Fokus hos Jussi Salo är riktat mot tränarens tredje år i Bergslagen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Jussi bygger vidare på Lindlöven: ”Det måste vara det stora målet”

En fantastisk höst slutade i en vår av besvikelse. Lindlöven tappade fart halvvägs in i AllEttan och missade playoffspel, men säsongen var ändå en stor erfarenhet. Nu bygger Jussi Salo för framtiden och lägger pusselbitarna i Lövens nya lagbygge.

– Jag tycker att vi tog ett steg till. Första säsongen som jag var här klarade vi oss till playoff via fortsättningsserien. Den här säsongen var målsättningen att spela AllEttan och det klarade vi av, sportsligt gick det alltså åt rätt håll, inleder Jussi Salo.

Ganska exakt en månad har passerat sedan Lindlöven avslutade sin säsong. Laget föll då hemma mot Mariestad, en match som betydde slutpunkten på AllEttan Södra och en niondeplats för Löven. Laget missade med det playoffspel med en ynka placering, något som var en liten missräkning. Men målsättningen som spelartruppen satte inför säsongen uppnåddes.

– Vi hade en målsättning att spela en längre säsong än vad vi gjorde förra året, sen hur man tolkar det är upp till var och en haha. Men rent datummässigt spelade vi längre och vi hade även samma antal matcher, berättar Jussi.

Tränaren gjorde en urstark höstserie med sitt lag. Lindlöven stormade där genom HockeyEttan Västra, radade under en period upp åtta raka vinster och landade trea i tabellen. Det gav en plats i AllEttan, en serie som Bergslagsgänget öppnade lovande och halvvägs in slogs laget i mitten. Då kom raset och efter åtta förluster på de nio sista matcherna var säsongen över.

– Först och främst var det skador som i laget där under den första halvan. Det gjorde att vi kanske var lite trötta under andra delen, och den fördelen kan man inte ge till motståndare i den serien, förklarar Jussi och utvecklar sig.

– Sen var vi det yngsta laget i hela AllEttan sett till snittålder. Man kunde se att vi var lite orutinerade av att spela tuffa matcher hela tiden. I grundserien kunde vi vinna även om vi inte spelade på toppnivå i någon match här och där, men det gick inte i AllEttan.

AllEttan ska ge lärdomar: ”Har varit väldigt utvecklande”

Det här var den andra säsongen under Lindlövens nysatsning. Dåvarande sportchefen John Falck plockade sommaren 2015 in Jussi Salo som tränare och under finländarens styre fick laget en enorm kick. Från att ha kämpat i mittenskiktet av HockeyEttan Västra blev Löven en toppkandidat som även nådde playoffspel våren 2016.

Nu tog laget nästa steg, det menar Jussi. Lindlöven kvalificerade sig alltså för AllEttan och även om resultaten där inte mynnade ut i något playoff var det en nyttig upplevelse. Endast tre spelare hade tidigare erfarenhet från spel i serien, för övriga i truppen var det helt nytt.

– Att ha spelat i den serien har varit väldigt utvecklande. Vi fick se vad som krävs och det var många spelare som kunde ta steg även där. Jag tror att alla spelare som var med förra året kommer att komma bättre förberedda, de kommer veta hur det är att spela tuffa matcher hela tiden. Eftersom att alla är så pass unga går utvecklingskurvan fortsatt uppåt, säger Jussi som förstod att omställningen till AllEttan skulle bli en utmaning.

– Det visste vi om, och jag talade många gånger om att vi betalade läropengar i början. Vi visste att det skulle bli tufft, sen att det började bra gav oss energi och vi fick luft under vingarna. Men ganska fort insåg vi att det skulle bli jobbigt för oss.

Ja, Lindlöven hade svårt att stå upp mot tungviktare som Kristianstad och Troja/Ljungby. Laget nollades i fyra hemmamatcher och just målskyttet var ett stort problem. Det noterade även den sportsliga ledningen, som nu vill ha in nya spelartyper.

– Vad vi har analyserat utifrån matcherna är att vi skulle vilja ha in storlek på forwardssidan. Det skulle göra att vi kan gå bättre på mål och vinna andrapuckar där. Vi hade en storleksmässigt ganska tunn forwardssida om man tittar fysiskt, menar Jussi Salo.

Fem spelare klara: ”Vi jobbar stenhårt med att behålla stommen”

Sedan serieavslutningen 25:e februari har spelartruppen bara haft ett par frivilliga ispass. Den senaste tiden har varit ledig, men laget samlas igen 10:e april och kör sedan kontinuerlig träning fram till midsommar. Parallellt med det pågår arbetet med att sätta spelartruppen. Förra sommaren lyckades Lindlöven med konststycket att förlänga med 17 spelare, det hoppas man på igen.

– Vi jobbar stenhårt med att behålla stommen. Jag och ”Osten (Tomas Östlund) arbetar också med flera nya spelare, men självklart talar vi med de som redan varit här i första hand. Jag tror att vi kan behålla en ganska stor del av årets lag, avslöjar Jussi som redan har säkrat upp fem namn.

– Sen letar vi efter några spelskickliga spelare, som kan gå in och avgöra matcher och göra poäng. Vi hade inte så jättemånga som kunde leverera poängmässigt i AllEttan.

Tränaren har gjort två år i Bergslagen och har slagit sig ner ordentligt med sin familj. Avtalet med Lindlöven löper på ytterligare två säsonger, ett upplägg som ger Jussi Salo möjligheten att verkligen bygga vidare på det han startat upp. Och visst har den noggranne tränaren redan ställt in siktet för hockeyåret 2017-18.

– Kollar man rent på resultaten måste vi kunna nå AllEttan igen. Självklart ska jag också vilja att vi lyckades där, känna att vi verkligen kan tävla på toppen. Det måste vara det stora målet – AllEttan och playoffspel, slår Jussi fast.

– Spelmässigt gäller det att vi kan spela lite snabbare och lite rakare än vad vi gjorde i grundserien. Att vi lyckas med det blir viktigt för att kunna nå målsättningen. Det här har vi diskuterat och vi vet vad som krävs, vi jobbar med det.

Klara Lindlövenspelare till nästa säsong:
André Astley Rydberg
David Berg
Emil Rooth
Felix Lundqvist
Max Lalander

Publicerad 30 mars 2017 klockan 15:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 09:17