Victor Huerta, vänster, och Aleksander Lazarevic, höger, förbereder sina lag för nästa säsong. FOTO: Hannes Feldin

Kartläggning: IFK och Fellingsbro bygger för 2015

Ett kvartal har snart hunnit gå sedan fotbollssäsongen tog slut. För division 6-rivalerna IFK Lindesberg och Fellingsbro GoIF pågår nu arbetet för fullt inför 2015, med både lagbyggen och träningsmatcher. Med bara två veckor kvar till nyår kartlägger LindeNytt tillsammans med Aleksander Lazarevic och Victor Huerta läget i respektive lag.

IFK Lindesberg:

Säsongen 2014:
6:a i division 6 med 25 poäng och 41-33 i målskillnad.

Förändringar i vinterupplägget:
IFK kommer att ha samma grund för träningen denna vinter som under den förra. Laget hade sista träningen för jul igår och startar upp igen med ett upptaktsmöte den 4:e januari. Man kommer att träna 4-5 dagar i veckan, med nyheten att inriktar sig mer på snabb fysik och hård träning. Tanken med detta är att det ska passa lagets kvicka spel.

Vinterns matcher:
En grupp spelare deltar med sitt futsal-lag i seriespel. När det kommer till IFK åker man efter nyår på en träningsturnering i Degerfors. Utöver det kommer man under januari att arrangera två träningsmatcher i ”tältet”, där den ena väntas bli mot Frövi IK.

Transfers:
In: Samuel Eze (från Fellingsbro GoIF), Steven Bamba (från Fellingsbro GoIF)
Ut: Armend Miftari (till Fellingsbro GoIF)
På gång: Jobbar på en spelare i dagsläget, men vill inte offentliggöra något namn.

Aleksander Lazarevic om:

Lagbygget;
– Att få hit Samuel och Steven från Fellingsbro är en medveten strategi från våran sida, det gör att man kan använda alla spelarna på ett annat sätt. Vi får en annan tyngd både i defensiven och offensiven, det är ett lyft för hela föreningen och för hela truppen. Att vi tappade Armend är inget som vi kan göra något åt. Jag är riktigt nöjd, stämningen är på topp och det är inget tjafs inom laget. Vi har helt klart något på gång och måste fortsätta ha tålamod.

Målsättning för 2015:
– Vi kommer att ha ett möte den 4:e januari tillsammans med alla spelare som är tillgängliga. Vi kommer att prata mycket då om våran trupp, våra målsättningar och informera om hur allt rört på sig.

Vart man står jämfört med för ett år sedan:
– Mycket, mycket bättre tycker jag. Jag längtar verkligen till januari, så här laddad har jag inte varit sen Sundsvall brann haha. Nu börjar man komma in i arbetet och känner att hela föreningen lever.

Fellingsbro GoIF:

Säsongen 2014:
2:a i division 6 med 40 poäng och 51-21 i målskillnad. 3:a i kvalspelet med 1 poäng och 3-6 i målskillnad.

Förändringar i vinterupplägget:
Till skillnad mot tidigare år kommer FGoIF denna vinter att träna på konstgräs. Precis som IFK inleder man 2015 med ett upptaktsmöte, där det troligen beslutas om två träningar per vecka. Vid sidan om konstgrästräningen blir det fyspass.

Vinterns spelschema:
Fellingsbro kommer den närmaste tiden att spela 2-3 träningsmatcher inom futsal. Det följs upp av den årliga Ågården Futsal Cup, som man tillsammans med Nyckelby arrangerar i slutet av januari. Utomhus siktar man på att komma igång i mars och har i nuläget tre träningsmatcher inbokade.

Transfers:
In: Armend Miftari (från IFK Lindesberg)
Ut: David Greneby (till Lillån), Jonas Johansson (till Nyckelby), Jens Lekström (till Nyckelby), Rasmus Hägerlund (till Nyhammars IF), Samuel Eze (till IFK Lindesberg)
På gång: Rijad Babovic och Manne Nilsson tränar med laget. Man tittar dessutom på två-tre målvaktsnamn och förhandlar med tidigare Europa-talangen Konate Cheick. Skyttekungen Fahad Wuzibat har intressenter från flera håll och man räknar med att tappa honom. När det gäller Steven Bamba tillhör han ännu Huertas Fellingsbro, i alla fall tills tränaren skrivit på något annat.

Victor Huerta om:

Lagbygget:
– Med tanke på att alla spelare som ryktas bort fortfarande är våra är jag inte speciellt orolig. Vi har dessutom ett otroligt sparkapital i brassen Benjamin som snart varit borta i ett år. Han kommer att dyka upp förr eller senare, och när han gör det blir han ett nyförvärv av klass. Jag för lite samtal med flera spelare som är lika bra som både Fahad och Samuel och vi kommer att hitta ersättare till de som försvinner.

Målsättning för 2015:
– Det är något vi inte ens har pratat om. Föreningen vill sätta säkert sätta en målsättning efter mötet i januari. Men det är svårt att säga och inget jag vill uttala mig om, för det beror på vilken trupp vi får.

Vart man står idag jämfört med för ett år sedan:
– Just nu känns det som att vi haft en något mindre futsal-trupp än tidigare år. Det gör självklart att man hamnar lite efter, men överlag är det ganska jämlikt. Det är samma kvalitet på oss nu som det varit förut och vi är i samma läge som vi var förra vintern.

Publicerad 18 december 2014 klockan 16:50

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 05:37