”Jocke” sköt segern till LIF i tränarens debut

LIF Lindesberg öppnade försäsongen med en vinst, detta sedan laget besegrat Bodö HK hemma i Arenan. Matchvinnare blev Joakim Bååk som i slutsekunderna avgjorde den jämna matchen till siffrorna 29-28. Segern innebar en fin start för Tobias Pettersson, som gjorde sin första match på LIF:s tränarbänk.

På måndagskvällen vevade LIF Lindesberg igång sin försäsong på allvar via träningsmatch hemma i Arenan. Bodö HK, som för tillfället befinner sig i Lindesberg på träningsläger, stod för motståndet och det norska topplaget öppnade piggt. Gästerna från Norge tog tidigt ledningen och under den inledande kvarten var ställningen som mest 7-11.

Efterhand lyckades LIF ta sig in i matchen och laget vände även underläget till ledning. Den ledningen skulle dock Bodö vända tillbaka, då gästerna skickade in halvtidssiffrorna 14-15 med halvlekens allra sista kast. I andra var det sedan LIF:s tur att öppna starkast och hemmalaget kunde på nytt utjämna och gå förbi. Niklas Jansson klev in mellan stolparna och stod för fina parader, samtidigt som försvaret i stort imponerade.

– Första halvlek var försvarsmässigt inte bra, där var det yra höns och vi hittade inte rätt i positionerna. Då gjorde också Bodö en hel del mål. I andra släpper vi in något färre, men det är framförallt en helt annan känsla i försvaret. Vi känns tryggare, ligger närmare varandra och det är tydligare i kommunikationen, analyserar LIF:s Tobias Pettersson.

Tränaren gjorde sin, sett till matchsituationer, första dag på jobbet och fick även kröna det med en seger. För även om LIF:s tremålsledning i mitten på andra åts upp av Bodö fick hemmalaget det sista ordet. När gästerna hade en utvisning i slutminuten valde man att spela med en extra utespelare. Det utnyttjade Joakim Bååk, som vann bollen och från egen planhalva kunde lyfta in matchvinnande 29-28 i det öppna målet.

Nya träningsmatcher i helgen

– Det är alltid roligare att vinna än vad det är att förlora. Även om det här är en träningsmatch och det inte står några poäng på spel är det skönare att kunna vinna, konstaterar Tobias Pettersson och tillägger.

– Sen var det en bra och fartfylld match med ett böljande spel. Jag är ganska nöjd, det är kul att vara igång helt enkelt.

Tränaren är, förutom sin avklarade debut, även nöjd med anfallsspelet över hela matchen. LIF hade ett fint flyt i spelet och de 29 målen talade även sitt tydliga språk. Något som Pettersson däremot efterfrågar är en ännu större kyla i vissa avslutslägen, där spelarna denna kväll saknade det rätta tålamodet.

I LIF-truppen fick samtliga speltid och det var flera som stack ut, däribland åttamålsskytten Jesper Jakobsson. Med i den brandgula laguppställningen fanns även ett nytt namn i form av LIF-produkten Johan Bååk. 24-åringen har under den senaste säsongen spelat för ÖSK Handboll och är nu på provspel i moderklubben. Tränare Pettersson vill inte spekulera i vad provspelet kommer att leda till, men är nöjd med vad han fick se av Johan.

– Varken han eller Oskar (Erixon) fick speciellt mycket bollar att jobba med, så det var svårt. Men Johan gjorde en fullt godkänd insats.

Segern över Bodö HK följs upp av träningspass imorgon för LIF, som därefter reser vidare till Strömstad på torsdag. Där väntar ett träningsläger, samt match mot norska Halden på fredag. Under söndagen vänder LIF sedan hemåt och stannar då till i Skövde för match mot förra årets Allsvenska motståndare Country.

Matchfakta LIF Lindesberg-Bodö HK:
Resultat: 29-28 (14-15)
Publik: 287
Mål LIF: Jesper Jakobsson 8, Bashkim Gashi 5, Jacob Nelson 4, Karlo Seric 3, Freddy Lindblad 2, Joakim Bååk 2, Jesper Nilsson 2, Gustaf Ekström, Albin Järlstam, Sebastian Hammar

Publicerad 8 augusti 2016 klockan 21:09


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 04:59