Jättevändning tog Lindlöven upp på playoff-plats

Halvvägs in i mötet med Grästorp såg playoff-chansen ut att glida Lindlöven ur händerna. Då svarade laget för säsongens vändning. Med fyra mål på knappa fem minuter gick man från 0-2 till 4-2, genom bland annat ett Zorro-nummer signerat William Wallén. Segern skrevs slutligen till 5-3 och Lindlöven är nu uppe på playoff-plats.

Lindlövens jakt på playoff-spel har bjudit både på dramatik och svängiga matcher. Men frågan är om inte den största nagelbitaren kom på lördagskvällen hemma mot Grästorp. Det var Lindlöven som inledde klart starkast. Hemmalaget etablerade sig snabbt i anfallszonen, fick bra fart i anfallen och tog kontroll över matchbilden.

Ju längre perioden led flyttade dock Grästorp upp spelet. Tempot blev allt högre och lagen bytte puckinnehav med varandra. Trots detta var det ont om klara chanser, där Grästorp var allra närmast när Carl Lundmark satte Dayn Belfour på prov. Målvakten var dock med på noterna och perioden slutade mållöst.

Efter vilan fick sedan gästerna ett tidigt powerplay, något som bäddade för 0-1 i Belfours kasse. Underläget höll dock på att bli kortvarigt. Strax därpå slet sig Max Lalander fri och hakades upp. Straff dömdes till Lindlöven och fram klev specialisten Alexander Kovalonok, som denna gång fick se sin dragning pareras av Robin Andersson i Grästorps-målet.

Istället för kvittering fortsatte olyckan för Lindlöven. En förlorad sargduell ledde till fritt skottläge för Grästorps Emil Andersson och vips var ställningen 0-2. Här började pressen att hårdna på Lindlöven.

– Man blir förbannad. Jag tycker inte att vi kommer upp i den nivå som krävs och vi försöker hela tiden att elda på. Man vet samtidigt att det behövs någonting för att det ska tända och i den här matchen så var det ett mål, berättar Daniel Eriksson om tankarna i det skedet av matchen.

Jättevändning – Zorro-fintade in 4-2

Tränarens lag svarade genom att växla upp anfallsmotorerna och en sargstuds gav William Wallén ett jätteläge. Skottet gick utanför mål, men reduceringen skulle så småningom komma. Återigen var Wallén inblandad, då han skickade in en puck mot mål som Max Lalander forcerade in till 1-2.

Pressen tilltog därefter än mer och Lindlöven-skotten ven mot mål ur alla vinklar. När Jesper Bärgård satte fart på en kontring gick det sedan blixtsnabbt. Christian Hägg drev upp pucken, slog en sidledspassning till Alexander Kovalonok och med 17.36 på klockan vispade skyttekungen in kvitteringen längs med isen.

Pendeln hade nu svängt över till Lindlöven och laget visade upp en enorm energi. Zebastian Ilestedt stressade till sig pucken bakom mål, serverade Joakim Olsson Fromell och helt plötsligt var ställningen 3-2. Det stod sig dock inte länge. För med en Zorro-fint som förde tankarna till serietidningar lekte William Wallén in 4-2.

– Det var väl bara att slänga upp den på bladet och lägga den över axeln. Det var kul att den gick in och det kändes som ett viktigt mål. Då fick vi lite distans till dem, berättar William själv om drömmålet.

Målet var Lindlövens fjärde på lite mer än fem minuter. Förklaringen till jättevändningen tror William är den energi och hunger man fick in i laget.

– När vi ligger under med 2-0 och sen gör ett mål så är det helt plötsligt bara ett till innan man är ikapp. Man blir som en haj. Man känner lukten av blodet och känner att man är nära. Det är så det funkar och då drar adrenalinet igång lite extra och man känner ”vi ska ta de här jävlarna”.

”Kumla ska känna sig jagade”

I slutperioden blev spelet mer svängigt, men Lindlöven höll inledningsvis god kontroll bakåt. Farligare blev det när man själva fick spela i powerplay. Efter att först ha släppt till en kontring kunde man sedan se Grästorp reducera till 4-3.

Lägen för ett avgörande hade man dock gott om. Allra bäst chans hade Alexander Kovalonok, men hans skott räddades. Matchbilden var fortsatt öppen och med bara minuter kvar fick Grästorp ett friläge. Men när gästerna inte tog vara på sin chans gjorde Lindlöven det, och minuten senare lyfte Daniel Olsson Fromell in 5-3.

Det resultatet stod sig matchen ut och gav Lindlöven tre enormt viktiga poäng. Laget tar nu klivet upp på andraplatsen för första gången i vårserien, en plats som innebär playoff-spel.

– Som jag sagt hela tiden så kan vi bara koncentrera oss på våra egna matcher. Nu har vi fem raka vinster och får se till att njuta av det här. Sen på onsdag så har vi Mariestad och det gäller att vinna den också, slår Eriksson fast.

Två poäng bakom skuggar Kumla, som spelar mot IFK Arboga imorgon. Oavsett hur den matchen slutar lever Lindlövens hopp om playoff inför de två sista omgångarna. William Wallén är väldigt tydlig med vart han har blicken fäst.

– Ja vi har siktet inställt på playoff. Kumla ska känna sig jagade, för vi kommer att köra tills det är slut och förhoppningsvis så tar vi oss till playoff. Det vore skitkul.

Matchfakta Lindlöven-Grästorp:
Resultat: 5-3 (0-0, 4-2, 1-1)
Publik: 344
Skott: 35-23
Mål Lindlöven: 1-2 Max Lalander (Wallén, Orrpars), 2-2 Alexander Kovalonok (Hägg, Bärgård), 3-2 Joakim Olsson Fromell (Ilestedt), 4-2 William Wallén (Lalander), 5-3 Daniel Olsson Fromell (Ilestedt, J Olsson Fromell)

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 7 februari 2015 klockan 20:15

Hannes Feldin , 070-46 03 603

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 06:50