Från straffpunkten skickade Joakim Bååk in kvitteringen för LIF hemma mot Tyresö. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

”Jocke” räddade LIF i jättedramat: ”Viktig poäng för oss framöver”

LIF Lindesberg är fortsatt obesegrade på hemmabanan efter en otrolig upphämtning. Mötet med Tyresö såg ut att glida laget ur händerna, men en reducering i slutminuten tände hoppet för LIF. Med matchens absolut sista kast kvitterade sedan Joakim Bååk på straff till siffrorna 34-34 (16-16).

Efter förlusten förra helgen gick LIF Lindesberg på söndagen ut i hemmaborgen för ett nytt tufft möte. Tabellfemman Tyresö kom på besök, ett motstånd som LIF tidigt kopplade greppet om. Bashkim Gashi och Jesper Jakobsson tog direkt brandgult upp i en tvåmålsledning, en position där höll laget höll sig kvar. LIF satt i förarsätet under hela matchupptakten och efter 16 minuter var ställningen 10-7.

– Starten var kanon! Det är precis så som vi vill spela handboll och precis så som vi kan spela. Men tydligen orkar vi inte göra det över en hel match, det dippar titt som tätt, säger ”Barre” Gashi.

För precis som kantspelaren antyder skulle LIF:s till en början fina spel sjunka i kvalitet. Hemmalaget behöll ledningen ända fram till halvlekens sista sekund, då Tyresö på straff utjämnade till 16-16. Lagen låg sedan jämsides under upptakten av andra halvlek, men efter 41 minuter började allt att tippa över för Tyresö. LIF körde fast totalt och åtta minuter senare var laget efter med fem bollar.

– Jag vet inte vad det är som gör att det blir så. Vi slarvar rätt så mycket i vissa anfallslägen, men samtidigt gör vi det jättebra i andra lägen. Det dippar för mycket från anfall till anfall. Samma med försvaret, som var jättebra i första. Varför kan vi inte ha det så i andra?, frågar sig ”Barre”.

Hemmalaget försökte att närma sig målmässigt och minskade även siffrorna, men med fem minuter kvar skiljde fortfarande fyra mål. Ett par snabba reduceringar gjorde att LIF åter fick kontakt och med en halvminut kvar var ställningen 32-34. Brandgult gick då över på man-man-försvar, erövrade bollen och skickade den i nät genom Jacob Nelson.

Nöjda med krysset: ”Bättre än ingenting”

Vid den tidpunkten var LIF Lindesberg fortfarande ett mål efter och Tyresö hade avkast. Men det desperata presspelet gav återigen utdelning och i den absoluta slutsekunden gjorde sig Tyresös Johan Szyanow skyldig till en straff och visades ett direkt rött kort. Fram till straffpunkten stegade Joakim Bååk som med matchens sista kast ordnade kvitteringen till 34-34. Det gav LIF en poäng, något som laget var relativt nöjda med sett till matchutvecklingen.

– Jo, det är vi faktiskt. Eller nöjda och nöjda… Det är bättre än ingenting, resonerar ”Barre”.

Kantspringaren är besviken över sättet som LIF gav bort matchen på. Defensiven var återigen ett stort frågetecken, där laget nu släppt till 77 mål på sina två senast spelade matcher. Offensivt var det däremot fin utdelning, något som ”Barre” definitivt var drivande i. Med sex fullträffar blev han målbäst i LIF.

– Det kändes bra, skönt att bollarna kom ut till mig. Det kändes som att jag hade en bra dag. Men det handlar inte bara om mig heller, vi måste göra mål från alla positioner, säger ”Barre”.

Nästa helg går seriespelet vidare för LIF Lindesberg, som då fortsätter det tuffa spelschemat med bortamatch mot serieledande Önnered. Tack vare den sena upphämtningen på söndagen klättrade LIF till sjätte plats i tabellen. Toppstriden är för tillfället stenhård, där sju lag dragit ifrån på den övre halvan. Sex av dessa ligger inom fyra poängs avstånd och ”Barre” vet att kvitteringen mot Tyresö kan få stor betydelse.

– Den här poängen är viktig för oss framöver. Det är tight och det är bara att kämpa för att vinna fler matcher. Först då kan vi vara med uppe i toppen, för i år verkar många av lagen vara mycket bättre.

Matchfakta LIF Lindesberg-Tyresö:
Resultat: 34-34 (16-16)
Publik: 528
Mål LIF: Bashkim Gashi 6, Jesper Jakobsson 5, Jacob Nelson 5, Fatlum Ahmeti 4, Sebastian Hammar 3, Jesper Nilsson 3, Oskar Erixon 3, Joakim Bååk 2, Linus Olausson 2, Freddy Lindblad

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Tumba-Amo HK 35-31
Anderstorp-Önnered  27-37
RP Linköping-Hallby 31-31

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 27 november 2016 klockan 18:35


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På torsdag är det årspremiär på Fornaboda. Årets travsäsong är rekordlång där säsongsavslutningen körs i början av september. Arkivfoto: Timmy Lundegård

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda Travbana där man strösslar säsongen med både Breeders Crown och STL Sommar med dubbla kallblodslopp. Ett väskförbud har däremot blivit uppsnackat men inför torsdag så gäller enbart restriktioner.
– Skulle det bli beslut på ett väskförbud så kommer vi att erbjuda picknickkorgar, säger Björn Andersson.

30 april 2024 klockan 17:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan
Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna ...
18 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan
Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-03-03

2024-02-29

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-25

2024-05-24 16:09