I söndags var Mattias Karlsson en av matchvinnarna. Ikväll spelar han den tredje kvartsfinalen i Linköping. FOTO: HV71

Kampen om guldet: ”Varje match är en nyckelmatch”

SM-slutspelet är igång och kampen om guldet har tagit sin början. Ett lag med ambitioner på att nå långt är HV71, med backen Mattias Karlsson i laget. Här berättar Guldsmedshytte-sonen om matcherna mot Linköping och hur man ska bli kvitt kvartsfinal-spöket.

I torsdags släpptes pucken i årets första SHL-kvartsfinal. Det innebar startskottet för slutspelet, ett slutspel som HV71 kliver in till som femterankade. I Jönköpings-laget finns Mattias Karlsson och han är glad att allvaret äntligen tagit sin början.

– Ja, så är det ju. Man spelar 55 matcher i grundserien och försöker nå upp till en så bra position som möjligt och få hemmafördel. Så det är klart att det är en skön känsla när slutspelet börjar, berättar 29-åringen.

Så här långt har han och HV hunnit två matcher in på sin kvartsfinalserie. Motståndare är Linköping, något som innebär korta resor och väldigt laddade matcher. Ikväll drabbar lagen samman på nytt och HV rullar till Saab Arena med ställningen 1-1. Läge för en nyckelmatch med andra ord?

– Varje match är väl egentligen en nyckelmatch, det gäller att försöka ta kommandot. Lyckas vi vinna ikväll så gäller det sen att utnyttja det på hemmaplan i matchen efter. Så varje match är precis lika viktig, förklarar Mattias som spelade en nyckelroll i det senaste mötet.

Vid underläge långt in i den tredje perioden klev backen fram och frälste Kinnarps Arena. Med sitt 2-2 lade han grunden för HV:s kvicka vändning till 3-2.

– Matchen byggde på kamp, det var vad allting handlade om. Det var mycket tacklingar och kanske inte så mycket skönlir, säger Mattias och berättar om sitt mål.

– Jag får en bra passning mitt i slottet, skjuter och träffar backens benskydd. Lite turligt så får jag tillbaka pucken och kan skjuta än en gång och då sitter den i mål. Sen går Erik (Christensen) in och avgör med en och en halv minut kvar. Det var en riktigt skön seger för oss.

”Snacket påverkar oss inte”

Tack vare segern utjämnade HV till 1-1 i matcher. Likaläget ger en bra bild av hur jämna lagen faktiskt är. När grundserien avslutades skiljde det endast en poäng mellan Linköping och HV och de två första kvartsfinalerna har följt det mönstret.

– Det är jättejämnt. I det stora hela så är det små saker som kommer att avgöra. Det gäller att vi är med hela tiden och att målvakten är på tårna och verkligen vinner matcher åt oss, förklarar Mattias.

– Jag tror att tillfälligheter avgör. Det lag som jobbar hårdast och jobbar mest rätt kommer att få utdelning i det långa loppet och vinna matchserien.

Detta är 29-åringens fjärde slutspel med HV71. Efter att Mattias sommaren 2011 anslöt från Timrå har han vuxit ut till en av lagets bärande spelare. Hockeytraditionen vilar tung i Jönköping, inte minst efter HV:s tre SM-guld på 2000-talet.

Men under de senaste åren har klubben haft det tyngre med framgångarna. Fyra säsonger i rad har det tagit stopp redan i kvartsfinalstadiet, långt ifrån de finalmatcher som HV drömmer om att spela. Nu tycker Mattias att det är hög tid att man blir kvitt kvartsfinalspöket.

– Jo det tycker jag absolut, men samtidigt så har vi inte samma lag nu som för fyra år sen. Det är klart att det varit tufft för klubben, men för den aktuella truppen är det inte många som bär med sig det i ryggsäcken. Så just det där snacket om fyra raka kvartsfinaler påverkar oss inte. Men självklart vill vi gå vidare.

Publicerad 17 mars 2015 klockan 14:32

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 10:33