Han har kastats runt i kedjorna en längre tid - nu bryter Patrik Näslund kontraktet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Kaptenen har lämnat Lindlöven: ”Kände att spiralen pekade nedåt”

För fjärde matchen i rad kom Lindlöven igår till spel utan lagkaptenen Patrik Näslund. Nu kan LindeNytt bekräfta att förra säsongens poängmaskin brutit sitt kontrakt, något som sportchef Tomas ”Osten” Östlund berättar om i en lång intervju.

– Patrik kände sig tom. Just över att han haft svårt att stoppa den negativ spiralen. När det har gått dåligt har det fortsatt att bli ännu sämre, berättar ”Osten” när LindeNytt når honom.

Lindlövens sportchef har under säsongen fått se flera av sina profilspelare kliva fram och fyllt ut sina nyckelroller. En som däremot haft det svårare att leva upp till förväntningarna är Patrik Näslund. Lagkapten var förra säsongen motorn i det succélag som nådde playoffspel, då forwarden noterades för 28 poäng på 36 grundseriematcher. Den här säsongen har varit betydligt tyngre och i november kallade Patrik till möte.

– Det började redan i höstas med att vi hade ett möte med Patrik. Det gick inte som planerat för honom spelmässigt, det funkade inte helt enkelt. Han hade problem vid sidan av hockeyn och upplevde lite motivationsproblem, berättar ”Osten” som då enades med kaptenen om en fortsättning.

– Jag sa till honom att vi skulle gnaga på och att det skulle lossna, men det kom aldrig loss för honom. Han var frustrerad, både på sig själv och på andra, över att det inte gick som han ville. Sen kom den här dagen då vi bestämde oss.

För efter fem mål, fem assist och många matcher som extraforward tog Patrik Näslund den 16:e januari återigen kontakt med Tomas Östlund. Lagkaptenen förklarade då att det var över. Efter drygt en och en halv säsong i Lindlöven hade Patrik beslutat sig för att bryta kontraktet med klubben.

– Patrik pratade med mig och kände att han inte tillförde det som han ville tillföra. Han kände att spiralen pekade rakt nedåt och att det hade gjort så hela säsongen. Han har svårt att ta sig ur den, så han tyckte att det bästa var att han lämnade, återger ”Osten”.

Tacksamma mot Patrik: ”Han har bidragit otroligt mycket”

Sportchefen betonar att några hard feelings inte finns mellan parterna. Istället är man från Lindlövens håll mycket tacksamma över vad Patrik uträttat under sin tid i A-truppen.

– Han har bidragit med otroligt mycket sen han kom hit. Patrik har varit jätteviktig med både fysträning och utvecklandet av laget och förra året anser jag att han var vår bästa forward, speciellt när det kom till de viktiga matcherna efter jul. Men han nådde aldrig dit i år, konstaterar ”Osten”.

– Det är svårt att förklara, det är sånt som kan hända alla spelare. Men det vi ska komma ihåg är att han haft en jävla inverkan på den nya resa som vi har inlett med Jussi (Salo) och med den här truppen. Där har Patrik betytt jävligt mycket.

Nu är det alltså färdigspelat i Lindlöven för den storväxte forwarden, som inte alls hittat sin plats i laget den här säsongen. Efter att ha öppnat säsongen i de ledande formationerna har Patrik Näslund fallit allt längre tillbaka i leden. Under stora delar av höstserien kastades han runt i kedjorna i hopp om att poängskörden skulle komma igång.

I många matcher placerades lagkaptenen som extraforward, inte alls enligt plan för spelaren med meriter från både SHL och HockeyAllsvenskan. När Lindlöven igår föll med 2-7 borta mot Skövde fanns Patrik för fjärde gången i rad överhuvudtaget inte med i matchtruppen. Det förklaras alltså av det brutna kontraktet. Diskussioner mellan Patrik och tränare Jussi Salo har pågått under säsongen.

– Det som jag och Jussi alltid pratar om är att vi måste vara ärliga vad gäller speltid. Det tycker jag att Jussi har varit. Sen är det beklagligt, för det här en spelare som är tänkt att vara en viktig stomme i bygget, säger ”Osten”.

– Han har tidigare spelat i toppkedjorna och det var ju tanken att han skulle spela där, det var inget snack om något annat. Men han har åkt in och ut ur truppen och har spelat med i stort sett alla konstellationer. Det har inte funkat helt enkelt.

Skadeläget oroar: ”Vi tittar efter en forward”

Att Patrik Näslund nu lämnar Lindlöven kastar om rollfördelningen inom laget. Något som påverkas är kaptensuppsättningen, där David Berg kliver in som assisterande tillsammans med Rasmus Rundgren. Uppdraget som lagkapten går till Lindesbergssonen och tidigare assisterande Johan ”Böna” Persson.

– ”Böna” kliver in som lagkapten, det var ett ganska naturligt val. Johan har varit väldigt ledande i år och jag tycker att han gjort en kanonsäsong på isen. Han är äldst i laget och även om inget säger att man måste vara det för att vara kapten har han tagit rollen bra. Jag brukar lyssna lite på träningar och i laget, där tar Johan ett stort ansvar, berömmer Tomas ”Osten” Östlund.

Rent spelmässigt tappar Löven en stor och tung spelare i Näslund. Forwarden har ofta varit den som visat vägen i närkampsspelet i det i övrigt kortväxte lagbygget. ”Osten” håller med om att man förlorar en viktig fysisk pjäs, men lyfter samtidigt fram andra spelare som kan ta kampen.

Ett av de namnen är nyförvärvet Emil Ripstrand, som hämtades in strax före Näslund bröt med klubben. Samtidigt dras Lindlöven med stora skadebesvär och på skadelistan finns Albin Gunnarsson och Felix Zetterberg, en forwardsduo som med största sannolikhet spelat färdigt för säsongen. På backsidan är dessutom Filip Bergmark borta i en månad och Tomas Östlund är medveten om situationen.

– Nu är vi tillbaka på ruta ett. Vi tittar efter en forward, så är det.

Publicerad 2 februari 2017 klockan 15:50


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-09 22:43