Från straffpunkten skickade Joakim Bååk in kvitteringen för LIF hemma mot Tyresö. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

”Jocke” räddade LIF i jättedramat: ”Viktig poäng för oss framöver”

LIF Lindesberg är fortsatt obesegrade på hemmabanan efter en otrolig upphämtning. Mötet med Tyresö såg ut att glida laget ur händerna, men en reducering i slutminuten tände hoppet för LIF. Med matchens absolut sista kast kvitterade sedan Joakim Bååk på straff till siffrorna 34-34 (16-16).

Efter förlusten förra helgen gick LIF Lindesberg på söndagen ut i hemmaborgen för ett nytt tufft möte. Tabellfemman Tyresö kom på besök, ett motstånd som LIF tidigt kopplade greppet om. Bashkim Gashi och Jesper Jakobsson tog direkt brandgult upp i en tvåmålsledning, en position där höll laget höll sig kvar. LIF satt i förarsätet under hela matchupptakten och efter 16 minuter var ställningen 10-7.

– Starten var kanon! Det är precis så som vi vill spela handboll och precis så som vi kan spela. Men tydligen orkar vi inte göra det över en hel match, det dippar titt som tätt, säger ”Barre” Gashi.

För precis som kantspelaren antyder skulle LIF:s till en början fina spel sjunka i kvalitet. Hemmalaget behöll ledningen ända fram till halvlekens sista sekund, då Tyresö på straff utjämnade till 16-16. Lagen låg sedan jämsides under upptakten av andra halvlek, men efter 41 minuter började allt att tippa över för Tyresö. LIF körde fast totalt och åtta minuter senare var laget efter med fem bollar.

– Jag vet inte vad det är som gör att det blir så. Vi slarvar rätt så mycket i vissa anfallslägen, men samtidigt gör vi det jättebra i andra lägen. Det dippar för mycket från anfall till anfall. Samma med försvaret, som var jättebra i första. Varför kan vi inte ha det så i andra?, frågar sig ”Barre”.

Hemmalaget försökte att närma sig målmässigt och minskade även siffrorna, men med fem minuter kvar skiljde fortfarande fyra mål. Ett par snabba reduceringar gjorde att LIF åter fick kontakt och med en halvminut kvar var ställningen 32-34. Brandgult gick då över på man-man-försvar, erövrade bollen och skickade den i nät genom Jacob Nelson.

Nöjda med krysset: ”Bättre än ingenting”

Vid den tidpunkten var LIF Lindesberg fortfarande ett mål efter och Tyresö hade avkast. Men det desperata presspelet gav återigen utdelning och i den absoluta slutsekunden gjorde sig Tyresös Johan Szyanow skyldig till en straff och visades ett direkt rött kort. Fram till straffpunkten stegade Joakim Bååk som med matchens sista kast ordnade kvitteringen till 34-34. Det gav LIF en poäng, något som laget var relativt nöjda med sett till matchutvecklingen.

– Jo, det är vi faktiskt. Eller nöjda och nöjda… Det är bättre än ingenting, resonerar ”Barre”.

Kantspringaren är besviken över sättet som LIF gav bort matchen på. Defensiven var återigen ett stort frågetecken, där laget nu släppt till 77 mål på sina två senast spelade matcher. Offensivt var det däremot fin utdelning, något som ”Barre” definitivt var drivande i. Med sex fullträffar blev han målbäst i LIF.

– Det kändes bra, skönt att bollarna kom ut till mig. Det kändes som att jag hade en bra dag. Men det handlar inte bara om mig heller, vi måste göra mål från alla positioner, säger ”Barre”.

Nästa helg går seriespelet vidare för LIF Lindesberg, som då fortsätter det tuffa spelschemat med bortamatch mot serieledande Önnered. Tack vare den sena upphämtningen på söndagen klättrade LIF till sjätte plats i tabellen. Toppstriden är för tillfället stenhård, där sju lag dragit ifrån på den övre halvan. Sex av dessa ligger inom fyra poängs avstånd och ”Barre” vet att kvitteringen mot Tyresö kan få stor betydelse.

– Den här poängen är viktig för oss framöver. Det är tight och det är bara att kämpa för att vinna fler matcher. Först då kan vi vara med uppe i toppen, för i år verkar många av lagen vara mycket bättre.

Matchfakta LIF Lindesberg-Tyresö:
Resultat: 34-34 (16-16)
Publik: 528
Mål LIF: Bashkim Gashi 6, Jesper Jakobsson 5, Jacob Nelson 5, Fatlum Ahmeti 4, Sebastian Hammar 3, Jesper Nilsson 3, Oskar Erixon 3, Joakim Bååk 2, Linus Olausson 2, Freddy Lindblad

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Tumba-Amo HK 35-31
Anderstorp-Önnered  27-37
RP Linköping-Hallby 31-31

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 27 november 2016 klockan 18:35


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

I augusti 2022 gick den senaste tävlingen på Linde Raceway. Arkivfoto: Hasse Persson

Motorklubben bjuder in till utställning och manifestation: Många som vill visa sitt stöd

Söndagen den 4 augusti anordnar SHRA Lindesberg Dragracingens dag på Linde Raceway. Förare från olika tävlingsklasser ställer ut sina fordon, samtidigt som man vill manifestera att sporten lever och finns kvar i Lindesberg.
– Vi vill visa att dragracingen lever i Lindesberg, säger Peter Hayden på SHRA.

25 juli 2024 klockan 15:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dagens insats går till Global Evolution som trots startgalopp flyger fram till en säker seger. Detta var en av Timo Nurmos och Jorma Kontios fem dagssegrar tillsammans. Foto: Timmy Lundegård

Nurmos är tillbaka som Fornabodamästare

Under årets travsäsong på Fornaboda så har Fornabodas flerfaldiga tränarchampion, Timo Nurmos, hållit en låg profil. Till säsongens åtta färdigkörda tävlingsdagar har stallet enbart gästat Lindesberg med tre hästar. Allt ändrades när den nionde tävlingsdagen tog fart, där Solvallastallet var tillbaka på Fornaboda och åkte hem med fem segrar på sex starter.

21 juli 2024 klockan 21:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjä...

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade ...

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana

På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med ...

IFK Lindesberg kämpade hårt under måndagen men fick slita i motvind när Hovsta lyckades att ändra 1-1 till 1-3 inför halvtidsvilan. En match mot tabelljumbon kvarstår innan den långa vilan i juli. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i serien, Hovsta. Trots en tidig kvittering med 1-1 inom matchens första tio minuter, så hann bortalaget att dra undan med en mindre ledning inför halvtidsvilan. Därifrån kunde inte hemmalaget rädda upp siffrorna, vilket gav en ny hemmaförlust för IFK Lindesberg som nu har en match innan seriens månadsvila.

17 juni 2024 klockan 22:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg kämpade bra under den första halvleken mot Skyllberg och såg även ut att kunna jämna ut ställningen inför den andra halvan. Många psykiska mål släpptes in och istället fick hemmalaget ta emot sin sjätte raka förlust. Foto: Timmy Lundegård

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg

Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador och sjukdomar. Hemmalaget såg stridsvilliga ut inför den andra halvleken men visade inte alls samma motivation som vid den tidigare upphämtningen mot Örebro. Med flera raka förluster mot seriens tuffaste gäng så blir det allt svårare att kämpa sig tillbaka.

14 juni 2024 klockan 00:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”
IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i ...
12 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet
Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén ...
12 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM
Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkände adaptiv kata som en officiell klass...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lars-Åke ”Pinnen” Johansson tillsammans med nye ägaren Rickard Bädicker. Foto: Camilla Lagerman

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ägare från den 28 juni är Rickard Bädicker från Kumla, en maskiningenjör som brinner för bowling.
– Jag är ganska stolt över att ha blivit en ”Cobring”, skrattar Rickard.

11 juni 2024 klockan 11:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mycket priser delades ut till de nio vinnarna under Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Förutom de klassiska vinnarrosetterna så fanns det även priser från Kotten & Co, EnglunDesign och Lindesbergs Nya Gummiverkstad. Genrebild. Foto: Timmy Lundegård

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Värmlandskuskarna Björn Goop och Per Nilsson körde till sig varsin dubbelseger, medan Olle Alsén stod för dagens snabbaste avslutning med Hemisphere som gick från sist till seger på upploppet.
– Segerkänslan kom först i mitten på upploppet, berättar Olle.

6 juni 2024 klockan 21:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av ...

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024

Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den ...

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför ...

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra ...

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer ...

Dino Pajazetovic från Frövi judo gjorde en supermatch, ivrigt påhejad av en stolt pappa. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang

Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal aktiva med olika former av funktionsvariationer från Sverige, Finland, Norge och Åland. Förutom en högt efterlängtad tävling hölls även ett tillhörande träningsläger blandat med olika festligheter för de aktiva.

14 maj 2024 klockan 09:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En fin och solig lunch inleder travsäsongen
Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle ...
2 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-30

2024-04-26

2024-04-24

2024-04-15

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-05

2024-04-03

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-25

2024-03-20

2024-03-18

2024-07-27 01:51