trupp bättre än på länge räknar jag med att IFK redan i år är redo att bli en jämnare lag. Ett lag som när säsongen går mot sitt slut mycket väl kan vara och slåss i toppen. Det är något för alla blåvita att hoppas på.

Premiärdags:

Matchen: IFK Lindesberg-Nora BK i division 6:s premiäromgång

Var: Fritidsbyn

När: Klockan 14.00 i eftermiddag

Truppen: IFK har testat sig fram under försäsongen, både vad gäller det taktiska och startelvan. Flera spelare går skadade i upptakten på säsongen, bland annat Ardian Isufi. Den troliga premiärelvan kommer att bli en 4-2-3-1-uppställning.

Publicerad 2 maj 2015 klockan 08:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 00:52