Han har kastats runt i kedjorna en längre tid - nu bryter Patrik Näslund kontraktet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Kaptenen har lämnat Lindlöven: ”Kände att spiralen pekade nedåt”

För fjärde matchen i rad kom Lindlöven igår till spel utan lagkaptenen Patrik Näslund. Nu kan LindeNytt bekräfta att förra säsongens poängmaskin brutit sitt kontrakt, något som sportchef Tomas ”Osten” Östlund berättar om i en lång intervju.

– Patrik kände sig tom. Just över att han haft svårt att stoppa den negativ spiralen. När det har gått dåligt har det fortsatt att bli ännu sämre, berättar ”Osten” när LindeNytt når honom.

Lindlövens sportchef har under säsongen fått se flera av sina profilspelare kliva fram och fyllt ut sina nyckelroller. En som däremot haft det svårare att leva upp till förväntningarna är Patrik Näslund. Lagkapten var förra säsongen motorn i det succélag som nådde playoffspel, då forwarden noterades för 28 poäng på 36 grundseriematcher. Den här säsongen har varit betydligt tyngre och i november kallade Patrik till möte.

– Det började redan i höstas med att vi hade ett möte med Patrik. Det gick inte som planerat för honom spelmässigt, det funkade inte helt enkelt. Han hade problem vid sidan av hockeyn och upplevde lite motivationsproblem, berättar ”Osten” som då enades med kaptenen om en fortsättning.

– Jag sa till honom att vi skulle gnaga på och att det skulle lossna, men det kom aldrig loss för honom. Han var frustrerad, både på sig själv och på andra, över att det inte gick som han ville. Sen kom den här dagen då vi bestämde oss.

För efter fem mål, fem assist och många matcher som extraforward tog Patrik Näslund den 16:e januari återigen kontakt med Tomas Östlund. Lagkaptenen förklarade då att det var över. Efter drygt en och en halv säsong i Lindlöven hade Patrik beslutat sig för att bryta kontraktet med klubben.

– Patrik pratade med mig och kände att han inte tillförde det som han ville tillföra. Han kände att spiralen pekade rakt nedåt och att det hade gjort så hela säsongen. Han har svårt att ta sig ur den, så han tyckte att det bästa var att han lämnade, återger ”Osten”.

Tacksamma mot Patrik: ”Han har bidragit otroligt mycket”

Sportchefen betonar att några hard feelings inte finns mellan parterna. Istället är man från Lindlövens håll mycket tacksamma över vad Patrik uträttat under sin tid i A-truppen.

– Han har bidragit med otroligt mycket sen han kom hit. Patrik har varit jätteviktig med både fysträning och utvecklandet av laget och förra året anser jag att han var vår bästa forward, speciellt när det kom till de viktiga matcherna efter jul. Men han nådde aldrig dit i år, konstaterar ”Osten”.

– Det är svårt att förklara, det är sånt som kan hända alla spelare. Men det vi ska komma ihåg är att han haft en jävla inverkan på den nya resa som vi har inlett med Jussi (Salo) och med den här truppen. Där har Patrik betytt jävligt mycket.

Nu är det alltså färdigspelat i Lindlöven för den storväxte forwarden, som inte alls hittat sin plats i laget den här säsongen. Efter att ha öppnat säsongen i de ledande formationerna har Patrik Näslund fallit allt längre tillbaka i leden. Under stora delar av höstserien kastades han runt i kedjorna i hopp om att poängskörden skulle komma igång.

I många matcher placerades lagkaptenen som extraforward, inte alls enligt plan för spelaren med meriter från både SHL och HockeyAllsvenskan. När Lindlöven igår föll med 2-7 borta mot Skövde fanns Patrik för fjärde gången i rad överhuvudtaget inte med i matchtruppen. Det förklaras alltså av det brutna kontraktet. Diskussioner mellan Patrik och tränare Jussi Salo har pågått under säsongen.

– Det som jag och Jussi alltid pratar om är att vi måste vara ärliga vad gäller speltid. Det tycker jag att Jussi har varit. Sen är det beklagligt, för det här en spelare som är tänkt att vara en viktig stomme i bygget, säger ”Osten”.

– Han har tidigare spelat i toppkedjorna och det var ju tanken att han skulle spela där, det var inget snack om något annat. Men han har åkt in och ut ur truppen och har spelat med i stort sett alla konstellationer. Det har inte funkat helt enkelt.

Skadeläget oroar: ”Vi tittar efter en forward”

Att Patrik Näslund nu lämnar Lindlöven kastar om rollfördelningen inom laget. Något som påverkas är kaptensuppsättningen, där David Berg kliver in som assisterande tillsammans med Rasmus Rundgren. Uppdraget som lagkapten går till Lindesbergssonen och tidigare assisterande Johan ”Böna” Persson.

– ”Böna” kliver in som lagkapten, det var ett ganska naturligt val. Johan har varit väldigt ledande i år och jag tycker att han gjort en kanonsäsong på isen. Han är äldst i laget och även om inget säger att man måste vara det för att vara kapten har han tagit rollen bra. Jag brukar lyssna lite på träningar och i laget, där tar Johan ett stort ansvar, berömmer Tomas ”Osten” Östlund.

Rent spelmässigt tappar Löven en stor och tung spelare i Näslund. Forwarden har ofta varit den som visat vägen i närkampsspelet i det i övrigt kortväxte lagbygget. ”Osten” håller med om att man förlorar en viktig fysisk pjäs, men lyfter samtidigt fram andra spelare som kan ta kampen.

Ett av de namnen är nyförvärvet Emil Ripstrand, som hämtades in strax före Näslund bröt med klubben. Samtidigt dras Lindlöven med stora skadebesvär och på skadelistan finns Albin Gunnarsson och Felix Zetterberg, en forwardsduo som med största sannolikhet spelat färdigt för säsongen. På backsidan är dessutom Filip Bergmark borta i en månad och Tomas Östlund är medveten om situationen.

– Nu är vi tillbaka på ruta ett. Vi tittar efter en forward, så är det.

Publicerad 2 februari 2017 klockan 15:50


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det var ett redigt drag på Linde Raceway under lördagen. Foto: Timmy Lundegård

bildspel SHRA är tillbaka med högljudda krafter!

Det var högljudda och häftiga hästkrafter som visades upp när SHRA arrangerade sin första tävling på Linde Raceway efter pandemin. Fri entré lockade till sig en stor publik som äntligen fick dragracing som den var förr.
– Det är riktigt skönt att få komma igång igen. Man kände att vi var ringrostiga som fan, men nu är vi igång, säger tävlingsgeneral Mikael ”Blomman” Blomberg.

3 juli 2022 klockan 21:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lord Horse vinner försök och final till Midsommarloppet. Mats Karlsson från Nora tränar medan Per Lennartsson skötte tömmarna. Foto: Timmy Lundegård

Noraseger i Midsommarloppet

Fri entré, väl använda gratisbussar och trettio plusgrader. Det var travfest på Fornaboda när banan arrangerade sina årliga midsommartävlingar, där publiken fyllde gräset med sin närvaro. Midsommarloppet stod som varje år i fokus, där kuskande Per Lennartsson tog sin fjärde dagsseger när han körde in Nora-hästen Lord Horse till en bekväm seger.

25 juni 2022 klockan 19:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fina resultat för Frövi Judo på Special Olympic Games

4 guld, 3 silver och 1 brons blev resultatet för Frövi Judo efter helgens Special Olympic Games som ...

Säsongens första hemmaseger är säkrad!

Trots en hel del teknikproblem under torsdagens lunchtävlingar så fick Fornabodapubliken ta del av säsongens fö...

SHRA tar dragracingen åter till sitt ursprung med ”Bergslagens Snabbaste”

Den numera klassiska dragracingtävlingen Linde Open förblir liggande i ...

Frövi Judos Arvid Pagstedt visar hur ett kast går till. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Solig aktivitetsvecka lockar till lek och skratt

Det fullkomligt bubblar av skratt och lek vid det lilla grönområdet på Björkhyttevägen där LIBO fram till och med torsdag anordnar sin aktivitetsvecka. På tisdagens schema stod judo, hinderbana, volleyboll, ridning och olika typer av handbollslekar, något som lockade ett 60-tal sommarlovslediga barn.

15 juni 2022 klockan 09:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Måndag-torsdag under vecka 24 bjuds det på en mängd olika aktiviteter. Arkivfoto: Camilla Lagerman/Privat

LIBO startar sommarlovet med aktivitetsvecka

Med start klockan 10.00 på måndag drar LIBOs aktivitetsvecka igång på Björkhyttevägen i Lindesberg. Under veckan ges barn och ungdomar möjligheten att testa olika sporter och knyta nya vänskapsband inför sommarlovet.
– Vi bjuder inte bara in våra hyresgästers barn, eftersom det är så många andra som har behov och som kanske inte kommer iväg på semester och liknande. Man ska känna sig välkommen även om man inte bor hos oss, berättar Annelie Bergkvist, marknadsansvarig på LIBO.

9 juni 2022 klockan 11:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial från Fornabodas Nationaldagstrav!
En solig nationaldag med fri entré till Fornabodas kvalitetsfyllda travtävlingar, vad mer kan man begära? Drygt 1 500 personer lockades till ...
6 juni 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson ny trea på världsrankingen – uttagen till sommarens ungdoms-OS
I början av maj prisades hon som bästa kvinnliga idrottare vid Lindeskolans idrottsgala, och nu står det även klart att Frövi Judos Ingrid ...
1 juni 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pojklaget hyllade sin bortgångne vän
När IFK Lindesbergs pojkar födda 2010 på måndagen mötte Lekebergs IF på hemmaplan i Fritidsbyn var det med en extra matchtröja liggandes på gr...
31 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fyraåriga Decathlon var helt överlägsen efter seger med nära 80 meter till sina konkurrenter. Foto: Timmy Lundegård

Ren uppvisning av derbyspekulant

Måndagens lunchtävlingar var de första på svensk mark efter gårdagens Elitloppshelg. Kvaliteten var däremot inte sämre för det. Fyraåriga Decathlon, halvbror med tidigare derbyvinnaren Calgary Games, visade sig helt överlägsen och vann med nära 80 meter tillsammans med Jorma Kontio. I vinnarcirkeln utlovades även en satsning mot de stora loppen, därav Svenskt Travderby.

30 maj 2022 klockan 18:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Extramaterial: Molly 4, susar nedför Trollrallyts bana

Med 31 startade rallyförare blev nypremiären av Trollrallyt en riktig fest, både för barn och föräldrar. LindeNytt kan nu bjuda på ett fartfyllt ögonblick från lördagens tävlingar. Trollrallyts näst yngsta förare, 4-åriga Molly, körde AB Karl Hedins lådbil under lördagens race. Publiken hjälpte till att heja fram henne med både applåder och hejarop när hon susade nedför banan, med pappa tätt efter för extra säkerhet.

24 maj 2022 klockan 16:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Intensiv judohelg lockade deltagare från hela landet

Över 500 judokas från hela Sverige samlades under helgen i Lindesberg Arena, där Frövi Judos omåttligt...

Högt intresse till Fornabodas ponnydag

Fornabodas årliga ponnydag kördes under söndagsförmiddagen. De två klassiska loppen Lindesbergs Lilla och Stora Pris...

bildspel Trollrallyts comeback blev en riktig fullträff

40 år efter att den allra första upplagan av Trollrallyt genomfördes i Lindesberg välkomnades den tillbaka ...

Annons

Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde Energi var nöjd med uppslutningen kring de kommunägda bolagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindedagen blev succé för sjätte året i ordningen

Den sjätte upplagan av Lindedagen blev återigen succé, då kommuninvånarna gick man ur huse och fyllde strandpromenaden till bredden under onsdagseftermiddagen. Samtidigt invigde landshövding Maria Larsson Lindesbergs kommun som landets första Showroom för Hållbar Utveckling.
– Jag tycker att ni ska vara kaxiga allihop och gå ut och berätta att den här kommunen kommer vara ett showroom för framtiden, sade hon.

18 maj 2022 klockan 21:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt

När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen...

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn

Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen...

bildspel Festligt när Idrottscollege prisade sina elever vid gala

Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående ...

Jimmy siktar mot världsrekord med sin specialbyggda Audi

I 15 månader har Jimmy Perssons Audi S2 stått i garaget hos PPF i Avesta, där en totalförvandling ...

bildspel Montédebutant inleder Fornabodasäsongen

Man vet att sommaren är på väg när Fornaboda öppnar portarna för travtävlingar, och under söndagseftermiddagen ...

Flydde kriget – nu har hon funnit sin inre frid genom Frövi Judo

Masha Beseza var 14 år när hon lämnade sitt hem i Odessa, den där tidiga morgonen fö...

Glada och stolta medaljörer från Frövi Judo. Foto: Frövi Judo

Glädje och medaljregn på helgens tävling i adaptiv judo

I helgen arrangerades Swedish A-Judo Open i Lindesberg arena, där 53 deltagare från 9 olika klubbar deltog, bland annat aktiva från England och Åland. För Frövi Judos trupp slutade tävlingen med en fin resultatlista, toppad med 4 guld, 4 silver och hela 6 brons.
– Det var ett fantastiskt lyckat event från alla perspektiv, säger Frövi Judos Johan Orrbo.

3 maj 2022 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nedräkning till Trollrallyt: ”Det ska bli så roligt”
Med knappt tre veckor kvar till nypremiären av 80-talets lokala succé, lådbilstävlingen Trollrallyt, har tävlingsanmälningarna börjat trilla in...
29 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i ödesmatchen – LIF lämnar Allsvenskan
En handbollsepok är i graven. Efter sex säsonger i Elitserien som följdes upp av tolv raka säsonger i Allsvenskan, så är stjärnglansen slut. ...
27 april 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ida Eriksson uttagen till judolandslaget
Efter ett mycket framgångsrikt tävlingsår, där hon bland annat lyckades knipa ett brons vid Prague European Open, har nu Frövi Judos Ida Eriksson...
25 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-04-25

2022-04-24

2022-04-09

2022-04-07

2022-03-28

2022-03-24

2022-03-22

2022-03-22

2022-03-21

2022-03-20

2022-03-19

2022-03-12

2022-03-11

2022-03-06

2022-07-04 01:42