Jussi Salo i samband med gårdagens segermatch mot Mariestad. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Jussi summerar Lövenhösten: ”Andra rundan riktigt bra”

HockeyEttan Västra är avslutad och Lindlöven sätter punkt för sin bästa höst på tre år. Men de 43 poängen till trots blir det inget spel i Allettan. Jussi Salo summerar nu hösten, ger sin syn på femteplatsen och berättar vad han tänker inför fortsättningsserien.

– Vi började bra, men sen började det att gå lite upp och ner i slutet av den första rundan. Men den andra rundan gjorde vi riktigt bra, så lyder Jussi Salos analys av Lindlövens höstserie.

Tränaren och hans lag satte igår punkt för HockeyEttan Västras första del. I den avslutande matchen slog man tillbaka serieledande Mariestad med 3-0 på hemmais, en av många triumfer denna höst. Faktum är att Lindlöven stått för sin bästa grundserie sedan man tog sig till Allettan 2012.

Med fjorton vinster och åtta förluster har laget landat på 43 poäng, hela 17 mer än ifjol. Då slutade man åtta, den här gången femma. Resultatmässigt har hösten alltså varit god och allra mest sticker seriens andra halva ut. Där var Löven seriens näst bästa lag, med 26 poäng på elva matcher och endast en förlust under ordinarie tid.

– Vi siktade hela tiden träningsmässigt på att vi skulle vara så bra som möjligt i slutet av serien. Vi visste att första rundan kunde bli lite svårare för oss, eftersom det var så mycket nytt i laget. Det var jättemånga nya spelare och jag kom in som ny tränare, så vi visste att det skulle ta tid att få ihop allt, förklarar Jussi och pekar ut höstens höjdpunkt och bottennapp.

– Den sämsta matchen tycker jag var Enköping hemma, när vi förlorade med 2-4. Det var ingen bra match spelmässigt. Men sen gjorde vi många riktigt bra matcher, det är svårt att säga vilken som är bäst för de är bra på sitt egna sätt.

De fyra matcher som tränaren rankar högst är Skövde borta (vinst 4-3), IFK Arboga borta (vinst 1-0), samt de två avslutande segrarna mot Tranås (5-1 borta) och Mariestad (3-0 hemma). Överlag är Jussi mycket nöjd med resultatraden och det sätt man tacklat de flesta matcherna.

Seriens bästa boxplay

Spelet och resultaten gick även i rätt riktning ju längre serien led, något det går att finna flera förklaringar till. En av dessa är Mattias Pettersson, målvakten som gjorde debut i den tolfte omgången mot Grästorp. Med tre nollor och 95,97 i räddningsprocent lade Mattias grunden för Lindlövens fina slutspurt och blev seriens bästa målvakt.

– Ja, det var viktigt att vi fick in Mattias. Samtidigt kom också Niclas Eklöw och Oskari Lehtinen och vi fick en bredare forwardssida. Men absolut var Mattias jätteviktig, just att han lyckades så bra som han gjorde, säger Jussi.

Defensiven är även det som utmärkt finländarens lag under höstserien. Med 48 insläppta mål hade Lindlöven näst bäst försvar, endast slagna av seriesegraren Borlänge. Jussi berättar hur man skapat den stabila defensiven.

– Vi har en ganska strikt linje i försvarsspelet och har både pratat och tränat mycket runt det. Det går alltid snabbare med nya lag att få försvaret att funka. Anfallsspelet tar ofta mer tid att få till, men nu har vi utvecklat även det och det har börjat ge mer mål.

Just målfabrikationen har lagets förstakedja tagit ett stort ansvar för. Detta i form av 8 mål av Johan ”Böna” Persson, 24 poäng signerat Jonas ”Sill” Karlsson och 14 mål från Max Lalanders klubba. Jussi berömmer den offensiva trion, men riktar även beröm till de som får stå i skuggan.

– Det blir ofta så att man glömmer bort de som spelar mer defensivt och tittar man på statistiken hade vi bäst boxplay av alla. Det är riktigt bra gjort av dem.

”Ser fördelar med fortsättningsserien”

Med gårdagens seger mot Mariestad bakom sig har Lindlöven nu några veckor utan match att vänta. Men laget slår inte av på takten. Jussi berättar att man tränar varje dag nästa vecka, kryddat med en camp på helgen med både fyspass och ispass. Allt handlar nu om att förbereda sig för spelet i fortsättningsserien.

– Rent sportsligt hade det varit roligt och utmanande att spela i Allettan. Men sen hade det varit långa resor i norra serien, och jag gick och var lite orolig över hur spelarna skulle orka med en så tät serie med så mycket resor. Där ser jag fördelar med att spela i fortsättningsserien, resonerar Jussi och fortsätter.

– Nu blir det inte några långa resor och vi kan istället fokusera på träningarna, för att försöka utveckla spelet. Hade vi spelat i Allettan med resor till Överkalix och liknande hade det varit svårt att träna.

Den nya serien inleds redan den 28:e december och därefter följer två intensiva månader med fjorton matcher. Jussi ser hoppfullt på vårens matcher. Målet är fortsatt att spela en så lång säsong som möjligt och tränaren ger sitt Lindlöven goda chanser att nå kvalspel.

– Nu får vi också med oss bonuspoäng från grundserien. Så vi kommer att ha lite poängfördelar när serien börjar och vi kan nu verkligen sikta på att vinna varje match och inte bry oss om någon motståndare. Det är också utvecklande, att kunna spela med den tanken.

Höstseriens sluttabell från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 10 december 2015 klockan 16:39


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 15:23