Han har kastats runt i kedjorna en längre tid - nu bryter Patrik Näslund kontraktet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Kaptenen har lämnat Lindlöven: ”Kände att spiralen pekade nedåt”

För fjärde matchen i rad kom Lindlöven igår till spel utan lagkaptenen Patrik Näslund. Nu kan LindeNytt bekräfta att förra säsongens poängmaskin brutit sitt kontrakt, något som sportchef Tomas ”Osten” Östlund berättar om i en lång intervju.

– Patrik kände sig tom. Just över att han haft svårt att stoppa den negativ spiralen. När det har gått dåligt har det fortsatt att bli ännu sämre, berättar ”Osten” när LindeNytt når honom.

Lindlövens sportchef har under säsongen fått se flera av sina profilspelare kliva fram och fyllt ut sina nyckelroller. En som däremot haft det svårare att leva upp till förväntningarna är Patrik Näslund. Lagkapten var förra säsongen motorn i det succélag som nådde playoffspel, då forwarden noterades för 28 poäng på 36 grundseriematcher. Den här säsongen har varit betydligt tyngre och i november kallade Patrik till möte.

– Det började redan i höstas med att vi hade ett möte med Patrik. Det gick inte som planerat för honom spelmässigt, det funkade inte helt enkelt. Han hade problem vid sidan av hockeyn och upplevde lite motivationsproblem, berättar ”Osten” som då enades med kaptenen om en fortsättning.

– Jag sa till honom att vi skulle gnaga på och att det skulle lossna, men det kom aldrig loss för honom. Han var frustrerad, både på sig själv och på andra, över att det inte gick som han ville. Sen kom den här dagen då vi bestämde oss.

För efter fem mål, fem assist och många matcher som extraforward tog Patrik Näslund den 16:e januari återigen kontakt med Tomas Östlund. Lagkaptenen förklarade då att det var över. Efter drygt en och en halv säsong i Lindlöven hade Patrik beslutat sig för att bryta kontraktet med klubben.

– Patrik pratade med mig och kände att han inte tillförde det som han ville tillföra. Han kände att spiralen pekade rakt nedåt och att det hade gjort så hela säsongen. Han har svårt att ta sig ur den, så han tyckte att det bästa var att han lämnade, återger ”Osten”.

Tacksamma mot Patrik: ”Han har bidragit otroligt mycket”

Sportchefen betonar att några hard feelings inte finns mellan parterna. Istället är man från Lindlövens håll mycket tacksamma över vad Patrik uträttat under sin tid i A-truppen.

– Han har bidragit med otroligt mycket sen han kom hit. Patrik har varit jätteviktig med både fysträning och utvecklandet av laget och förra året anser jag att han var vår bästa forward, speciellt när det kom till de viktiga matcherna efter jul. Men han nådde aldrig dit i år, konstaterar ”Osten”.

– Det är svårt att förklara, det är sånt som kan hända alla spelare. Men det vi ska komma ihåg är att han haft en jävla inverkan på den nya resa som vi har inlett med Jussi (Salo) och med den här truppen. Där har Patrik betytt jävligt mycket.

Nu är det alltså färdigspelat i Lindlöven för den storväxte forwarden, som inte alls hittat sin plats i laget den här säsongen. Efter att ha öppnat säsongen i de ledande formationerna har Patrik Näslund fallit allt längre tillbaka i leden. Under stora delar av höstserien kastades han runt i kedjorna i hopp om att poängskörden skulle komma igång.

I många matcher placerades lagkaptenen som extraforward, inte alls enligt plan för spelaren med meriter från både SHL och HockeyAllsvenskan. När Lindlöven igår föll med 2-7 borta mot Skövde fanns Patrik för fjärde gången i rad överhuvudtaget inte med i matchtruppen. Det förklaras alltså av det brutna kontraktet. Diskussioner mellan Patrik och tränare Jussi Salo har pågått under säsongen.

– Det som jag och Jussi alltid pratar om är att vi måste vara ärliga vad gäller speltid. Det tycker jag att Jussi har varit. Sen är det beklagligt, för det här en spelare som är tänkt att vara en viktig stomme i bygget, säger ”Osten”.

– Han har tidigare spelat i toppkedjorna och det var ju tanken att han skulle spela där, det var inget snack om något annat. Men han har åkt in och ut ur truppen och har spelat med i stort sett alla konstellationer. Det har inte funkat helt enkelt.

Skadeläget oroar: ”Vi tittar efter en forward”

Att Patrik Näslund nu lämnar Lindlöven kastar om rollfördelningen inom laget. Något som påverkas är kaptensuppsättningen, där David Berg kliver in som assisterande tillsammans med Rasmus Rundgren. Uppdraget som lagkapten går till Lindesbergssonen och tidigare assisterande Johan ”Böna” Persson.

– ”Böna” kliver in som lagkapten, det var ett ganska naturligt val. Johan har varit väldigt ledande i år och jag tycker att han gjort en kanonsäsong på isen. Han är äldst i laget och även om inget säger att man måste vara det för att vara kapten har han tagit rollen bra. Jag brukar lyssna lite på träningar och i laget, där tar Johan ett stort ansvar, berömmer Tomas ”Osten” Östlund.

Rent spelmässigt tappar Löven en stor och tung spelare i Näslund. Forwarden har ofta varit den som visat vägen i närkampsspelet i det i övrigt kortväxte lagbygget. ”Osten” håller med om att man förlorar en viktig fysisk pjäs, men lyfter samtidigt fram andra spelare som kan ta kampen.

Ett av de namnen är nyförvärvet Emil Ripstrand, som hämtades in strax före Näslund bröt med klubben. Samtidigt dras Lindlöven med stora skadebesvär och på skadelistan finns Albin Gunnarsson och Felix Zetterberg, en forwardsduo som med största sannolikhet spelat färdigt för säsongen. På backsidan är dessutom Filip Bergmark borta i en månad och Tomas Östlund är medveten om situationen.

– Nu är vi tillbaka på ruta ett. Vi tittar efter en forward, så är det.

Publicerad 2 februari 2017 klockan 15:50


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 13:17