Med fokus på OS 2018 är Jenni Asserholt inställd på många fler matcher i både landslag och klubblag. FOTO: SweHockey

Jenni söker nya utmaningar i HV: ”Blir absolut en nystart”

Tidigare i veckan kunde man läsa om Mattias Karlssons flytt till Ryssland, men redan nu står det klart att Bergslagen får en ny representant i Jönköpings-hockeyn. Efter dubbla SM-guld söker Jenni Asserholt nya utmaningar och byter därför Linköping mot spel i HV71. LindeNytt tog kontakt med landslagskaptenen, som tillbringar sommaren med ett träningsläger i Nya Zeeland.

Du är klar för HV71 sedan några veckor tillbaka. Till att börja med en klassisk fråga; hur känns det?
– Det känns spännande! Det finns några ”lokalbor” i föreningen, så det känns tryggt.

Vad lockar dig till just HV71 och hur har diskussionerna sett ut med klubben?
– HV 71 har gått ut med att de kommer att satsa på damsidan framöver både kort- och långsiktigt. Laget spelar åter i Riksserien och satsar hårdare än någonsin för att bli ett etablerat lag i ligan.

Varför valde du att flytta vidare från Linköping som du tillbringat flera år i?
– Jag känner att jag vill vidare i min karriär, jag vill testa något nytt med kombinerad träning och spel med både herrar och damer. Jag har haft fantastiska år i Linköping med bland annat dubbla guld, varav det senaste i fjol inför en fullsatt arena på hemmaplan i Stångerbrohallen. I LHC har jag även varit med och byggt upp intresset kring damverksamheten till landets största, med cirka 100 aktiva tjejer i föreningen och jag känner att jag kan ta med dessa erfarenheter till Jönköping.

Jag läste i en tidigare intervju att du kände dig nöjd efter SM-gulden i Linköping och att det inte är någon bra känsla. Blir flytten till HV något av en nystart för dig?
– Precis, att känna sig nöjd som elitidrottare är inte ett bra tecken. Jag vill satsa mot ytterligare ett OS, 2018, och då gäller det att hitta en bra vardag och miljö där jag kan ligga på gränsen och pressa mig i träningen varje dag. Det blir absolut en nystart och jag är mycket motiverad att spela för HV 71.

Har du gjort dig hemmastadd i Jönköping och mött upp laget redan nu?
– Nej, i augusti kommer jag att träffa laget. Just nu befinner jag mig på Nya Zeeland (vintersäsong här) och tränar på is med ett herrlag samtidigt som jag tränar försäsongsträning.

Du har två raka SM-guld med Linköping. Hur stora är möjligheterna att det blir ett tredje i HV?
– Jag vet att HV 71 har stora ambitioner och mål både kort- och långsiktigt för damerna inom föreningen. Steget upp i Riksserien är ett steg framåt och jag hoppas att vi kan ta både två och tre steg till i rätt riktning under säsongen. Eftersom vi är ett nytt lag i serien kan den positionen vara något vi kan ta vara på och utmana de mer etablerade lagen i serien.

Du är 27 år nu och är en de mer rutinerade spelarna både i klubblag och i landslag. Hur länge ser du dig själv spela?
– Haha, det är många som undrar och det känns konstigt att vara äldst och en ”gammeltant” som några i laget säger. Jag kommer att spela så länge jag tycker det är roligt, känner mig motiverad och är inspirerad. Nästa OS är om tre år, så jag hoppas att kroppen håller tills dess.

När drar ni igång med försäsongsträningen i HV och hur kommer sommaren att se ut?
– Försäsongsträningen började redan två veckor efter VM i april. Den ser något annorlunda ut i år eftersom jag är på Nya Zeeland och har tillgång till isträning hela året, samtidigt bygger jag grunden för styrka och kondition utanför isen. Jag kommer att träna här fram till augusti, då det är dags att åka tillbaka till Sverige för att träffa nya laget samt ha ett landslagsläger.

Det låter om att du är riktigt laddad för den nya säsongen?
– Ja, jag ser verkligen fram emot kommande säsong. Det ska bli spännande och se vad vi kan göra som lag i HV 71.

Publicerad 14 juni 2015 klockan 09:09


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven avgjorde i förlängning

Det var två jämna lag som möttes när Lindlöven gästade Köping under söndagseftermiddagen, efter en mållös period började målen spelas in från båda lagen och med 2-2 i slutet av den tredje perioden så blev det ett förlängningsspel som avgjorde utdelningen av de tre poängen.

25 oktober 2020 klockan 21:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

Fjärde förlusten för Linde Volley

Med sin fjärde match inom Elitserien framför sig var det en ny bekantskap som skulle mötas i Lindesberg Arena, Umeå-laget IKSU Volleyboll gör sin första säsong i den högsta klassen efter att kvalat in från Division 1 och blev det tredje motståndet på Linde Volleys hemmaplan.

25 oktober 2020 klockan 20:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kvä...

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter ...

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven s...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avgöras på straffar, väl i straffläggning krävdes det hela åtta straffskott från vardera lagen för att matchen till slut skulle få en vinnare.

18 oktober 2020 klockan 22:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning
Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en ...
16 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust på hemmaisen
Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, ...
15 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny succé för parahandbollen
Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens parahandbollslag hade å...
14 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

12 oktober 2020 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven

Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en bortamatch mot det välkänt tuffa Borlänge stod på matchschemat och trots en seg inledning från Lindlöven så kom Lindelaget ut ur matchen med bästa möjliga resultat.

12 oktober 2020 klockan 00:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust mot svårslaget Sala

Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motstå...

bildspel Nära poäng för Linde Volley

Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en ...

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade ...

Annons

Nyförvärvet Joey Strada spelade in sitt första mål för Lindlöven Arkivfoto: Hasse Persson

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlöven avgöra en stor del av matchen redan i den andra perioden genom Alexander Kovalonok.

7 oktober 2020 klockan 22:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmä...

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad...

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men ...

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade...

Teemu Sarna är tillbaka i Linde Volley efter tre års frånvaro Foto: Hasse Persson

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så står Linde Volley redo för en ny säsong inom Elitserien, flera bekanta namn finns med i truppen och på lördag får laget sin första chans att testa sina nya spelare.

24 september 2020 klockan 13:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens första hemmamatch väntar
Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen med covid-19 kommer dock ...
23 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Storförlust i Västerås
VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. ...
20 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff inledning för LIF
Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens ...
12 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-09-10

2020-09-07

2020-09-06

2020-09-04

2020-08-26

2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-07-08

2020-10-26 08:38