Han har kastats runt i kedjorna en längre tid - nu bryter Patrik Näslund kontraktet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Kaptenen har lämnat Lindlöven: ”Kände att spiralen pekade nedåt”

För fjärde matchen i rad kom Lindlöven igår till spel utan lagkaptenen Patrik Näslund. Nu kan LindeNytt bekräfta att förra säsongens poängmaskin brutit sitt kontrakt, något som sportchef Tomas ”Osten” Östlund berättar om i en lång intervju.

– Patrik kände sig tom. Just över att han haft svårt att stoppa den negativ spiralen. När det har gått dåligt har det fortsatt att bli ännu sämre, berättar ”Osten” när LindeNytt når honom.

Lindlövens sportchef har under säsongen fått se flera av sina profilspelare kliva fram och fyllt ut sina nyckelroller. En som däremot haft det svårare att leva upp till förväntningarna är Patrik Näslund. Lagkapten var förra säsongen motorn i det succélag som nådde playoffspel, då forwarden noterades för 28 poäng på 36 grundseriematcher. Den här säsongen har varit betydligt tyngre och i november kallade Patrik till möte.

– Det började redan i höstas med att vi hade ett möte med Patrik. Det gick inte som planerat för honom spelmässigt, det funkade inte helt enkelt. Han hade problem vid sidan av hockeyn och upplevde lite motivationsproblem, berättar ”Osten” som då enades med kaptenen om en fortsättning.

– Jag sa till honom att vi skulle gnaga på och att det skulle lossna, men det kom aldrig loss för honom. Han var frustrerad, både på sig själv och på andra, över att det inte gick som han ville. Sen kom den här dagen då vi bestämde oss.

För efter fem mål, fem assist och många matcher som extraforward tog Patrik Näslund den 16:e januari återigen kontakt med Tomas Östlund. Lagkaptenen förklarade då att det var över. Efter drygt en och en halv säsong i Lindlöven hade Patrik beslutat sig för att bryta kontraktet med klubben.

– Patrik pratade med mig och kände att han inte tillförde det som han ville tillföra. Han kände att spiralen pekade rakt nedåt och att det hade gjort så hela säsongen. Han har svårt att ta sig ur den, så han tyckte att det bästa var att han lämnade, återger ”Osten”.

Tacksamma mot Patrik: ”Han har bidragit otroligt mycket”

Sportchefen betonar att några hard feelings inte finns mellan parterna. Istället är man från Lindlövens håll mycket tacksamma över vad Patrik uträttat under sin tid i A-truppen.

– Han har bidragit med otroligt mycket sen han kom hit. Patrik har varit jätteviktig med både fysträning och utvecklandet av laget och förra året anser jag att han var vår bästa forward, speciellt när det kom till de viktiga matcherna efter jul. Men han nådde aldrig dit i år, konstaterar ”Osten”.

– Det är svårt att förklara, det är sånt som kan hända alla spelare. Men det vi ska komma ihåg är att han haft en jävla inverkan på den nya resa som vi har inlett med Jussi (Salo) och med den här truppen. Där har Patrik betytt jävligt mycket.

Nu är det alltså färdigspelat i Lindlöven för den storväxte forwarden, som inte alls hittat sin plats i laget den här säsongen. Efter att ha öppnat säsongen i de ledande formationerna har Patrik Näslund fallit allt längre tillbaka i leden. Under stora delar av höstserien kastades han runt i kedjorna i hopp om att poängskörden skulle komma igång.

I många matcher placerades lagkaptenen som extraforward, inte alls enligt plan för spelaren med meriter från både SHL och HockeyAllsvenskan. När Lindlöven igår föll med 2-7 borta mot Skövde fanns Patrik för fjärde gången i rad överhuvudtaget inte med i matchtruppen. Det förklaras alltså av det brutna kontraktet. Diskussioner mellan Patrik och tränare Jussi Salo har pågått under säsongen.

– Det som jag och Jussi alltid pratar om är att vi måste vara ärliga vad gäller speltid. Det tycker jag att Jussi har varit. Sen är det beklagligt, för det här en spelare som är tänkt att vara en viktig stomme i bygget, säger ”Osten”.

– Han har tidigare spelat i toppkedjorna och det var ju tanken att han skulle spela där, det var inget snack om något annat. Men han har åkt in och ut ur truppen och har spelat med i stort sett alla konstellationer. Det har inte funkat helt enkelt.

Skadeläget oroar: ”Vi tittar efter en forward”

Att Patrik Näslund nu lämnar Lindlöven kastar om rollfördelningen inom laget. Något som påverkas är kaptensuppsättningen, där David Berg kliver in som assisterande tillsammans med Rasmus Rundgren. Uppdraget som lagkapten går till Lindesbergssonen och tidigare assisterande Johan ”Böna” Persson.

– ”Böna” kliver in som lagkapten, det var ett ganska naturligt val. Johan har varit väldigt ledande i år och jag tycker att han gjort en kanonsäsong på isen. Han är äldst i laget och även om inget säger att man måste vara det för att vara kapten har han tagit rollen bra. Jag brukar lyssna lite på träningar och i laget, där tar Johan ett stort ansvar, berömmer Tomas ”Osten” Östlund.

Rent spelmässigt tappar Löven en stor och tung spelare i Näslund. Forwarden har ofta varit den som visat vägen i närkampsspelet i det i övrigt kortväxte lagbygget. ”Osten” håller med om att man förlorar en viktig fysisk pjäs, men lyfter samtidigt fram andra spelare som kan ta kampen.

Ett av de namnen är nyförvärvet Emil Ripstrand, som hämtades in strax före Näslund bröt med klubben. Samtidigt dras Lindlöven med stora skadebesvär och på skadelistan finns Albin Gunnarsson och Felix Zetterberg, en forwardsduo som med största sannolikhet spelat färdigt för säsongen. På backsidan är dessutom Filip Bergmark borta i en månad och Tomas Östlund är medveten om situationen.

– Nu är vi tillbaka på ruta ett. Vi tittar efter en forward, så är det.

Publicerad 2 februari 2017 klockan 15:50


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot tabellettan Arboga vilket ökade respekten för en eventuell ny underdog i serien. Trots ett tvåmålsunderläge i matchens första minuter, kunde WSK visa sig starkast och gick mot lagets sjätte raka seger!

3 december 2021 klockan 22:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter, sportevenemang och även biobesök. Lindesbergs Bio väljer dock att genomföra vissa visningar med covidbevis och andra med begränsat antal besökare istället, för att bion ska kunna vara tillgänglig för alla.

1 december 2021 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger direkt med nya tränaren?
Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fjärde raka segern togs på bortaplan
Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gått upp starkt. På lördagen...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Broman blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

En poäng med mersmak!

Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, där man lägger sig i ett femmålsunderläge med mindre än tio minuter kvar. Ny energi visades och LIF kunde efter tufft krigande ta hem en ny poäng.
– Idag så krigade vi som fan, säger matchens lirare Max Broman.

20 november 2021 klockan 18:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Första LIF-matchen med ny tränarstab

Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan Karlsson inte längre kommer att träna det allsvenska laget, som inför lördagens möte mot Rimbo kommer att ha en bekant trio på bänken som tränarstab.
– Vi kommer att göra allt för att få med oss två poäng, säger Oskar Wallin.

19 november 2021 klockan 18:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Skateboardföreningen mister sin anläggning till sommaren

Hösten 2011 slog Lindesbergs Skateboardförening upp portarna till den nya skatehallen i ...

Lindesbergfödda Anna galanominerad i Damallsvenskan!

Under måndagen skulle de bästa prestationerna uppmärksammas inom fotbollens Damallsvenska. Ett av namnen...

LIF Lindesberg bryter med tränare Karlsson

Efter en tuff säsongsinledning i Handbollsallsvenskan med en oavgjord match mot Skånela som bästa resultat, så ...

Annons

Mónica Moreno är Linde Volleys nya spelare för säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Ny förlust trots mexikansk förstärkning

Förstärkningen från Mexiko är på plats. Trots fin hjälp av Mónica Moreno, så blev det ingen seger när Värnamo gästade arenan under söndagen. Energin och spelhumöret höll sig matchen ut för Linde Volley, som med en ny förlust ännu håller sig poänglösa i tabellen efter sju matcher.

14 november 2021 klockan 18:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storförlust i viktiga bottenmötet

Den Allsvenska handbollssäsongen är inte ens halvvägs igenom, ändå brinner det hårt i LIF Lindesbergs knutar. Lö...

bildspel Festlig skolinvigning drog fullt hus

Lindbackaskolan i Lindesberg invigdes under festliga former på lördagen, ett event som lockade otroligt många nyfikna bes...

bildspel Hemmaförlust med fjorton mål

Det började med ett sexmålsunderläge, minskade till fyra och avslutades i slutändan med hela fjorton mål i skillnad. LIF ...

LIF har chans för fyra poäng i veckan!

Med en poäng till tabellen så ser det tidigt mörkt ut för Allsvenskans nästjumbo LIF Lindesberg. I veckan kommer d...

WSK tog säsongens första bortaseger!

Tredje raka matchsegern togs under söndagen! Trots en kvitterad första period så var det ren Linde-dominans som hjä...

Omåttligt populära Trollrallyt återuppstår efter 33 år i dvala

Nu är det dags att plocka fram lådbilskunskaperna, gnugga geniknölarna och börja ...

Isabella Jansson Wiklund och Angel är årets SM-vinnare! Foto: Thea Magnesten

Isabella vann Ponnytrav-SM!

Det var sista chansen för ett SM-guld, och hon tog den! Tillsammans med det 17-åriga stoet Angel, så kunde Isabella Jansson Wiklund från Lindesberg köra hem sin första seger i Svenskt Mästerskap som kördes på Åby under söndagslunchen.
– Att vinna SM har alltid varit en dröm, säger Lindesbergs SM-vinnare.

31 oktober 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nära tabellpoäng mot VästeråsIrsta
Förra säsongens tabellfemma VästeråsIrsta fick besök av LIF Lindesberg under lördagen. Med fortsatta skador och sjukdomar i LIF, så fick flera ...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots nya namn i truppen
En ny spelare har anlänt till Linde Volley. Kanadensiska Cate Sykes gjorde sverigedebut när Linde Volley gästade Gislaved, för sin sjätte match f...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK är obesegrade i nya hemmahallen
WSK Lindesberg verkar stortrivas i nya Lindbackahallen. Under torsdagen spelade laget sin tredje hemmamatch, vilket slutade med säsongens tredje ...
29 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-24

2021-10-22

2021-10-22

2021-10-20

2021-10-20

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-16

2021-10-15

2021-10-13

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-12-04 08:26