Engelholm kan spela bort Linde på söndag, men Martina Koncecna ger inte upp. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Jobbigt för Linde – chanslöst hemma: ”Vi dödade inte bollarna tillräckligt”

Uppförsbacken är nu brant för Lindesberg Volley – förlust även i det andra semifinalmötet hemma i Arenan. Laget lyckades inte stoppa ett urstarkt Engelholm och föll med 0-3. Nu krävs tre raka segrar om Linde ska nå en SM-final.

Efter en knapp men sur förlust i söndags var Lindesberg Volley halvt pressat att vinna hemma i Arenan. Motståndet Engelholm hade chansen att gå upp till 2-0 i matcher, något Linde tänkte förhindra. Men matchstarten i det andra semifinalmötet var slarvigt från båda sidor. Bollduellerna var korta och det blandades rejält, med många tekniska misstag som bjöd på poäng.

Engelholm ryckte efterhand ifrån till 7-11, ett underläge som Linde nästan hämtade ikapp. Men när bara en poäng skiljde lagen åt trampade skåningarna på gaspedalen och med åtta av nio bollvinster stängde Engelholm setet. Gästerna dominerade framförallt framme vid nätet och gick ifrån till 17-25. Set två började desto bättre från Lindesberg, som kopplade en tidig ledning och fick fart på offensiven.

Men ganska snabbt skulle Engelholm hitta in i setet. Linde återtog övertaget, innan laget körde fast framåt och ledningen förvandlades till underläge med 10-16. Nette Peit och Martina Konecna hotade visserligen från sina kantpositioner, men alltför ofta blockades Lindes attacker ner. Det blev också förlust i setet som Engelholm tog hem i säker stil.

Uppförsbacken för Linde fortsatte i tredje set, där laget tidigt halkade efter med 4-8. Bergslagstjejerna bet ändå starkt tillbaka och fick extra kraft av en dramatisk bollvinst till 9-11. Vid två tillfällen var Lindesberg också bara en poäng bakom Engelholm. Men båda gångerna var Skånelaget kvicka med att på nytt rycka sig loss till 19-25 och det gav matchvinst i tre raka set – tungt för Linde.

– Ja, den här förlusten var skit. Jag känner att vi inte dödade bollarna tillräckligt mycket. Vi hade våra chanser, men vi måste utnyttja lägena i mitten mer. Det är svårt när bollen hela tiden går från utsida till utsida, analyserar Martina Konecna.

Har inte gett upp: ”Vi måste ta större risker”

Framförallt var det vid nätet som Lindesberg hade stora problem den här kvällen. Laget fick bara in enstaka block under matchen, samtidigt som Engelholm nådde högst på boll efter boll. Spelmässigt var det flera bitar som inte stämde för Bergslagstjejerna, men i vissa stunder matchar man ändå storfavoriten ordentligt.

– När vi har en bra serve pressar vi dem rejält, men det går för mycket upp och ner. Vi måste hålla serven bra, för Engelholm hade en bra defensiv idag. De var överallt och det var väldigt svårt, förklarar Martina och utvecklar.

– Vi måste ta större risker. Mot Engelholm måste vi gå med full kraft, även om lägena vi får kanske inte är perfekta. Som idag slog jag några bollar som var åt helvete, men vi måste försöka.

Nederlaget hemma i Arenan skrevs alltså till 0-3 i set. Det betyder underläge 0-2 i matcher för Linde, som har en jobbig sits att ta sig ur. Nästa semifinal spelas på söndag på skånsk mark, där alltså Engelholm har chansen att avgöra serien och nå final. För Lindesbergs del ställde laget om för nästa fight direkt efter slutsignalen.

– Vi kör för fullt på söndag, jag hoppas att vi tar en seger. Det blir så klart svårt, för det är deras hemmaplan då. Idag hade vi hemmaplan och utnyttjade inte det, konstaterar Martina Konecna som inte har gett upp.

– Absolut inte! Det är fortfarande öppet, vi kan fortfarande vinna med 3-2.

Matchfakta Lindesberg Volley-Engelholm:
Resultat: 0-3 (17-25, 18-25, 19-25)
Publik: 242

Ställning i semifinalen:
2-0 i matcher till Engelholm

Publicerad 5 april 2017 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-13 21:13