Engelholm kan spela bort Linde på söndag, men Martina Koncecna ger inte upp. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Jobbigt för Linde – chanslöst hemma: ”Vi dödade inte bollarna tillräckligt”

Uppförsbacken är nu brant för Lindesberg Volley – förlust även i det andra semifinalmötet hemma i Arenan. Laget lyckades inte stoppa ett urstarkt Engelholm och föll med 0-3. Nu krävs tre raka segrar om Linde ska nå en SM-final.

Efter en knapp men sur förlust i söndags var Lindesberg Volley halvt pressat att vinna hemma i Arenan. Motståndet Engelholm hade chansen att gå upp till 2-0 i matcher, något Linde tänkte förhindra. Men matchstarten i det andra semifinalmötet var slarvigt från båda sidor. Bollduellerna var korta och det blandades rejält, med många tekniska misstag som bjöd på poäng.

Engelholm ryckte efterhand ifrån till 7-11, ett underläge som Linde nästan hämtade ikapp. Men när bara en poäng skiljde lagen åt trampade skåningarna på gaspedalen och med åtta av nio bollvinster stängde Engelholm setet. Gästerna dominerade framförallt framme vid nätet och gick ifrån till 17-25. Set två började desto bättre från Lindesberg, som kopplade en tidig ledning och fick fart på offensiven.

Men ganska snabbt skulle Engelholm hitta in i setet. Linde återtog övertaget, innan laget körde fast framåt och ledningen förvandlades till underläge med 10-16. Nette Peit och Martina Konecna hotade visserligen från sina kantpositioner, men alltför ofta blockades Lindes attacker ner. Det blev också förlust i setet som Engelholm tog hem i säker stil.

Uppförsbacken för Linde fortsatte i tredje set, där laget tidigt halkade efter med 4-8. Bergslagstjejerna bet ändå starkt tillbaka och fick extra kraft av en dramatisk bollvinst till 9-11. Vid två tillfällen var Lindesberg också bara en poäng bakom Engelholm. Men båda gångerna var Skånelaget kvicka med att på nytt rycka sig loss till 19-25 och det gav matchvinst i tre raka set – tungt för Linde.

– Ja, den här förlusten var skit. Jag känner att vi inte dödade bollarna tillräckligt mycket. Vi hade våra chanser, men vi måste utnyttja lägena i mitten mer. Det är svårt när bollen hela tiden går från utsida till utsida, analyserar Martina Konecna.

Har inte gett upp: ”Vi måste ta större risker”

Framförallt var det vid nätet som Lindesberg hade stora problem den här kvällen. Laget fick bara in enstaka block under matchen, samtidigt som Engelholm nådde högst på boll efter boll. Spelmässigt var det flera bitar som inte stämde för Bergslagstjejerna, men i vissa stunder matchar man ändå storfavoriten ordentligt.

– När vi har en bra serve pressar vi dem rejält, men det går för mycket upp och ner. Vi måste hålla serven bra, för Engelholm hade en bra defensiv idag. De var överallt och det var väldigt svårt, förklarar Martina och utvecklar.

– Vi måste ta större risker. Mot Engelholm måste vi gå med full kraft, även om lägena vi får kanske inte är perfekta. Som idag slog jag några bollar som var åt helvete, men vi måste försöka.

Nederlaget hemma i Arenan skrevs alltså till 0-3 i set. Det betyder underläge 0-2 i matcher för Linde, som har en jobbig sits att ta sig ur. Nästa semifinal spelas på söndag på skånsk mark, där alltså Engelholm har chansen att avgöra serien och nå final. För Lindesbergs del ställde laget om för nästa fight direkt efter slutsignalen.

– Vi kör för fullt på söndag, jag hoppas att vi tar en seger. Det blir så klart svårt, för det är deras hemmaplan då. Idag hade vi hemmaplan och utnyttjade inte det, konstaterar Martina Konecna som inte har gett upp.

– Absolut inte! Det är fortfarande öppet, vi kan fortfarande vinna med 3-2.

Matchfakta Lindesberg Volley-Engelholm:
Resultat: 0-3 (17-25, 18-25, 19-25)
Publik: 242

Ställning i semifinalen:
2-0 i matcher till Engelholm

Publicerad 5 april 2017 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på grund av spelare som testat sig positivt mot covid-19 och även nu på söndag, när Hylte Halmstad planerades att gästa Lindesberg, så ställer nya positiva coronatest till det.

15 januari 2022 klockan 22:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Johan Pettersson säkrar första målet för WSK under fredagskvällen. Foto: Timmy Lundegård

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. Efter ett beslut från WSK Lindesbergs styrelse, vill man testa att spela ett fåtal hemmamatcher utan publik i ett försök att minska Coronasmittan.
– Vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället, säger Magnus Lissmats.

14 januari 2022 klockan 23:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av ...

WSK gästas av Allsvenskt motstånd

Fyra lag återstår i innebandyns Distriktsmästerskap. Ett av lagen är WSK Lindesberg som på onsdag tar emot Lillån IBK, ...

bildspel Tuff match på Annandagen

Årets sista handbollsmatch slutade med säsongens tolfte förlust. Det tidigare Elitserielaget OV Helsingborg visade i början av må...

Foto: Hasse Persson

Setseger mot tabellfyran

Efter två raka segrar så blev det inga nya poäng för Linde Volley när Sollentuna gästade arenan. Första setet slutade däremot mycket positivt för hemmalaget, där man efter en jämn kamp om poängen fick med sig en inledande setseger mot tabellfyran. Sollentuna ökade sina växlar och kunde därifrån få med sig samtliga tre poäng.

19 december 2021 klockan 15:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

LIF tillbaka som jumbo efter bortaförlust

Med halva Allsvenskan färdigspelad så blev det ett snabbt returmöte mot Kungälv. LIF Lindesberg stod denna gång som gäster men med en mindre trupp där både Max Broman och Joakim Bååk saknades, blev det förlust efter en svagare andra halvlek. En ny poänglös match gör dessutom att LIF återvänder till tabellens bottenplacering.

19 december 2021 klockan 14:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel IFK Lindesbergs 11-åriga pojkar är ett lag på frammarsch
IFK Lindesbergs lag med pojkar födda 2010 har redan från starten varit en stor trupp, och med sina 26 spelare är de nu det största pojklaget i fö...
14 december 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tabelltvåan blev för tunga för LIF
LIF Lindesberg visade en stark kämparvilja på hemmaplan när tabelltvåan Kungälv gästade Lindesberg. Förutom en nära full trupp fanns även ...
12 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley klättrar i tabellen efter ny seger
Senaste mötet mot RIG slutade med säsongens första seger för Linde Volley. Under lördagen gästade laget Falköping för ett snabbt returmöte, d...
11 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK föll med flaggan i topp

Fredagens match i Lindbackahallen var en kamp mellan seriens topplag WSK och Arboga. Förutom tre poäng stod även positionen som tabelletta på spel när de båda lagen tog plats i Lindbackahallen. Efter en tuff inledning med ett tremålsunderläge, kunde en tunn WSK-trupp gå mot ledningen för att senare snubbla på mållinjen.

10 december 2021 klockan 22:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tränare "Preben" låter positiv inför söndagens hemmamatch mot Kungälv. Foto: Hasse Persson

LIF-tränaren är segersugen på hemmaplan

Det spelas mycket handboll på söndag. Juniormatcher, parahandboll och en match för Lif Blå visas upp i arenan där en Allsvensk match mot Kungälv avslutar dagen. Tabelltvåan kommer med tre raka segrar i bagaget, där LIFs relativt nya tränare ”Preben” låter positiv till att det gröna segertåget når sin slutstation.

10 december 2021 klockan 19:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Klart för padelspel hos Lindesbergs Fastigheter

I slutet av mars kunde LindeNytt berätta att två nya padelhallar planerades längs industrirakan i Lindesberg...

Tråkig inledning gav förlust

Säsongens första seger är avklarad men ett tuffare motstånd väntade under tisdagen. LIF tog en långresa till det tidigare ...

Travskolan tog kampen mot prostatacancern

Varje år uppmärksammas Mustaschkampen, en insamling för att bekämpa landets vanligaste cancerform, prostatacancer. ...

Annons

Guld och brons blev resultatet av helgens lag-SM i judo. Foto: Frövi Judo

Guldbragd av Frövi Judos damer: SM-guld för femte året i rad

Frövi Judos damlag gjorde något helt unikt, när de i helgen försvarade sitt SM-guld för femte året i rad. Dessutom gick de igenom hela mästerskapet obesegrade, utan att förlora en enda individuell match. Herrarna fick också med sig en peng av ädel valör, när de tog hem ett brons efter flera otroligt jämna matcher.
– Tjejerna var grymma, de vann för femte året i rad, säger Björn Nyberg.

6 december 2021 klockan 12:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde Volley stod för storseger på hemmaplan

Det blev tionde gången gillt! Efter nio raka förluster blev det en tresetsseger i Elitseriens bottenmöte mot g...

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot ...

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än ...

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Femte raka segern för WSK Lindesberg!
Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står ...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger direkt med nya tränaren?
Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-20

2021-11-20

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-15

2021-11-15

2021-11-14

2021-11-14

2021-11-13

2021-11-10

2021-11-08

2021-11-07

2021-11-03

2021-10-31

2022-01-19 03:02