Katrineholm kopplade greppet

(Uppdaterad 23:35) SM-final, drygt 1300 på läktarna, en elektrifierad stämning och en rafflande match. Kvällen hade allt utom en seger för hemmalaget. Katrineholms vassa anfall och massiva försvar är fruktansvärt svårslaget. Trots en riktigt bra match av hemmalaget så bjuder inte bortalaget på någonting och Lindesberg får jobba oerhört hårt för poängen och gästerna vinner med 1-3 i set efter 23-25, 25-23, 13-25 och 18-25.

De två första seten var oerhört jämna och kunde gått hur som helst och det känns som att Lindesberg hade behövt en bra start. Oerhört starkt att komma tillbaka och vinna det andra efter att Katrineholm vunnit första. Tyvärr så orkar inte Lindesberg hålla samma nivå i det tredje och det fjärde medan Katrineholmsmaskinen bara matar på. De har en ruggigt bra passare i Agne Zakarauskaite och en libero i Johanna Edberg som fiskar upp nästan alla Lindesbergs försök att nå golvet med bollen. I Lindesberg så får Emily Stockman, Freja Morén och Kaisa Wallin betyget mycket väl godkänt. 


Lindesbergs tränare Ismo Peltoarvo, hur frustrerande är det att möta det här Katrineholmslaget?
– Det är frustrerande att förlora mot dem, eller framförallt så är det tråkigt.De verkar var riktigt svårslagna?
– De har ett riktigt bra blockförsvar som är svårt att slå hål på, vilket gör det tufft.Vad är du nöjd med idag med jämfört med förra matchen?


– Jag tycker att vi har mycket bättre koll på dem i vårt eget blockförsvar idag och vi står upp mycket bättre och skapar bättre lägen. Men vi har fortfarande märkligt svårt att komma igenom deras försvar.Vad är det som saknas för att ni ska lyckas?
– Det saknas lite attityd i anfall, vi blir lite grann försiktiga och går inte riktigt på.Ny match redan på söndag, hinner ni räta upp det som behövs?
– Vi har två träningar så det är inte så mycket som vi hinner förändra, men vi ska göra vårt bästa och se hur långt det räcker. 


En som kämpade på bra och hade flera riktigt fina attacker var Freja Morén, vad är analysen av matchen ur din synvinkel? 


– Vi spelar bra lite då och då men kan inte hålla upp en jämn nivå och då kommer de tillbaka in i matchen. Vi spelar upp oss i andra set som vi vinner men sedan i det tredje setet så spelar de så bra som de kan och vi spelar fruktansvärt dåligt. Katrineholm tar udden av vårt anfall och har ett riktigt bra anfall själva som vi inte klarar av att försvara oss mot när vårt block inte hinner med och stänga, berättar Freja.


Har ni mer att ge?


–    Det visade vi i andra set, men vi kan höja oss ett snäpp ytterligare, tycker Freja Morén. 


Det är lätt en sån här dag att heta Daiva Simokaitiene och vara tränare för Katrineholm, men är du lika nöjd idag som efter senaste matchen?


– Jag är mer nöjd idag, det är en mycket svårare match mentalt. Att vi lyckas resa oss efter det andra setet som vi leder klart och ändå förlorar och tar tillbaka initiativet är jag jätteglad över. Vi vågade fortsätta att anfalla trots att vi blev nerblockade flera gånger, det är starkt, tycker Daiva. 


Vad är nyckeln som vänder matchen till er fördel igen efter att ni förlorat set nummer två?


– Det är ett riktigt hårt jobb i försvaret, framför allt av Johanna Edberg som jobbar över hela banan och vänder matchen åt oss. Vi har ett lag som fortfarande är väldigt ungt och att de klarar den här pressen är otroligt imponerande, säger Daiva Simokaitiene.


Poängplockare Lindesberg: Emily Stockman 16, Nadya Greseva 10, Freja Morén 10, Anna Rönnbäck 8, Britney Brown 8, Sara Malmlöv 5, Tina Johansson 3 och Sofie Lundberg 1.


Poängplockare Katrineholm: Kristen Dealy 25, Nikole Koolhaas 20, Agne Zakarauskaite 11, Aida Rejsovic 9, Milica Brankovic 6 och Linn Nilsson 6.

Publicerad 18 april 2013 klockan 10:13

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-13 22:26