Jenni Asserholt, här i samband med OS i Sotji 2014, kan ha gjort sin sista landskamp. FOTO: SweHockey

Jenni talar ut om landslagsbrytningen: ”Inte slutet som jag hade hoppats på”

Hon har varit lagkaptenen, frontfiguren och ansiktet utåt. Men nu kan det vara färdigspelat i landslagsdressen för Jenni Asserholt. Den infekterade relationen med förbundskaptenen Leif Boork har fått Storå-tjejen att tacka nej till fortsatt spel med Damkronorna och Jenni berättar för LindeNytt om det uppmärksammade beslutet.

Det var under måndagen som Dagens Nyheter publicerade den nyhet som tog hela hockey-Sverige med storm. Jenni Asserholt, lagkapten och hyllad frontfigur i Damkronorna, tackar nej till fortsatt spel i det svenska landslaget. Bakom beslutet ligger en infekterad relation med förbundskaptenen Leif Boork, som under en längre tid varit på kollisionskurs med Jenni.

Jenni, uppvuxen i Storå och fostrad i Guldsmedshytte SK, tackade så sent som i juni nej till en landslagssamling då hon befann sig i USA med sin pojkvän. Paret bedriver där en hockeyskola under sommaren och av personliga skäl valde Jenni att stanna kvar istället för att ansluta till landslaget. Förbundskapten Boorks svar på det var att peta sin forward inför veckans träningsmatcher mot Finland. Nu följs det alltså upp av att Jenni lämnar Damkronorna, något Leif Boork har kommenterat med att hon ändå inte varit aktuell för spel.

– Vi har haft möten och vi vet båda vart vi står någonstans. Jag fick frågan av Leif om att spela och tackade nej, sen vet jag inte om jag hade blivit uttagen även om jag sagt ja. Det är väl som han säger att han ändå inte hade några planer på att ta ut mig, berättar Jenni för LindeNytt.

I och med beslutet att tacka nej till fortsatt landslagsspel lämnar 28-åringen även sitt uppdrag som lagkapten. Jenni har haft det ärofyllda uppdraget sedan 2012 och under perioden har hon bland annat lett Sverige genom OS i Sotji. Nu är det, i alla fall för tillfället, färdigspelat i landslagsdressen och Jenni medger att det känns bittert. Samtidigt öppnar hon upp för en återkomst.

– Om det här blir det slutgiltiga avskedet så är det inte riktigt slutet som jag hade hoppats på. Men vi får se vad framtiden ger. Just nu kommer det inte att vara aktuellt med landslagsspel på ett tag, men vi får helt enkelt vänta och se längre fram.

Tar kaptensrollen i HV denna säsong

Nyheten om att Jenni Asserholt tackar nej till landslaget har fått stort genomslag i rikspress. Vid sidan av den mediala uppmärksamheten försöker samtidigt 28-åringen att förbereda sig för den kommande klubblagssäsongen. Jenni går där in till sitt andra år med HV71, som den gångna säsongen var nykomling i Riksserien. Till den här hösten byter Riksserien namn till SDHL (Svenska Damhockeyligan) och det innebär starten på en ny era.

– HV siktar på att hänga med på tåget och vi hade en bra säsong ifjol som nykomlingar. Nu vill vi bygga vidare på det, förklarar Jenni som med sina 28 år har en tongivande roll i Jönköpings-laget.

– Jo, jag kommer dels att vara lagkapten i år. Sen försöker jag framförallt att bidra med bitar både på och utanför isen med min rutin. Sen vet jag inte exakt vad min roll kommer att bli på isen, det får växa fram allteftersom.

Även om hon inte utesluter en återkomst är Damkronorna i skrivande stund ett avslutat kapitel för Jenni. Full fokus riktas därför mot klubblaget och mot HV71. Truppen har hållit igång försäsongsträningen i ett par veckor nu, men formen är redan god hos Jenni och 28-åringen är hoppfull när hon blickar framåt.

– Det ser väldigt bra ut. De nya spelarna som kommer in verkar väldigt intressanta, samtidigt har vi ett års erfarenhet från spel i högstaligan. Vi tror på en väldigt bra säsong.

Publicerad 30 augusti 2016 klockan 14:25


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 03:56