Katrineholm kopplade greppet

(Uppdaterad 23:35) SM-final, drygt 1300 på läktarna, en elektrifierad stämning och en rafflande match. Kvällen hade allt utom en seger för hemmalaget. Katrineholms vassa anfall och massiva försvar är fruktansvärt svårslaget. Trots en riktigt bra match av hemmalaget så bjuder inte bortalaget på någonting och Lindesberg får jobba oerhört hårt för poängen och gästerna vinner med 1-3 i set efter 23-25, 25-23, 13-25 och 18-25.

De två första seten var oerhört jämna och kunde gått hur som helst och det känns som att Lindesberg hade behövt en bra start. Oerhört starkt att komma tillbaka och vinna det andra efter att Katrineholm vunnit första. Tyvärr så orkar inte Lindesberg hålla samma nivå i det tredje och det fjärde medan Katrineholmsmaskinen bara matar på. De har en ruggigt bra passare i Agne Zakarauskaite och en libero i Johanna Edberg som fiskar upp nästan alla Lindesbergs försök att nå golvet med bollen. I Lindesberg så får Emily Stockman, Freja Morén och Kaisa Wallin betyget mycket väl godkänt. 


Lindesbergs tränare Ismo Peltoarvo, hur frustrerande är det att möta det här Katrineholmslaget?
– Det är frustrerande att förlora mot dem, eller framförallt så är det tråkigt.De verkar var riktigt svårslagna?
– De har ett riktigt bra blockförsvar som är svårt att slå hål på, vilket gör det tufft.Vad är du nöjd med idag med jämfört med förra matchen?


– Jag tycker att vi har mycket bättre koll på dem i vårt eget blockförsvar idag och vi står upp mycket bättre och skapar bättre lägen. Men vi har fortfarande märkligt svårt att komma igenom deras försvar.Vad är det som saknas för att ni ska lyckas?
– Det saknas lite attityd i anfall, vi blir lite grann försiktiga och går inte riktigt på.Ny match redan på söndag, hinner ni räta upp det som behövs?
– Vi har två träningar så det är inte så mycket som vi hinner förändra, men vi ska göra vårt bästa och se hur långt det räcker. 


En som kämpade på bra och hade flera riktigt fina attacker var Freja Morén, vad är analysen av matchen ur din synvinkel? 


– Vi spelar bra lite då och då men kan inte hålla upp en jämn nivå och då kommer de tillbaka in i matchen. Vi spelar upp oss i andra set som vi vinner men sedan i det tredje setet så spelar de så bra som de kan och vi spelar fruktansvärt dåligt. Katrineholm tar udden av vårt anfall och har ett riktigt bra anfall själva som vi inte klarar av att försvara oss mot när vårt block inte hinner med och stänga, berättar Freja.


Har ni mer att ge?


–    Det visade vi i andra set, men vi kan höja oss ett snäpp ytterligare, tycker Freja Morén. 


Det är lätt en sån här dag att heta Daiva Simokaitiene och vara tränare för Katrineholm, men är du lika nöjd idag som efter senaste matchen?


– Jag är mer nöjd idag, det är en mycket svårare match mentalt. Att vi lyckas resa oss efter det andra setet som vi leder klart och ändå förlorar och tar tillbaka initiativet är jag jätteglad över. Vi vågade fortsätta att anfalla trots att vi blev nerblockade flera gånger, det är starkt, tycker Daiva. 


Vad är nyckeln som vänder matchen till er fördel igen efter att ni förlorat set nummer två?


– Det är ett riktigt hårt jobb i försvaret, framför allt av Johanna Edberg som jobbar över hela banan och vänder matchen åt oss. Vi har ett lag som fortfarande är väldigt ungt och att de klarar den här pressen är otroligt imponerande, säger Daiva Simokaitiene.


Poängplockare Lindesberg: Emily Stockman 16, Nadya Greseva 10, Freja Morén 10, Anna Rönnbäck 8, Britney Brown 8, Sara Malmlöv 5, Tina Johansson 3 och Sofie Lundberg 1.


Poängplockare Katrineholm: Kristen Dealy 25, Nikole Koolhaas 20, Agne Zakarauskaite 11, Aida Rejsovic 9, Milica Brankovic 6 och Linn Nilsson 6.

Publicerad 18 april 2013 klockan 10:13

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter, sportevenemang och även biobesök. Lindesbergs Bio väljer dock att genomföra vissa visningar med covidbevis och andra med begränsat antal besökare istället, för att bion ska kunna vara tillgänglig för alla.

1 december 2021 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Fritidsbanken tilldelas årets Bris-pris. Foto: Henric Byström.

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom att kostnadsfritt låna ut utrustning. Fritidsbanken skapar därmed förutsättningar för och bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för barn, något som varit extra viktigt nu under pandemin.

30 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en ...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter åtta förluster och två oavgjorda matcher, låter det positivt från Algot Hane. Foto: Hasse Persson.

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en oavgjord match mot Rimbo, men kommer med positiva rapporter inför söndagens match mot Anderstorp. Är det äntligen dags för seger?
– Jag tror på två riktigt sköna poäng, säger Algot Hane.

26 november 2021 klockan 16:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fjärde raka segern togs på bortaplan
Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gått upp starkt. På lördagen...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En poäng med mersmak!
Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, d...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Första LIF-matchen med ny tränarstab

Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan Karlsson inte längre kommer att träna det allsvenska laget, som inför lördagens möte mot Rimbo kommer att ha en bekant trio på bänken som tränarstab.
– Vi kommer att göra allt för att få med oss två poäng, säger Oskar Wallin.

19 november 2021 klockan 18:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stefan Andersson är ordförande i Lindesbergs Skateboardförening, som inom kort står helt utan anläggning. Foto: Camilla Lagerman

Skateboardföreningen mister sin anläggning till sommaren

Hösten 2011 slog Lindesbergs Skateboardförening upp portarna till den nya skatehallen i Dalkarlshyttan. Innan dess hade man lagt ner tiotusentals timmars ideellt arbete på att renovera den drygt 300 kvadratmeter stora lokalen för att hålla den i bra skick. Tio år senare meddelar föreningen att man står utan lokal från och med nästa sommar, då fastigheten ska rivas och ge plats för nybyggnation.

19 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergfödda Anna galanominerad i Damallsvenskan!

Under måndagen skulle de bästa prestationerna uppmärksammas inom fotbollens Damallsvenska. Ett av namnen...

LIF Lindesberg bryter med tränare Karlsson

Efter en tuff säsongsinledning i Handbollsallsvenskan med en oavgjord match mot Skånela som bästa resultat, så ...

bildspel Ny förlust trots mexikansk förstärkning

Förstärkningen från Mexiko är på plats. Trots fin hjälp av Mónica Moreno, så blev det ingen seger när Vä...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Storförlust i viktiga bottenmötet

Den Allsvenska handbollssäsongen är inte ens halvvägs igenom, ändå brinner det hårt i LIF Lindesbergs knutar. Lördagens bortamöte mot tabelljumbon Kärra var en riktig måstematch för LIF som är i stort behov av nya tabellpoäng. Dessvärre kom Lindelaget aldrig in i matchen och förlusten blev ett faktum för LIF, som nu är enda laget i serien utan seger.

14 november 2021 klockan 14:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Festlig skolinvigning drog fullt hus

Lindbackaskolan i Lindesberg invigdes under festliga former på lördagen, ett event som lockade otroligt många nyfikna bes...

bildspel Hemmaförlust med fjorton mål

Det började med ett sexmålsunderläge, minskade till fyra och avslutades i slutändan med hela fjorton mål i skillnad. LIF ...

LIF har chans för fyra poäng i veckan!

Med en poäng till tabellen så ser det tidigt mörkt ut för Allsvenskans nästjumbo LIF Lindesberg. I veckan kommer d...

WSK tog säsongens första bortaseger!

Tredje raka matchsegern togs under söndagen! Trots en kvitterad första period så var det ren Linde-dominans som hjä...

Omåttligt populära Trollrallyt återuppstår efter 33 år i dvala

Nu är det dags att plocka fram lådbilskunskaperna, gnugga geniknölarna och börja ...

Isabella vann Ponnytrav-SM!

Det var sista chansen för ett SM-guld, och hon tog den! Tillsammans med det 17-åriga stoet Angel, så kunde Isabella Jansson ...

Arkivbild på Fredrik Karlsson som fick med sig hela 11 (!) mål från Västerås. Foto: Hasse Persson.

Nära tabellpoäng mot VästeråsIrsta

Förra säsongens tabellfemma VästeråsIrsta fick besök av LIF Lindesberg under lördagen. Med fortsatta skador och sjukdomar i LIF, så fick flera intressanta namn som Fatlum Ahmeti och publikfavoriten Mikael Gerlström gästa Västerås. Trots bortaförlust blev det istället Fredrik Karlsson som blev mest uppmärksammad för sina elva mål.

31 oktober 2021 klockan 20:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots nya namn i truppen
En ny spelare har anlänt till Linde Volley. Kanadensiska Cate Sykes gjorde sverigedebut när Linde Volley gästade Gislaved, för sin sjätte match f...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK är obesegrade i nya hemmahallen
WSK Lindesberg verkar stortrivas i nya Lindbackahallen. Under torsdagen spelade laget sin tredje hemmamatch, vilket slutade med säsongens tredje ...
29 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Jämna set blev ny förlust
Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jä...
24 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-22

2021-10-22

2021-10-20

2021-10-20

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-16

2021-10-15

2021-10-13

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-12-03 14:52