Victor Huerta, vänster, och Aleksander Lazarevic, höger, förbereder sina lag för nästa säsong. FOTO: Hannes Feldin

Kartläggning: IFK och Fellingsbro bygger för 2015

Ett kvartal har snart hunnit gå sedan fotbollssäsongen tog slut. För division 6-rivalerna IFK Lindesberg och Fellingsbro GoIF pågår nu arbetet för fullt inför 2015, med både lagbyggen och träningsmatcher. Med bara två veckor kvar till nyår kartlägger LindeNytt tillsammans med Aleksander Lazarevic och Victor Huerta läget i respektive lag.

IFK Lindesberg:

Säsongen 2014:
6:a i division 6 med 25 poäng och 41-33 i målskillnad.

Förändringar i vinterupplägget:
IFK kommer att ha samma grund för träningen denna vinter som under den förra. Laget hade sista träningen för jul igår och startar upp igen med ett upptaktsmöte den 4:e januari. Man kommer att träna 4-5 dagar i veckan, med nyheten att inriktar sig mer på snabb fysik och hård träning. Tanken med detta är att det ska passa lagets kvicka spel.

Vinterns matcher:
En grupp spelare deltar med sitt futsal-lag i seriespel. När det kommer till IFK åker man efter nyår på en träningsturnering i Degerfors. Utöver det kommer man under januari att arrangera två träningsmatcher i ”tältet”, där den ena väntas bli mot Frövi IK.

Transfers:
In: Samuel Eze (från Fellingsbro GoIF), Steven Bamba (från Fellingsbro GoIF)
Ut: Armend Miftari (till Fellingsbro GoIF)
På gång: Jobbar på en spelare i dagsläget, men vill inte offentliggöra något namn.

Aleksander Lazarevic om:

Lagbygget;
– Att få hit Samuel och Steven från Fellingsbro är en medveten strategi från våran sida, det gör att man kan använda alla spelarna på ett annat sätt. Vi får en annan tyngd både i defensiven och offensiven, det är ett lyft för hela föreningen och för hela truppen. Att vi tappade Armend är inget som vi kan göra något åt. Jag är riktigt nöjd, stämningen är på topp och det är inget tjafs inom laget. Vi har helt klart något på gång och måste fortsätta ha tålamod.

Målsättning för 2015:
– Vi kommer att ha ett möte den 4:e januari tillsammans med alla spelare som är tillgängliga. Vi kommer att prata mycket då om våran trupp, våra målsättningar och informera om hur allt rört på sig.

Vart man står jämfört med för ett år sedan:
– Mycket, mycket bättre tycker jag. Jag längtar verkligen till januari, så här laddad har jag inte varit sen Sundsvall brann haha. Nu börjar man komma in i arbetet och känner att hela föreningen lever.

Fellingsbro GoIF:

Säsongen 2014:
2:a i division 6 med 40 poäng och 51-21 i målskillnad. 3:a i kvalspelet med 1 poäng och 3-6 i målskillnad.

Förändringar i vinterupplägget:
Till skillnad mot tidigare år kommer FGoIF denna vinter att träna på konstgräs. Precis som IFK inleder man 2015 med ett upptaktsmöte, där det troligen beslutas om två träningar per vecka. Vid sidan om konstgrästräningen blir det fyspass.

Vinterns spelschema:
Fellingsbro kommer den närmaste tiden att spela 2-3 träningsmatcher inom futsal. Det följs upp av den årliga Ågården Futsal Cup, som man tillsammans med Nyckelby arrangerar i slutet av januari. Utomhus siktar man på att komma igång i mars och har i nuläget tre träningsmatcher inbokade.

Transfers:
In: Armend Miftari (från IFK Lindesberg)
Ut: David Greneby (till Lillån), Jonas Johansson (till Nyckelby), Jens Lekström (till Nyckelby), Rasmus Hägerlund (till Nyhammars IF), Samuel Eze (till IFK Lindesberg)
På gång: Rijad Babovic och Manne Nilsson tränar med laget. Man tittar dessutom på två-tre målvaktsnamn och förhandlar med tidigare Europa-talangen Konate Cheick. Skyttekungen Fahad Wuzibat har intressenter från flera håll och man räknar med att tappa honom. När det gäller Steven Bamba tillhör han ännu Huertas Fellingsbro, i alla fall tills tränaren skrivit på något annat.

Victor Huerta om:

Lagbygget:
– Med tanke på att alla spelare som ryktas bort fortfarande är våra är jag inte speciellt orolig. Vi har dessutom ett otroligt sparkapital i brassen Benjamin som snart varit borta i ett år. Han kommer att dyka upp förr eller senare, och när han gör det blir han ett nyförvärv av klass. Jag för lite samtal med flera spelare som är lika bra som både Fahad och Samuel och vi kommer att hitta ersättare till de som försvinner.

Målsättning för 2015:
– Det är något vi inte ens har pratat om. Föreningen vill sätta säkert sätta en målsättning efter mötet i januari. Men det är svårt att säga och inget jag vill uttala mig om, för det beror på vilken trupp vi får.

Vart man står idag jämfört med för ett år sedan:
– Just nu känns det som att vi haft en något mindre futsal-trupp än tidigare år. Det gör självklart att man hamnar lite efter, men överlag är det ganska jämlikt. Det är samma kvalitet på oss nu som det varit förut och vi är i samma läge som vi var förra vintern.

Publicerad 18 december 2014 klockan 16:50

Hannes Feldin , 070-46 03 603

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-14 19:00