Jenni Asserholt, här i samband med OS i Sotji 2014, kan ha gjort sin sista landskamp. FOTO: SweHockey

Jenni talar ut om landslagsbrytningen: ”Inte slutet som jag hade hoppats på”

Hon har varit lagkaptenen, frontfiguren och ansiktet utåt. Men nu kan det vara färdigspelat i landslagsdressen för Jenni Asserholt. Den infekterade relationen med förbundskaptenen Leif Boork har fått Storå-tjejen att tacka nej till fortsatt spel med Damkronorna och Jenni berättar för LindeNytt om det uppmärksammade beslutet.

Det var under måndagen som Dagens Nyheter publicerade den nyhet som tog hela hockey-Sverige med storm. Jenni Asserholt, lagkapten och hyllad frontfigur i Damkronorna, tackar nej till fortsatt spel i det svenska landslaget. Bakom beslutet ligger en infekterad relation med förbundskaptenen Leif Boork, som under en längre tid varit på kollisionskurs med Jenni.

Jenni, uppvuxen i Storå och fostrad i Guldsmedshytte SK, tackade så sent som i juni nej till en landslagssamling då hon befann sig i USA med sin pojkvän. Paret bedriver där en hockeyskola under sommaren och av personliga skäl valde Jenni att stanna kvar istället för att ansluta till landslaget. Förbundskapten Boorks svar på det var att peta sin forward inför veckans träningsmatcher mot Finland. Nu följs det alltså upp av att Jenni lämnar Damkronorna, något Leif Boork har kommenterat med att hon ändå inte varit aktuell för spel.

– Vi har haft möten och vi vet båda vart vi står någonstans. Jag fick frågan av Leif om att spela och tackade nej, sen vet jag inte om jag hade blivit uttagen även om jag sagt ja. Det är väl som han säger att han ändå inte hade några planer på att ta ut mig, berättar Jenni för LindeNytt.

I och med beslutet att tacka nej till fortsatt landslagsspel lämnar 28-åringen även sitt uppdrag som lagkapten. Jenni har haft det ärofyllda uppdraget sedan 2012 och under perioden har hon bland annat lett Sverige genom OS i Sotji. Nu är det, i alla fall för tillfället, färdigspelat i landslagsdressen och Jenni medger att det känns bittert. Samtidigt öppnar hon upp för en återkomst.

– Om det här blir det slutgiltiga avskedet så är det inte riktigt slutet som jag hade hoppats på. Men vi får se vad framtiden ger. Just nu kommer det inte att vara aktuellt med landslagsspel på ett tag, men vi får helt enkelt vänta och se längre fram.

Tar kaptensrollen i HV denna säsong

Nyheten om att Jenni Asserholt tackar nej till landslaget har fått stort genomslag i rikspress. Vid sidan av den mediala uppmärksamheten försöker samtidigt 28-åringen att förbereda sig för den kommande klubblagssäsongen. Jenni går där in till sitt andra år med HV71, som den gångna säsongen var nykomling i Riksserien. Till den här hösten byter Riksserien namn till SDHL (Svenska Damhockeyligan) och det innebär starten på en ny era.

– HV siktar på att hänga med på tåget och vi hade en bra säsong ifjol som nykomlingar. Nu vill vi bygga vidare på det, förklarar Jenni som med sina 28 år har en tongivande roll i Jönköpings-laget.

– Jo, jag kommer dels att vara lagkapten i år. Sen försöker jag framförallt att bidra med bitar både på och utanför isen med min rutin. Sen vet jag inte exakt vad min roll kommer att bli på isen, det får växa fram allteftersom.

Även om hon inte utesluter en återkomst är Damkronorna i skrivande stund ett avslutat kapitel för Jenni. Full fokus riktas därför mot klubblaget och mot HV71. Truppen har hållit igång försäsongsträningen i ett par veckor nu, men formen är redan god hos Jenni och 28-åringen är hoppfull när hon blickar framåt.

– Det ser väldigt bra ut. De nya spelarna som kommer in verkar väldigt intressanta, samtidigt har vi ett års erfarenhet från spel i högstaligan. Vi tror på en väldigt bra säsong.

Publicerad 30 augusti 2016 klockan 14:25


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 17:24